Durerea unei pierderi de sarcina (9)
Raspunsuri - Pagina 5
cristina_ana spune:
Stancutza, as vrea sa pot si eu crede ca toate lucrurile rele se intimpla cu un scop. Din pacate, anumite lucruri mi se par mult, mult prea nedrepte. Sunt aici citeva mamici carora le-au murit puii in brate, care au apucat sa-i vada si apoi sa-i inmormanteze...Este cam greu sa te consolezi cu ideea ca "sigur ti se pregateste mai tarziu ceva bun"! Desi, sunt constienta ca este singurul lucru care te poate ajuta in momentele acelea.
Sper ca nu te-am suparat. Sincer, as vrea si eu sa pot gandi ca tine. Cred ca m-ar ajuta mult.
Fetelor, astazi sunt intr-o stare foarte proasta.Mai bine nu mai
scriu nimic, ca mi-e teama ca va deprim si pe voi.
Cristina
POZE
lilirusu spune:
Buna fetelor,imi pare rau ca nu v/am mai scris,dar intotdeauna v/am urmarit si m/am intristat de bebeii pierduti.As dori sa va intreb daca herpesul bucal poate constitui o cauza de pierdere a sarcinii.Eu fac repetat herpes bucal si am facut si cu cateva zile sa merg la eco unde nu i s/a vazut bataile cordului.Am facut in acea perioada si analizele speciale,gen listeria,cmv,toxo etc.Mi/a iesit val mare la cmv ig g,dar nu mi/au dat val la ig m.Cmv face parte din gr.virusurilor herpetice,dar alt subtip.Credeti ca herpesul este cauza sarcinii pierdute?Ce ar trebui sa fac?
cristina_ana spune:
Lilirusu, herpesul bucal nu este in nici un caz "vinovat" de pierderea sarcinii.
Ar trebui sa stii ce valoare ti-a iesit la citomegalovirus IGM. Acest virus, in cazul in care il ai, ar putea fi o cauza de pierdere a sarcinii. Dar tinind cont ca ai IGG pozitiv, inseamna ca ai avut infectia mai demult.
Cristina
POZE
mariana_1976 spune:
Chantal, Doamne ce ghinion ingrozitor ai putut avea!
Acum sa trec la raspunsuri:
Da, dupa o cezariana exista mai multe sanse sa avem probleme cu placenta.In special praevia sau accreta dupa mai multe cezariene.Se spune ca placenta anterioara este o pura intimplare de implantare,si nu neaparat dupa o cezariana, ci chiar dupa orice scoatere manuala a placentei(daca la nasterea vaginala nu iese in 30 de minute),chiuretaje care lasa cicatrice sau chiar dupa nasteri naturale mai multe(peste 5).
Eu stiu ca la cezariana copilul se scoate in max. 5 minute, nu prea inteleg de ce s-a intirziat.Aici in cazuri rare cum a fost al tau opereaza mereu 3 doctori:unul cu experienta taie vertical incercind sa ocoleasca pe cit posibil placenta desi uneori e imposibil, altul are grija de hemoragie si al treilea de copil.Se baga concomitent perfuzii cu singe si se incerca oprirea hemoragiei.Daca placenta e joasa partea acea a uterului se contracta mai greu si de asta ai avut asemenea singerari.Doctorii trebuie sa fie bine pregatiti de la inceput pentru cazuri din astea ca doar au vazut la ecografie situatia placentei din timp,nu?
Eu am avut noroc, placenta e sus in peretele posterior iar suedezii ma incurajeza chiar sa nasc natural la 12 luni dupa cezariana dar nu prea am curajul mai ales ca asta s-ar putea sa fie si ultimul copil.
Scuza-ma ca te intreb dar la cite saptamini ai nascut? Ai avut cumva singerari in timpul sarcinii? Se spune ca daca ai avut singerari inainte exista sanse mai mari de hemoragie in timpul operatiei...
Astept sa citesc vesti mai bune de la voi la capitolul acesta si va imbratisez pe toate urindu-va multa bafta si implinirea dorintei de a deveni mamici cit mai repede
Mariana 23+
mama de Monica, Matei si Markus
blueeyes2003 spune:
Cristina te rog sa iesi din butoi si sa te pregatesti pentru saptamana viitoare cand o sa fii foarte ocupata ,ca si mine de altfel (esti haioasa cu faza asta "fiecare cu sotul ei,evident!".Bafta la eco! Iti tin pumnii sa fie totul bine si sa nu ai probleme din cauza fibromului.
Chantal tu cum te simti dupa cezariana? La cat timp ti-a spus ca poti incerca din nou?
Andreea sa dea Dumnezeu sa fie cu ochisori luna aceasta si sa cumperi hainute si pentru copilasul tau!
Laura iti tin pumnii pentru maine! Doamne ajuta sa scapi cat mai repede de tot. Bafta! Ma rog pentru tine
Va pe toate!
Mirela
Laura Ioana spune:
Chantal imi pare rau pt suferinta ta Inca o data doctorii s-au facut de kk
Mariana, nu fie de deoki, ce mare e sarcina ta! Cum trece timpul! Sa fii sanatoasa
Fetelor mie mi s-a eliminat o chestie ca o bucata de tzesut, ca o piele mai groasa si acu, deocamdata, vad ca nu mai sangerez (dar burta tot ma mai doare vag)! Nu era foarte mare kestia aia (cam cat doi bani de 5000), asa ca nu cred ca asta a fost tot, nu? Dimineata merg la spital si vad rez la analize.
Poze Laura
Laura Ioana spune:
Doamne, Cristina, unde ai citit de fata aia? Off multa suferinta e pe lume si nu se mai sfarseste!
Poze Laura
Chantal spune:
Multumesc Mariana pentru raspunsul tau rapid. Am nascut le 33 sapt si 3 zile. Toata sarcina nu am avut nici urma de hemoragie, am fost la medic si mi-au facut prima ecografie la 4 zile de la intarzierea ciclului, deci, zic eu, din timp, nu? Se stia ca am placenta anterioara jos inserata de prin luna 3-4, nu mai stiu exact. Mi-au facut cezariana orizontala, nu verticala cum zici tu ca ar fi trebuit sa faca si au trecut prin placenta. Asa am auzit si eu ca e obligatoriu sa se scoata copilul in maxim 5 minute de la anestezie, nu la 15 cum au facut la mine dar... Si au avut apoi tupeul sa spuna ca copilul meu are probleme si pe viitor sa-mi fac teste genetice, mai ales dupa ce rezultatul de la necropsie a venit clar: fetita mea a fost perfect normala si sanatoasa doar ca nu a avut plamanii pregatiti sa respire. Boala membranelor hialine este frecvent intalnita la prematuri, ei inca nu si-au format surfactantul care sa-i ajute sa respire. Am citit ca in cazuri de risc de nastere prematura, cum a fost si cazul meu, se administreaza Dexometazona, adica o injectie care ajuta la maturizarea plamanilor copilului si formarea surfactantului. Eu am stat cu risc de nastere prematura din sapt 26 pt ca copilul s-a asezat in pozitie transversala si uterul era foarte tensionat. Cu toate acestea, nu am primit Dexometazona decat cu 30 de minute inainte de nastere!
Feita mea a fost mare pt varsta ei, a avut 2800g si 45 cm la 7 luni si jumatate asa ca ar fi trebuit sa aibe toate sansele sa traiasca dar intarzierea cu care au scos-o plus faptul ca ea nu a primit deloc surfactant dupa ce s-a nascut a dus la nenorocirea care s-a intamplat.
Cateodata imi vine sa ma razbun, sa-i dau in judecata dar, stii cum e la noi, totul se ingroapa, doctorii se acopera unii pe altii si intotdeauna mortul e de vina. Ca doar traim in Romania!
blueeyes2003 spune:
Am citit si eu despre fata care a pierdut sarcina.Doamne,cata suferinta!
Laura uite aici:http://forum.desprecopii.com//forum/topic.asp?TOPIC_ID=87623
Mirela
Chantal spune:
Am uitat sa va zic ca eu am nascut in urma unei decolari de placenta care s-a produs, dupa ce spun doctorii de la Szeged, in urma tratamentului cu Gynipral pe un fond puternic anemic. Ei au spus ca nu e voie sa se administreze Gynipral in anemie pentru ca da clar decolare de placenta. Trebuiau sa-mi dea altceva, nu mai stiu ce medicament a spus, pentru relaxarea uterului. Desi eu am fost urmarita la ginecolog toata sarcina, nu am primit fier decat din sapt 31 cand hemoglobina imi ajunsese la 9! Si asta pentru ca am avut curajul sa-mi schimb medicul pentru ca doctorita Carciu la care am fost de la inceput m-a obligat sa-mi fac analizele la asa-zisul ei laborator si mi-a iesit acolo hemoglobina 12 si a zis ca nu e nevoie de fier. Imediat mi-am refacut analizele la Bioclinica unde, in paranteza, a fost mult mai ieftin si mai complet tabloul sanguin, si a iesit ce a iesit. Ea a inceput sa-mi dea Gynipral la inceput fara sa aiba habar ce hemoglobina am eu. Ulterior am mers la alt medic care desi a vazut analizele de la Bioclinica, a continuat sa-mi dea Gynipral. Urmarea? Decolarea de placenta, evident!