Mamici de noiembrie - decembrie 2006(55)
Raspunsuri - Pagina 18
panaa spune:
ATUDOR: Sper sa-ti fie de folos
ALOCATIA PENTRU COPIII NOU-NASCUTI
cf.Legii nr.416/2001 ; HG.nr..1099/2001
Beneficiara este mama, iar cuantumul este cel prevazut de actele normative in vigoare la data nasterii copilului.
CONDITII DE ACORDARE
• Se acorda o singura data pentru fiecare din primii 4 copii nou-nascuti vii;
• Se acorda pentru copiii in vârsta de pâna la 6 luni.
• Dosarul cu actele doveditoare este acceptat numai daca ste complet.
• La efectuarea platii, beneficiarul este obligat sa prezinte actul de identitate si certificatul de nastere al copilului, ambele in original.
ACTE NECESARE
• Actul de identitate al mamei sau al reprezentantului legal al copilului in cazul in care mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept;
• Certificatul de nastere al copilului;
• Declaratia pe propria raspundere privind rangul copilului nou-nascut;
• Livret de familie;
DUPA CAZ:
• Certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior;
• Acte doveditoare ca mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept (hotarâre definitiva de incuviintare a adoptiei, de incredintare sau plasament familial al minorului sau actul din care sa rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator);
• Adeverinta eliberata de primarul localitatii in care a fost inregistrat copilul, din care sa rezulte ca petitionara nu a beneficiat de alocatie pentru copil nou-nascut, in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate;
• Adeverinta eliberata de primarul localitatii, din care sa rezulte ca petitionara nu a beneficiat de alocatie pentru copil nou-nascut, in cazul in care mama a domiciliat in alta localitate la data nasterii copilului.
Mirela
38w
Ana
Cleomoni spune:
Ruxandra sb imi pare rau sa aud asa vesti proaste, offf e groaznic ca sotul tau e in spital, sper sa se crefaca repede si sa fie la maternitate cand o sa ai nevoie de el.
Cleo 37+ saptamani 
jojo_miha spune:
Buna ziua ! Este pt ultima data cand va scriu deoarece locul meu nu mai este aici.Pana acum o saptamana eram si eu in rand cu voi,dar luni 30 octombrie la 16.20 am nascut o fetita moarta.Am plecat sa nasc si cand am ajuns la spital am aflat ca nu-i mai batea inimioara,scumpa mea Amalia nu a vrut sa ne cunoasca.Traiesc un cosmar,ma intreb de ce mai traiesc, ma intreb de ce?de ce?si nimeni nu-mi da un raspuns.A fost groaznic sa stau in spital si sa aud numai bebelusi,dar a fost si mai groaznic sa vin acasa si sa gasesc tot ce o astepta pe Amalia.Numai pe ea o am in ochii,desi nu am vazut-o.Ii multumesc doctorului meu si il recomand la toata lumea,DR Cristurean.
Acum sunt acasa si traiesc un cosmar din care nu am cum sa ma mai trezesc,ca pe ea nimeni nu mi-o da inapoi.
Fetelor va invidiez,sunt geloasa pe toate care va veti tine beblusii in brate.Va doresc nasteri usoare ,tot binele din lume si sa va bucurati de comorile voastre.
Mult noroc!ca eu nu am avut parte.
Laura13 spune:
Salut fetele!
In primul rand felicitari proaspetelor mamici ALMO SI MAYA sa va traiasca bebelusii, sa creasca mari si frumosi!!!!
Lorym mult curaj puiut... fii tare pe baricade, inca un picut si vine printesa!!!!
si inca o data mult curaj si putere!
Fetele am vazut pozele... toate aveti bebelusi superbi... sa nu va aud cu alte prostii ca luati bataita!!
Fetelor eu nu stiu ce sa raportez. Azi noapte am avut contractii, mai am si acum. Ma doare, nu stiu sa va spun cat de tare... adica vreau sa zic ca e totusi suportabil. Pe de alta parte azi noapte mi-a fost rau, am vomitat.... Dopul pe care l-am eliminat sapt trecuta se pare ca a fost doar partial, pt ca de sambata ne-am apucat iar de eliminat. Asa ca habar n-am. Toata lumea ma intreaba cum ma simt si eu nu stiu ce sa zic.
Deocamdata sunt la munca, ma mai plimb, ma rasucesc in scaun, nu vreau sa ma duc acasa ca si asa imi fac o multime de ganduri....
Panaa vroiam sa iti spun ca noua la cursuri chiar ni s-a spus ca nu este nici un pericol de infectie dupa eliminarea dopului. Tin minte ca a intrebat cineva si ni s-a spus clar. Asa ca stai linistita!
Hai ca trec la treaba, daca se precipita situatia va anunt.
Laura
si bebe strumf
38+
bamboletta spune:
Buna dimineata 
Mi-am hranit bebelina si am intrat sa vad ce m-ai faceti
Sunt un pic mai optimista cu alaptatul a inceput sa suga cate un pic,ma mai storc si eu cu pompa,mi-am luat si mameloane din silicon pt san pt ca eu nu am mai deloc
si cred ca si de asta nu sugea,incet incet o sa suga ea
iubirea lui mama imi e asa draga
Aseara a plans pana pe la 12 cred ca a durut-o burtica apoi a dormit pana dimineata bine intre timp a mai si papat ![]()
Miraco-da trebuia sa nasc cu epidurala
mi-au montat cateterul l-am avut tot travalilu si pe durata nasterii,dar cum nu l-au montat bine mi-a iesit si nimeni nu a mai verificat,ei tot imi puneau anestezie dar nu se ameliora nimic din durere,abia la urma cand m-am dat jos de pe masa si cand sa-l scoat el era iesit 

au ramas si ei cu gura cascata si uite asa am nascut natural
dar bine ca a trecut acum suntem bine ![]()
Atudor-super bebelinul tau
si eu sunt cam in aceiasi situatie cu bebelina nu prea vrea sa suga,la spitl nu am avut lapte si i-am dat lapte formula cu lingurita si acum e o lenesa la supt,oricum o sa insist nu ma las
Cleomoni-o sa pun poze si cu mine
numai ca alea care le aveam cu mine nu mi-au placut si nu le-am pus dar o sa mai fac altele 

Lorym-hai mami nastere usoara 

Lavinia-ce mai faci?bebelinul ce face? 
Multumesc de felicitati 
pupici 
Bamboletta
si
bebelina Antonia-Gabriela
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
Laura13 spune:
jojo miha.... am ramas fara cuvinte. Ce mai pot spune?! Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva... sa ne fereasca Dumnezeu pe toate. Sa iti dea Dumnezeu puterea sa treci peste cea mai grea incercare din viata. Te imbratisez, iti doresc multa putere, curaj si credinta.
Laura
si bebe strumf
38+
panaa spune:

Stiu ca m-am "trezit" cam tarziu, dar SE POATE SA AM SI EU ACCES LA MAIL-UL COMUN? USER-UL + PAROLA, PLEASE?!?
Mirela
38w
Ana
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by jojo_miha
Buna ziua ! Este pt ultima data cand va scriu deoarece locul meu nu mai este aici.Pana acum o saptamana eram si eu in rand cu voi,dar luni 30 octombrie la 16.20 am nascut o fetita moarta.Am plecat sa nasc si cand am ajuns la spital am aflat ca nu-i mai batea inimioara,scumpa mea Amalia nu a vrut sa ne cunoasca.Traiesc un cosmar,ma intreb de ce mai traiesc, ma intreb de ce?de ce?si nimeni nu-mi da un raspuns.A fost groaznic sa stau in spital si sa aud numai bebelusi,dar a fost si mai groaznic sa vin acasa si sa gasesc tot ce o astepta pe Amalia.Numai pe ea o am in ochii,desi nu am vazut-o.Ii multumesc doctorului meu si il recomand la toata lumea,DR Cristurean.
Acum sunt acasa si traiesc un cosmar din care nu am cum sa ma mai trezesc,ca pe ea nimeni nu mi-o da inapoi.
Fetelor va invidiez,sunt geloasa pe toate care va veti tine beblusii in brate.Va doresc nasteri usoare ,tot binele din lume si sa va bucurati de comorile voastre.
Mult noroc!ca eu nu am avut parte.
Off.

Micutza Amalia, de acolo de la ingerasi sa ai grija de mami si de tati tau.

Imi pare tare, tare rau.
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
p_onu spune:
doamne, jojo_miha.....acum am citit...imi pare tare rau...nu stiu ce sa-ti spun...nu-mi gasesc cuvintele de incurajare acum, dar sunt din tot sufletul alaturi de tine...sunt sigura ca si fetele vor fi...iti doresc sa te ridici cat mai repede si sa o iei de la capat...sunt sigura ca va fi bine
imi vin in minte acum tot felul de intrebari...pentru ca m-am speriat si ma gandesc eu ca se poate intampla oricui....ai simtit ceva ciudat?ai avut ceva semne?ce explicatie ti-au dat...e ok daca nu poti raspunde....te inteleg....o sa ma rog pentru tine si pentru sufletelul copilului tau...
of, doamne, tocmai intrasem sa va scriu ca azi am o stare proasta, ca nu stiu ce am....ma viziteaza piticii...dar....
Doamne ajuta pentru noi toate, cele care am nascut, nastem acum sau vom naste curand...
va pup, fetele si fug in pat...poate ma trezesc cu o dispozitie mai buna....
37+ cu
Poze.