PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 10
adas spune:
sabana, eu sunt interesata. dar cat de scumpa e? peste 2mil?
www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de
stefi (08.07.2006)
Ioana81 spune:
Buna fetele!
Luiza sa stii ca nici mie nu mi-a mai venit. Si eu am programare la Herghelegiu. La mine au trecut 2 luni.
Andreea ce mai faceti?
Ioana
de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta burtik Andrei Vladimir BOTEZ
adas spune:
tweety, uite am mai gasit un link cu camere bb
http://www.poshtots.com/catalog/9/category.asp
cand fac ordine in bookmarks sigur o sa gasesc o gramada. dar pana atunci doar intamplator pot sa dau peste ele.
www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de
stefi (08.07.2006)
Sabana spune:
Luiza uite aici o schema de diversificare a dnei dr. Culcer. Eu personal nu prea sunt de acord cu ea
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/reguli_de_baza_in_diversificarea_alimentatiei_sugarului-534/
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
Tweety7 spune:
Anasia, Consi, Sabana, Adas saru'mana de raspunsuri. Cate un mare si apasat pup pe obrajorul fiecareia.

Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Andra, tati Costin si
Clara
alisa-raluca spune:
dragele mele....
va multumesc din suflet pentru cele trimise pe mail cit si pt raspunsurile de aici.Imi sunt de foarte mare ajutor, mai ales ca inca sunt novice intr-ale diversificarii.Am inca niste nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa-mi clarificati unele chestiuni.
Am vb ieri cu pediatra si am stabilit un oarecare orar al meselor, asta avind in vedere ca d-ra nu se trezeste deloc noaptea iar dimineata doarme pina la 9-10.
Deci: 9.30-10 -lapte (de obicei nu maninca mai mult de 80-100 ml)
12.00 -pureu de legume +supica (mie mi-a recomandat sa-i bag in fiecare zi alt aliment) -deci azi i-am fiert morcov si i-am dat pasirat cu l-ta dar nu l-a vrut asa ca i-am dat apa in care a fiert morcovul in care am adaugat un pic de sare si 2 masuri de lapte praf
15.00 -pureu de fructe (ii dau mar ras...azi ar fi a 3a zi)- mi s-a zis sa i-l amestec cu brinzica calcica facuta in casa dar nu stiu daca sa-i dau inca brinza sau nu)
18.00 -lapte / suc de fructe cu cereale (inca nu i-am dat ca nu mai aveau pe stoc la farmacie)
21-22.00 -lapte (ea de obicei se culca pe la 9.30-10)
Cam asta ar fi un orar orientativ al meselor...
Acuma cer sfatul mamicilor cu experienta:
1.pureul de legume pot sa-l fac din mai multe legume odata sau sa le dau pe rind?:(adica azi de morcov, miine morcov + cartof si tot asa...)- din tot ce am citit p-aci, am inteles ca mamicile in general au bagat toate legumele de la inceput...
2. daca nu maninca legume pasirate, sa-i pun lapte praf in supica cum am facut azi? sau sa incerc pina vrea...da daca nu vrea deloc?
3.la pureul de legume am inteles ca se pot adauga pe rind si alte fructe(piersica, nectarina, banana...)-la cite zile sa ii dau alt fruct? si mai ales cu ce sa combin fructul? Pediatra zicea brinza calcica -sa-i fac sau sa nu-i fac? am inteles ca sint niste biscuiti speciali fara gluten da nu stiu de unde sa-i cumpar....
4.ce ziceti de pureul de legume si de fructe de la Hipp? Stiu ca nu contin multi conservanti si ca bebeilor le place. As putea eventual sa-i dau si din astea? Voi ati folosit mincarea din borcanas?
Cam astea ar fi intrebarile mele, va rog sa ma iertati, poate unele sint stupide dar stiu ca se va gasi careva sa ma lamureasca si pe mine....
Va multumesc din suflet inca o data pentru lamuririle de pina acum si va felicit pentru promptitudinea cu care ati raspuns. Va doresc bebei frumosi, sanatosi si mai ales mincaciosi. Urmaresc in continuare topicul....
