Bebelusi "made in USA"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Vreau sa incep si eu cu urarea de La Multi Ani tuturor romanilor, oriunde v-ati afla!

MSL, m-a socat putin experienta ta, inca nu am mai auzit experiente intr-atat de negative aici, cel putin la nastere. Unde locuiesti si de ce fel de spital ai avut parte? Probabil unul mai sarcutz, marile spitale nu cred ca isi permit asa conditii ca isi pierd clientii! Dar totul e posibil, doar suntem in tara tuturor posibilitatilor, nu? Da - incompetenta, birocratie si nepasare in mediul medical de aici se intalneste din pacate peste tot, dar sper sa ma fereasca D-zeu de asa o experienta la nastere...

Salutari noilor aparitii de aici: Arthurana, Irinuca, Strutza si sarcini usoare va doresc!

Cristina 25+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

Krissy,
Da, intr-adevar cred ca sint caz unicat ca am avut experiente f. neplacute cu sistemul medical de aici;nu doresc la nimeni; spitalul se pretindea a fi unul din cele mai bune,in sistem privat nu spital comunitar, nu dau nume, dar pot sa spun ca in conditiile in care platim aproape 1000 de$ pe luna asigurare pt 3 persoane sint f. dezamagita de serviciile care le primesc, de schimbat nu am cu ce sa-l schimb, numai daca vreau mai rau poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Eram curioasa sa vad ce mai spuneti voi romancutzele din America si v-am citit.

O singura chestie, Irinuca USA, nu mai lua Advil ca nu e bun in timpul sarcinii, daca ai neaparat nevoie de un calmant ia Tylenol, chiar si extra-strength, e ok. Asa scrie in pachetul meu de informatii primit de la maternitate.

Pupici,

Sori 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

Salutari fetele!
Noi suntem relativ bine, doar ca ne chinuie durerea de spate!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca_usa spune:

Sori1980 chiar nu stiam ca nu-i bun. Si mie mi-au dat o lista cu medicamentele permise si tot Tylenol era trecut dar din cate stiam eu ambele sunt ibuprofen, dar sub nume diferite. O sa intreb medicul acuma ca mi-ai zis.
In caz ca erati curioase am aflat ce e cu piciorul meu. Am guta. Nu stiam nici eu ce-i aia si am aflat. Ceva ce sa nu doresti nici la dusmani. Cand te apuca un atac de guta iti vine sa iei un topor si sa-ti tai piciorul numa sa nu te mai doara. Si nu are nimeni ce-mi face pentru ca tratamentul i-ar face rau lui bebe. Asa ca astept sa-mi treaca...
Multumim pentru urari si sarcina usoara si tie Krissy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Tylenolul este paracetamolul romanesc.Singurul indicat in sarcina!
Ibuprofenul se comercializeaza aici sub aceeasi denumire sau ca Advil.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

IrinucaUSA

Uite aici o explicatie de ce nu e bun Advil/Ibuprophen in sarcina.

"Tylenol vs Advil in Pregnancy
By Barbara Parker, RN, ARNP, CNM

Q. I have often read that taking tylenol is not too bad to take when pregnant. But I am a loyal Advil fan; I find it works faster and lasts longer for me. I have had a persistent and often painful headache for 2 days and all I have in the house is Advil. Can I take Advil or do I need to go get Tylenol?

A. No advil, sorry. Only tylenol. The reason is that Advil (any type of Ibuprofen) is a prostaglandin inhibitor. Prostaglandin is a chemical that does many things, including cause a valvular problem in the fetal heart. In order to avoid the possibility of that occurring, we advise you to avoid it during pregnancy."

[explicatiile gasite pe site-ul asta: http://www.storknet.com/cubbies/pregnancy/exbp29.htm]

Tylenol = Acetaminophen; Advil = Ibuprofen.

Guta, ouch, treci pe legume,fructe, mai usor cu carnea...

Numai bine burtici americane.

Sori 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca_usa spune:

Sori1980 m-am lamurit si eu intre timp ca nu-s acelasi lucru. promit sa fiu atenta de acuma. am luat numa vreo doua... sper bebe sa fie ok. il voi vedea pe 21.
cat despre regim, de cand am aflat ce e, mananc numa ce e voie, adica nu proteine, nu grasimi, carbohidrati la greu. va dati seama ca mi s-a aplecat si de orez si de cartofi, cu fructele nu ma omor, ceaiuri la greu, ce mai... o fericire. nu stiu sincer din ce traieste bebe dar am inteles ca el are grija sa-si ia ce-i trebuie chit ca raman eu fara nika.
nu am mai avut atacuri insuportabile ca intensitate, doare permanent dar incomparabil mai bine iar piciorul a ramas umflat si parca incepe sa devina din rosu vanat. ginecologul meu s-a decis totusi (cred ca urmare a bocetului meu cand mi-a zis ca nu are ce sa-mi faca) sa ma trimita la un specialist reumatolog ca ala sa-mi zica sigur ce e si ce se poate face.
parca toate s-au pus pe capu meu anu asta. de-abia ma bucurasem ca-mi trecusera greturile si m-a apucat alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Irinuca, imi pare rau de neplacerile pe care le ai, sa stii ca te inteleg f bine deoarece la schimbarea vremii ma dor slodurile si umerii... Asta mi se trage de la o amigdalita pe care am tratat-o prea tarziu, in urma cu vreo 5 ani, cand reumatismul era deja instalat in oase.
Uite cateva remedii naturiste care poate sa iti mai amelioreze intre timp durerile tale de guta:
http://www.boli-medicina.com/tratamente/sanatoase/dureri-de-articulatii/DURERI-DE-ARTICULATII-BM-COM.php. Tot acolo zice la guta ca se in­terzic, de asemenea, alimentele excitante, alcoolul, cafeaua, ceaiul (oricum le eviti fiind insarcinata) si condimentele, si in general alimentele bogate in purine (ficat, creier, icre, rinichi, extracte de carne, sardele, mezeluri). Se vor evita glucidele, grasimile si proteinele in exces. Se recomanda 2 - 3 litri lichide/zi, ceea ce bine oricum in sarcina.

La mine pt articulatii ajuta frectii locale cu alcool. Urmeaza sfatul doctorului tau si mergi la un reumatolog, desi tratament alopat nu o sa poti urma decat dupa ce nasti.

Numai bine, sarcina usoara si multa sanatate.

Cristina 26, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca_usa spune:

Krissy multumesc mult pentru link.
Am fost astazi la reumatolog. Inainte de asta sa va povestesc pe scurt istoria. A inceput sa ma doara piciorul miercurea trecuta, am rezistat pana vineri cand m-am dus la PCP. Asta nu a vrut sa-mi dea nimic fiind insarcinata, mi-a zis sa iau Tylenol si m-a trimis la ginecolog. Acolo puteam ajunge de-abia luni. Duminica seara nu am mai suportat durerea si m-am dus la urgente. Ala mi-a dat alt medicament, un narcotic tot in combinatie cu Tylenol si atat. Luni ma duceam oricum la ginecolog, dar incepusem de dimineata sa vars in continuu in urma ultimei pastile de durere luata, asa ca dadusem in efectul secundar al medicamentului - nausea. Asta dupa ce cu o luna inainte ma chinuisem sa scap de greturile datorate sarcinii. Ma duc la ginecolog, ala nici nu s-a uitat macar la picior si-mi zice ca nu are ce-mi face. Am izbucnit in plans si am plecat. Mai tarziu m-a sunat asistenta sa-mi spuna ca vrea sa ma trimita la reumatolog.
Asa... si am ajuns azi si la reumatolog, dupa 10 zile, timp in care piciorul mi s-a si desumflat si asta, ce-i drept cel mai in cunostinta de cauza, m-a chinuit sa-mi ia fluid din picior ca cica numai asa poate sa zica cu siguranta ce e. De unde lichid, ca nu mai era, da el tot m-a intepat... A zis ca e inacceptabil ca nici un medic din cati vazusem sa nu-mi faca analize sa vada ce si cum si sa nu-mi dea tratament adecvat. S-au spalat toti pe maini, desi ma gandeam ca asta nu se va intampla in America.
Concluzia insa a fost ca toata chestia asta poate fi un efect al sarcinii. Rinichii nu fac fata la toate modificarile din organism, nu mai filtreaza ce e de filtrat si in consecinta se aduna prin corp pe te miri unde. Intre timp fac analize pentru a vedea daca rinichii sunt doar suprasolicitati sau sunt bolnavi. O sa tin regim pe timpul sarcinii ca sa nu mai adaug si eu la suferinta lor, si apoi vom vedea daca va reveni sau nu.
Scuze pentru povestea mea lunga, dar cui sa ma plang si eu, ca doar n-am pe nimeni aici.

Mergi la inceput