Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 7
cleopiciu spune:
SARCINA SI MEDICAMENTELE
n funcție de posibilitatea de a produce defecte congenitale la copilul fat, medicamentele pot fi grupate în 5 categorii:
A. Medicamente care pot fi luate în timpul sarcinii (nu s-a evidențiat nici un efect negativ asupra fătului), dar fără a depăși doza prescrisă. Din această grupă fac parte suplimentele de mutivitamine și minerale.
B. Medicamente ce pot fi administrate cu relativă siguranță în sarcină (cf. cercetărilor pe animale și/sau oameni). Între acestea se numără: Paracetamol, Ibuprofen și Diclofenac (în trimestrele I și II), Indometacin (în primele 34 săptămâni de sarcină folosit mai puțin de 2 zile de tratament), Metoclopramid, Ketotifen, Axid, Ranitidină, Famotidină, Insulină, Nitroglicerină, Zovirax, Penicilină, Amoxicilină, Ampicilină, Eritromicină, Azitromicină (Summamed), Keflex, Ceclor, Zinnat, Bricanyl, Etambutol, hormonii tiroidieni (Euthyrox), Gravibinon, Utrogestan, Dulcolax, Faringosept, No-Spa.
C. Medicamente ce pot fi nocive pentru făt (nu s-au făcut destule studii la om): Codeina, Atropina, Omeprazol, Furosemid, Tramadol, Propanolol, Metoprolol, Labetalol, Verapamil, Norvasc, Nifedipin, Digoxin, Aspirină (mai puțin de 150 mg/zi), Ciprofloxacin, Norfloxacin, Claritromicină, Nizoral, Izoniazidă, Rifampicină, Pirazinamidă, Biseptol, Nistatină, Captopril, Enalapril (în trimestrul I), Tussin, Trecid, Sintalax.
D. Medicamente care sunt nocive pentru făt, dar medicul ți le poate recomanda dacă tratamentul cu ele este absolut necesar și nu pot fi înlocuite cu alte medicamente (în lipsa tratamentului este în pericol viața ta/a fătului): Ibuprofen și Diclofenac (în trimestrul III), Aspirina în doze standard (mai mult de 150 mg), Indometacin (după 34 de săptămâni sau folosit mai mult de 2 zile de tratament), Tetraciclină, Doxiciclină, Metronidazol, Streptomicină, Kanamicină, Biseptol (în trimestrul III), Nitrofurantoin (în trimestrul I și III), Diazepam, Fenobarbital, medicația împotriva cancerului, Captopril și Enalapril (în trimestrul II și III), Emetiral, Fenistil etc.
E. Medicamente care nu trebuie folosite deloc în timpul sarcinii, deoarece produc malformații fetale: Xanax, Accutane (pentru acnee), Misoprostol (Cytotec), PeptoBismol (în trimestrul III), Iod radioactiv (pentru scintigrafie), contraceptive orale, Chinina, Ribavirin
Messa spune:
Fetelor... da' noi cand mai apucam sa ne vedem? Asa, la un suc, in viatza reala? Ca acusi ne apuca nascutul si ratam momentul unei intalniri de burtoase balenoase!
alinuk spune:
Uauuuuuuuuuuuuu,
O intalnire de balenutze???
Eu propun un loc incapator si maaaareeee
..cum ar fi Plaza.
stie careva unul mai mare???
Alinuk 27
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
adinush spune:
Eu propun tot "la mama" ca eu de pe 15 sept visez la papanasii lui Roandre si nu mai apuc sa ma duc sa-mi iau(data trecuta Roandre,care statea langa mine,a comandat papanasi si eu...multele altele
asa ca nu mai puteam si papanasi dar ajunsa acasa m-a palit o poftaaaa)
Asta ca sa spulberam mitul cu poftele,eu sunt inca intreaga de aproape 2 luni![]()
Adinush
30+ cu
- Ingrid-Eileen
roandre spune:
Seara buna balenute!
Noi am fost aseara la o nunta si m-am dantuit pe acolo de ma luase lumea in vizor ca o sa nasc pe acolo...hehehe.
A fost frumos, chiar simteam nevoia de o zbenguiala dar...si obositor!
Ca un facut sau ca in filmele cu prosti cand sa plecam ieri la nunta si sa luam aparatul foto realizam ca acumulatorii erau toti descarcati...si asa ciuciu poze la local...am facut cateva acasa cu baterii de 2 lei in el si care asteptam sa pice din secunda in secunda. Incarc imediat pozicile si pe net sa mai imi expun si eu "mareata burtica".
Cu uterul retrovers si nasterea...pai n-are nici in clin nici in maneca una cu alta. Eu am avut uter retrovers inainte sa raman insarcinata si am nascut mandra natural fara probleme.
Catalina, durerea sub sanul drept ma omoara si pe mine. Am avut-o si la prima sarcina si mi-a disparut dupa ce am nascut. Acum a aparut de vreo 3 sapt si ma gandesc cu groaza cat mai tre s-o indur. E crunta durerea asta!
