Mamici de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 29
lilidana spune:
Sori,
abia azi am citit la pagina 10 ca n-ai primit nimic pe private,nu stiu de ce,iti multumesc pentru ultimele idei despre ce sa fac pentru inceput,chiar nu stiam care e primul pas.Suntem agitati cu plecarea,care va fi pe 25 nov,insa imediat ce pot intru pe forum si mai discutam.
Fetelor,nu am citit decat foarte putin din ce ati scris,nu mai am timp pentru asta,dar recuperez in decembrie,cand sper sa fiu mai linistita.
Va pup si va doresc sa fiti bine si voi si
vostri.
Lilidana & co
magdutah spune:
Seara Buna Mamicute,
eu dupa cum am promis azi am stat cumintica in pat, chiar am adormit la pranz. Nu m-am ocupat de curatenie, am facut doar un ghiveci de legume care a iesit tare bun! Va poftesc si pe voi la masa !!! Acum am venit si de la film "Diavolul poarta Prada". Multe fete frumoase in film ... si imbracate asa cum si eu visez cateodata, dar ce sa ii faci daca sunt
, mai am timp de visat
Va pup si va doresc tot binele din lume!
Magda
Kitty spune:
Si eu sunt uneori destul de stresata ca nu am facut triplu testul, mai ales ca am aproape 36 de ani si inainte de a ramane insarcinata eram deja documentata despre toate analizele care ar trebui sa le fac. Dar intre timp am auzit de rezultate fals pozitive si cum sunt o fire foarte stresata si panicoasa mi-a fost frica de modul in care as reactiona la un astfel de rezultat. In plus dr. meu (care are o faima buna) nu m-a trimis sa mi le fac, spunea sa mi le fac daca vreau, dar ca el ar vedea la eco daca ar fi ceva in neregula. Acum e cam tarziu si nici nu stiu ce as face daca as fi acum la inceputul sarcinii.
Ideea e ca ....totusi din cand in cand nu ma simt prea confortabil la gandul ca nu am facut analizele.
Altfel masimt destul de bine, bebele (eu sper ca e fetita) e foarte activ, ma trezeste uneori noaptea din somn, protesteaza daca am ceva mai stramt pe mine. Oare faptul ca e asa activ (mult mai activ decat a fost primul!) ar putea insemna ca totul e ok, sau nu are nici o legatura?
Va doresc la toate sanatate si sa nu luati prea mult in greutate (ca la mine e un punct sensibil) !
Kitty
+22
tzuna spune:
Ce faceti? Eu profit de ultimul week-end inainte de nebunia cu mutatul. Am dormit la pranz, sotul face mancare acum si apoi ne uitam probabil la un film, iesim si intr-o mica plimbare daca nu ni se pare prea frig....
Am vazut ca si voi sunteti bine in general. Haideti sa nu ne mai facem griji pentru analizele care nu le-am facut (TT0 si pe care oricum nu le mai putem face de acum incolo. Mai bine mai vb cu bebe, mai spunem o rugaciune si sigur va fi bine. Si asa consider eu ca avem o viata cam agitata si prea stresanta. De exemplu eu consider ca nu ma bucur cat trebuie de sarcina. Adica sunt foarte incantata ca am ramas insarcinata, ma simt bine dar am de rezolvat multe lucruri si zilele trec fara ca eu sa vb f mult cu bebe sau sa-i pun muzica asa cum imi propusesem. Apoi tot eu ma gandesc ca trebuie sa rezolvam si cu actele si cu mutatul ca tot pentru bebe facem toate astea. Plus ca vor veni sarbatorile cand mergem la parinti la munte si 3 zile cu prietenii intr-o statiune montana si ne vom relaxa total. Dupa sarbatori probabil va incepe o perioada putin mai grea ca burta va fi mareee dar ne vom descurca cumva.
Aveti grija de voi si de bebei.
24s 
dani7asi spune:
Ce faceti viitoarelor mamicutze?
noi am avut multa treaba in duminica asta!
Bine ca suntem ok,burtica creste vazand cu ochii,pestoiul meu {adica bb}asa ii zic io,a miscat azi ca nebunaticul toata ziua si va dati seama ce fericita m-a facut.........{poate dupa noaptea nebuna pe care am avuto......!mai am sa ii fac baie fetitei si am terminat si noi in sfarsit ca maine lucram 12 ore si va dati seama........
Va pup si sa fiti fericite si sanatoase!
