Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (58)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Laura, tu esti dragutza ca mi-ai raspuns la intrebarea cu miscarea, dar tu erai singura exclusa de la tema asta!! Pai, mai fetitzo, cum sa ai tu probleme la capitolul asta daca la 40 de saptamani inca esti la birou zilnic???Doamne pazeste!Crede-ma , nu se pot compara situatiile noastre, simplul fapt ca te trezesti dimineata, te mobilizezi, stai pana la 5 la birou, e mai mult decat suficient, Tonusul tau e buuuuuuuuuuun.
Pofta buna! Poate ne auzim si maine, sau poate maine vine Daniel!
Dianocica, vezi ca David e baiat de treaba si nu o lasa pe mami sa se ingrijoreze prea mult? ma bucur ca te-ai linistit.
despre Ruxandra sb stiti ceva?

ROXANA 36+ DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

n am mai rezistat si am dat o fuga la medlife. l a inghiontit nenea cu palnia aia pana l a apucat un sughitat de se zguduia masa cu noi. dupa aia s a dat un pi in spectacol...picioare...hic...coate...hic...in secunda in care am iesit din clinica - pauza.nani.da' nani nu gluma.pana acum iar n a mai dat nici un semn. eu cred ca ii lipseste publicul. una peste alta se pare ca suntem ok si au mai disparut si din gandurile negre si morcovi...

pupici

dianocica, 35s cu david alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Fetelor stati linistite cu miscarile bebelui....la mine din luna a 7-a e asa de incapatanat....sunt zile mai ales acuma cand nu misca toata ziua...si seara cand ma pun in pat incepe da dea din maini si din picioare...
Oricum acum fiind mai maricel nu mai are loc sa se miste asa cum o facea inainte....dar nu va nelinistiti....tot o sa-l simtiti...
Roxanica...si eu ma misc greu...dar stand la casa chiar daca nu fac mare lucru...ma mai plimb prin curte....dar nu prea pot sta mult jos deoarece ma doare tare...preseaza bebe...
Dianocica....ai facut vaccinul antigripal??????....eu stiam ca nu e voie in sarcina....
Crinutz...si eu am facut vaccinul antitetanos....in luna a7-a....la noi pe forum au fost parerile impartite referitor la acest vaccin...unele fete spuneau ca in ziua de azi nu mai e nevoie de acest vaccin deoarece nu se mai naste pe camp sau in carutze...dar eu am fost sfatuita de medicul meu sa il fac si l-am facut!
Asa Carla...nu te lasa.....e foarte frumos numele de Alexandra......asta nu pentru ca ma cheama pe mine asa.....
Iar nu au venit la apel mai multe fete....Asiza,Aelita,Chris,Cristina,...unde sunteti fetelor...???
Mai stiti ceva de Dolores?...Cleo hai spune-ne ca tu tii legatura cu cuscra...!
Am plecat la TV si sa-mi incurajez sotul...e asa de emotionat...saracul ma intreaba mereu daca va fi un tata bun si daca va stii sa ma ajute...ne-om descurca noi...daca nu e mama aici si ne ajuta!!!

alexandra 39 + cu Mark Andrei
poze
burtik 37 saptamani
primii fulgi
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Alexandra, sa-ti pui sotul sa te ajute... las-o pe mama, nu e copilul ei, e al vostru, voi amandoi trebuie sa-i purtati de grija. Sunt sigura ca mama ta ar face orice pentru tine, ar naste si ar alapta in locul tau daca ar putea, dar voi sunteti actorii principali in piesa asta, tu cu sotul si bebe.
Si sotii nostri sunt la fel de capabili ca si noi, ne-am nascut si noi si ei cu doua maini, doua picioare si un creier, noi ca femei nu ne-am nascut cu abilitati suplimentare, totul tine de bunavointa si implicare. Ba barbatii au forta fizica si rezistenta la efort mai mare ca a noastra, asa ca pot face chiar mai mult decat noi care venim acasa din spital stoarse si cu psihicul in pioneze.
Puneti-i inca de la inceput sa schimbe pampersi, sa ajute la baie, sa plimbe copilul, sa se trezeasca noaptea cand plange bebe, sa-i pregateasca laptele praf si sa-i dea sa suga din biberon... trebuie sa faca tot ce faceti si voi, cot la cot. Da, stiu ca ei merg la servici a doua zi, dar la fel faceti si voi. Si serviciul vostru va cere sa fiti treze din 3 in 3 ore, poate mai des, sa ingrijiti un sufletel non-stop, sa va ascundeti lacrimile si neputinta si sa fiti supermame zambitoare si dragastoase... aveti si voi un servici epuizant, atat fizic cat si psihic.
Aveti nevoie de ajutor si ajutorul sotului previne depresia, atat ajutorul fizic, in chestiuni practice, cat si sprijinul moral. Sustinerea celui care va e partener e mai importanta decat sustinerea mamei, sotul a fost cu voi cand copilul a fost conceput, e partenerul vostru, e egalul vostru, sunteti in aceeasi barca.
Aveti grija de voi! Voi aveti nevoie de protectie si imbarbatare in perioada care urmeaza, corpul vostru a suferit si inca sufera niste modificari fantastice, moralul e cand sus cand jos, iar hormonii inca o sa-si mai faca de cap cu voi. Aveti grija de voi! Si lasati-va sotii sa se implice 100%, lasati-i sa fie tati 100%.

