Bebei de Canada in burtici de mamici

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

carmen 94, eu l-am nascut pe primul meu bebe in Lasalle.au o clinica ff buna de sustinere la alaptare.

in legatura cu pompa de alaptat e utila, desi eu n-am avut la primul, decit dupa 1 luna cind a trebuit sa fiu operata de urgenta, si a trebuit sa trag lapte sa-i dau in biberon pe absenta mea , e f bine ca sa te mulgi si daca ai un tratament medicamentos ca sa nu intrerupi alaptatul, ii dai ce ai muls pina te faci bine, se poate congela, sint saci speriali sterilizati ptr asta. sint ff pro alaptare, si contra laptelui praf, dar asta din cauza ca puiul meu e alergic la lapte, si ptr ca sint convinsa ca ptr cei mici cel mai bun lapte e al nostu. o pompa e buna ca daca-l lasi cu tati si mai respiri si tu, are ce sa-i dea, oricum nu sint indicate biberoanele pina alaptatul(ptr cine vrea) nu e bine lansat. si aici in Montréal se pot inchiria pompe electrice la spital si de la farmacii, o prietena de-a mea a avut si i-a fost super util ca a avut bebe prematur care nu avea putere sa suga, si care s-a refacut mai repede cu laptele ei,

eu sterilizam totul cu apa fiarta, si lasam 5 minute la fiert ce vroiam sa sterilizez, prietena mea si-a luat un sterilizator.

Flavia +10, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Andreea, nu ma speria, vorbim aici de spitalul din Kitchener sau de unul din Ro ? Oricum la spital nu cred ca va veni multa lume, la 24 de ore cat stau nici nu are sens, ii astept cu drag acasa !
Deja mi-am cumparat sanitizer pt maini,ca nici acum nu-l uit pe socru meu care mergea la baie, nu se spala pe maini si venea sa-i dau fata in brate ...
Eu sunt la dr. Halmo, ce stii de el ? Pana acum s-a purtat deostul de profesional, mi-a facut testele care trebuie, e amabil, bine ca te concediaza repede nu e de mirare la cat de putini medici sunt .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana

Laura,

nu ma refeream la vizitatori cand am zis de infectii ci la personalul din spital........
Dr. Halmo este pe lista mea de doctori OK, eu am sa incerc mai intai la Womens college in Toronto, unde am lucrat si daca acolo nu am succes o sa ma gandesc la optiuni, din cate am inteles de la colegii mei din spital este ca aici in regiunea asta este mult mai popular sa ai un midwife decat un OB, si oricum daca se intampla in toiul noptii nu vine nimeni sa nasca cu tine, nasti cu cine se nimereste.

Donia,
nu mi-as face probleme cu cantaritul ptr ca pediatrul/medicul de familie vede BB in fiecare luna si-l cantareste, iar cu pompa de san eu am preferat sa-mi cumpar a mea personala dpdv igienic....
Andreea

Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by andreea-ana

Donia,
nu mi-as face probleme cu cantaritul ptr ca pediatrul/medicul de familie vede BB in fiecare luna si-l cantareste, iar cu pompa de san eu am preferat sa-mi cumpar a mea personala dpdv igienic....
Andreea

Ba ti-ai face probleme daca te-ar chema Doina ... ca pe Roxana eu o cantaream de nebuna dupa fiecare alaptat, sa vad daca papa bine. Si noroc ca sugea bine, altfel as fi ajuns probabil la nebuni.
De aia m-am bucurat ca gasesc cantar de inchiriat, ca in nebunia mea o data pe luna mi se pare prea putin.
Pompa o sa-mi cumpar, ai dreptate, nici nu m-am gandit la motivele igienice.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Din cate stiu eu se poate steriliza si pompa.
Dar daca costa 65$/luna, mai bine cumperi noua ca e intre 50-60$ la Zellers. Adevarat ca manuala - Avent, nu elecrica.

Sunt curioasa daca te poti descurca si fara pompa.
, 27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

salutare mamici!
mi-a zis Monicutz de lista asta, ca eu frecventam altele.
am vazut ca tot discutati de pompe si cantare. hai sa va zic si eu experienta mea. la primul bb (acuma are 4 ani) nu stiam ca exista pompa, dar am aflat la spital. am nascut in Oakville. eu am avut nevoie, pentru ca am avut rani la sani la inceput. asa ca pana sa se desfunde canalele si sa ne invatam eu si bebe cum e cu alaptatul asta, am inchiriat o pompa electrica de la spital pentru mai mult de 10 zile. oricum minim e 10 zile. "instalatia", cum ii zic eu, adica tuburile si sticlele le-am platit si au ramas la mine. chiar mi-au zis ca le pot folosi la urmatorul bb. asa ca o sa le si pregatesc pentru al doilea, care ar trebui sa vina cam intr-o luna. dupa ce s-a stabilizat treaba cu alaptatul, m-am invatat sa scot manual laptele, adica fara pompa.
despre cantar pot sa va spun ca am cautat de nu mai stiam de mine. nu-mi venea sa cred ca nu exista asa ceva de cumparat. pana la urma am renuntat pentru ca am prins ideea ca m-as fi stresat prea tare daca vedeam ca bb nu ia in greutate. asa ca m-am multumit cu vizitele la doctor.
pupici si numai bine!
biscu 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Donia, eu am avut la ambii bebei pompa inchiriata de la o farmacie de la Walmart. Cand inchiriezi, inchiriezi doar masinaria, accesoriile ( palniile si sticlele ) se platesc separat si sunt ale tale personale.
Personal, cred ca genul asta de pompe da mai mult randament. La Julia am incercat si una manuala, dar n-a mers.Acum depinde si de nevoile fiecaruia, dar daca iti faci probleme doar din cauza igienei, poti sa inchiriezi linistita, iti iei accesoriile tale ( care trebuie sa-ti spun ca nu sunt ieftine) si totul e igienic.
Succes in luarea deciziei potrivite.
Un weekend placut tuturor burticilor!

Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si de Luca (31 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Carmen94 si eu ma bucur sa aud ca acum esti bine
Fetele nu mi-ati raspuns si mie despre ce lapte praf sa i-au sa am in casa.

Donia si eu cred ca o sa fiu ca tine sa cantaresc bebelusul dupa fiecare masa...asa ca nu esti singura Chiar imi puneam problema de unde sa cumpar cantar , dar acum o sa inchiriez m-am linistit.
Dspre ce sterilizator vorbiti ??? M-ati bagat in ceatza. Unul care merge la microunde si altul nu??? Deci este bun cel de la Avent??

Fetele sunt la primul bebe asa ca ma intelegeti ca sunt cam pe langa.

Pupici si mercic de raspunsuri ca am pus cam multe intrebari .

Romaria, 33

Mergi la inceput

la intrebarea cu laptele praf nu stiu ce sa raspund. bebele meu a primit la spital la inceput pentru ca a avut icter mare si trebuia sa pape lichide multe, iar mami a lui inca nu avea lapte suficient.
am avut o cutie de lapte praf acasa, dar sincera sa fiu nu mai stiu ce marca. oricum, acasa i-am facut de vreo doua ori din ea si apoi am aruncat-o ca astea expira repede.
despre sterilizator: eu nu am avut asa ceva. am pus sticlutzele in apa fiarta pentru 5 minute. cred ca o sa fac la fel si de data asta.
ciao,
biscu.

Mergi la inceput

cred ca Enfalac am avut, o cutie mica.

biscu, 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Romaria- cum a spus si Biscu- lapte praf Enfamil A+ este acum tot de la enfalac firma mama, asta e cel mai bun ca si Nestle Good Start!
Dc te inscrii pe siturile lor nestle.ca si enfalac. ca- osa primeste cutii de 350 gr gratuite si itzi sunt suficiente la inceput, e bien sa ai 2 ca nu se stie dc vreunul din ele nu este tolerat de bb.
Eu am avut de amindoua, emma le-a vrut si tolerat si am ramas la enfamil A+(pt cami-au trimsi cupoane cu 2-3 cad off si el foloseam) si acum suntem la enfapro 6+, pt ca azi am facut 10 luni.bafta mulat si sarcina usoara in continuare.
Cu sterilizator, eu stiu ca nu e bine sa bagi nimk pt copii la microunde pina pe la vreo 3-4 ani cel putzin, eu nu bag nimic, incalzesc. Biberoanele cu lapte le bagam sub jet de apa fierbinte si se incalzeau f.repede.Plus ca mai exista un fel de cana electrica de la gerber de pus in priza si e ok si asta.
Firma avent nu mi se pare super buna, emma nu a vrut sa bea din biberoanele alea cu tetina din silicon, a vrut din cauciuc, insa eu le-am folsoit la muls cu mina, ca erau cele mai largi
Numai bine!
Biscu- bien ai venit, cu cine ai nascut la Oakville? Eu cu sharma si tot acolo voi naste si bb 2 sper!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput