Mamici de ianuarie - februarie 2007 (33)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Oana, cu aspiratorul nazal eu am incercat o groaza de modele, para, seringa, etc. si n-am putut sa scot nimic. Pana am descoperit "pompa minune" (care acum imi este absolut indispensabila) am folosit la bebe betisoare de urechi (stiu, complet neadecvat, dar altfel nu as fi scos absolut nimic...si oricum eu am fost norocoasa fiindca Andrei nu a racit cat a fost bebelus fiindca nu stiu cum ma descurcam)). Acum raman fidela acestei pompite (cea care se ataseaza la aspirator) si o voi folosi cu incredere si la bebita. Deci eu folosesc Batista bebelusului (asa se numeste pompa) si o recomand din suflet tuturor.

Referitor la perna (o stiu pe cea despre care vorbesti), eu nu am folosit la Andrei (cu toate ca el a dormit pe burta de la o luna) si nu am de gand sa folosesc nici la bb2. Andrei doarme cu perne (cu 5 pernute ) de cand le-a descoperit singur pe la un an. Nu este rea pernuta aceea dar nici necesara, parerea mea.

Oana 27+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadap spune:

oana_bucur - ma bag si eu ca musca ca nu am experienta - dar tocmai azi am vorbit cu o mamica despre fetita ei care de 3 zile are nasul infundat. A luat si ea pompita cu conexiune la aspirator si e FOARTE incintata. Evident ca mai intii a folosit-o pe ea - sa vada cum e. A spus ca e prima oara cind o pompa pentru nas isi face datoria cu succes. Si un coleg de-al meu tot d'asta foloseste (pt baietelul lui) si inca de la o virsta f mica - 2 luni.

Dada 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Neata fetelor!
Amaya, chiar ma bucur ca ai adus in discutie Batista Bebelusului. SI eu ma gandeam sa o iau ptr bebe si eram curioasa cat de buna e. Am vazut ca sunt multe mamici pe forum care o recomanda si in plus am vazut ieri o emisiune pe tv si o dr neonatolog o recomanda. Stiu ca ceva de genul asta exista si in spitale ptr aspirarea bebeilor dupa nastere. Ce vroiam sa te intreb, avand in vedere ca o atasezi la aspirator nu face zgomot destul de puternic ca sa-l sperie pe bebe?

29+ George Anelin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Helenutza nu te impacienta...e bun dispozitivul...fara el nu as fi facut nimic...doar ca unul din sfarcuri e mai incapatanat. Unul l-am scos in 3 zile de utilizare a dispozitivului...dar al doilea ezita dupa 2 saptamani de utilizare...adica sfarcurile sunt scoase cand am montat dispozitivul insa sfarcul incapatanat se retrage detul de repede cand scot capacelul...pe cand celalalt mai sta si pe afara...
Dar sunt convinsa ca isi va da drumul in ceva vreme...nu poate fi mai incapatanat decat mine...
Fara sistemul asta n-as fi avut ce sa le fac ca sa iasa.

Amaya...suna ciudat ptr mine...se conecteaza la aspiratorul de curat in casa? Asa... si cum zici sa il caut in magazine:
"aspirator nazal <<Batista Bebelusului>> ? Corect asa?
Cu perna am inteles...

Dadap
...multam fain...vad ca vii pe aceeasi idee.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

29+

Mergi la inceput

Amaya...sper sa o gasesc si pe aici prin magazine...poti sa imi dai si o idee de pret?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haricleea spune:

Fetelor,multumesc de incurajari.O sa vad atunci ce si cum si va dati seama ca va anunt de marea batalie!!!Sa speram ca le vine mintea la cap cat de cat!!!sau de dragul nepotului o sa ramana un pic extaziati si imuni pt controverse!!

AMAYA multumesc mult!Sa inteleg ca ma pot lauda cu un grasunel?ce frumos...sunt in 33 fix iar in cartea mea DR MIRIAM Stoppard-ghid practic sarcina si alaptare (cartea la 500.000) scrie ca bb la 32 saptamani are in jur de 1600.Avand in vedere ca o sa nasc mai devreme inseamna ca e totusi bine chiar si cu eroarea de 500g.NU?!

Oana si eu m-am interesat in Rusia la inceputul sarcinii de pompite de muls.Am vazut la farmaciile de acolo pompe de la diverse firme.Unele mai scumpe,altele mai ieftine.Eu stiam despre cele Avent ca sunt excelente iar sotul meu s-a uitat la alta firma mai scumpa iar farmacista a spus ca acelea nu-s bune si a recomandat pe cele de la Avent chiar daca erau mai ieftine.A spus ca sunt testate si ac sunt cele mai bune la oara actuala!Eu zic ca poti avea mare incredere.Rusoaicele le prefera si crede-ma ca acolo oamenii sunt tare snobi si daca nu erau bune nu le recomandau.Ei intotdeauna se arunca la ce e cel mai scump pt ca isi permit.In plus acolo daca nu ti se potrivea pompa sau nu iti placea o puteai aduce inapoi!Deci nu recomandau ei asa de placere.

Mergi la inceput

Haricleea pe linia de produse Avent sunt fixata de multa vreme...doar ca ma hotarasem pe pompa de muls electrica apoi m-a apucat indoiala oarecum si acum am revenit la parerea initiala.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Sunt curioasa si eu de batista asta sau cum ii spune...poate dati mai multe amanunte,unde se gaseste si la ce pret.Ca eu n-am auzit inca de ea.

Mediterana,si eu am dureri la oasele pelviene,doar in zilele cind merg mai mult pe jos sau ma obosesc.Azi am fost prin oras la cumparaturi si acum simt ca mi se desparte bazinul cind ma misc.
Am mai citit ca sunt mamici care se confrunta cu asta si se pare ca e oarecum normal,doar ca cica in ultima luna ne vom misca din ce in ce mai greu.Maine merg la dr si vad ce spune si el...ca prea bine mi-a fost pina acum.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Kateryna, lui Andrei nu i-a fost niciodata frica de aspirator, in general bebelusii nu au frici de genul acesta si zgomotul ritmat al aspiratorului este chiar recomandat (babeste) in calmarea bebelusului. Acum ramane de vazut fiindca nu este o regula generala insa daca ai un nou nascut in casa nu mai faci curat?

Oana, da, se conecteaza la aspiratorul normal insa nu te gandi ca trage cu aceeasi putere diferenta este facuta de faptul ca trage constant si fara pauze si astfel poti curata tot.
Nu e nevoie sa-l cauti prin magazine, poti sa-l comanzi aici (eu de aici l-am comandat si mi l-au adus in aceeasi zi, de fapt in cateva ore, fiindca eram disperata cu nasul lui Andrei cand a avut bronsiolita):
http://www.overland.com.ro/

Haricleea, aici pe site, la 33 sapt. scrie ca bb ar trebui sa cantareasca aprox. 2000 grame, deci diferenta nu este chiar asa de mare.

Daconst, vezi pe site-ul de mai sus...la noi se gasesc si in farmacii...pretul este 45 Ron.

Oana 27+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

hey fetele vad ca ma vorbiti!oricum sa stiti ca v-am citit mereu si am plans ca multe alte fete de pe forum pt sufletelul care s-a stins Katherina!D-zeu sa o odihneasca!sper din suflet ca un nou bebelus sa-i cicatrizeze lui Michelle rana provocata de disparitia micutei!

Aelita condoleante!stiu prin ce treci caci si eu mi-am pierdut bunica in luna iulie!stiu ca ai fi vrut sa o vezi dar poate ca e mai bine sa pastrezi in suflet imaginea ei vie decat a celei din sicriu.crede-ma ca am cerut sa-mi trimita poze de la inmormantare si mai rau mi-am facut!

noi suntem bine,trecem printr-o perioada groaznica cu acomodarea la camin a baietelul meu mai mare!bebe2 e baietel si e un grasun,la 28sapt si 5 zile avea deja 1530g.mi s-a dat unda verde pentru nastere vaginala(cealalta nastere e cu cezariana) dar mi-e frica pt ca peretele uterin cred ca e fff subtire acum(am ditamai burtoiul),bebe e maricel si as risca o ruptura de uter,asa ca am ales ca pe data de 10 ianuarie sa nasc prin cezariana.mi-e frica dar ma imbarbatez si-mi spun mereu ca trebuie sa fiu tare pentru celalalt copil pe care il am caci are nevoie de mama.

ma bucur sa citesc ca sunteti bine(asa cu micile problemute provocate de sarcina) si ca asteptati cu nerabdare sa va tineti bebeii in brate.bucurati-va din plin de aceste ultime 2 luni si odihniti-va din plin

31,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput