Copiluti de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
fran spune:
Andra-noua la ORL ne-a zis un nene-se dadea cam mare, da' asta e alta poveste-ca pt. mucisorii care se scurg in gat cele mai bune sunt picaturile- COLARGOL -se prepara la farmacie, dar am gasit si la sensiblu. Sunt oribile, negre(au Ag in ele) si pateaza tot ce prind...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
nelia spune:
Buna dimineata/seara la fete! Nu stiu de ce, dar astazi m-am trezit asa cu un chef de viata!!!
Fran, mai zi, ca sa ma simt si eu bine! Da, ai dreptate in ce spui tu, pentru ca eu vad la Agata: cind o iau de la scoala, mai intii o las in parc ca sa scoata tot ce are de scos din fundulet (eu asa ii spui cind o apuca nazbitiile, iar ti-a intrat ceva undeva?) si sa o vezi cum face, se mai si prosteste, dar zici ca e o maimuta scapata de la gradina zoologica. A retinut si ii place mereu sa repete ce i-am spus eu odata despre energiile pe care le acumulam pe parcurusul unei zile. Asa ca, se agita, isi scutura miinile si picioarele ca sa scoata energiile care o fac neascultatoare si obraznica si respira aer curat ca sa se incarce cu energii care o fac sa fie buna si cuminte. Nu-i iese in fiecare zi... insa!
Andutzy, imi pare rau ca ai probleme cu Dragos. Sa stii ca tusea trece foarte greu, noi si acum inca mai tusim dupa viroza de saptamina trecuta, desi in rest sintem in regula.
Tudora a stat ieri zi-lumina la gradinita, pentru prima data. A dus-o tati la 9 si am luat-o eu la 5.30! A trebuit sa ma inscriu pentru sesiunea de iarna si cum la cursurile pe care le voiam eu nu ma lasa pe internet, m-am dus la facultate sa vorbesc direct cu responsabilii de program... si de aici a inceput nebunia. Am alergat de la un servici la altul si inca nu am rezolvat! Adica eu vreau cursuri de limba (gramatica, redactare, fonetica), in afara programului pe care il fac, dar astea sint la la Facultatea de limbi, care e total separata de restul universitatii. Dar eu trebuie sa figurez astazi, ca e ultima zi, cu cel putin doua cursuri viabile si creditate pe fisa de inscriere, pentru ca altfel pierd bursa. Unul e cel indicat de politica universitatii in ceea ce priveste limba, toata alergatura a fost pentru cel de-al doilea. Ma rog, acum imi dau seama ca e destul de incilcita treaba, nu va mai povestesc si voua... dar stiu ca am vazut un film, in care un tip obtinuse o bursa undeva in strainatate si s-a dus la facultate ca sa-si pregateasca dosarul... si l-au purtat secretarele de la un servici la altul exact cum am patit eu ieri.
Dar altceva voiam sa va spun, de Tudora. Ajung pe la 15.30 la gradinita, cu Agata de minuta, Tudora dormea. Si o intreb pe educatoare daca a plins mult, cum a adormit-o (ca acasa adoarme numai cu titza in gura si se foieste pina adoarme de-ti vine sa pleci si sa nu te mai intorci). Educatoarea se uita mirata la mine si imi spune: pai, n-a plins deloc, de ce sa plinga. A mincat, s-a mai jucat, apoi am vazut-o ca se freca la ochisori, am pus-o intr-un scaun (cum sint scoicele pentru masina, dar un pic mai mari, pe care micutii le folosesc si ca fotolii, mai si dorm in ele), am invelit-o si in 5 minute a adormit!!! Ziceti si voi, oare noua de ce ne fac atitea figuri copilasii astia dragalasi? Apoi s-a trezit, a mincat, a iesit un pic la aer, au intrat din nou si s-a jucat cu un bebelus-jucarie. Daca am vazut ca doarme, am luat-o pe Agata si am plecat la scoala, ca mai aveam un servici de atacat si ne-am intors dupa 5. Cind am ajuns din nou la gradinita, era in brate la o educatoare, asculta o poveste si mai ca nu mai voia sa mai plece. Bag seama ca i-a cam placut la gradinita!
