Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 8
Messa spune:
Dar ce-ar fi sa va relaxati fetelor cu kilele astea in plus? O SA LE DAM JOS! PROMIT! O sa dam jos chiar mai multe decat am pus. Facem pariu?
criss68 spune:
R MARCE, ai dreptate, nimeni nu e de neinlocuit. Gaseste-ti un medic mai aproape care sa fie bun si pt copil. Dar acum nu ai nevoie deloc de dr de fam? Pt prenatal, retete gratuite sau mai stiu eu ce? Treaba cu neonatologul nu stiu cum decurge, poate stiu mai bine fetele cu bebei acasa.
Mie medicul ginecolog nu mi-a zis daca e voie sau nu, dar cand o intrebam de astfel de analize mi-a raspuns ca daca nu ma supara nimic, nu are rost sa umblam atata pe acolo.
Nici eu nu mai pot face miscare. Inainte de ultimul control aveam niste simptome interesante: in timp ce mergeam, dintr-o data imi simteam burta altfel, parca trebuia sa mi-o sustin sa nu cada si-mi venea sa ma aplec. Fara dureri. La control a descoperit ca am un tonus ridicat - a evitat cuvantul 'contractii' tocmai sa nu ma sperie. Dar mi-a dat sa iau nospa si grija mare sa nu fac efort. De atunci fenomenul s-a amplificat si a inceput chiar sa ma doara. Durerea e jos, in zona ovarelor, dar asa sta si copilul, mai jos ca si loviturile tot acolo-s. Acum si cand conduc mi se intampla sau in drumul de la masina pana in supermarket. M-am hotarat sa nu mai fac mai nimic, sa ma odihnesc cat pot.
Cu kilogramele.... e jale, cred ca am nevoie deja de psiholog. Nu ma pot accepta nici acum, nu ca mi-e frica sa nu raman asa. Mi-e teama pe termen lung de fenomene irevesribile ca: dereglarea glandelor suprarenale (adio silueta pt totdeauna), vergeturi, celulita (asta stiu ca se poate eradica, am mai trecut prin ac pb), varice, capilare sparte, ptoza renala sau de alte organe dupa slabit (eu deja am un rinichi ptozat, probabil de la trecute fluctuatii de greutate), ca sa nu mai spun de sani, care cine stie cum vor mai arata. De astea ce ziceti? In afara de glande, restul sunt ff frecvente, ireversibile, neplacute, inestetice si poate chiar dureroase.
Reteta mea de slabit e simpla si f eficienta, maseuza mea mi-a spus ca nu a mai vazut la nimeni un efect atat de rapid, dar nici o asemenea vointa. Consta in gimnastica zilnic daca se poate, sauna, masaj, spirulina pt taiat pofta de mancare si mai ales de dulciuri, plus umblat un pic la meniu (consum alimente mai satioase, care sa nu-mi dea foame imediat, mai cu zaharina, si painea numai prajita).
Roandre, sa-ti fie de bine distractia! Bine ca poti sa te mai misti, vorba aia esti si foarte tanara, ar fi pacat. Ti-am vazut pozele, esti foarte frumoasa si rochia te prindea atat de bine!
Cleopiciu, multumim pt listuta cu medicamentele.
Adinus, nici eu nu cred ca poftele gravideniei sunt reale. Mie pana acum nu mi-a fost pofta decat de ce-mi era si inainte, dar nu intr-atat incat sa nu rezist pana acasa sau pana am posibilitatea sa cumpar/confectionz/procur.
Gabriela_s, si pe mine m-a apucat nostalgia, am pastrat testul de sarcina mult dupa ce l-am facut, dar nu stiu ce m-a aucat la un moment dat de l-am aruncat. Am zis ca pot sa-mi fac oricate, ca toate vor iesi pozitive. Dar nu m-am gandit ca exact ala cu care am plans in hohote fiind cu el in mana va avea cea mai mare importanta. M-am uitat intr-o zi la inceputurile Odiseei noastre: emotionant, am retrait cu fiecare poveste emotia pe care am simtit-o in cazul meu.
messa, adela2006, cred ca voi aveti inaltime cca 1,80m, prin urmare nu trisati, noi astea mai micute nu ne putem compara cu voi. Eu si daca as manca non-stop nu as ajunge la 95 kg, dar te asigur ca la 80 as fi grasa destul.