17+1 zi,
ANDA{23 septembrie 2000}
gabdyd spune:
Buna fetelor,
au trecut cateva zile de cand nu am mai intrat si iata ce activitate este aici. Ma simt asa frustrata de tot ce e frumos, inclusiv de faptul ca nu pot sta mai mult pe forum, pentru ca am foarte mult de lucru si timp din ce in ce mai putin. Obosesc foarte repede si in fiecare seara fie-mea ma culca ea pe mine, ca eu nu sunt in stare sa stau treaza pana adoarme ea. De-abia astept sa nasc si sa am motivul de a intra in concediu, pana atunci nici nu pot si nici nu imi permit.
Eu nu am facut TT sau amniocenteza nici la prima sarcina si nici acum, doar ecografii si consultatii normale la ginecolog. Acum am hotarat sa merg si eu la o ecografie 3d, la Sibiu, ca la noi nu se fac.
Nu ma pot abtine sa nu fiu suparata pe dr care mi-a facut ecografele la prima sarcina, cred ca putea vedea la ecograf ca puiuta mea avea cordonul scurt si atunci mi-ar fi facut probabil cezariana, ca sa nu sufere. Ei, a trecut totul repede dar totusi, nu-mi pot scoate din cap ideea ca perioada sarcinii si cele cateva ore de la nastere pot afecta psihic copilul mai mult decat ne putem noi imagina. Eu am avut acest sentiment la nasterea lui Julie, pentru ca pe perioada sarcinii am fost asa de aproape una de alta si am comunicat asa de bine iar la nastere cred ca ea a suferit mai mult decat mine (a iesti vinetica iar pediatra a spus ca a suferit), in primele doua zile a facut febra de sete ca nu prea aveam lapte si nenorocitele alea de asistente nu au vrut sa ii dea lapte praf, ca "nu era nevoie inca" si nici nu au observat ca avea febra, a trebuit sa le fac eu sa imi dea termometru sa ii iau temperatura. M-am bucurat ca le-a certat pediatra ca meritau. Si uite asa am simtit ca s-a indepartat de mine si mi-au luat cateva luni sa scap de sentimentul asta. Acum suntem iar cele mai bune prietene.
Deci, fetelor, si eu cred ca e bine sa ne facem minimul de naliye int timpul sarcinii, ecografele de rigoare, dar mai ales sa ne alimentam bine si sa comunicam cu bb cat de mult putem.
Dar in acelasi timp cred ca stresul care poate fi cauzat de atatea analize riscante pentru noi si pentru bbei poate sa faca foarte rau in timpul sarcinii. Desigur ca trebuie sa ne verificam dar in limite normale, noi trebuie sa hotaram daca vom face un test sau nu, doctorul este cel care propune, noi putem spune daca vrem acel test sau nu. Desigur, este extraoordinar sa putem stii din timpul sarcinii daca bb are 2 sau trei rinichi, daca, Doamne fereste are ceva la inimioara sau spina bifida, sau alte probleme, sa ne verificam anticorpii anti rh, este normal sa facem ecografii simple sau 3d-4d dar restul testelor, avansate, riscante si complicate ....? Eu,una, nu vreau sa fac amniocenteza sau alte teste care m-ar stresa pe mine si care l-ar pune in pericol pe bb.
Si cred ca mai trebuie sa ne punem o intrebare, intrebarea pe care mi-a pus-o mie mama mea in momentul in care, la prima sarcina, la fel, ma dadeam peste cap pentru toate analizele posibile. Credeti sa suntem pregatite sa aflam ceva rau de bb? Credeti ca o asemenea veste ne-ar face bine atat noua dar mai ales mogaldetei din noi, sau ne-ar schimba sentimentele? Deja este mult prea tarziu pentru un avort, nu credeti ca niste analize gresite sau nu, prin stresul pe care il cauzeaza si riscul pe care il prezinta ne fac mai mult rau, in aceasta perioada minunata si delicata, decat lucrul pe care ele il constata?
Eu voi fi langa copilul meu indiferent cum va fi el/ea si prefer sa fie un copil mai linistit, care sa nu paseasca in viata cu traume datorate stresului prin care am putea trece amandoi in perioada sarcinii din cauza unor doctori insensibili sau prea zelosi.
Apropo, doctorita mea mi-a spus ca atunci cand nu-mi place intr-un loc sa ma ridic si sa plec, o femeie gravida nu are de ce sa suporte un loc sau un anturaj care nu-i face bine. Si eu sunt de acord cu ea.