Sabana spune:
quote:
Originally posted by adas
sabana, eu sunt interesata. dar cat de scumpa e? peste 2mil?
poze
ada mamica destefi (08.07.2006)
sita costa in jur de 90 de EUr si oala in jur de 180. E oala medie, de 3 l.
Muuh spune:
Luiza am luat numai Microgynon inainte de sarcina. Logest iau doar de o saptamana. La Microgynon nu am avut nici o reactie adversa doar ca mi-a reglat foarte bine ciclul si am scapat si de durerile pe care le aveam in primele zile.
crissa sunt putin in ceata tu mai alaptezi? Ca atunci programul si sugestiile mele nu isi au rostul intrucat Alexei este alimentat cu formula. Dar totusi daca si tu ii dai formula, da cred ca daca ii tragi masa pana la ora 20 in prima zi va rezista minim pana pe la 12 daca nu chiar 1. Apuci si tu macar 2 ore de somn. Apoi in fiecare zi incerci sa mai tragi un pic de masa de la 20 si sa ajungi cu ea catre 21. SI atunci cred eu ca va fi cam asa orarul de mese:21 undeva intre 1 si 3 urmatoarea masa, ceea ce poate fi cat de cat uman. Incearca sa il lasi ca la masa de seara sa ii fie cu adevarat foame. Si dupa parerea mea poti trece linistita pe Topfer 2 daca el are varsta pentru asta. Daca nu mai are B-uri inseamna ca nici ei nu mai au la varsta asta asa mare nevoie de B-uri.
Miruna +
Alexei
Poze
MissJJ spune:
Buna fetele!
Sabana ms de raspuns!
Muuh mi se pare logic cum zici tu cereale legume si ultimele fructele.
Tweety fata mea papa cam la 3,5-4 ore si prima oara papa pe la 6 jumate-7 dim si dupa asta o pun din nou la somn. Cand se scoala o schimb in hainele de zi ne jucam un pic sa mai obosim si pe la 11 papam din nou. Apoi se mai joaca mai vb cu ea si pana la urma mai atipeste in jur de 1 si doarme cam o ora o ora jumate, apoi la 3 papa din nou si seara la 6 jumate facem baitza ne masam ne hlizim ne schimbam cu hainutze curatzele si apoi la 7 papa. Si in jur de 8 jumate-9 ea mai vrea papa si ii mai dau apoi pe la 9 jumate o schimb in body cu maneca lunga si saculetz pt nani si mai papa la 10 ultima masa si apoi adorme singurica si se trezeste iar dim pe la 6 jumate-7.
Adelapop si eu am 70 kg si 1,66m. Si chiar daca nu pap mult si papa cat mai sanatos si etc nu am dat jos un gram de vreo luna.
Multa lume mi-a mai zis ca stagneaza o perioada si dupa aia iar incepi sa dai jos. Sper sa fie asa...
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
Sabana spune:
alisa de lapte praf in supa de legume am citit si eu. cred ca ideea este, ca se obisnuieste bebe mai usor cu gustul alimentelor si are si gustul de lapte, pe care deja il cunoaste. Am vazut asta la cereale. Nu le vrea decat cu lapte.
Din cate stiu se pot fierbe mai multe o data. Mai intai se face o supa de radacinoase incluzand morcov, telina , radacina de patrunjel si postarnac cu un varf de sare si ulei de floare, masline sau porumb. Acum ideile sunt impartite unii dau doar zeama, altii le paseaza asa cum ai facut tu cu morcovul. Asa am facut si eu.
Cartofii nua r fi indicat ptr ca sunt tratati si ar fi nocivi. La fel banana si branza de vaci nu se introduc pana la 9 luni, fiind foarte puternici factori alergeni. Citricele dupa 6 luni fiind foarte acide si stomacelul bb-ului nu este pregatit. Unii zic ca sarea nu are ce cauta in alimentatie pana la varsta de 1 an. La fel si paine. Cu glutenul ar fi acelasi lucru. Legat de borcanase. Eu m-am gandit sa ii dau si din alea, dar dupa ce se obisnuieste cu preparatele facute de mine in casa. Ma gandsc ca daca i-as da numai bormcane, unul ar fi mai artificiale si 2 mi-ar refuza mancarea facuta de mine. Si parca am si mai multa inceredere in ceea ce fac eu, macar daca are ceva stiu exact ce a avut.