Daca ati sti ce e la mine in burtica dupa ce mananc ceva dulce... veselie mare. De vreo 3 ori in timp ce se zbenguia, am auzit si un fel de clipocit, oricum un zgomot. A mai auzit cineva?
Mai are cineva greturi in perioada aceasta? Nu seamana cu cele de inceput, dar in mod neasteptat au mai trecut pe la mine. Cand nu mananc la timp, daca manac ceva inadecvat, uneori habar nu am de ce. O fi doar sarcina care apasa un pic pe stomac dupa o masa mai copioasa?
pupici
criss
28+ cu 
aelita spune:
quote:
Originally posted by Messa
aelita, nu rade, ca s-a inecat nenorocita si duhnea a benzina de ziceai ca stau pe o sonda in Iraq... i-am ucis si bateria, am facut-o in toate felurile si a ramas... rece. Vaca batrana, speram s-o fi facut aia la service, sa vezi ce o sa fie la gura mea la telefon luni.
Sau nasc pe capota, cu o bujie intre dinti si tati sa-mi strige "da-i acuma, da-i, calc-o, aaaaa... adica impinge!" si sa iasa bebe la sfert de cheie cu APGAR in 4 pistoane!

criss

marinar,e public,nu stiu de ce nu ai putut accesa,ia vezi acum,se vede patutul ??
mihacarm,merci,da,era prima data cand deschideam cap nou,si imi era frica.
ce e tardyferon?si frisoane de ce sa ai de la el?
messa,calmeaza-te,imi pare rau ca nu poti dormi si ca te-u napadit toate acuma! poate reusesti..somnic usor!
helenutza,mmm imi palce ce ai gatit!
"eu acum vreo 2 seri l-am visat pe al meu. ce dragutz mai era, semana cu mine! (ceea ce inseamna ca va semana cu ta'su ca la mine visele sunt exact pe invers) "

diana,vezi in stanga paginii,la PROFIL PERSONAL,acolo gasesti optiunea sa activezi MP.dca nu reusesti,intru si iti spun pasii.
Dana,nu mai ridica nimic!!!stai in pat!!
ivona ce-ti iese tie pe piele am inteles ca e de la sarcina,dar nu ar strica sa intrebi si ginecologul,si dermatologul.
Alinatxa,cand ai stari din astea de moleseala,stai in pat,asculta-ti organismul! eu cand sunt asa,si bebe misca putin,si nu mai mai fortez.e o alerta a organismului,te trage la stat in pat,are nevoied e odihna,nu i-o refuza!
aventura,bine ai revenit!
eli,haha,distractiva povestea cu tramvaiul!!
adina,int impul sarciniivisam urat,si chestii urate cu bebei,e de la grija si frica noastra,nu lua in seama perioada asta!
catalina,te simt asa in tastatura ca esti mai bine!

gabriela,haioasa povestea cu testele de sarcina ..
cleopiciu,sati in pat cat e nevoie.si cand iesi la plimbaare,fa-o usurel.
r marce,nu te agita cu miscarea! eu in primele luni pateam asa ca tine,ma durea spatele,burta,se intarea,daca mergeam ceva mai mult.si apoi zaceam doua zile in pat .si toata lumea ma batea la cap cu miscarea.era clar ca buritca nu suporta.si nu era de la kilograme,ca nu aveam deloc puse.acum nu mai am probleme,deci am facut EXACT ce mi-a permis organismul ,si mai ales burtica.
nu te simti bine,nu exagera.
eu am icenrcat sa exagerez,dar ma costau apoi doua zile de zacut la pat,si nu imi palcea deloc.adica zaceam ca nu puteam face nimic,dormeam de rupeam,abia ma miscam..nu de placere.
roandre-mihaela,wooow ce rochie frumoasa ai!!iti sta super!
si Alexia e superba!
criss,clipocit nu am auzit niciodata in butica :)
mi-a fost rau ieri,in reprize,drept urmare am dormit 12 ore fara intrerupere,nici macar la baie!! eu care fac traseu din doua in doua ore,ca somnambula,noroc ca in ultima vreme numai bantui,dupa un mers la baie,ci adorm..
azi am fostsuper moledsita,dupa raul de ieri,cred ca de la tensiune scazuta,ca nu mi-a mai fost asa de acum 5 luni,cred.