Dianiana, ma intereseaza si pe mine acel cd, eu am tot felul de carti si am vazut documentarul pe Discovery, pe bucati, mi s-a parut fascinant, si as vrea cd-ul.
Referitor la peridurala, as putea spune ca, daca ajung sa nasc la Bucuresti, sau la Rupea, in apa, probabil voi cere si anestezia. Nu pentru ca mi-ar fi frica de dureri, ci pentru ca la nasterile in apa trebuie sa asiste si sotul, si nu as vrea sa il asurzesc si sa il traumetizez pe vecie cu urletele mele. Si de ce nu, daca nu as mai simti aceleasi dureri ca la prima nastere cred ca m-as putea concentra mai bine pe comunicarea cu bb in timpul nasterii si as putea fi mai "prezenta" la tot evenimentul.
La prima nastere nu am avut dureri mari , am nascut repede si usor as putea spune, in trei ore era gata totul, fara anestezie, fara declansatoare si mai ales fara perfuzii, urasc perfuziile. Daca voi ramane sa nasc tot aici la Valcea, la fel, nu am sa vreau nici anestezie sau alte medicamente, am auzit tot felul de povesti despre anestezistii de aici ni nu vreau sa risc.
Sunt dezamagita ca dr nu mi-a putut spune ce e bb. Are doar 17 saptamani si a spus ca e prea mic. Si eu care ma impaunasem toata, ca asa citisem peste tot ca se poate stii, si am facut crize ca nu a putut veni sotu' si a trebuit sa merg singura cu fetita dupa mine... Macar m-a razbunat asta mica, ca a stresat-o pe doctorita de a innebunit-o, ca vroia si ea sa asculte burtica, si nu-i tacea deloc gurita, manca-o-ar mama de dulcica!!!
Cred ca trebuie sa profitam de acest forum sa ne raspundem reciproc la toate intrebarile.
De exemplu, pentru cele care sunteti la prima nastere, poate vreti sa stiti despre epiziotomie, este lucrul care pe mine m-a luat pe nepregatite. Stiam ca se face, dar nu mi-a explicat nimeni ca e chiar asa, taietura in toata regula (am avut cinci copci), si care necesita o ingrijire atenta. Veste buna e ca se reface foarte repede, practic dupa vreo doua trei saptamani e vindecarea aproape gata iar sotul meu spune ca ... e mai bine ... dupa.
Va pup pe toate pe burtici si promit sa revin mai des.
Diana
si Julie 
cde
loina_ln spune:
buna dimineata la toate
si o sa ptamana buna. eu sunt la servici, din nou pe baricade dar cam fara chef, si cu o leneeeeee...
ce se intampla? cum am ajuns pe pagina doi? nu prea e activitate pe aici..hai trezirea
... la raport..
dianiana ma intereseaza si pe mine dvd-ul de care spuneai de la discovery. poti sa imi trimiti si mie? poate imi dai un mesaj pe PM sa vorbim
pe burtici
cu 
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"
Dana_P spune:
Buna dimineata
-tzilor!
Va multzumesc mult pt incurajare.
Si eu m-am linistit putin. Sotul, parintii nu stiu de rezultatul de la TT, am zis ca le voi spune cand voi afla rezultatul final(care sper sa ma faca si mai fericita). Acest copil este f asteptat si un rezultat dein acesta iar intresta f mult... deci duc singura povara.
Maine va voi scrie concluziile doctoritei.
Aseara iarasi l-am simtit pe bebitza. Pt prima data a miscat mai tare. Pe zi ce trece tot in iubesc mai mult.
Multa sanatate.
18
Lumi_Nag spune:
Buna fetelor.
Eu am o veste nu tocmai buna....am luat de la toaleta de la servici o boala numita Trichomonas care nu se poate trata in timpul sarcinii, dar care imi creeaza f mari neplaceri.![]()
Mi-a recomandat dr niste spalaturi si o crema, ca sa imi diminueze mancarimile...dar cel mai aiurea este ca poate declansa nastere prematura.Daca ati auzit de boala asta va rog sa imi mai spuneti si mie cate ceva.
In alta ordine de idei am constatat o mare coincidenta: Vineri, 24.11 implinesc 24 de ani, tot pe 24 ma duc la eco, si tot pe 24 implinesc 24 de saptamani de sarcina. Faina coincidenta nu? 
Poopici pentru toate fetele
23+
It's easy living with eyes closed