Piticodromul de sept-oct 2005 (151)
Raspunsuri - Pagina 22
country girl spune:
Bun gasit dragelor si dragilor!
Ilinca si-a mai revenit, ceea ce le dorim tuturor copilasilor bolnaviori. Adica nu mai are febra de ieri si nici mucisori, doar tuseste arar ca un mosnegut obosit. Sper ca suntem pe calea cea buna.
In schimb doarme de rupe. Ieri dupa amiaza a adormit la 16:00 si s-a trezit azi dimineata la 8:30. Intre timp a balotat trei biberoane de lapte cu cereale in somn.
Dupa cum cred ca banuiti, a rams acasa cu tat-su. I-am spus ca pana nu ajunge la macar 10 kg greutate, Ilinca nu se intoarce la cresa. Cu toate astea platesc cresa in continuare, ca sa nu pierd locul
Dana Lucia, trimite-mi adresa ta de email pe pm si-ti fac pachet de mp3-uri deocamdata. Dupa ce drege consortu' cd/dvd-writeru' fac neste cd-uri si-ti trimit cu posta!
si Ilinca (10 septembrie 2005)
kid2003 spune:
Buna fetelor!
Nu am recuperat ce ati scris, dar am vazut ultimele pagini...
Ce sa va zic despre noi, am avut belea mare cu Alex, Ruxi stie ca i-am dat niste sms-uri.
Stiti ca debutase boala cu febra, inca de acum 10 zile. 2 doctori minunati mi-au zis ca are rosu in gat si i-au dat Augmentin. Copilul s-a simtit in continuare rau, a inceput sa vomite, a facut si diaree. Asta a fost acum 2 weekenduri. Am zis ca e o reactie la antibiotic, tampitii naibii...3 zile a stat nemancata aproape, am zis ca o sa ii treaca, ca are rosu in gat. Duminica a continuat cu diareea dar nu a mai vomitat. Luni, dupa bibele de dimineata (a baut laptic zilele acelea, dar nu f mult) a varsat tot. Eu eram la serviciu, m-au sunat de acasa.
Am ajuns cu ea la Elias la urgenta, ca era cel mai aproape de casa, unde mi-am luat o sapuneala de la sefa de sectie de la pediatrie ca mi-am negjlijat copilul si ca e in ultimul hal de deshidratare. 2 doctori totusi au vazut-o in perioada aceea si nu mi-au zis ca ar fi asa de grav. Ea era pe picioare totusi.
I-au montat o branula, i-au luat sange pentru analize si i-au montat perfuzii cu glucoza si alte saruri urmand ca spre dupa amiaza sa ne lase sa plecam din spital. Pe la 4 au venit rezultatele la analize si erau dezastruoase. Electrolitii erau la gara, adica toate sarurile din organism, magneziu, potasiu, glicemia f scazuta, ce sa va mai zic. M-a speriat dr de moarte cand mi-a zis ca nu pot pleca acasa ca analizele au iesit f f prost si copilul e f deshidratat. Pe urma m-am lamurit ca era vorba doar de indicatorii care aratau faptul ca era nemancata, eu m-am gandit la toate prostiile cand mi-a zis ca sunt f f proaste analizele.
I-au pus perfuzii non stop, pe la 12 la pranz pana a doua zi dimineata la 10. I-au bagat cred vreo 20 de pungi de lichid. Manuta cu branula era montata intr-o atela pe care o legasera de patut sa nu poata sa o miste si Alex nu putea sa stea decat lungita pe o parte. Normal ca a facut scandal cat cuprinde ca nu se putea misca.
noaptea aia am stat numai cu ochii pe perfuziile ei ca sa nu se termine punguta si sa ramana fata asa, totusi asistentele, chiar si cea de garda de noaptea au fost tare de treaba si veneau des sa o verifice.
A doua zi s-a trezit cu jumatate de fata umflata de la lichid si de la faptul ca a stat pe o parte asa...in fine, imi venea sa urlu.