mi-am revenit,si de plicitiseala,de atata stat in pat,am croit imbracamintea pt un cosulet in care sa pun cremele si
alte chestii ale lui bebe.deocamdata am pus un ursulet,pe care l-am imbracat,deasemenea
32+
gabriela_s spune:
neata!!!
roandre, f f f frumoasa !
arati de parca nu ai pus nimic pe tine inafara de "balonas":)
alessia seamana cu tati ei la ochisori?hihi,poate o sa semene si a mea cu tat-su,sa ii aibe albastri ( ca stiu ca eu toata copilaria mi-am dorit ochi albastri
).
pentru fetele care isi fac probleme vis-a-vis de urmarile mai neplacute ale sarcinii:bucurati-va de perioada asta cu bebei in burtici...mie una mi se pare ceva minunat,iar cand simt ca misca zgatia mica ,chiar nu imi mai pasa ca mi-am pierdut formele,ca am gusa si ca matur pe jos cu sanii
intotdeauna mi s-a parut ceva fascinant sarcina,si acum ca am parte de asa ceva ,chiar nu imi mai pasa de restul...ca si eu mai am arsuri,dureri,intepaturi,vergeturi etc...![]()
![]()
![]()
si ca tot am pomenit de sani:mie mi s-au marit extraordinar de mult...deci...arat ca...
oricum ii aveam mari si inainte,si plecand de la ideea asta am sperat ca nu se vor mai mari in sarcina ca..."am de unde",dar vad ca nu.mi-a dat mama natura doua lubenite sa mi le atarn de gat!vreau sa zic ca primul lucru pe care il observi sunt sanii!noroc ca acum incepe si burta sa ia proportii si o sa ii depaseasca,altfel ramane eclipsata saracuta.mai pe la inceputul sarcinii ma amuzam urmarind reactiile unora dintre barbatii care se mai uitau la mine pe strada sau pe la supermarket:se uitau la fata-hmm,ok!sanii -oau
!si apoi dadeau cu ochii de burta!!!mai ca o luau la fuga...

acum nu mai e cazul,ca sunt cu titlul de "moartea pasiunii"
si eu ma gandeam ca e cazul sa ne mai intalnim!de data asta insa nu vreti sa fie intr-o sambata?ma gandesc ca unele fete mai merg la servici inca,nu stiu...ziceti si voi!
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu bebe in burtica 
31+
cristiana70 spune:
'Neata balenutelor, am tras chiulul in we si se vede, ati facut o gramada de pagini, ba si un capitol nou-nout! La noi pseudoiarna s-a treminat, aseara a plouat cu bulbuci, ba s-a luat si curentul de vreo doua ori, iar azi dimineata erau sapte grade afara. Chiar nu am pofta inca de ger, sambata umblam prin casa cu niste sosete d-alea lucrate de mana peste ciorapi, ca-mi degerau picioarele. Plus ca mi-a crapat pielea pe maini cand m-am dus cu hainele spalate afara, la sarme.
ADELA 2006,
si-ti multumesc ca te-ai gandit la mine si la trompa mea, e interesant cu sinuzita mea, cand e mai frig nu ma chinuie. Are o plaja de temperaturi critice la care-si face de cap.
AVENTURA, bine ca stiu ca esti bine, ca tare te-ai ascuns
!
DACONST, esti bine acum? Nu am mai vazut nicio postare de la faza cu baxurile de apa, proasta inspiratie ai avut. Mda, de parca eu as fi cu ceva mai rasarita.
AELITA, tu esti cea mai harnica, trebuie si eu sa ma mobilizez sa fac cate ceva , azi ma duc la Praktiker sa vad daca gasesc ceva blaturi de PAL, sa-l pun pe tati sa ne construiasca o masuta de infasat pentru bebe, ca salteluta o avem deja. N-o sa stau nici eu degeaba, am un munte de haine de calcat! Si sa stii ca nu cred ca mi-a ars aspiratorul intentionat, in primul rand ca nu l-a pus nimeni, si-apoi aspira mai cu devotament decat mine!
cristiana 26+
David Cristian
Messa spune:
Bineinteles ca iar nu am dormit si iar am draci. Stai sa vezi ce-or sa-i auda urechile mecanicului aluia.
In alta ordine de idei, fetelor, hai sa fixam o data pentru intalnire. Alegeti dintre 18 noiembrie, 25 noiembrie sau 1, 2 decembrie
(1 decembrie e liber sau sunt eu ramolita?)
dianafotache spune:
Buna Burtici.
