Durerea unei pierderi de sarcina (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Ah, si inca ceva: am inteles ca la Arad nu se da surfactant noilor nascuti pentru ca e prea scump si cica nu au fonduri la spital. Mama mea a mers la doctorita neonatolog si i-a spus sa ne zica ce medicamente au nevoie pentru Alexandra, indiferent cat costa, le cumparam si le aaducem. A zis ca nimic, desi stia... Criminali cred ca e putin spus!

Mergi la inceput

Laura !
Mirela, am intepaturi si uneori dureri ca si de contractii, nu chiar zilnic. Ultimul ciclu a intarziat o saptamana, ceea ce nu mi s-a mai intamplat (decat cand am fost evident) si a durat 12 zile si am avut hemoragie puternica, ceea ce nu mi s-a intamplat de cand sunt eu!
La Arad au zis sa astept cel putin 2-3 ani pana la urmatoarea sarcina! De parca am 1000 de ani de trait ca sa-mi permit sa arunc cu vreo 2-3 pe geam! Acuma am 29. La Szeged au zis minim un an apoi, la urmatorul control, 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Doamne,Chantal,cata suuferinta ai indurat din cauza indiferentei unor medici fara suflet.E revoltator! Iti doresc din suflet multa putere sa treci peste aceasta durere si sa mergi mai departe cu speranta ca data viitoare va fi altfel
In ce priveste cezariana,cred ca este ok dupa 6 luni sa incercati din nou.Mie initial mi-a zis 8 luni iar dupa controlul de la 6 luni a zis ca putem sa incercam din nou.Oricum daca vii la dr. T (am inteles ca ti-ai facut programare),cred ca iti va da ok-ul.

Laura iti tin pumnii pentru maine! Ma gandesc la tine sa fie totul bine si sa scapi de chiuretaj.

Mirela

Mergi la inceput

Multumesc Mirela pt incurajare.
Da, am programare pe 20 nov la dr T. Sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ofofof Chantal, ce nenorocita!!! Surfactantul asta nu trebuiau sa ti-l faca tie inainte de nastere? Sau s-a declansat pe neasteptate? Iarta-ma dar nu stiu exact povestea ta, patc sapt asta am fost cam bulversata! Oricum nu au scuze!

Aaa si nici vorba de 2-3 ani! Alti idioti! Ca pe timpuri! Pai Mariana1976 a ramas insarcinata la 3 luni dupa cezariana si doctorii o incurajeaza sa nasca NATURAL (in Suedia), Ileana Marius a ramas la 4 luni de la cezariana! Pai, vorba ta: avem o viata atat de scurta!

Mirela saru' mana.

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Of, Chantal,un sarut enorm pt sufletelul tau trist! Intr-adevar se pot numi criminali ..ar trebui sa-i reclami la Colegiul Medicilor..Cum ,la noi,legile inca sint destul de permisive in cazuri din acestea,unii medici uita sa-si faca datoria..uita sa te trateze ca OM,uita ca e in joc o VIITOARE VIATA DE OM,de fapt,nici nu-mi pot imagine ce naiba au in cap.
Iti doresc multa putere si echilibru! Nu uita ca sintem alturi de tine!

Mergi la inceput

Si eu am fost sfatuita sa-l dau in judecata pe dr care m-a nenorocit, sotul m-a intrebat daca vreau asta si, daca ziceam da, asta facea! Dar nu rezistam psihic sunt convinsa! Stiam ca doctorii se apara unii pe altii, in cazul in care reclamam la Colegiul medicilor, iar in tribunal se intindea mult si tot pe suferinta noastra! O fata sufletista de pe net se oferise sa ma ajute cu mediatizarea cazului, dar nu m-am simtit in stare sa rezist in fata jurnalistilor care se pricep sa scormoneasca bine in sufletul omului: am fi suferit prea mult iar si iar! Desi macar publicitate negativa trebuia sa-i fac!

Chantal, daca rezisti psihic, cere-le socoteala!

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Va tot citesc si ma framant ce sa va scriu. Chantal, povestea ta nu am cunoscut-o pana acum nici eu. Este revoltator si din ce in ce mai tare creste in mine revolta si dorinta de a face ceva impotriva acestor criminali, care se numesc "medici". Cum de isi permit sa omoare cu atat usurinta si nepasare??? Acuma imi aduc aminte, ca nu v-am zis, am o vecina care a dus sarcina la temen, umbland la un ginecolog vecin si el de scara cu noi, ca cica va avea mai mare grija de ea... Ce credeti? A lasat-o sa duca sarcina peste termen cu vre-o 1-2 saptamani pana a murit copilul in ea . Asta s-a intamplat cam cu 2 ani in urma... Ea l-a dat in judecata si a ajuns pana la Bucuresti, dar pt. ca medicii se tot acopera, ca doar, precum a scris so Chantal, mortul e de vina, a renuntat... nu avea cum sa castige. Da... mai spunea cineva, "Romania = tara tuturor posibilitatilor" si eu de aici inteleg printre altele si "oricine poate ajunge si medic"... Ca sa revin la vecina mea, macar atata a putut face, ca de fiecare data cand il vedea, ii zicea "criminalule". Ginecologul respectiv a a juns sa se mute din scara noastra, atata tot, in rest are palate se paciente cu duiumul, cel putin inca. usor sa fii medic bun cand ai pacienta fara probleme, ca doar fara probleme poti naste si in padure, singura, ca animalele, nu?
Hai ca m-am enervat destul... Vecina mea, spre fericire, are acum un baietel de aprox. 6 luni. Din cate stiu eu, dupa moartea primului bb, pe care l-a nascut prin cezariana, a asteptat cam 6 luni, deci inca un contraexemplu la asa zisul 2 ani .
Laura, zici ca s-a eliminat acel ceva dexris de tine. Eu cred ca poate fi sarcina, caci era f. mica... Oricum afli maine. Eu te urmaresc si iti tn pumnii .
Cristina, iesi din butoi caci ai de lucru Trebuie sa provesti inainte sa nu o iei razna.
Flavia cum esti? Trece timpul si pentru tine, si bb este din ce in ce mai mare. si tie si astept noutati.
Mariana, ce sarcina mare ai deja! Doamne, ce familie frumoasa ai. Un pentru fiecare bb si bine-nteles si tie.
Andreea, iti doresc ca inca in acest an sa faci cumparaturi de graviduta pentru tine. Fii optimista si visul ti se va implini.
Mirela, Ileana, Ialiq, Mari si toate celelalte fete (nu mai reusesc sa va insir pe toate, memoria mea ), va doresc tot binele din lume si sa va vad cat de curand gravidutze.

Adela

Mergi la inceput

Adela Vecina ta a patzit aproape ca mine, singura diferenta ca eu eram in spital. Peste tot e plina lumea de doctori idioti! Vorbeam cu sora mea ca la SEU mea tampitii mi-au scos o trompa, desi sarcina era mica (5 sapt de la UM), pe atunci (2003) nu stiam ca exista pastila aia care te ajuta sa elimini sarcina extrauterina. Oricum puteau sa-mi taie doar o bucatica de trompa, dar cred ca le-a parut prea complicat Am dat numai peste incompetenti!
Ufff ce m-am enervat!

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Doamne Laura, nu am stiut ca te-au lasat cu o singura trompa , dobitocii . Eu nu mai am cuvinte... Referitor la vecina mea, pai si ea era deja in spital, din cate am inteles eu din vorbele ei. Statea acolo si dobitocul nu facea nimic cu ea. Ea nu avea contractii si atunci se uitau unul la altul . Cand a constatat ca bgb nu mai traia, i-a zis "Draga mea, copilul ta a murit in tine", de parca ea ar fi fost de vina .
Eu, nefiind prietene, nu am avut curajul sa o intreb despre asta. Pe atunci nu stiam cum sa trateaz problema, cu toate ca trecusem peste prima sarcina oprita in evolutie... si totusi. Cand am vazut-o prin aprilie cu bb in carucior (nici pe afara nu am prea vazut-o si fiind plinuta nu am observat burtica) si eu eram gravida (inca...) am inceput sda vorbim. Ea mi-a povestit atunci prin ce trecuse... Acuma este fff fericita cu baietelul ei. L-a nascut la 38 sapytamani, bine-nteles cu un alt medic, la care s-a dus cand aflase ca este insarcinata si i-a zis asa "Imi faceti cezariana la 38 de saptamai sau nu?", si uite asa ala a acceptat sa-i faca "moftul" si totul e bine acum.
Ceea ce ma revolta, ca noi trebuie sa ne punem la punct cu medicina si sa-i supervizam pe medici, pt. ca ei sunt niste ... si ma abtin. Si cand ma gandesc ce medici mai scot facultatile aparute dupa revolutie ca ciupercile dupa ploaie... . Si aici tr. sa va spun o chestie tare! Eram la spital cu Richie, asteptam sa nasc. Toata noaptea ma avut contractii si ma rugam sa nu nasc noaptea (aveam eu un fix, pt. ca pe Roberta o nascusem noaptea prin niste chinuri infernale!!!). Dimineata, asistenta stiind cum ca eu am contractii puternice, pana sa vina dr-a mea, a chemat asa-zisul "medic" de garda sa ma vada (ora 6 dimineata)usti" matahalos, care in urma "consultatiei" extrem de dureroase, a constatat ca nu sunt dilatata deloc!!! Am fost terminata, dupa noaptea nedormita in chinuri eu nu ma dilatasem deloc, cica... eu ma asteptam la macar 1-2 cm... M-am pus pe plans in bratele sotului, pana a venit dr-a mea, asta pe la ora 7 dimineata. M-a consultat fara sa simt nimic si a constatat "Coul sters, dilatatie 2 cm. Mergem sa nastem!". Adica asa zisul "medic" absolvent al facultatii din Oradea, vazuse colul ca fiind dilatat deloc, adica vazuse ceva care defapt era sters!!! Ce puii mei vazuse dobitocul??? Absolvetul facutatii de medicina din Oradea, ginecolog de meserie, nu stie ce este colul!!!! Fetelor, grele vrenuri ne asteapta...
Scuze, m-am enervat si nu mai am rabdare sa-mi corectez greselile, defapt nu am rabdare sa citesc.

Mergi la inceput