Ne-a dat drumul acasa cu diagnosticul de enteroviroza si am mers la spital si marti si miercuri pentru a-i pune antibiotic (gentamicina) in branula. Miercuri seara branula nu a mai functionat, se indoise pe vena si i-au facut antibiotic in fundulet, f f dureros, a urlat f tare. Joi dimineata a scapat de antibiotic, dr a spus ca e refacuta.
Dar o tin inca pe regim, Nan fara lactoza, orez, morcovi cat cuprinde si cereale orez cu roscove.
habar nu am de unde a luat virusul ala nenorocit, banuiesc un iaurt Nutriday de la Danone, eu nu i-am dat Danone (ii dadeam Danonino mai demult dar mi-a mai facut diaree usoara de la el si l-am oprit cu totul). Dar asa a fost sa fie, miercuri seara am fost la o petrecere, s-a lungit si lui Alex i s-a facut foame. Taica-su a fugit la primul magazin si i-a luat un iaurt Danone. A varsat dupa el si practic atunci a debutat. Numai ca nu a fost rapida trecerea, asta a fost miercuri si de abia vineri a facut febra (miercuri doar a varsat), apoi in weekend febra, diaree si varsaturi. Am bagat si Augmentin degeaba in ea in weekendul ala.
Am avut totusi curaj sa nu ne anulam iesirea la munte in weekend si am luat-o dupa noi (cu regim cu tot). S-a simtit f bine, a fost vesela, ce sa zic, e recuperata, dar inca pe regim. A slabit destul de mult, nu vreau sa o pun pe cantar ca mi-e frica, dar sigur are sub 9 kg. I se vad coastele si pe fata si pe spate.
Asta e aventura noastra...
miercuri mergem la spital sa ii luam din nou sange si sa ducem probe la copro si urina (la cele recoltate in spital a avut rezultat negativ). Si sa vad cum continui cu regimul. Inteleg ca trecerea va fi f f lenta la mancare normala, ce nu manca ea inainte dar acum e dezastru. Mi-am facut stocuri de Nan fara Lactoza ca nu se mai gaseste pe nicaieri si toti colegii mei au cotrobait tot Bucurestiul si au cumparat fiecare cate o cutie-doua...Asa ca acum am stoc adevarat.
In acele momente, la spital, m-am jurat ca eu alt copil nu mai fac. Acum ca si-a revenit, poate ma mai gandesc. Dar la cat de tare m-am speriat, trebuie sa treaca ceva timp ca sa imi revin
Va pup si iertare pentru toata poliloghia asta. M-am descarcat.
alinam spune:
neata!
Irina mare razboinika mai esti :).
Casiana in galati Kauflandul e de toata jena .... iar jucarii foarte putine si "ieftine", mie nu imi place, rar merg acolo, desi e foarte mare parerea mea ca "e degeaba".
dana nu te poti conecta la un hub romanesc cu programul DC++? acolo gasesti toate cutiutele muzicale.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
country girl spune:
In alta ordine de idei, vad ca traficati la greu adrese de magazine cu jucarii![]()
Ne asteapta si pe noi o perioada grea cu atatia mosi Nicolae, Craciun etc Unul din mosii Nicolae ii va aduce Ilincai o tricicleta rosie - ca asta isi doreste fata!
A depasit deja faza calut de lemn, trotobil de interior si alte asemenea. Pe calut se leagana in picioare si fara maini! Ceea ce mie, care am avut dintotdeauna mari probleme cu urchea interna si deci cu echilibrul, imi impune un mare respect. Acum vad ca in picioare se da si cu trotobilul ala masinuta!
