Copiluti de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 14
monu spune:
Ola,
Beatrice, superba excursie ati mai avut.
Lili tare de tot faza cu blana![]()
Danelutza urata patanie ca sa nu zic mai mult ca mi se zbarleste pielea pe mine. Nu vrei sa bagi totusi pozele alea cu jucarii sa ma nervozez un pic?!
LucasAuchan, nu merita dupa parerea mea sa maimerg pe acolo. E urat, e mizerie (la toaleta era moloz si pe clapa de tras apa
), e neterminat, produsele din supermarket nu sunt mai multe sau diferite de alte magazine, ba din contra la copii a fost o dezamagire pentru mine, etc..... pe mine personal m-a dezamagit profund. Si faza cu cascavalul nu am vazut la raft dar am vazut ceva identic la oua (initial am crezut ca nu vad bine) scria nu mai mult de 2 cofraje /persoana!!!
Alexia doarme de la ora 17.00 deci la noapte nu mai dorm! Toata ziua a fost data peste cap cu programul de somn. A dormit mai mult decat de obicei si total aiurea. Dar se vede ca e obosita pentru ca are ochii rosii.
Plus ca imi fac mustrari de constiinta ca desi stau acasa cu ea nu ii acord suficient timp si nu o invat suficiente chestii noi. Am senzatia ca o las prea mult de capul ei (desi ar trebui ca sa descopere singura noutatile) prin casa si nu ma joc destul cu ea si o las prea mult la baby einstein. Nu stiu cum e mai bine. Poate la cresa (ca pt gradi e prea mica) va fi mai bine educata?!
Poate va invata mai repede sa vorbeasca in contact cu alti copii avand in vedere ca toata ziua suntem numai noi doua?!
Nu stiu ce sa fac sa fie cat mai bine pentru ea.![]()
![]()
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
mstroie spune:
Beatrice superba excursie ati avut.
David facea caca la olita de la 8 luni si de vreo 2-3 saptamani i-am luat colacul de wc si e inebunit numai acolo ar sta, imi cere toate sticlele de la baie sa se joace, periute, pastele de dinti hartia igienica o rupe bucatele si o indeasa printre picioare in wc, e circ cand il iau de acolo, il intreb mai faci caca raspunde da, te ia mami in brate sa spalam funduletul? nuuuu, a inceput sa ceara si pipi la wc, de fapt zice caca si face pipi, l-am lasat intr-o zi fara pampers si a facut pipi de 3 ori la wc si a 4-a oara pe el.
Lili inca mai facem recuperare nu e refacut complet nici nu cred ca o sa fie, dar se descurca foarte bine cu manuta. Va spuneam mai demult ca vreau sa-i fac certificat de handicap sa pot sta cu el in CIC pana la 3 ani, am reusit sa-i fac mai trebuie decat sa depun actele la directia sector 4 si gata daca pana la 3 ani nu ajung la balamuc din cauza nervilor facuti de David inseamna ca nu mai ajung niciodata
.
Periuta de dinti am folosit si noi degetar pana i-au iesit toti dintii acum daca e dintos am trecut la periuta de copii mari
.
Cu vorbitul zice si el multe cuvite, majoritatea doar inceputul cuvantului de ex: go (gol), do (dop), ma (mar),pai (paine), bi (biscuiti), chii (chei) si nu mai stiu, mai zice caca, pipi, apa, mamaia, tataia, mama, tata, dus, baia, baba (banana)nu-mi mai aduc aminte, dar cel mai mult impi place cum zice mama mea, de legat cuvinte mai slabut doar mama papa, mama pa, mama pup, ia mama, ia tata d-astea simple si cea mai lunga mamaia papa gogoaia (gogoasa), face ca toate animalele cel mai haios e cocoia (cotcodac).
E inebunit dupa filmuletele facute de Florentina, toata ziua imi cere mama bebe si se distreaza baiatul le da sa mamance, sa bea, suzeta ii pupa pe bebe si ii mai place Shrek imi cere ham ham nu stiu ce a inteles el acolo ca nu e nici un caine.
Am 2 albume de poze cu el de cand era mic in care sunt si bunicii si eu si sotul si ne pupa pe toti in poze de ne albeste dar pe noi de-adevaratelea nu vrea deloc.
Cam asta e despre David.
Sa nu uit am primit invitatii la chat dar seara n-am loc de sot la calculator .