Sper sa nu-mi luati in nume de rau vorbele de mai sus. Dar am vazut prea multe tinere mamici chinuite, disperate, fara sprijin din partea taticilor. Citeam chiar aseara la copii intre 0-4 ani cum se plang mamicile ca nu le ajuta deloc sotii. Si in toate lunile astea cat am fost impreuna voi mi-ati devenit surori de suferinta si de bucurie si n-as vrea sa aveti si voi de tras mai tarziu.
Asa ca mi-am spus ca mai bine va repet si eu niste lucruri pe care poate le stiti, decat sa nu le auziti deloc.
Alexandra, un pupic special, ca numele tau e la inceputul mesajului. Mesajul tau mi-a adus aminte ca de mult vroiam sa scriu lucrurile astea, sper sa nu te superi ca postarea ta mi-a dat pretextul.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulisor spune:

Buna fetele,eu tot incerc sa recuperez vreo 3 pag, asa ca pe scurt va povestesc cum a fost la d-na dr.Ne-a spus ca avem 2143g, sunt atat de incantata, iar restul masuratorilor cica sunt in regula chiar dc mi s-a parut ca nu ne-a masurat amanuntit. Avand in ved ca noi ar tb sa nastem pe 3 ian, d-na ne-a anuntat ca este de garda in perioada respectiva(ceea ce este f bine pt noi), dar am uitat s-o intreb cand exact.Colul este scurtat si cica ca o sa nasc usor(de-ar da Dzeu sa fie asa). O sa mergem la control pe 30 nov sa ved cum mai evoluam.Danita in leg cu pulsatiile alea, dr zice ca sunt sughituri ceea ce pe mine ma incanta caci le simt de ceva tp dar nu stiam ce sunt.Asiza merci pt inf legate de epidurala, super utile.Cam atat, trec la citit.Bulisor 32+ Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Buna mamici si burtici
DONIA eu sunt intotalitate deacord cu tine referitor la tatici. Eu personal l-am obisnuit pe sotul meu inca din timpul sarcinii cu ideia
a mers cu mine la toate controalele ma asistat la nastere a vazut prin ce trec si pot sa spun ca ma aprecieaza mult mai mult, noaptea se mai trezeste si el cand sunt supra obosita ziua la fel ma lasa sa ma odihnesc, vreau sa spun ca se implica in totalitate in ceea ce priveste bebe,
si va recomand si voua sa lasati sotii sa va ajute. Bebe e bine parca si ochisorii au revenit la normal, stranuta cam des si chiar ma intreabam oare e bine.
Eu pot sa spun ca epizotemiea gata mea trecut si eliminarile la fel.Fetelor sa nu va fie frica de nastere durerea CEA MARE DUREAZA FOARTE putin atunci cand delatatea e mare eu la fel eram o fricoasa pe masa tremuram ca cainele la injectii dar cand me-am dat seama deja nasteam, fetelor sa aveti incredere in Dumnezeu el ne da forta.Durerile sunt inainte de expulzie atunci cand impingi deja esti obisnuita cu durerea, totul o sa fie bine nu disperati si ganditi pozitiv.

