hipospadias
Raspunsuri - Pagina 11
roxana c. spune:
Dariana, te-ai programat? Cand?
Emi, Corina, voi ce stiti de hidrocel, in cazul in care nu se retrage, trebuie operat? Si daca da, se opereaza odata cu hs?
La Adi si la Andrei, ce fel de hs a fost/ este?
Si inca ceva: oare-i prea devreme la 10-11 luni ptr operatie, voi ce spuneti?
Dariana, sunt curioasa ce-ti va spune si tie.
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
spic de grau spune:
Buna fetele,
Roxana ptr ca intrebai de anestezie.. gandeste-te ca sunt copii care se opereaza imediat ce se nasc.. E drept ca anestezia poate fi periculoasa, dar ma gandesc ca medicii de acum cunosc mai multe decat pe vremuri..
Daca medicul ti-a spus 11luni, ma gandesc ca o stii el ceva.
L-ai intrebat cam cati copii se opereaza inainte de 1 an? Si care ar fi diferenta intre 1 an si 1 an jumate?
Eu de ex, stiu ca se face pana in 2 ani ptr ca copii pastreaza amintiri dupa varsta de 2 ani. Ganditi-va care e cea mai veche amintire a voastra
. In felul asta evita traumele.
Cat priveste pampersul - noi nu i-am pus pampers. Adica avea unul de forma - pus sub fundulet cat sa prinda caca. Ptr pisu - merge in sonda. Si mai avea un camp absorbant sub fundulet care era schimbat de cateva ori pe zi.
Cu mancarea - David a refuzat sa manance. Ii dadeam lapte cu seringa. A fst groaznic. Refuza ptr ca era legat. Iar daca il dezlegam se repezea sa isi smulga sonda..
Pupici la toate! Si un 2007 plin de bucurii si impliniri!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
filofteia spune:
Roxana imi pare bine ca ai moralul mai ridicat.
Adi nu a avut hidrocel, dar stiu ca daca nu se retrage trebuie operat... nu odata cu hipospadias.
Spitalul este sarac de-a binelea.
La Grigore Alexandrescu nu cred ca este vreo problema cu anestezia inainte de doi ani... au cea mai buna echipa de anestezisti din tara. Iar Basca practica operatia la varste mici.
La Adi a fost median cu curbura.
Este adevarat ca nu tin minte, dar este foarte greu cu el asa mic in spital, mai ales ca infirmierele, asistentele nu fac mai nimic.
poate ca la urmatoarea vizita ar trebui sa-l intrebi daca este vreo problema sa mai amani operatia...si apoi hotarasti...
Adi la trei ani si 4 luni s-a comportat exemplar...este adevarat ca desi asa mare nu ii scosesem biberonul... si ne-a fost de mare ajutor. Ii faceam lapte praf cu apa plata pe care o incalzeam cu fierbatorul. In rest oricum trebuie sa aiba un regim mai lejer, cu multe lichide (aici iar Adi fiind mai mare a inteles ca trebuie sa bea multe lichide), iaurturi, compoturi, ca mai toti se constipa de la anestezie.
Eu in situatii de genul asta gandesc cam asa... trebuie, deci nu am ce face vor fi 10 zile, dar trec, ca toate trec, va figreu, dar ma voi descurca... nu am auzit pe nimeni care sa nu se descurce...
Va fi bine...
roxana c. spune:
Emi, eu ma gandeam ca atunci Calin va manca piureuri, mancarea va trebui sa i-o pasez, acasa este alta treaba, am mixer, dar acolo cum voi face? Si de pasat sa zicem ca imi voi lua tot arsenalul, dar cum ramane cu mancarea, nu stiu daca va putea veni sotul in fiecare zi. Nu cred ca are rost sa intreb cum este mancarea de spital, imi inchipui. Ar mai ramane varianta borcanelelor gata preparate din magazine, dar sunt si copii carora nu le place .Plus biberoanele, acasa am sterilizator, acolo probabil se vor uita la mine ca la masini straine daca ma duc si cu sterilizatorul.
Ma rog, mai este timp pana atunci, il voi mai intreba cand mai ma duc si chestiile astea. Sincer, exceptand anestezia de care mi-e groaza, cred ca e mai bine sa fie operat cand e mic.
Cand ai fost tu, erau si copii pana intr-un an operati de hs?
Si inca ceva: in saloane cum sunt, cei de varsta apropiata, cei cu aceeasi problema medicala sau care cum vine?
Roxana,
de
dariana spune:
Roxana, ne-a programat pe 6 februarie.
filofteia, curbur aceea s-a indreptat?
tot asta vroiam si io sa intreb ca si roxana, cum sunt saloanele, catzi copii stau intr-unul? eu cred ca o sa foloesc borcanase si apa plata la cereale(cu lapte).roxana, iei inaine mai multe feluri si incerci sa vezi care ii plac. dari e marait rau si trafe tot ce prinde, baga in gura, nu sta linistit, plange, nu stiu cum o sa fie la spital. cum adica ii leaga? cat timp stau legatzi?
roxana, cumva calin are si fimoza? ca noua de cand ne-a rezolvat fimozaparca n-ar mai avea hidrocel, cred ca s-a retras.
Dariana si Darius (30.07.2006)
roxana c. spune:
Dariana, de ce tocmai atunci, asa ai vrut tu, pe 6 febr?
Calin n-are fimoza, de fapt la el toata pielea aceea e stransa in partea de sus a penisului, eu am zis ca d-aia si da impresia ca putza e curbata, dar d-nul dr a zis ca are si curbura, daca spune el....asa o fi, nu-l contrazic.
Roxana,
de
filofteia spune:
Da s-a indreptat curbura...in proportie de 90 %... oricum in erectie este dreapta...
Mancarea din spital era atunci foarte buna... Adi manca atunci orice, dar am avut mereu probleme cu mancarea cu el, asa ca m-am axat pe lapte, cum am spus si iaurturi... In zece zile nu se intampla nimic daca nu are nu stiu ce meniu variat... Ii poti face atunci cereale cu lapte si borcanase... iar la sterilizator ar trebui sa renunti pana la varsta aia... Ei acum, eu nu prea l-am cocolosit pe Adi... cam dupa 7 luni nu i-am mai fiert biberoanele... este adevarat ca nici nu prea a avut probleme cu stomacul... mare lucru sa dea in el vreo diaree... acum depinde si de copil...
Saloanele pentru copii mici sunt separat, pentru ca au paturi cu gratii... mai rau este ca in acelasi pat trebuie sa doarma si mama... Sunt saloane cu trei paturi sau sase paturi... Eu am dat asistentei ceva ca sa ne dea in salon cu trei paturi si mai curatel... Oricum cam triaza ca sa zic asa persoanele..
Erau si stunci copii mai mici operati si chiar ieseau cu ei pe hol... Adi nu s-a ridicat din pat 5 zile... El care este intr-o miscare permanenta... a fost o adevarata surspiza...
Oricum, cam in primele doua saptamani nu este bine sa sara, sa mearga pe bicicleta. Cu bicicleta am reusit noi, dar de sarit... cum i-a scos sonda, a luat toate paturile din salon la sarituri...
dariana spune:
Filofteia, dupa cat timp ii scoate sonda?
Roxana, nu avea locuri pana pe 6 feb, de aceea m-a programat asa tarziu.
Am si eu o intrebare, la Diagnosis platesc consultatia aia 120 ron, ii mai dau si d-lui dr ceva? cam cat?
Dariana si Darius (30.07.2006)
filofteia spune:
Sonda a fost scoasa la 7 zile de la operatie.
Nu mai dai nimic pe langa ce platesti la clinica.
roxana c. spune:
Emilia, am citit o postare de-a ta tot pe forum, dar nu mai stiu la ce subiect, spuneai ca ai intalnit si copii la a 5-a operatie, acei copii erau tot cu hs si tot la dr Basca sau nu?
Dariana, te duci la clinica particulara, deci dai consultatia si atat.
Roxana,
de