Am uitat sa va spun ca de vreo 2 luni il ducem pe David sambata la bunici sa doarma si il luam duminica seara,ce mai trai pe noi nenica.
Mari si DAVID(9.05.2005)
fran spune:
Bea-superbe poze, se vede ca v-ati distrat pe cinste
Lucas-ops, acum am vazut ca vrei sa treci pe la TCM. Ieri nu aveau salopeta de noroi, doar gecutza...
Monu-tatae Capraru zice ca rolul mamei nu e sa-i dea lectii kupilului, invata el stand in preajma ei, fiecare in ritmul lui. Vezi de treaba cu cresa, viroze peste viroze va trebuie voua?
Mai avem un singur canin "pe lista", da' daca scapam cu bine si de asta dam chef...cand ne revenim cu somnul, ca suntem zombi amandoua-adoarme si dupa 40 de min se trezeste plangand, si ziua si noaptea...cu nurofen e mai bine, da' nu-i dau decat seara mi se pare aiurea sa-i dau saptamani de-a randul...dentinox/calgel la greu, alearga dupa mine prin casa cu ele in mana.Am gasit si un tubuletz ascuns sub perna![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
gabitzam spune:
Mai devreme tipa Andrei la mine si ma tragea de mana si zicea ceva si nu pricepeam, suna cumva a "ciats". Intr-un final m-am prins ca voia ceasul meu de la mina si el zicea "ceas"
Si a inceput sa imite si animale, mor de dragul lui cand il aud ![]()
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
nelia spune:
Am citit fuguta ce ati mai scris, am vazut si citeva poze (Oslo, Luxembourg si un baietel frumusel care sta pe WC - oau! bravo!) si am zis sa scriu si eu citeva rinduri, ca sa nu ma uitati. Sint foare prinsa, nu-mi mai ajunge timpul de nimic. La scoala s-au aglomerat lucrarile si testele, in casa iar e balamuc, mincarea s-a terminat... of! Si eu sint mica si am mai fost si bolnava!
De fapt, inca mai sint, cred ca ultimul virus mi-a atacat si sinusurile, pentru ca ma doare capul si am o senzatie de greutate pe frunte, care imi da o stare de disconfort insuportabila.
OlgaM, ca o mama care are doua fete, una minccioasa nevoie mare si asa a fost de mica si alta care maninca doar atit cit sa nu o ia vintul pe sus, pot clar sa spun, asa cum ai spus-o si tu, ca nici una dintre extreme nu e buna. E normal sa te ingrijorezi ca maninca prea mult, la fel cum e normal ca nu maninca mai deloc, macar cite putin din ce trebuie. Fereste-o de ce ingrasa! Invat-o sa rontaie fructe, legume, chestii inofensive pentru silueta. Eu am avut mare grija de ce a mincat Agata si inca mai am si chiar si asa maninca foarte mult pentru virsta ei si mai tot timpul (daca ar fi dupa ea, ar minca si in somn) si are cel putin 3 kile peste maximul virstei si inaltimii. Locul negocierilor din casa e usa frigiderului sau a dulapului... maninci asta, dar nu mai maninci astalalta etc. Agata nu e grasa ... acum, pentru ca e inca micuta, e frumusica si nu deranjeaza. Dar nici slaba nu e, are tendinte spre ingrasare, se abtine fff greu de la ceva, e pofticioasa... acusi ne trezim in plina explozie hormonala, cind nu stim cum vor reactiona truposoarele lor... deci, sfatul meu si pentru tine, dar si pentru mine este sa ne facem griji. Paza buna te fereste de primejdia rea!