Noapte buna
Va pup

MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL
[url=www.photos.yahoo.com/stelastratulat]poze bebe[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Buna seara. Din cand in cand mai scriu si eu.
Felicitari Raluca pentru Adinuta. Sa fie norocoasa si mancacioasa. Iar tu sa ai laptic, sa creasca repede fetita.
Multumim Dandusa si Bamboletta pentru povesti. Mai ales ca si eu tot cu epidurala vreau. Nu imi ramane decat speranta ca va fi bine . Aveti niste fetite tare dulci. Abia astept sa o vad si eu pe a mea.
Carla sa stii ca si eu tot Alexandra Maria as vrea sa o cheme pe fetita mea. Dar mai am sa-l conving pe George. Asa ca nu fii trista, oricum fiecare Alexandra Maria e unica in felul ei .
Raportez prima noapte de uitat pe pereti. Vreo 3 ore, si azi parca eram zapacita, imi era un somn...Nu am avut chef de nimic la servici. Am vazut ca erau fete care aveau intepaturi jos...Am si eu, dar atunci aproape ca nu mai pot merge. Parca a scapat o manuta pe undeva, si ma inteapa. Si in plus fac la drumuri la baie...ma doare si mijlocul tare...parca sunt o baba asa ma vait. Dar si cand o sa-mi vad fetita o sa fiu cea mai fericita mamica din lumea .
Aelita pe unde esti? Ce face stomacul?
Ma cheama la nani, maine iar la servici. Va pup pe toate

Monica 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

bulisor multumesc de info ..... la mine le-am asociat cu starea mea depresiva si lacrimogena .......nsut exact daca chiar sughitza . thx !

noapte buna !

D

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

fatima si bebelina ta e super. Cu asa parinti frumosi nu putea fi altfel nu? O metoda buna de a o face eructeze e sa o pui asa cum o tine Adi pe a mea intr-una din poze. Cu picorusele intre picoarele tale si inclinata pe burta, sperijinita intr-o mana si cu cealalta o masezi pe spate. E o metoda mult mai rapida decat cea cand o tii pe umar. si eu stateam cu sanii afara dar nu prea ma ajutat.

donia am crema pt mameloane si e f buna numai ca cu toate astea nu reuseam sa vindec locul. Ma tot bate gandul sa merg la medic cu ea ca ma enerveaza icterul asta, da am citit ca trece mai greu

Am gasit ceva care ma ajuta foarte mult sa vindec sfarcurile ranite si recomand tutor celor care o sa ajunga in aceeasi situatie. Se numeste SoftShells for Inverts Nipples care sunt super. asa arata
http://www.amazon.com/Medela-Soft-Shells-Inverted-Nipples/dp/B000058DP
Arata ca o semisfera care se pune in sutien si in care introduceti sfarcurl astfel incat intre alaptari sfarcul este aerisit si nu se lipeste de sutien, plus ca nu e deranjant. Pe mine ma ajutat f mult si dupa nici o zi de purtat pot sa alaptez fara nici o durere! Super nu?

Asiza da de aceea am facut ragade ca nu am pozitionat-o bine la san la inceput si acum trag ponoasele. Sper ca sunt insa pe calea cea buna.

POZE : http://picasaweb.google.com/adrian.alb/AnaNicoleAlb?authkey=c2yObK10--DE75vQ7XdLHokCkvc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna
iar am mers la baie...si nici nu ma pot lauda ca a fost foarte productiv...cu toate astea, s-a dus somnul meu...

nu prea mi-a priit mersul la munca. m-a obosit cumplit, desi nu e mare lucru.incerc sa imi dau seama care e mai mare, oboseala fizica propriu-zisa, sau stresul. zici ca a jucat cineva tontoroiul pe mine. plus ca am si niste dureri mocnite de spate, o fi bazinul care se mai dilata, nu stiu, sunt suportabile, dar prezente. si sa nu uitam genunchii, asta in afara de maini. si ce a mai ramas? partile componente importante vad ca sunt toate acolo cu diverse suparari... baba ce sunt!

nu v-am spus parca, dar am acum vreo 2 nopti am predat cu drag si spor toata noaptea. si asa cum nu mi-a placut sa o fac in realitate, nu mi-a placut nici in vis!

ieri am auzit f clar inima bebelinei cu stetoscopul. a fost o premiera, de sambata tot incerc, dar se auzea f indepartat, ca un tren aflat departe-departe. mi-am rupt urechile cu stetoscopul ala. pai daca stiam ca exista un aparat la vreun milion, care cica se poate folosi de prin luna a 5a, il luaqm pe ala de mult. acum nu mai are rost, ma descurc si asa.

chris 36+ alexandra

Mergi la inceput