Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)
Raspunsuri - Pagina 23
R_MARCE spune:
Salina, ai dreptate cu colul. Si eu il aveam la eco de 41mm ...cred k la eco se vede 3D ...hahaha..deci muuult mai lung... Macar dak s-ar vedea corect dak e inchis sau deschis.
Eu nu stiu ce s-a intimplat la mamici de nov-dec ...dar nici nu cred k voi citi. Vroiam doar sa va intreb "voi cind mai aveti timp sa mai cititi si la alte "mamici" ?" ...k eu de abia va prind din urma pe voi!
Adela2006, "doar" din 3 in 3 ore te trezesti pt mers la baie?
Eu cred k ma trezesc mult mai des ...dar e adevarat k si beau multa apa in timpul noptii!
Shine, LA MULTI ANI! 

Oana, tu din cite ai scris, nu ai totusi asa multe kg pina acum. De ce ti-a zis dr sa tii regim? Eu nu inteleg... Eu am luat 15 kg pina acum (sapt 25) si nu pot spune k am mincat k sparta, ci doar de 3 ori pe zi, bine, k un om normal. Nici cu dulciurile nu am spart piatza...si totusi ...parca si aerul pe care il respir se depune.
Totusi...de ce ti-a zis k nu mai ai voie sa iei in greutate?
A ramas pe 22 nov pt intilnire, nu? Dar ce ziceti de o ora mai devreme un pic ...de ex un 12? In felul asta putem sta destul de vb si vizita magazinele in liniste si pot sta cu noi mai mult, si cele care au treaba pe la 4...huh?
pup fetele..
Marce
24+
Helenutza23 spune:
oauuu, am citit ca la "mai-iunie" e o viitoare mamica de tripleti...mama mia! misto...cred! ![]()
25+
R_MARCE spune:
Va rog frumos ...ma dati-mi si mie, pe PM, parolele pt contul comun pt poze si deasemenea, pt mail-ul comun... Sint doua lucruri diferite...? Sau tot acolo unde sint pozele punem si nr de tel si tot restul?
Marce
24+
aventura spune:
Aiska, si eu am inceput sa am aceleasi dureri de spate de cca. 1 saptamana...Se pare ca se mai amelioreaza la gimnastica la anumite exercitii si la masaj...Nu ma doare tot timpul ci doar din cand in cand...deocamdata..
Kateryna, esti tare sexoasa...arati f. bine. De unde ai luat paturicile-sac de dormit??
Aventura
26+ cu 
oana_bucur spune:
A.Alina eu am acceptat mai usor partea cu medicamentatia caci la vremea aia se punea problema de a salva sarcina asa cum acum se pune problema de a duce sarcina cat mai aproape de termen.
Incepusem cu 1-2 saptamani inainte de spitalizare sa iau gynipral iar la spital m-au bagat pe perfuzii si acolo am sesizat bine efecte secundare de gen palpitatii si tremor al mainilor...caz in care dadeam mai incet scurgerea perfuziei...Imi puneau 3 fiole de gynipral intr-o sticla de juma de litru (restul ser fiziologic) si doctorul insista sa fie o perfuzie lunga de vreo 10-12 ore iar asistenta, in prima zi mi-a "bagat-o pe gat la vreo 4 ore"...normal ca am avut palpitatii...pana am invatat cum sta treaba, doctorelul meu s-a ratoit la asistente si am inceput sa-mi reglez singura debitul, sa-mi desfund singura perfuzia sau vena...si asa mai departe...asta chiar daca asistentele nu se puteau matzai la mine caci avusesem grija sa nu fie neglijate financir...tot singura ma descurcam.
Asadar la perfuzie stabileste debitul in functie de cum te simti tu ok..daca ai palpitatii sau tremor nu trebuie sa te sperii ci doar sa dai mai incet debitul.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
simkat spune:
Shine, La multi ani, sa fii sanatoasa, sa iti traiasca intreaga familie (in special BBle) si sa te bucuri de ei toata viata!
Pentru maine, La multi ani tuturor celor cu numele de Mihail si Gavril!
25+ cu
&
Raducu(19.02.2004)
oana_bucur spune:
R_Marce, dupa cum spuneam mai devreme, nu este o crestere mare in kg in general...doar ca este ptr situatia mea, in sensul in care ar trebui sa stagnez pe ea pana la sfarsitul sarcinii intrucat bebele se dezvolta chiar mai mult decat normal. Situatia mea ptr care mi se recomanda clar asta este iminenta de avort la 4 luni jumate, peste care am trecut cu medicamentatie, spitalizare si stat la pat de atunci si in continuare...iminenta cauzata de dubla infectie si un uter (se pare) destul de prost construit genetic. O mai mare crestere in greutate inseamna mai mult ptr mine decat o ingreunare a metabolismului si miscare mai greoaie...inseamna un mai mare risc de rupere a membranelor sau de rupere a cusaturii de pe col in cazul unor contractii mai puternice. Asadar ptr linistea ta repet ca acest sfat mi-a fost dat strict legat de situatia mea.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
28+ 
criss68 spune:
Bine v-am regasit!
Parca cu mai mult chef de viata decat azi dimineata, desi durerile nu s-au ameliorat. Am fost la dr si nu m-am lamurit de ce ma dor sanii in halul asta. Pana acum ma rugam sa nu produc colostru inainte de nastere. Acum ma rog sa-mi treaca durerile, chiar daca sfarsitul lor inseamna... lapticul.
cristiana70, depide ce cauza suspectezi pentru durerile tale de cap. Daca e pe un fond de raceala, curent etc, merge orice forma de paracetamol. Si aspirina, dar cata vreme bebelusilor nu e bine sa le dam aspirina, mai bine s-o evitam si noi. Daca e o cauza mai mult pe legata de sistemul nervos, poti lua vit B6 sau un complex de B-uri (eu am incercat mai mult prima varianta, sotul a doua). E sigura in sarcina si mai ales daca durerea te-a chinuit mai mult timp, vei fi surprinsa de efect. Mai poti lua algocalmin, dar nu are recomandari f bune in sarcina. Eu nu iau in general decat in forta majora, este un medicament interzis in multe tari pt efectele sale secundare (luat mult timp poate determina boli ale sangelui, mergand pana la leucemie)
A! Tu poti lua si Ibuprofen (nurofen, paduden, marcofen, rupan si ce s-o mai gasi). In trim 3 nu mai e voie, dar am vazut ca esti abia in sapt 26+.
aiska, pentru dureri de nerv sciatic se recomanda frecvent milgamma (astea-s injectabile), osteogamma, neuromultivit. Oricum, combinatii pe baza de vitamine din complexul B, unele mai au si ceva calmant/anestezic. La inceputul sarcinii i-am spus medicului ca am probleme cu coloana fara sa am burta- ce ma fac cand am si burta? Atunci mi-a spus ca exista solutii care amelioreaza si mi-a dat cateva exemple. Dar durerile tale s-ar putea sa fie cauzate strict de sarcina, se mai modifica conformatia oaselor etc. Nu stiu daca e acelasi tratament, dar poti testa. Mai poti incerca aplicatii locale de unguente cu diclofenac sau vezi ce efect ar avea paracetamolul. Poate ca si vremea rece de la voi influenteaza. La noi de cand s-a facut mai rece eu stau numai in dureri. Mersul pe jos la fel as fi zis ca e bun, dar deja l-ai experimentat fara sa simti o imbunatatire.
Revin daca mai gasesc ceva de adaugat
pupici
criss
29+ cu