Cirese de Mai-Iunie 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utionela spune:

salut toate fetele de pe forum,am o minune de copil iltot astept de 4 ani, ilcheama Matei si e nascut pe 1 iunie 2006,mmmmm s-a trezit,pa, va scriu mai multe data viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

quote:
Originally posted by utionela

salut toate fetele de pe forum,am o minune de copil iltot astept de 4 ani, ilcheama Matei si e nascut pe 1 iunie 2006,mmmmm s-a trezit,pa, va scriu mai multe data viitoare

Bine ai venit la noi!Te asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi si cu pozici ca sa va cunoastem!

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

diana de ce nu i-ai dat fier???
eu sunt nelamurita ca dr de familie mi-a recomandat fier din luna a III-a sau in luna a III-a si dr pediatra mi-a zis sa nu ii dau ca se uita ea la bianca in luna a IV-a si vedem atunci, desi initiam a zis sa nu ii dau deloc
si eu amavut mereu o mica anemie si de-aia ma gandesc sa nu fie si ea ca mine
d ce zici ca daca a mostenit anemia ta fierul i-ar face rau??? nu i-ar face bine? eu habar nu am sa nu radeti de minead

quote:
Originally posted by DianaR

Carmina, nu am problema cu virusul... O fi de la tine, sau poate ii chestie de broser?

Ama, o frumusete Sebi cel dintos si bengos ca are deja gagica !

Adela, sa-ti raspund:
1. Nu i-am dat dar cred ca Timeea e singurul bebeb din Arad care nu a primit, aici se da la greu. Oricum la noi problema e mai delicata, daca au mostenit aceasi anemie ce o am si eu fierul le-ar face rau, deci ma abtin.
2. m-am ingrasat 2 kg de cand am nascut. Am 11 kg in plus.
3. a mea tuseste cand se inneaca cu saliva. Poate e aerul in camera prea uscat sau poate sa fie alergica? Dar daca tuseste de 2-3 ori eu nu m-as ingrijora.

Maine incepem si noi DIVERSIFICAREA. In fine deloc in forta cu orez si laptic de-al meu si doar ca o completare dupa supt. Om vedea ce-o fi.

Diana , Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) & Timeea (18.05.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

vad ca unele dintre mamici au slabit desi alapteaza. ati tinut ceva anume sau ati eliminat dulciuri si paine sau s-au dus kg pur si simplu de la alaptat???
daca inca alaptez pot sa fac ceva sa mai scad la cantar si sa nu afecteze calitatea laptelui???
nu sunt disperata dupa silueta dar ma simt asa ca un mic porc si mi s-au ingreunat picioarele de la greutate....dei nu e vorba de aspect fizic ...numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Adelapop - eu am slabit in timpul alaptarii dar am redus drastic dulciurile si painea. Am crescut cantitatea de apa...si de fructe. si e bine!

Roxana si Catalin(5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Cat timp am alaptat am reusit sa slabesc 7 kg, si ramasesem cu 6 in plus. dar cand s-a terminat lapticul(adica pe la 2 luni jumatate) am avut niste saptamani groaznice, in sensul ca mi-era pofta de tot ce nu mancasem in timpul sarcinii si alaptarii, in special dulciurile, sucurile carbogazoase, mancarurile extrem de gustoase...Consecinta? In trei saptamani am pus valvartej 4kg...am crezut ca mor, dar numai eu eram de vina...Insa mi-au trecut si poftele, am inceput sa fiu mai retinuta si acum du inca 3 luni am reusit sa dau jos doar 2kg. Problema mea este ca am ramas cu burta si sunt super enervata cand vad ca mi se vede indiferent cu ce ma imbrac. Asa ca m-am hotarat sa fac aerobic...dar acasa, pentru ca sotiorul vine tarziu de la serviciu si nu am cand sa ma duc la sala. am facut rost de niste filmulete cu lectii de aerobic si o sa incerc sa ma tin de tipa aia. O sa va spun daca am succes...numai ca am de cand de luni sa ma apuc de treaba.

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnica spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu stiu ce sa mai cred. Totul a fost ok pana la 2 luni cand a facut infectie urinara, stafilococ si rosu in gat. De atunci este f pretentios la mancare si mananca f putin. Ma dispera.
DianaR, i-am facut coprobacteriologic si parazitologic acum 2 saptamani si urocultura. De reflux nu stiu nimic. Ce simptome ar trebui sa aibe? Maine ma duc sa ii fac din nou urocultura. De cand a avut infectie urinara o repet la 2 saptamani. Pediatrul zice ca arata bine si nu am de ce sa ma ingrijorez. Mi-a dat sa ii dau Fe 10zile/luna.

Ursulia, el este f vioi, rade in hohote, "vorbeste" se rostogoleste, chiar a zis "ma" dar nu mananca.500ml lapte/zi mi se pare extraordinar de putin. In afara de lapte mai manaca un fruct aprox 60 ml si piure de legume 20-30ml. Si asta este tot intr-o zi.

Doroti, eu ii dau marul prin razatoare si apoi prin sita cu un tifon si obtin sucul. Am primit cadou un set pentru bebelusi care contine castronele, sita, razatoare,etc si pot pune razatoarea peste sita; este f util.

Ce fructe mai dati bebelusilor in afara de mar? Eu i-am dat si portocala si banana si apoi am citit ca nu ar fi tocmai indicate.Stiti de ce?

Va multumesc inca o data

Monica si Alex 04.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Monnica - eu ii dau lui Catalin un piure de fructe facut din: 1/4 banana, 1 mar ras(cu tot cu pulpa), 1/2 suc porto, 1 lingurita cereale. Il primeste f bine si papa cam 120 g pe zi. Reteta mi-a dat-o pediatra care m-a rugat sa nu fac inovatii pana nu se considera ca s-a acomodat bb.

Roxana si Catalin(5 iunie 2006)
POZE CU PUI MIC SI IUBIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Adela, la bebelusii sanatosi si nascuti la termen din mame sanatoase, fierul din organismul lor acumulat in timpul sarcinii se epuizeaza la 6 luni si au nevoie de fier. In mod normal il iau din alimentele de diversificare, in special cereale, carnita, ou. Daca bebelusul s-a nascut prematur sau mamica a avut anemie feripriva in cursul sarcinii rezervele se epuizeaza mai repede si atunci se justifica fierul ptr. ca fierul din laptele de mama e totusi in cantitate mica chiar daca este f usor asimilabil.

La noi e o forma particulara de anemie cu transmitere genetica, eu o am si sunt sanse ca si copii mei sa o fi mostenit, numita betatalasemie minora. E o anemie hemolitica, si atunci fierul este in exces din globulele rosii distruse. Sa administrezi fier e o greseala, chiar periculos si ce e interesant este ca la analizele uzuale seamana mult cu anemia feripriva (prin lipsa de fier) doar daca se face si sideremia (fierul din sange) poti sa te orientezi spre adevarata forma de anemie.

Sper ca te-am lamurit. Oricum daca pediatrul ti-a recomandat fierul si pana acum nu te-a facut sa te indoiesti de deciziile lui atunci asculta-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Utionela, bine ai venit!

Monica, portocalele pot da alergii si in plus sunt acide si dau scune moi si acide cu eritem fesier. Probabil de la infectia urinara i se trage cu nemancatul sau poate asa-i e soiul.

La multi ani Victorasilor!

Mergi la inceput