** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 9 )
Raspunsuri - Pagina 14
Val_ spune:
Madi mai nou dr. Iosup face ecografii pe ecograful propriu (am inteles ca este unul 3D performant) la cabinetul dr. Tutunaru (undeva pe langa manastirea Casin). Aici te poti programa mult mai repede. Are consultaii martea si daca suni astazi este destul de posibil ca asistenta sa iti gaseasca un loc (eu am sunat vineri pentru marti). Ii spui si tu ca este urgent. Oricum e foarte draguta.
Eu pana la urma nu m-am mai dus la el pt ca m-au sunat de la dr. Pop unde eram pe o lista de asteptare si am preferat sa merg acolo. Numarul de telefon al dr. Iosup este: 0724 464646.
Multa bafta
Vali5 spune:
Revin la meniu. Eu as face un aperitiv asortat: salata boeuf, salata vinete, carnaciori in foetaj (se taie bucatele de 5-6 cm de carnaciori oltenesti, cabanosi si se ruleaza in foietaj, apoi la cuptor 15-20 minute - intotdeauna am avut succes cu ei), placinta de praz (e super buna! si e aperitiv, nu desert), plus ca se mai pot face niste platouri asortate (specialitati de carne, cascaval, brazica, masline, etc.).
Am scris mai multe pt ca la inceputul lui decembrie am si eu o masa festiva si ma tot gandesc la meniu - astea sunt cateva din idei.
Mai departe nu prea stiu ce sa zic. Probabil la desert as face un tort de portocale (imi ploua in gura numai cand ma gandesc) iar ca fel principal nu stiu ce sa fac.
Valentina
14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
lbelciug spune:
Fetele, va ajut eu cu idei de papa pt masa festiva. E off-topic, asa ca nu m-a injurati pt lungimea mesajului. Eu am pregatit aceste bunatati la aniversarea de 1 an a lui Matei:
#61507; Pepene - arici
Iei un pepene/portocala si multe betigase de-alea de plastic colorate,daca nu gasesti iei niste scobitori mai lungi.
Iei pepenele si-i tai un capac de la fund,cat sa-l faci sa stea pe masa fara sa se rostogoleasca. In el implāntzi scopbitori pe care in prealabil ai implāntat ( ) chiftelute mici, bucatele de cascaval, cabanos taiat bucati mici si fript,nboabe de struguri,masline si ce-ti mai trece prin cap.Si asa umpli tot pepenele de scobitori pana arata ca un arici. Il pui pe un platou sa nu se scurga sucul din el pe masa si il pui in mijlocul mesei,arata super!
Pe scobitori:
-masline verzi
- cascaval
- salam
- castravete
- branza
- rosioare mici tip "cherry"
- piftelutze cu steguletze in varf
Rulada de carne:
felii marisoare de carne(porc, vita, pui, ce preferi) se bat un pic, se presara cu piper si sare.
Mai ai nevoie de 1-2 morcovi fierti, 1-2 castraveti murati tari si cateva felii de sunca afumata pe care le tai betisoare lungi cat felia de carne si le asezi pe aceasta(cate un betisor de fiecare culoare pe felie, astfel incat atunci cand tai rulada, in sectiune sa apara 3 partatele colorate:alb,portocaliu si verde), apoi rulezi, fixezi cu scobitori si le dai la cuptor ca pe o friptura obisnuita, in tava cu apa si ulei.Se scoate cand e bine rumenita.
Se serveste rece, taiata felii grosute si usor oblice, ca sa se vada sectiunea in toate splendoarea ei.
#61507; Salata de telina cu maioneza
Telina curatata se da pe razatoarea mica si se amesteca cu iaurt, frunza de menta, sare, piper, zeama de lamiae, 1-2 lingurite de smantana.
#61507; Felii de mar peste care poti pune salata de telina amestecata cu putina maioneza pentru a sta teapana.Decorezi cu ridichi.
#61507; Aricii din branza de burduf amestecata cu branza framantata pana ce obtii o crema care se poate modela cat de cat .Tepii aricilor ii poti confectiona din ceapa ciorii sau ceapa verde taiata fasii scurte si subtiri.Ochii din boabe de piper.Poti sa ii asezi tot pe chiftelute de cartofi.
#61507; Portofele
Se fac clatite, fara zahar.
Separat se prajeste o ceapa mica, se adauga putin bullion (si ciuperci).
Se taie cateva felii de sunca de praga si salam picant. Se rade cascaval.
Se amesteca compoz. prajita cu salamurile taiate marunt.
In foile de clatita se adauga max 2 linguri de compozitie si deasupra se presara un pic de cascaval. Se impacheteaza clatita in 4 si se prinde in 2 colturi cu scobitori verticale.
Se unge cu un pic de margarina deasupra fiecare clatita impachetata.
Se pun in tava si se coc la cuptor cca 15-20 min la foc mic.
#61507; Sandwich cu rosii si busuioc
1-2 rosii decojite taiate cubulete mici se amesteca cu putin busuioc si usturoi pisat(sau ceapa taiata marunt). Se serveste pe felii de piine prajita.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
Vali5 spune:
Wow, Ibelciug, ma faci sa ma simt mica, mica, mica
cu ce am scris eu si ce meniu ai facut tu....
Valentina
14+
mica0307 spune:
La bufet suedez ma gandeam. E casa mare da totusi...nu avem unde sa ii punem pe toti la masa.
Ma gandeam si la bruschete cu rosii si busuioc, salata de vinete, de icre, de pui, si diverse aranjamente cu branza, masline, cascaval etc.
Mai astept si alte sugestii.
Pana la urma toate o sa avem nevoie de asa ceva. Venirea lui bebe e o mare sarbatoare, nu? Si trebuie petrecut...
.
Mica
13
lbelciug spune:
Vali, nu e cazul sa te simti asa. Pur si simplu am facut copy-paste dintr-un doc cu retete facute la vremea respectiva.
Mica, si eu tot in genul bufetului suedez le-am asezat, mai ales ca Matei tragea de pe masa toate farfuriile.
Sa tii ca toate sunt bune, iar portofelele pe care eu le-am facut atunci in premiera, sunt BESTIALE! 
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
addinel spune:
vali, liviana... mercik de idei. cred ca o sa pice pe spate!
vali, foetajul il faci tu sau il cumperi din oras?
8+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Vali5 spune:
addinel, foetajul il iau din comert - foetaj congelat (nu foi de placinta). Si il tai in fasiute subtirele, apoi le infasor in jurul carnaciorilor. Daca din celelalte aperitive mi-au mai ramas in platouri, carnaciorii in foetaj niciodata.
Valentina
14+
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by mica0307
salata de vinete, de icre, de pui, si diverse aranjamente cu branza, masline, cascaval etc.
Rosii decupate in zig-zag cu salata de vinete, felii de ardei cu vinete/pasta de branza, masline umplute cu icre (mda, e cam migaloasa), decorate cu fluturasi din sfecla rosie/morcov...oua umplute cu pate de ficat, decorate tip "omulet" (gura din rosie/sfecla, ochi din piper, nas din morcov, par din maslina)..frigarui..ciuperci cu maioneza..
aoleu, mi-e foameee..

Mos Craciun in...pantaloni scurtiNunta noastra - 3 Iunie 2006
Vine bebe !
8+
pauly spune:
mai mamicutelor ce de retete de papa ca i-mi lasa gura apa.
addinel nu-ti fa probleme de socrii, tu , bebele si sotul tau contati cel mai mult...dar totusi mai sti poate te vor surprinde si vor reactiona fericit.
intr-adevar socrii sunt si pot fi uneori superficiali, mai ales soacrele..dar astea sunt momente deosebite, a vea un bebe e o binecuvantare..deci nu-i lasa sa-ti tulbure fericirea.
eu ma simt mai ciudat, parca sunt foarte obosita(desi am dormit azi noapte bine), mai mi si greata , ma doare usor capul..deci ma simt ciudatel.(nici nu m-am ridicat din pat).
mica0307 bafta cu cina .sper sa-ti reuseasca asa cum doresti.
pupici
8+