Hai sa va spun ce am facut de dimineata: am fost la Agata la scoala, la o activitate legata de mincare si bucatarit. Aceasta a fost condusa de o nutritionista, am facut „compot“ de fructe (de fapt, la noi am putea spune ca era dulceata in toata regula). A tinut vreo ora si jumate si a fost foarte placuta si interesanta. Dar ceea ce voiam sa va spun, apropo de crizele micutilor nostri (si nu numai, ca unele dintre noi mai au si unii mai mari, dar tot cu crize si figuri!), este ca mi-a placut mult de tot invatatoarea Agatei, Stiam ca-mi place, banuiam ca e calma si ferma in acelasi timp, stiu ca Agata o iubeste la nebunie si de fapt toti copiii o iubesc, dar acum am avut ocazia sa o observ in actiune. Si imi dau seama ca ai nostri copilasi ne fac viata amara exclusiv din vina noastra! Nu dati cu rosii, sa stiti ca stiu ce spun! Nu ne asculta pentru ca nu stim (exceptie facind cele care stiu, bineinteles si care nu au probleme de crize!) sa le cerem sa o faca, nu stim sa-i invatam sa ne respecte. Pe bune! Eu una m-am convins astazi ca nu fac ce trebuie si cum trebuie cu copiii mei. Eu am avut doua saptamini foarte grele cu Agata, nu stiu, a intrat in crizele de 6 ani, i s-a urcat la cap, i se pare ca e mare si poate sa faca orice, dar m-a chinuit. Eu sint un om rabdator, nu neaparat calm, dar intelegerea mea fata de comportamentul uman merge foarte departe. Totusi, chiar si asa, am simtit cum ma duc la fund is pierd din nou controlul (nu e pentru prima data!) in relatia cu Agata. Tudora e si ea intr-o faza de descoperire continua, se apropie de 2 ani, isi da seama ce poate sa faca si testeaza limite la greu, o mai imita si pe sora-sa... si uite asa, marti seara am plins de nervi si de oboseala.. in baie, in prosop!
Dar ca sa nu ma mai lungesc, am observat-o pe Caroline astazi, m-a uimit felul in care se facea ascultata (fara sa ridice vocea, fara sa sa se enerveze, nu mai spun de alte metode) si respectata de cei 20 de copii, care daca ar fi fost lasati o secunda de capul lor, ar fi intors bucataria aia pe dos. In primul rind, era cu ochii pe ei tot timpul, pe toti. Daca li se ceruse ceva (sa taca, sa fie atenti, sa nu se murdareasca etc.), din prima fractiune de secunda cind unul dintre copii dadea semne ca nu asculta, cu un singur deget ridicat, cu un sst sau tztz il oprea sau ii atragea atentia. Cu zimbetul pe buze, cu o voce calda si o atitudine blinda, dar toata fiinta ei era fermitatea intruchipata. Adica eu, sa fi fost in locul unui copil, daca mi s-ar fi atras atentia asa, as fi tacut imediat, de jena. Nu stiu daca explic cum trebuie, dar nu le dadea alte solutii: ori asculti, ori deranjezi si copilul trebuia sa inteleaga mesajul asta, daca la mine ajungea, la ei, destinatarii directi, cu atit mai mult. Apoi, daca unul dintre ei, totusi, incalca regula sau regulile, ii atragea atentia un pic mai apasat (cu o incruntare de sprinceana, cu un destul spus mai raspicat, ca un avertisment daca vreti). SI daca nici asa nu asculta, era chemat intr-o parte si pus pe un scaun in time-out (ceea ce putea duce la multe neplaceri: jena fata de colegi, frustrarea ca lipsea de la activitatea care se desfasura, bulina galbena sau chiar rosie in caiet sau pe calendarul zilei, reufuzul de a-i da partea din puzzle pe ziua respectiva etc. - si copilul stie toate acestea). Legat de buline - in fiecare zi au pus in caiet si la scoala pe perete cite o culoare, care reprezinta comportamentul general pe ziua respectiva: buline, frunze, zimbete, flori, galbene, rosii sau verzi. Verde - cuminte; galben - avertisment; rosu - obraznic (ma rog, necooperant). In fiecare saptamina au cite un puzzle de construit, de 7 piese, daca il fac tot primesc un clown semn de recunoastere ca a fost un copil cuminte toata saptamina. Ei, pentru acest puzzle primesc in fiecare zi o piesa, daca o merita. Copilul se duce si o lipeste pe puzzle-ul lui de pe perete. Daca nu primeste piesa respectiva, puzzle-ul lui va ramine necompletat. SI nu e deloc placut, pentru ca acest puzzle este destul de mare pe perete si se vede destul de nasol sa fie numai al tau cu piese lipsa si al celor din jur completat. Ma rog, si recompensele continua, daca ai nu stiu citi clowni, se muta numele tau in copacul verde, daca a stat nu stiu cit timp in copacul verde, primesti un soare, care se pune pe un desen cu un cer... si multe chestii asemanatoare. Mi s-a parut extrem de interesant, dar nu numai atit. Pe linga invatatoare, am observat-o pe Agata!!! Cuminte si cooperanta e putin spus! E eleva model! Nu mi-a venit sa cred! Nu tu fitze, tipete, bot pus, nimic din toate astea. Un copil normal, care se comporta normal, care raspundea cind era intrebata... si in tot acest timp nu mi s-a parut nici tracasata, nici obligata sa faca ceva, nici plictisita, poate ca nici exuberanta cum e acasa, dar era... OK. I se cerea exact ce si cit trebuia... si ea se comporta pe masura. Mi-a placut la sfirsit Caroline: unul dintre copii a facut bleah! la compotul facut de noi toti. L-a vazut, i-a atras atentia cu un deget si atit. La sfirsit, a cerut un moment de liniste si a intrebat: avem dreptul sa spunem ca nu ne place? Daaa! Avem dreptul sa nu mincam daca nu ne place? Daaaa! Avem dreptul sa spunem bleah? Nuuu! Dar ce trebuie sa spunem? Multumesc, nu vreau! De ce nu e corect sa spunem bleah, ci sa rezolvam situatia cu un simplu nu, multumesc? Si le-a dat cuvintul la toti pe rind. Agata a spus pentru ca acest compot e facut de noi toti, fiecare am contribuit cu ceva si poate celui de linga noi ii place si nu e frumos sa facem asa in timp ce el maninca. Alti copii au spus pentru ca fructele sint sanatoase, pentru ca nu e civilizat sa facem bleah, e ca si cum ai scuipa, pentru ca nu stim daca e bun pina nu gustam, si chiar daca gustam, poate sa nu ne placa, dar putem refuza si atit... si multe alte raspunsuri, unul mai inteligent decit altul. Ei, ce spuneti!?! Si nu au decit 5 ani!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
patriciaRO spune:
Salutici pe seara!
La Oslo a fost demential.. Mai intai vizita in vaporul cu 10 etaje... Locuri de joaca de copii, pisicna, magazine super faine, restaurante, discoteca si tot ce vroiai. Bani sa fi avut multi, sa-i spargi. Am avut si sala de net unde am fost si noi, dar destul de scumputa... Am avut si rau de mare cum era normal, ca erau niste valuri ca ziceai ca eram beti pe acolo pe holuri. Pifosul cadea, apoi se ridica, ca nu-si dadea seama de ce nu putea tine directia. Era tare haios....Am coborat dupa o noapte de dat huta si dimineata ne simteam ca parca pluteam desi ajunsesm la sol.. Mistoaca senzatiunea... Orasul super fain, de munte combinat cu mare. Aerul super fain. Am vazut si tramvai si cersetori.. gen Bucuresti...Asta era naspa. Cladiri superbe. Am fost si la pista de sarituri si la muzeul vikingilor si in parcul vikingilor cu statui goale... Vedeti printre poze... superbe ce sa mai!
As mai vrea, dar nu cu vaporul ca nu trece cu nimica senzatia de mare! decat cu somn... ca uiti...![]()
Acuma la nani ca suntem cam obositi...
pupam!
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
patriciaRO spune:
Pozele sunt in semnatura, daca doriti sa le mai vedeti, cele care n-au vazut!
pupam!
Beatrice, mami de
Alex pifos
monu spune:
Ola, haideti la o cafea. pe unde umblati? inchidem subiectul?![]()
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gabitzam spune:
Cum sa inchidem? Aici sunt si eu, la o cafea si citit ziarul, forumul, etc.
Azi e vineri 
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
andutzy spune:
neata, vin si eu la cafea super ofticata ca nu mai stiu cum sa-l scap pe D de tusea cu care s-a captusit acum 3 zile. E o tuse sparta, pe cae am tratat-o cu tinctura de cimbru, Pulmex si i-am mai pus Olinth de copii in nas si Nurofen de 2 ori pe zi. Alte simptome nu are, decat nas putin infundat, dar nu ii curge. Mor de oftica ca a tras 2 raceli una dupa alta intr-o singura luna...
De sata asta sunt eu vinovata ca nu m-am opus mai tare sa-i dea soacra-mea tort de mere rece...I l-am stropit eu cu putin lapte caldut din biberon, dar asa cum ma asteptam, nu a fost suficient...si acum nu pe ea o behaie zi si noapte...
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)