Dovedeste aptitudini elcvente de cataratoare. Cred ca-l mosteneste pa tat-su care deja inspecteaza oferta de specialitate pe site-urile de profil![]()
Pana la urma ne-am incumetat sa luam bilete de avion pentru Cluj si le facem surpriza bunicilor cu o saptamana de vacanta in Romania de Craciun. Sper sa nu fie again surprizele pregatite de ei noua mai mari!
kid2003 spune:
Am uitat sa va spun ca in spital prima intrebare a doctoritei dupa ce s-a lamurit ce are copilul a fost"i-ai dat iaurt Danone?". Si cand am plecat din spital, mi-a scris o foaie cu regimul si mi-a zis sa nu ii mai dau niciodata iaurturi Danone. Si vreo 2 luni oricum nu ii mai dau iaurt deloc. Mi-a zis ca a vazut f f multe cazuri cu enteroviroze nasoale la copii care consumasera Danone.
Stiti ca si eu auzisem pe forum si ma hotarasem sa nu ii dau, dar acum, dupa experienta avuta am vrut sa va trag inca un semnal de alarma!
mary ilie spune:
salutari si de la noi!
acum am si eu o mica pauza, l-am culcat pe terorist
aici a plouat dimineata, asa ca a fost destula apa prin curte cat sa se faca andrei ca un porcusor, cu toata vigilenta mea![]()
imi pare tare rau cand vad cati copii bolnaviori sunt......le dorim tuturor multa sanatate si refacere rapida
IRINA ma bucur ca te-ai distrat, sa-ti fie de bine
am vazut si pozele, chiar a fost frumos! Bravo pentru Vladut cel vorbaret!
Noi suntem singuri o saptamana,si saracul tati isi facea atatea griji ca ce se face baiatul fara el.....si vreau sa zic ca n-are fi-miu nici o treaba, si sunt convinsa ca asa ar face si daca as pleca eu
...adica nici n-ar observa.....
Mary si
Andrei(29.09.2005)
poze
country girl spune:
Jeez, acuma am citit si toata povestea de groaza a Kidului cu Alex! Sanatate multa si sa va reveniti repede!
Tot asa a debutat si la noi cu diaree 2-3 zile si pe urma febra si toata distractia. La noi zic c-a fost once again un rotavirus luat de la cresa. Dar eu nu mai merg la doctor pentru chestii de astea. E a doua oara cand face diaree (a mai facut exact asa la o saptamana dupa ce a inceput cresa in februarie). O trec imediat pe regim fara lapte si cu orez, morcov fiert, mar copt, banana, branza etc Ii dau muult mai multe lichide ca de obicei: ceai, suc chiar apa in care pun cate un plic de saruri OMS si daca are febra antitermice. Cu pediatra ma consult la telefon.
Nu ca n-am incredere in doctori dar la faze din astea majoritatea prescriu un cearsaf de medicamente si daca nu au efect ma trimit la urgenta!
lui Alex cea greu incercata
country girl spune:
Asaa, mai scriu un mesaj ca stiti cat o invidiez pe Irina pentru WE la munte. Io una nu mai stiu de un an si doua luni cum e sa nu fie copilul cu noi in fiecare zi. Exceptie notabila vizita mea de trei zile la Bucuresti in primavara!
Asa ca ma bucur pentru cele care au bunici la indemana, bone sau alte "remedii" de a scapa fie si numai pentru 2 ore de cupchii din dotare.
country girl spune:
Ratez discutia ref la cezariene, ca n-am facut si nu stiu cum e. Sper sa nici nu aflu pe pielea mea.
Oricum m-am vorbit cu doctorul cu care am facut-o pe Ilinca, sa-l facem impreuna si pe al doilea bb, cand o fi sa fie. La cum merg lucrurile cred ca ajung mai degraba sa-l fac cu el la propriu decat cu consortu'! Vorba ta Locca, parca are un senzor mostenitoarea si vegheaza sa nu cumva sa-i punem in pericol unicitatea!![]()
locca spune:
ce bine ca ai scris, Simona, chiar ma ingrijorasem. 
Deci 2 luni nu mai are voie iaurt? Sa stii tu ca copchii astia sunt mai destepti decat noi, Matei vreo 4 luni nu a vrut sa puna gura pe iaurt dupa primul episod de enteroviroza. Abia acum 2 zile i-am dat iaurt si a vrut, nu mai mancase din august.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)