Edit: Gata, am rezolvat cu inscrierea, nu ma mai duc si astazi la facultate. M-a sunat responsabila programului meu (ieri nu a fost si de aceea a fost de fapt toata tevatura aia, ca altii nu stiu ce sa faca in locu ei... cica) si mi-a spus ca isi da acordul sa iau cursuri de limba pina in toamna,cu conditia sa mai iau macar unul optional (ceea ce si facusem de capul meu, dar nu aveam si acordul ei). Dar acest accept al ei a fost conditionat de: reusita sigura a cursului de gramatica si a celor doua cursuri optionale - pentru anul in curs si inceperea din toamna a cursurilor obligatorii. Altfel, trebuie sa inchid dosarul la Travail social si sa ma inscriu la un certificat de limba scrisa si dupa aceea sa ma intorc la programul respectiv. Sper sa reusesesc cu prima varianta, pentru ca a doua nu ma incinta, ca nu am timp si nici forte sa fac atita scoala. Si asa e prea mult!!! Dar macar pot sa ma duc linistita la treburile casnice. Ah, am uitat sa va spun ca acel curs optional pe care l-am luat se numeste Travail social si toxicomanii. Mai sint oferite pentru aceasta sesiune unul cu violenta contra femeilor si actiunile feministe (Octav a zis mai bine nu, ca cine stie cu ce idei mai vii de pe acolo!
) si unul despre homosexualitate, in care mi-a fost mie teama sa ma bag, desi era interesant la prima vedere. Asta pe care l-am luat este din cadrul bacului de psihologie si mi se pare acceptabil si interesant. Paaa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Al meu sot iar vrea baiaaaat!!!
Si inca repede... ca nu mai avem timp cica!
fran spune:
Nelia-cum mey nu mai aveti timp?
Acu' nu da cu pietre da' eu am o vecina cu 4 fete...tot incercau sa le iasa si un baiat.
Si partea cea mai amuzanta-toate 4 au la randul lor numai fete...
Moama ce incurcaturi si pe la voi la facultate, breasla secretarelor e fara frontiere se pare....
Loreen-si cam ce invarti de lipsesti la apel?
Maine imi vine soacra in vizita
. Adik o sa o vada pe Iepu' a 7-a oara de cand s-a nascut...sper sa-mi pot tine limba ascutita si sa nu iasa scantei...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
nelia spune:
Fran, pai asta ii spun si eu: ca maica-mea are patru fete, sora-mea mai mare are trei (si a treia era clar baiat in capul lui cumnate-meu)... dar el imi vine cu exemple (o gramada, de-i drept) de doua fete si un baiat! Si eu vreau inca un bebe, bineinteles, si daca ar fi baiat ar fi si mai bine, dar... Nu stiu, zau, cum e mai bine! Nici nu am vrea sa ne para rau pe la 50 de ani! Dar sotul meu s-a trezit dimineata cu o o idee fixa si clara (de fapt, discutia a inceput de seara): vrea baiat si il va chema Iancu. Si l-am intrebat daca vorbeste serios, daca e chiar sigur ca asta vrea (tinind cont de toate aspectele vietii noastre din prezent si ce se vede in viitorul apropiat) si mi-a raspuns scurt si raspicat: DA! Si l-am mai intrebat si pe messenger inca o data si raspunsul a fost acelasi, cu litere de schioapa si rosii pe deasupra! Na, poftim! Daca aude soacra-mea ca vrem sa mai facem inca unul... cred ca nu ne mai recunoaste! De fapt, mie imi spusese prietena mea ca atunci cind s-au intilnit, a rugat-t sa ma convinga sa facem un baiat. Si eu care credeam ca s-a linistit sotul meu cit de cit in aceasta privinta, i-am si spus si a zis ca el nici nu a avut de gind, dar ca a tacut pentru ca am vazut ca m-am linistit eu, urmind sa atace problema cind va gasi teren... terenul acum a fost reintilnirea dupa cele doua saptamini... cica!
Eu chiar ma linistisem, dar acum cind il vad pe el atit de hotarit (asa a fost si la Tudora, dar atunci nu prea conta ce era, pentru ca motivul era al doilea copil, pereche pentru Agata), mi-a bagat si mie morcovul in fund... cu atit mai mult cu cit mi-a aruncat pisica in curte la mine, adica el vrea, eu hotarasc.
Oana C spune:
NEW YORK, NEW YORK!!!!
Fetele din New York, va rog, ajutati-ma ... Recomandati-mi un hotel bun, curatel, cu locatie cit mai faina in Manhattan, 150-250$/noapte.
De preferat, sa fie aproape de Rockefeller Plaza, Central Park, Empire State Building si alte atractii de genul asta, in "walking distance".
Ce parte a Manhattanului este mai curata si mai faina: est sau vest, 2-3 Ave sau 10-11Ave, 28-29 St. sau 56-57 St.???
Vrem sa inchiriem o camera in dec, 19-21 dec si vrem sa fie cit mai aproape de atractii, normala la pret si curata.
Va rog mult de tot, daca stiti ceva, sa imi spuneti si mie unde as putea sa stau.
Multumesc mult.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
OlgaM, mai esti?
Ti-am trimis PM. Multumesc pt info. Care e numele hotelului la care ai stat?
Poate vb pe msg.
Pupici.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
tamar spune:
hello hello
De mult vreau sa mai zic si eu ceva, ca sa nu ma uitati de tot, dar nu prea apuc...De citit citesc regulat insa, asa ca aveti grija, sint cu ochii pe voi!