Dana...multumesc mult pt. parola.
Mariana...si eu sunt ingrijorata dina aceeasi cauza...ruptura de uter. A fost de fapt greseala mea cand doctorul a spus ca mai bina sa fac cezariana ca bb e mare cand ea de fapt a avut decat 3700 la nastere. Probabil ca s-ar fi nascut normal fara prea multe probleme. Si toti din jur imi spuneau ca ce sa ma chinui, mai bne cezariana si asta am ales in final.
Daca nasteam aici in Dubai, nu se punea problema de cezariana electiva pt. ca aici se recurge la cezariana numai in caz de urgenta. Acum am discutat cu doctora si mi-a spus ca s-ar putea naste normal dar mai vedem pana la final...
Va pupicesc si trec la citit ca am ramas putin in urma.
Diana
24+
si Alina-Sonia 07.04.2002
sraluca spune:
Buna fetelor,
CATALINA, cred ca eu m-am plans pe messenger de durerea aia de sub sanul drept. Dar asta se intampla cand merg. Si din ce in ce mai repede. Inainte mergeam vreo jumatatea de ora iar acum ma ia dupa 5 min si daca insist cu mersul; se duce pana spre stanga. Doctorita mi-a zis ca de nerv.Nu stiu care
sraluca
27+
Salina spune:
Buna dimineata!
Cu neonatologul si eu imi pun o mie de intrebari. Asta pt ca pediatrul lui David (dr Stanciu)a devenit foarte foarte ocupat si in principiu la el as merge numai in situatii mai grave gen raceli, Doamne fereste! Cat era David bebe am mers la policlinica Elias (acolo apartinem) la o tanti pediatru, vaccinarile tot acolo...Dar atunci eram si eu mai tinerica si o credeam pe-aia pe cuvant. mai aveam o alta dr. care venea acasa in caz de nevoie. Dar acum...zau ca sunt si eu in pom. Adica nu-mi fac probleme de diversificare ca aici mi-oi mai aminti cate ceva de la Dav si daca nu, tushti la agenda. Dar cu vaccinarile lui bebe ma stresez si eu, ca nu mai vreau sa i le fac la policlinica. De ex. vaccinul antipolio la policlinica se da oral la mititei si acum am aflat ca nu ar fi prea bine, plus ca bebe poate sa verse dupa asa ca ... Nu stiu, poate vine cineva cu o solutie, cu o idee. Si eu as vrea un pediatru (neonatologul eu stiu ca se ocupa de bebe imediat dupa nastere, dup-aia intra pe fir pediatrul) de incredere, ca sa-mi vina si acasa la nevoie, mai ales cand e iarna. Anis- Luminita e si pediatru? Si cat costa consultatia la Euroclinic? Stiu ca inainte mai venea si acasa, dar acum vreo 2 ani jumate i-a cerut prietenei mele vreo 1 mil pt asta, plus ca trebuie sa te duci s-o iei tu cu masina. Acum cum mai este? 
EDIT: Messa - eu votez pt intalnire, pt 25 noiembrie si tot pt Plaza pt ca mi se pare mai aerisit plus ca fiecare poate manca ce pofteste, nu-i asa? Numai ca, fiind sambata, propun o ora gen 12 pt ca dupa-amiaza nu te poti apropia de Plaza, este isterie ce este acolo...
ALINA
32+
alinuk spune:
Dragutze de balenutze,
Cu onor va aduc la cunostinta ca in Plaza - colo sus
exista un locshor - cu crepe, clatitzele cu nenumarate posibilitati de dulcetzuri, eu ma dau in vant dupa cioco cu praline....yamyam
Si papanasii sunt a cote la rest Ancutza, buni bunutzi - incercati de mine de asemenea.... sa nu cumva sa credeti ca mi-a scapat ceva - ca doar nu degeaba concurez la fonctzia de balenutza shefa
...
pt demonstratziune am pus niste poze noi (mai la farshitul paginii)
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762311177577
Propun ziua de 20 noiembrie pt intalneala la Plaza Ro
De obicei noi sambata mai iesim din Bucuresti pe carari de munte, provincii si altele cu prietenii de famelie .... pp ca si pt alte fete we e rezervat pt sotziori
- de aceea 25 nov nu mi se pare oki, iar 20 fiind luni nici nu ne-om inghesui cu tot cu burticele printre nenumarati molari
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos