Durerea unei pierderi de sarcina (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

CHANTAL, as vrea sa te ajut cumva, dar nu am cunostinte de genul asta, insa, ai putea deschide un topic si este imposibil sa nu fie cineva care sa aiba asemenea cunostinte. Iti urez succes, si multa putere.

DORI, mami lui RADU ANDREI 11 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">poze
VARSTA RADU ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Chantal intr-adevar poti deschide un topic,asa cum a zis si Dori, la "Discutii Generale" si poate sunt persoane care te pot ajuta.Bafta!

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Chantal,

din cate am inteles de-aici de pe forum la Arad nu e singurul caz de malpraxis in maternitate. E groaznic si intr-adevar se cere sa faci ceva, nu ca sa te razbuni dar pentru a preveni sa li se intample si altor mamici la fel. cred ca impreuna cu alte mamici din Arad care au trecut prin traume de acelasi gen puteti contacta ziarele locale. ziaristii de acolo sunt avizi de subiecte si, chiar daca nu stiu sa conduca ca lumea o ancheta jurnalistica, declaratiile voastre o sa constituie un subiect destul de fierbinte. poate suna dur dar asa e.

eu traiesc in Bucuresti din studentie dar orasul meu natal e Focsani si eu asa as proceda. e doar un sfat. nu cred ca e greu sa suni la un ziar si sa spui ca ai un subiect fierbinte ref la maternitatea de la voi din oras si practicile medicale de acolo.

alte solutii ar fi: raportarea la Colegiul Medicilor, memoriu la Ministrul Sanatatii, contactare televiziuni (dar s-ar cere o ancheta si presupune mai mult efort din partea lor) etc. Depinde si ce te simti tu pregatita sa faci. Insa repet, incearca sa formezi un grup de mamici cu experiente similare, pentru ca mai multe voci sunt mai puternice decat una. Mult curaj!

Stancutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobo9 spune:

Va multumesc tuturor pentru incurajari, dar........mi-e tare teama...
Cineva m-a intrebat daca am facut investigatii si am ales un medic bun, ei bine DA; am facut investigatii si am avut listeria, iar medic eu ziceam la momentul respectiv ca e unul f bun, de la giulesti....
Dupa ce pierzi 5 bb numai ai mari sperante.... e tare greu.....
la ultima eram asa optimista pt ca imi facusera cerclaj, dar la aproape 6 luni am avut contractii f mari, se pare ca bb murise si totul s-a dus de rapa....
Poate imi dati o idee ce sa fac, daca vreti, un medic sau orice sugestie.
Chantal m-a impresionat foarte mult povestea ta si te inteleg perfect si eu eram in aceeasi stare, ai grija de tine... durerea si greutatea care te apasa te omoara.. e tare dificil, nu poti uita asa usor...dar trebuie sa treci peste durere, sa incerci sa uiti cat poti si sa incepi sa speri in continuare......e greu..
LauraIoana si de tine imi amintesc de pe vremea cand eu eram insarcinata si mai intram pe acest site si as vrea sa stii ca imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asa ceva
Va pup pe toate si sa fiti sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Multumesc fetelor pentru gandurile bune si pentru sfaturi. Momentan incerc sa ma documentez mai in amanunt, sa adun probe si apoi... Doamne ajuta!
Cum ziceati si voi, sa nu pateasca si alte femei si alti copilasi cum am patit noi. Desi la noi in Arad cazurile astea sunt extrem de multe.
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Bobo, incearca sa mergi la dr. Tutunaru din Bucuresti, sau la Szeged, nu stiu unde ti-e mai aproape si mai comod. Eu merg in ambele locuri.
Mult succes iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

of, fetelor, nu se mai termina cu vestile rele din pacate.....

lariana, draga mea, imi pare atit de rau....nu am cuvinte....

laura, ai mare gija de tine, sa fii bine curatata, sa elimini tot sa nu dai in hemoragie....poate ca ce ai eliminat era sarcina, ca era mica.....

stincutza si bobo9, nu am cuvinte nici ptr voi...ce sa va zic sa va incurajez, poate ca speranta moare ultima? sanatate multa si aveti grija de voi

chantal, draga de tine, prin cite ai trecut, eu sint plecata din Timisoara, imi pare atit de rau, daca ai puterea si eu as zice sa faci ceva, desi in Ro....e atit de grau, e mai usor sa muti un munte....curaj mult, si speranta.nu mai fi atit de dura cu tine...

lilirusu, si eu fac herpes labial de cind am 4 ani, cu Dominic am facut tot la 2-3 saptamini, si el nu are nimic, cu al doilea n-am facut deloc si l-am pierdut, si cu al treilea am facut odata si vom vedea rezultatul, dar medicul mi-a spus ca nu e responsabil de avortuti spontane.....

cristina, mirela, spor la prestat, hai ca va tin pumnii sa veniti cu vesti bune, ca sa mai inveseliti putin lista si subiectul.

andreea, la fel si de la tine ma astept de la vesti bune, iti fac galerie ptr 15 noiembrie, si-ti doresc sa mergi mai repede decit crezi sa alegi haine de graviduta si ptr tine.

della, merci de intrebare sint cu inima cit un purice avind in vedere ce s-a intimplat pe aici in ultima vreme, si ca laura si lariana au pierdut sarcinile.....dar ma agat cum pot si eu, am o prietena care-mi tot spune sa nu mai citesc vesti triste ca am afecteaza prea mult, si i-am spus ca eu, cind am pierdut al doilea nu citeam nici o veste trista, ignoram ca in lume exista atita suferinta...si tot l-am pierdut, acuma om vedea ce-o fi.....si cum spui si tu sotul meu zice la fel, cind totul merge bine si medicul e bun, cind nu, putini sint cei cu adevarati capabili....

ileana, te astept cu vesti bune, si eu aveam dureri groaznice de cap cu Dominic, imi curgea singe din nas in fiecare zi, si a fost totul bine, si nici eu ca si tine, nu ma iau dupa faptul ca nu singerez, ca nici cu al doilea nu am singerat...hai, ai grija de tine, si iti tin pumnii sa-ti faca eco.

de mine ce sa va zic, ma lupt cu greturile, am si racit putin, si Dominic cred ca mi-a facut o otita, ma duc dupa-masa la medic cu el...citeodata mi se pare ciudat ca va scriu de sarcina mea cind voi aveti alte probleme, ma intreb sa nu supar sau sa necajesc pe cineva, dar am promis unor fete ca intru in continuare aici si ca va voi lasa sa traiti sarcina cu mine(daca e sa fie...), in fine, sper sa nu va incurc....in rest abia astept sa merg la control pe 23 noiembrie.....

va pup pe toate

de mine

Flavia +8, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Chantal inteleg ca spitalul avea lipsa atit de substanta de maturare a plaminilor dar de ce nu ti-or fi spus-o de la inceput cind stiau de riscul tau de nastere prematura?(ca poate te duceai altundeva unde aveau)
Doamne, ori nu sunt sanatosi ori sunt rau voitori medicii de care ai avut parte!Cred ca merita mediatizata in presa situatia nu numai din Arad, dar din intreaga tara fiindca tocmai am vazut niste statistici deplorabile.Romania e cam pe primele locuri in Europa la mortalitatea infantila alaturi de Albania si citeva republici din ex- Yugoslavia acum in sec XXI!!!(sau or exagera ziarele suedeze?)

Da, in cazul placentei previa anterioare se face cezariana pe verticala rar pe orizontala, si aia atunci cind e previa totala fiindca nu ar atinge asa de jos operatia.
La tine cit de jos era placenta Chantal?

Avem la odiseea de ian-feb 2007 o mamica din Finlanda cu aceeasi problema ca si tine cu placenta anterioara si joasa, de la ea am citit mai multe despre problema asta.Saracuta si ea e speriata de histerectomie.

Am inteles ca in strainatate nu se da nimic pt. ridicarea placentei si ceea ce se recomanda in Romania pt. relazxarea" uterului este apa de ploaie.Cica uneori dauneza chiar,placenta fixindu-se prea adinc si doctorii ajung sa o scoata manual.

Pe mine nu m-a mai durut nimic dupa 2 sapt. de la cezariana dar am auzit cazuri in care dureri surde si difuze dureaza pina la 1 an.Poate ca ar fi totusi bine sa intrebi/sa te condulte un medic=

Laura_ioana sa dea Dumnezeu sa se rezolve fara chiuretaj si sa incepeti sa va pregatiti pentru o noua incercare in curind.Tocmai citisem pe un forum suedez ca o mamica avea niste sarcini pierdute din cauza lipsei de vitamina B12 si pina i-au depistat a durat ca doctorii ii facusera doar cele mai uzuale analize.

Ileana iti dai seama ce frica am in mine ca de fiecare data nasc cu altcineva (apropo cezariana mi-a facut-o un rezident!!!).Dupa cum ti-am zis, in cazul unei cezariene in antecedente in Suedia esti monitorizata mai atent la urmatoarea sarcina, dar asta inseamna doar 2 eco la spital cu 2D(sapt.12 & 20) si o planificare a nasterii in sapt.36-37.In rest, analizele doar de inceput de sarcina,iar moasa ne vede lunar si doctorul generalist de 3 ori.Atit! Bafta multa la eco! Sa dea Dumnezeu sa fie bine!

Della ce medici incompetenti care nu au observat dilatatia ta!Povestea vecinei tale e ingrozitoare.Eu la a doua nastere eram dilatata 8 cm cum am intrat pe usa spitalului, o moasa m-a controlat in graba si o alta m-a bagat repede in sala de nasteri.Crede-ma ca nu am dat ochii cu nici un doctor acolo, ci doar o moasa si o practicanta m-au ajutat.(sotul era plecat in tara vecina cu serviciul).Noroc ca nu au fost probleme altfel....mai bine nu ma gindesc.

Mariana 23+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Flavia imi pare rau ca ai racit;incearca sa bei ceaiuri cu lamaie si miere si ai grija de tine si de bebe.Multa sanatate ii doresc si lui Dominic,sper sa nu fie ceva serios.
Eu sunt convinsa ca nu deranjezi pe nimeni vorbindu-ne despre sarcina ta. Eu ma bucur mult ca intri si aici si de fiecare data cand vreuna din fete nu intra ma gandesc ce s-o fi intamplat.
Dupa atatea vesti triste este bine sa auzim si lucruri placute de la fetele care sunt insarcinate.Sper din tot sufletul ca in curand sa ni se implineasca tuturor visul de a fi mamici.
Acum trece timpul si mergi la eco.Abia asteptam pozele cu bebe.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

mirela, esti o draguta ca de obicei, Dominic nu e grav, are o mica otita, e pe antibiotice, si eu am sa ma culc devreme azi ca azi noapte saracutu m-a trezit din ora-n ora, abia dimineata mi-am dat seama de ce, ca el e mic saracu, desi il intrebam eu ce si cum nu stie inca sa zica. da, abia astept sa merg la medic si sper sa-mi dea si mie o poza......spor la prestat si astept vesti bune sigur ti se va implini visul si tie si celorlalte fete, trebuie doar sa crezi tare tare.

a propos de vesti, ce-o mai fi cu mari, ca nu am mai auzit-o de citeva zile! sper ca sinteti bine, mamica la patrat!

mariana ce bine zici, si eu am remarcat ca cel mai des mor bebelusii in Romania, ma refer la ce am vazut eu pe forum....acuma cine stie, eu, am aici o prietena care a nascut prematur(desi nu avea nici un risc, nici o problema) si abia cind era in travaliu i-au dat injectia aia de maturare, nu mai tin minte cite ore au trecut. oricum fetita a avut pe urma probleme si a stat 3 saptamini la incubator, pe aparate, si acuma daca ati vedea-o ca-i ditamai bebelusul.....te admir mult mariana, cind te vad pe tine imi spun ca se poate, eu vreau trei copii,poate chiar 4, om vedea ce-o iesi.....sarcina usoara in continuare.

Flavia +8, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput