FIV 89

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Andicu ,pima zi de CM a fost pe 6 oct. iar ET l-am facut pe 18 oct.Deci ....a cata saptamana ar fi?Din pacate tot ce pot sa fac deocamdata este sa stau in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Fetelor, simtiti-va la noi ca acasa, desi tare ne-am dori sa nu mai intre cineva pe usa FIV-ului, dar nu prea e dupa dorinta noastra.......
La noi procentajul de intarare e de 100 %, numai ca din randul nostru doar cateva castiga lozul cel mare. Bafta lor si mult noroc VOUA!!!!
Ramica cica are o sedinta la ora 17 si cand s-o termina, ajunge si acasa. Acum 2 zile am reusit sa-l fac sa renunte la sedinta, azi insa sedinta a fost mai tare.
Intre timp parfumez casa, pregatesc terenul, numar secundele, fac tot ce-mi sta in putinta sa nu faca implozie foliculasul inainte de terminarea sedintei, ma mai conversez cu el, poate reusesc sa-l mai fac sa mai astepte putin dupa problemele de job ale lu' tat'su........
Cand te gandesti ca perioada fertila maxima dureaza doar cateva ore intr-o luna......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Oana, frumos mai graiesti si multe adevaruri spui. Si eu am ajuns la concluzia ca pt noi Gravibinonul ar fi cel care raman in picioare. Il putem gasi la orice farmacie, il putem procura fara probleme si nu am fi nevoite sa apelam la rude sau prieteni din strainatate. Nu ca nu ne-ar ajuta cu ele dar vorba ta "daca ai BAFTA sa posezi in burticel o samanta sanatoasa, ea se va dezvolta, indiferent sub ce forma iei progesteronul".
Oricum vreau sa am o discutie mai amanuntita cu domnii doctori despre povestea cu progesteronul injectabil (Gravibinonul) imediat du ET, nu dupa cele 14 zile de stres in care astepti sa se intample minunea, in care iti faci mii de scenarii in minte, cauti tot felul de simptome etc. Ne trebuie mult NOROC, foarte mult NOROC. Ne trebuie NOROCUL sa dam peste un dr. care sa puna meseria in fata banilor, ne trebuie NOROCUL sa dispunem de sumele necesare pentru efectuarea FIV-ului, ne trebuie NOROCUL sa rapundem la tratament suficient de bine, ne trebuie NOROCUL sa avem productie buna de ovocite viabile, ne trebuie NOROCUL sa avem o spermograma destul de buna, ne trebuie NOROCUL sa nu fie probleme in fecundarea ovocitelor si sa se divida cat mai bine si listuta NOROCULUI poate continua. Si ma refer numai la NOROCUL pe care trebuie sa il avem ca sa facem un FIV, NOROCUL de care avem nevoie pentru de a deveni mamici. Cu Dumnezeu inainte!
Asta este viata, cu bune si rele si cu toate astea noi luptam sa ne vedem visul implinit. Pana la urma perseverenta are sorti de izbanda.
Miki-Miki, bine ai venit in randurile fivoaselor. Iti doresc sa se intample minunea cat mai repede.
Intre primul si al doilea FIV am avut 4 luni pauza, iar acum nu am nici o luna de cand am incheiat FIV 2. Oricum 2 luni voi lua naturiste s homeopate dupa care cred ca voi trece la AC tot 2 luni si apoi din nou la marea incercare. Cand ma voi apuca de FIV 3 o sa aflu dupa ce voi discuta cu dr.
Pupici la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Cristinici imi pare atat de rau.... eram sigura ca vei reusi. M-a intristat mult si ceea ce ai scris tu (in legatura cu "cobaiul"). Ma bucur insa ca nu te dai batuta. Imi pare rau.
Puiramy nu am cuvinte.

Nu am mai intrat de cateva zile pe aici, nu m-am simtit in stare, dar va pup pe toate

poze

Mergi la inceput

MRL-ica vorba colegei noastre DIXI.
Dasha daca 6 octombrie a fost prima zi de CM, inseamna ca tu ai cam 4 saptamani si 3 zile. Vezi ca la"nasterea pe glob" sunt calendare de specialitate. Eu m-am uitat doar din curiozitate, ca inca n-am ajuns sa fiu interesata direct, dupa 12 ani de asteptari.
Cristinici tehnicile de fertilizare se afla cam in paleolitic deocamdata, asa ca, DA, momentan pozam in cobai. Am vazut o emisiune pe Discovery despre clonare ca metoda cu sanse mai mari decat FIV-ul, strict sub acest aspect, adica numai femei cu 3-4 Fiv-uri nereusite apelau la acel gen de clonare. SUUUUUUPER departe s-a ajuns si in acest domeniu, dar pana sa putem apela la asa ceva, e nevoie sa ne criogenam vreo 10-20 de ani......

Mergi la inceput

rami, de cand am mai dat un rateu cu FIV am inceput sa caut informatii intr-o disperare. Acum am avut endometru de 13, 3 embrioni divizati fiecare in cate 8 celule, le-am facut si hatching si cu toate astea ceva mi-a lispit. CE? Banuiesc ca de vina ar fi ori:
- respingerea embrionilor de catre organism - in ziua 5 de la ET am avut burta intarita foarte tare, parca mi s-ar fi pus un carcel si nu am reusit sa imi destind muschii nici cu no-spa nici cu scompatil supozitoare. Atunci am banuit ca ceva se intampla. Din acea zi sanii au incetat sa ma mai doara
- lipsa de progesteron - pete maronii din ziua 10-11 de la ET, pete mici ca marime iar in ziua cand trebuia sa imi fac testul mi-a aparut si CM cu acea culoare rosu aprins, zi in care am eliminat si endometrul.
oricum ar fi bine sa ne masuram nivelul progesteronului pe toata perioada tratamentului si dupa ET sa stim cum stam, ca vad ca pe langa endometru bun avem nevoie si nivel ridicat de progesteron dupa ET.
oricum eu caut si iar caut informatii ajutatoare pe care le vom discuta impreuna, sa vedem care ar fi cea mai buna pentru noi
Pupici
Pupici

Mergi la inceput

Oana, ovulatia poate sa dureze cateva ore bune, asa ca ai timp sa o prinzi in plina desfasurare. POate ne faci surpriza !
Eu acum sunt in asteptari , prima incercare naturala dupa FIV. Imediat dupa oprirea CM-ului dupa ESEC am fost la eco sa vad cum mi se prezinta "zambilica". Era exact ca o floricica cu endometru bun de 7,7 si cu un bulb de 17 pe partea dreapta (asta in ziua 8 de la CM adevarat de culoare rosie). Deci eram in plin proces de crestere a endometrului si a bulbului. In rest nici o uscatura, nici un ghimpe, nimic deosebit. Mi s-a spus cand sa atrag bondarul spre mine si asta am fi facut. Nu imi fac sperante, dar cine stie.
Asa ca productiva!

Mergi la inceput

Liliana dupa cum bine stii de la "Moisici" noi ne incadram in infertilitate inexplicabila. Toate sunt intre limite, dar nu se produce nicio scanteie, desi luna de luna suntem pe baricade.
Cel mai mult ma tem de aceasta respingere a embrionului de catre organism sau de incapacitatea genetica a embrionul de a se dezvolta normal timp de 9 luni in burtica mea (ca dezvoltare de cateva zile/saptamani nici nu-mi doresc).
Pentru mine FIV-ul e un experiment. Sunt curioasa la nivel celular ce se intampla si cat de viabil e embrionul. Daca in laborator voi vedea ca lucrurile nu stau bine, voi accepta cauza genetica si voi creste un copil cu alt ADN decat al meu si al sotului meu.
La endometru stiu ca trebuie sa lucrez (am maxim 9), la progesteron iarasi voi interveni (desi in ziua 21 am progesteronul aproape de maxim), voi incerca schema hormonala cea mai apropiata de organismul meu, voi fi atenta la alimentatie, la repaus, dar daca genetica NU VA FI DE PARTEA NOASTRA, voi deveni si eu o "nesimtita" fata de atitudinea ei.
Daca pic la examenul grila pe motiv genetic, poate fac un apel si chiar si un recurs, ca sa ma conving ca nu se poate, apoi ACCEPT SOARTA si ma conformez, ca si sa lupt cu morile de vant .........

Cica mai dureaza sedinta, dar spre NOROCUL meu, intepaturile inca se mai simt. Mai stii ca ala mic nu s-o fi saturat si el de asteptare si are chef luna asta sa lupte cu toate fortele pentru a vedea lumina....... Da' numa' sa vina tat'su cu jumatatea lui, ca numai contributia mea nu e suficienta........

Mergi la inceput

Oana, trebuie sa fim pe baricade pentru aceasta infertilitate inexplicabila. Din cauza acestui diagnostic nu avem de unde sa stim cand se poate produce minunea, nu avem de unde sa stim cand aceasta "inexplicatie" poate sa se transforme in "explicabila".
este bine ca inca te inteapa pe ici pe colo la burtica, inseamna ca asteapta marea intepatura. la endometru stai bine dar se poate si mai bine de atat. poate incerci sa lucrezi asupara lui cu ceva de la naturiste. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Cristinici, Puiramy imi pare tare rau de nereusita voastra!
Cristinici, trebuie sa fi tare, pe fiecare ne incearca soarta intr-un fel sau altul dar nu putem sa razbim decit daca suntem tari si nu ne dam batute.

Oana, fii fata harnicutza! Poate te gasesc "grasutza" cind vin!

MRL, mie mi-au recomandat sa fac Gravibinon imediat dupa ET si inca o fiola la o saptamina.
Cit despre cauzele nereusitelor la fiv sunt asa de multe necunoscute in joc. Nu stie nimeni ce se intimpla dupa ET de ex. Nu exista tehnologia necesara ca sa se VADA ce se intimpla in uter dupa ET. Si daca s-ar putea vedea tot ar trebui sa stim ce se intimpla in celula.
Si mai este categoria tulburarilor imunologice care produc infertilitate. Analizele sunt foarte costisitoare si nici aici nu se fac decit in foarte putine locuri. Asta e inca un domeniu destul de misterios dar care probabil e vinovatul pentru multe insuccese la fiv.

Mergi la inceput