Marti, miercuri tre sa merg si eu la dr sa vedem ce mai face bebelinul si apoi si la medicul de familie ca m-a sunat sa ma bombane ca de ce nu am mai trecut pe la cabinet.
Altfel bb-le meu e fff agitat, tot timpul se misca, loveste.
Habar n-am cum o mai sta ca ma loveste peste tot de n-are nici o treaba.
Va pup si revin cu pozele!
Utile pt burtici, viitoare mamici
R_MARCE spune:
Criss68, ce oki ai! M-ai dibuit... Nu am disparut prea departe k v-am mai vazut pe mess la conferintze dar pe forum nu am mai apucat sa ma bag.
In legatura cu ce ai zis de medicul de fam ... Nu mi se pare normal sa ii spun povesti dak apelez la altcineva, nu imi pasa dak se simte lezat/a in orgoliul propriu...e vb de copilul meu, nu? Problema e k, dr mea de fam e la policlinica Floreasca pt k acolo m-au inscris parintii mei. Pina la sarcina, nu am avut nevoie sa ma duc la ea niciodata. Dar acum, e super nasol pt k eu locuiesc la hala Traian. Iti dai seama cit fac pe drum. In primele luni a fost oarecum ok dar acum nu ma mai pot deplasa la fel, nici macar cu masina personala. Traficul e ingrozitor si stau prost cu nervii k sa fac efortul asta.
Asa k...ma gindesc sa o schimb de tot. Si dak tot o fac, macar sa caut pe cineva care sa fie si pt bebe, nu?
Anis, cred k o sa imi intreb dr ginecolog. Totusi, dak tot ai medic neonato-pediatru, spune-mi si mie, neonatologii au si cabinete medicale particulare sau ...cum iei legatura si unde si cum te duci la consultatie (in caz k nu vine acasa)? Am mai citit pe forum k o gramada de fete, dupa ce au nascut au ramas cu bebeii la medicii neonatologi din spitalul in care au nascut. Dar, te poate lua in evidenta un astfel de medic? Functioneza k un medic de fam-pediatru? La vaccinari cum faci? Sint cam in ceatza deocamdata cu subiectul asta si am auzit k trebuie sa rezolvi inainte de a naste sau macar sa ai o idee pt k in spital o sa fii intrebata.
Fetelor, nu stiu ce se tot vehiculeaza atit kestia cu "sa facem miscare cit mai multa ..bla bla"... Eu dak stau prea mult in picioare, sau merg pe jos (si aici prea mult inseamna de fapt putin, de ex. vreo 30 min stat in picioare, pt mers in Cora sau Carrefour si vreo 10-15 min de mers pe jos efectiv), incepe sa ma doara toata burta. Nu stiu cum e aia sa "ti se intareasca burta", adik acele contractii (poate am si eu nu stiu). Poate imi explicati si mie... Eu doar simt k ma doare difuz, peste tot, si e toata burta e mai dureroasa la palpare.
Nu imi place k ma simt asa, pt k nu pot face mare lucru in ceea ce priveste miscarea dar...m-am impacat cu ideea. Doar k sint mai invidioasa cind va aud k iesiti la plimbare si faceti miscare etc. Eu de ce nu pot? O fi de la kilograme multe...
pup fetele si revin,
Marce
24+
roandre spune:
Adinush, esti graviduta-eroina dc ai rezistat atat cu gandul la papanasi!
Gata am pus pozele AICI!
Noapte buna...ma duc la nani (fie vorba intre noi eu dorm de sparg...n-am nici o problema cu somnul acum)!
Utile pt burtici, viitoare mamici
R_MARCE spune:
Si eu am auzit k e interzis sa faci testul Pap dak esti gravida, kiar din primele luni. E cam naspa cu umblatul la col .. Oare cum o fi adevarat de fapt?
La intilnire as veni si eu. As fi venit si data trecuta, k eram gata sa ies pe usa atunci, dar am primit un tel de la un amic pe care il asteptam sa isi faca timp sa vina sa imi ia motocicleta la garajul lui. (asta pt k incepuse sa "ma manince" rau de tot sa ma sui iar pe ea, sa dau o tura...si am zis k mai bine stau naibii in banca mea, k cine stie cum "ceasul rau ...pisica neagra...") Asa k, a trebuit sa renunt la intilnirea noastra de atunci si ce rau mi-a parut!
In categoria belenutze sint si eu. Am luat f mult pina acum... 12 kile in 24 sapt!!! Mi-e groazaaaa! De abia astept sa nasc(la termen, evident!) si dupa aia, sa formam un grup pt slabit! Vedea-ne-as cu bebei sanatosi pe toate si ...la un nou topic despre regimuri si kilograme pierdute!
Hai k pup din nou fetele,
Marce
24+