Piticodromul de sept-oct 2005 (151)
Raspunsuri - Pagina 17
Anya20 spune:
da, ege, ar fi buna o solutie cu anestezina. Insa trebuie preparata la farmacie dupa reteta.Eu ti-o scriu, dar nu stiu daca te ajuta la ceva
Rp/Glicerina 20ml
Stamicin tbII
Vitamina B2 fII
Anestezina 0.25g
se administreaza 1/2 lgt de 3-4 ori pe zi. Cel mai probabil este vorba de o stomatita herpetica sau o herpangina.
Alina
7+, mamica d-rei Anya (1 an)
Anya20 spune:
Angina inseamna defapt rosu in gat. Herpangina este rosu in gat cu vezicule de lichid din loc in loc. Asta este o infectie virala.
Alina
7+, mamica d-rei Anya (1 an)
ege spune:
anya,multumim mult.mereu esti dragutza si ne raspunzi la intrebari.
iti trimitem un buchet de 

merg la farm sa vedem ce facem
ege si
arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
BiuMil spune:
sa va spun ce am facut de mancare la copil azi si intentionez sai ii dau si maine...mancarica de cartofi (wow). adica am pus cartofi taiati cuburi si pulpele de pui taiate tot mici si ceapa la fiert. cand au fiert am adaugat suc de rosii si am mai lasat cam 10 min. a iesit super bun.
si uitasem sa va spun ca intr-o zi in criza de idei i-am dat omleta, dintr-un ou...cu branza almette si rosii. bine am facut-o la teflon fara ulei. asta pt ca vb de mancare mai demult...
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
codruta_grg spune:
Bianca si noi am inceput sa papam omleta de vreo 2 luni. Eu o fac in putin unt si rad casulet deasupra. Ii dau omleta cam o data la 1 saptamana 1/2 si out moale cam la 3-4 zile.
Sanatate la bebeii bolnaviori
. Cea mai urata treaba pentru o mamica e sa aiba copilul bolnav.
Noi plecam maine pana la Brasov si sunt in cautare de pensiuni (fara Petra-ea va sta la mama 2 nopti).
In sfarsit pot spuna ca in mare am terminat si noi cu apartamentul si mobila (mai putin livingul).
Petra creste pe zi ce trece, invaa sa lege silabele. Inainte spunea Pe---ta si acuma spune Pe-ta. Si la magar de ex spune I---A (spune ceva de genul fa-re).
Noapte buna!
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
diplodocus spune:
Mai suntem si noi pe aici...
Ma gindeam sa ma pling voua ca nu doarme bine Luca-Mihnea nici ziua acum , ca nu mai stie daca doarme 1 data sau de doua ori...
Dar am vazut citi bb-ici bolnaviori cu adevarat sunt, si m-am calmat![]()
Citeva poze , sa vedeti ce mult a crescut juniorul in ultima luna...Dati slideshow de aici
Pipici la mamici, burtici si bb-ici
marinela79 spune:
SAlutare,
Daca zilele trecute ma plangeam ca nu mananca, acum intru sa spun ca si-a revenit si mananca mai bine, i-au iesit doua maselute pe stanga si susu si jos.totul parea ca revine la normal ,cand azi dimineata ....supriza...avea febra.Suntem pe antitermice si e asa marait,nimik nu-i convine,ba mai are si frisoane.Simt ca ma lasa puterile.Mor cand ma gandesc ca e iar gatul.Nu de mult am scapat de antibiotic si o luam de la capat.Macar daca nu l-ar epuiza febra asta.Nu e mare, 38,2-38,4.dar degeaba,ca e sufiecienta cat sa-l indispuna, sa-l blegeasca .Mai puteti mamicilor sa treceti prin atatea boli?Eu nu
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
adrianaolimp spune:
Buna
Cred ca cel mai bine ar fi sa facem...(iar)... cunostinta. Am avut o perioada in care va citeam si ma simteam tare bine si instruita in ce priveste cresterea puiului meu. Nu v-am mai citit de mult si imi lipsiti...Am intrat acum ptr ca am mare nevoie de parerea voastra.
Mi-l doresc pe bb2, dar am fost cezariata ptr ca nu a cobarat bb1. Cezariana a fost pe 3 septembri, deci a trecut 1 an si 3 luni. Medicul meu zice ca e bine sa treaca minim 2 ani de la taietura la conceptie. Voi ce stiti?
Am mai citit pe net ca e fara risc daca sunt 2 ani intre taieturi. Eu vreau sa raman insarcinata in aceesi luna (decembrie) in care am ramas si la bb1 (atunci mi-a iesit din prima, cand l-am programat, sper si acum important e sa am voie) Voi merge si la alt medic luna asta. Eu sunt hotarata pentru decembrie... Ce ma sfatuiti? Tks
diana_n spune:
Adriana aici e normala nasterea vaginala dupa cezariana. cauta pe Google despre VBAC (vaginal birth after cezarian), acolo afli si cat trebuie sa astepti daca vrei sa nasti normal urmatoarele dati.
Am nascut prin cezariana deoarece Petrut era pozitionat cu capul sus; mi s-a spus sa astept 1 an si 2 luni sa-l concepem pe bebe 2, adica anul asta in decembrie, daca vreau sa nasc normal.
Daca-i zici unui doctor de aici ca in Romania dupa o cezariana trebuie sa faci neaparat alta cezariana si sa te opresti la al 2-lea copil.. ar rade, dar n-o face ca-i educat si diplomat.
De unde stiu? I-am zis asta dr. care mi-a facut cezariana si care din fericire stia, prietenul lui cel mai bun era medic roman stabilit in State de 30 de ani.
Din mesaj inteleg ca medicul tau stie deja ca va fi cezariana, atunci nu inteleg de ce te mai face sa stepti.
Nu vreau sa sun ca o "stie-tot" pisaloaga, ca sunt departe de asta, dar am observat ca mamicile care asteapta al 2-lea copil sunt putin ingrijorate de reactia primului copil. Sunt multe site-uri cu sugestii date de psihologi. Stiu asta de la o prietena care e in luna a 4-a si deja munceste de vreo 2 luni la asta. Fetita ei de 3 ani jumate e deja montata, fericita ca vine "baby-sister", a inceput sa sorteze jucariile: asta e a mea, asta e pentru baby-sister. La cumparaturi intreaba : dar pentru baby-sister ce luam?
Daca e cineva interesata, ziceti si o intreb de unde a aflat informatiile astea.
Diana si Petrut (3 oct 2005)
jadi spune:
Diana parerea mea ca Vbac asta se aplica in functie de persoane si persoane. Sunt persoane carora nu li se recomanda nasterea normala deloc si atunci la revedere vbac. Eu una nu ma risc de altfel cred ca v-am povestit de cumnata mea din canada care la 4 ani dupa prima cezariana (fetita nu era intoarsa la nastere ba mai mult a avut si displazie de sold) a vrut sa nasca normal ca asa e trendul in sua si canada. Nimeni nu s-a uitat ca are 37 de ani, ca acel copil care urma sa se nasca are capul mare si ca atare au lasat-o ca o vaca sa se chinuie o zi fara sa vada cineva ca taietura nu are cum sa se dilate si copilul nu reusea sa treaca cu capul de cezariana. Dupa ce au inregistrat ceva anormalitati la bataile inimii la copil au hotarat sa ii faca cezariana in schimb cand au taiat-o i-au perforam vezica in 2 locuri si la cusatura nu i-au cusut tot uterul. Ca atare 4 luni de zile pana a facut o noua operatie, urgentata de altfel de avocatul angajat pentru malpraxis, a trebuit sa stea in pampersi de adulti si nu a putut sa se ocupe de copil. Ca atare, nu zic ba, doctorii de acolo sunt buni, dau tonul/trendul in majoritatea domeniilor medicinei dar uneori prea nu reusesc sa faca diferenta intre cazuri si cazuri. La fel si nepoata mea, care 4 ani a fost cu mucii in pamanat 1 data la 2 saptamani si care nu a luat nici un antibiotic pentru ca trebuia corpul lasat sa actioneze. Iar acum e bolnava de astm si dependenta de spray.
Deni &
Vlad 28 sept 2005