**Mamici de Mai - Iunie 2007**(10)
Raspunsuri - Pagina 17
dideip spune:
Fetelor, pentru raceala eu mananc cate 2 buc de Kiwi dimineata pe stomacul gol si ma simt minunat.Sora mea care are un baietel de un an si jumatate a mancat cate 2 kiwi toata sarcina si nu a racit deloc, ea care este sensibiloasa la raceala(este prima care raceste intotdeauna)si nici nu sa mai constipat( un lucru ereditar in familia noastra). Asa ca daca vreti sa incercati sa nu mai aveti probleme, incercati-o si pe asta cu 2 kiwi dimineata pe stomacul gol.Eu ma simt minunat si o fericita.
Paula(13 saptamani si o zi)
chiquitita spune:
Pauly, nu am anuntat-o nici de dureri nici de urticarie (de fapt se pare ca nu e urticarie, ca am uitat sau m-am blocat
. In sumarul de urina mi-a iesit flora microbiana si oxalat de calciu. E de rau?
10+
pauly spune:
Chiqui te-am intrebat ptr ca doctorul meu o zis ca , cat timp am "dureri de ovare"..mai lasam tratamentul.poate trebuia sa stie de ele inainte sa-ti taie din tratament.
flora microbiana si mie mi-o iesit, dar o zis doctorul ca e contaminare din caile urinare inferioare(poate unde tot luam utrogestan)..deci nu trebuie tratament(la mine abia acuma urmeaza sa fac o lama).iar despre oxalat de calciu..nu stiu ce inseamna, dar stiu ca nu ar trebui sa fie in urina.
9+
pauly spune:
Chiqui uite ce am gasit de spre oxalat de calciu:
"Pe primul loc este aportul insuficient de lichide,care face ca urina sa fie concentrata,aciditatea ei jucand un rol important(Favorizant).Rinichiul elimina o cantitate mai mare de oxalati si calciu care se vor combina cu PH-ul acid al urinei si vor forma cristalele de oxalat de calciu care se vor organiza in "cariere" mai mari sau mai mici(asa numitele pietre la rinichi).
In mod normal urina contine citrat,o substanta care inhiba formarea cristalelor de oxalat de calciu.Absenta citratului sau prezenta sa in cantitate mica favorizeaza aparitia acestor cristale.
Cantitatea mare de apa din urina nu numai ca va dilua acidul oxalic,dar va spala si caile urinare,impiedicand agregarea cristalelor deja formate. Nu sunt recomandate toate bauturile de ex. bauturile tip cola vor favoriza formarea cristalelor de oxalat de calciu,apa de la robinet daca este ff. dura tb. evitata .Pot fi evitate si anumite Legume si fructe bogate in oxalati:Spanac ,stevie,macris,rosii,smochine,afine ,coacaze,nuci si arahide .Totusi ele pot fi consumate impreuna cu alte alimente care reduc formarea de cristale de oxalat de calciu de ex.alimente bogate in calciu branzeturi sau derivate lactate.In acest fel oxalatii de calciu formati in tubul digestiv nefiind absorbiti,se elimina direct in scaun."
sper sa te lamureasca cat de cat, am inteles ca exista si tratament dar nu stiu daca ii permis in sarcina.
pupici
9+
pauly spune:
Dideip daca sarcina ta decurge in mod normal, lucru care poate fi constatat si ecografic , atunci nu i-ti face control ginecologic decat mai incolo, la varsta mai mare a sarcinii.
ca despre greturi, am o pritena care ii gravida si in aceleasi sapt ca si mine si nu simte absolut nimic, nici greturi , nici dureri , nimic si sarcina merge foarte bine. deci esti norocoasa ca te simti bine, te poti bucura in liniste de sarcina.
Andradap chiar nu stiu ce sa-ti spun. daca doctorita zice ca se intampla frecvent la varsta asta de sarcina, ca ventriculii sa nu fie egali...inseamna ca nu trebuie sa-ti pierzi speranta,trebuie sa crezi in Dumnezeu si totul va fi bine.
9+
Alyna24 spune:
Ibelciug, mersic pt ce-ai zis de poze :))Si mie imi plac!
Raza de Soare, Ai dreptate insa nu pot sa nu ma gandesc la toate tampeniile caci m-a cuprins o teama teribila!Si in plus, parca nici nu-mi mai arata ca ma doreste ...iar eu am un chef teribil!Stiu ca dr ne-a spus s-o luam mai moale dar el....nu prea mai indrazneste!
Referitor la serviciul tau, eu zic ca-si vor reveni!Si mie mi-a fost teama cand le-am spus insa anuntandu-i in scris nu au avut ce comenta chiar dc poate nu le-a convenit!legal nu au ce sa-ti mai faca!daca tu nu pleci, ei nu te pot da afara!Si eu am probleme la servici, cica incearca sa ma menajeze dar totusi imi dau din ce in ce mai mult de facut!Si nu mai pot!Ajung acasa franta!Am zis ca din ianuarie le fac o surpriza si intru in medicale!SI-asa am risc de avort, deci...am motive!La naiba cu firmele lor!Bebicii sunt mai importanti!Curaj!
Cristinamaria-As imncerca sa nu-mi stresez sotul daca as putea insa la mine se vede cand am ceva!imi este greu sa-i ascund cand ma macina ceva!La un momenta dat tot rabufnesc!O sa vad cum o sa fac!
Vaq pupic!
Alyna
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl
chiquitita spune:
Pauly, iti multumesc mult. Trebuie sa ma pun pe baut apa. Dar daca incep sa beau, scap de oxalati, sau ei odata formati asa raman, dar evit transformarea lor in pietre?
10+
irinuca_usa spune:
ce mai stiti de chris 27. nu ne-a mai scris de cand cu problemele la slujba. sper ca e ok.
raza de soare nu-mi vine sa cred. stiu ca-i romania dar totusi... toate au o limita. se pare insa ca la noi se pot intrece toate limitele. imi pare tare rau de situatie dar sunt convinsa ca nu te pot da afara. si in plus ai timp sa-ti tot cauti altceva, ca banuiesc ca nu vei mai vrea sa te intorci si sa lucrezi pentru asa oameni.
Arthurana despre a alege cum vrei sa nasti eu stiu ca nu se poate. numai daca ai probleme si e decizia doctorului. costurile sunt mai mare, zile de spitalizare mai multe. nu sunt insa convinsa cum ca asigurarea n-ar plati, ci mai degraba ca nu-ti vei putea convinge medicul sa faca asta. in momentul in care spitalul trimite billul la asigurare nu scrie pe el ca-i cezariana la alegerea ta.
pe de alta parte exista posibilitatea sa intalnesti un medic foarte dragut, si sa-i spui ca tu ai vrea cezariana. o prietena de-a mea nu a avut probleme cu sarcinile dar a vorbit cu medicul si s-a dus la spital in ziua x si a nascut. deci se poate. acuma toata chestia e sa-l gasesti pe medicul ala. la mine spre exemplu nu stiu cu cine voi naste. merg la o clinica care are vreo 6 medici, la consultatii ma tot rotesc de la unu la altu, ca cica o sa nasc cu cine o sa fie de garda in ziua respectiva. asta mi s-a parut un dezavataj, mai ales ca deja imi alesesem unu care a fost tare dragut cu mine cand mi-a fost rau. dar se pare ca nu am de ales.
eu sunt in georgia langa atlanta, m-am mutat aici anul asta in februarie. inainte am stat si eu 4 ani in new jersey.