Am admirat si pozele tutoror care le-au postat, dar din pacate sint prea multi sa-i mentionez separat...Sigur e ca toti sint niste scumpi. Ah, daca se poate sa-mi trimita si mie cineva pe PM parola de la contul comun m-as bucura f mult. Si poate as pune si eu niste poze noi acolo ![]()
Noi sintem OK, Adina a avut azi controlul de 18 luni, e in parametri normali - are vreo 12 kg jumate, 83 cm. Ne-a intrebat daca zice 6-10 cuvinte (da), a ascultat-o/pipait-o, a zis sa nu worry de olitza pina nu incepe ea cumva sa comunice ca stie ce si cum. Mai nasol e ca i-a luat singe (din vena
) sa verifice pt anemie, si i-a facut si vaccinul anti-gripal. AH, si nu mai stiu cine intreba, dar i-a facut si testul TBC pentru ca am fost asta-vara in Ro...Saraca, a intepat-o de 3 ori
.
Din pacate insa Davi (fratele mai mare care are 6 ani) trebuie sa faca joia viitoare operatie de hernie, si sintem cam cu morcovul undeva...
sanatate muulta la toti copilasii bolnaviori! ah ce nu pot sa sufar vremea rece cu toate bolile aferente...
Si OanaC, hmm nu stiu ce sa-ti zic de hoteluri, ca eu n-am stat niciodata la hotel in NY, eu personal probabil ca as prefera zona 56-57 St decit 29, 29 e mai comerciala, sint multe magazine dar e mai murdar. La 59 incepe Central Park, deci ati fi aproape, plus ca e mai aerat si mai frumos (dupa parerea mea). este ceva mai departe de Empire State BUilding, dar e aproape de Rockefeller Center. Stiu ca Rockefeller Center e pe east Side (si iarna e patinoar acolo si bradul mare, e tare frumos) dar si West Side acolo e OK. Dati un semn cind veniti si poate ne putem vedea!
OlgaT, ma gindesc mereu la voi si sper ca totul e ok! off ce de-a ghinioane aveti...sper ca te simti ok, si ca Tony nu te termina de tot...
Nelia, si eu sint de acord cu ce zice Fran, ca e mult mai greu pt copii sa fie cuminti acasa, si Davi e "on his best behaviour" la scoala de mi-l lauda toti, si acasa se dezlantuie...Ah, si succes cu baiatul
(si sint sigura ca si daca iese fetita o sa fie iubita si fericita cu asa parinti si surori. Banuiesc ca acum nu e momentul sa-ti povestesc despre niste cunostinte de-ale noastre care tocmai au avut a patra fetitza
)
Gata, mi-am facut norma la scris pe luna asta
, va pup si va doresc un weekend placut si mai ales plin de sanatate!
andutzy spune:
multumesc tuturor pt raspunsuri!
fran, dar macar picaturile alea urate au avut efect? Ca ar trebui clar sa amelioreze tusea daca combat mucisorii din gat,nu? Eu nu am gasit Ambroxol-ul pana nu am culcat copilul, era pe fundul cutiei cu medicamente, asa ca l-am culcat numai cu Humexul, dar cu nu stiu cate proceduri: pus apa de mare, scos mucisori, pus Olinth, dat Nurofen, dat Humex, dat pe piept cu Pulmex, dat cu spray in gat hexoral...nu stiam ce sa-i fac mai intai! febra nu are dar tuseste pana se invineteste la fata, zici ca nu mai are aer...Dupa masa a baut ceai de tei cu patlagina, parca il mai linistise putin, i-am mai pregatit un biberon pentru la noapte daca nu va putea dormi calumea...Of!A, si am pus si Karvol pe batista, miroase in camera de mori!
Va las, noapte buna!
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
sufletzica spune:
Andra, noua cand a fost Sara bolnava, si tusea si ea fff urat, cu muci urati, si nas infundat, ni s-a spus sa hidratam f bine copilul.Ideea este sa ii tii mucoasele umede.Ne-a mai dat niste picaturi facute din plante, Sinupret care fluidizeaza secretiile din nas si gat, antibiotic, Paxeladine si un sirop de tuse (Salbutamol).Si Karvol noaptea.Dar asta este pt nas.
Si dupa ce a terminat antibioticul, am continuat cu sirop de patlagina.Care sincer cred ca a mai vindecat ce mai era ca nu prea a mai tusit mult dupa aia...Dar Sara a bolit destul de mult...vreo 10 zile...
Pedi ce zice?
Dar voi aveti doar tuse fara febra si muci din cate am inteles...Cred ca lichide multe, suc de lamaie, poate ceva sirop de patlagina(mai este unul de iedera, Prospan, bun si ala) si Sinupretul ala sa te ajute.Dar intreaba intai doctorul...