Cirese de Mai-Iunie 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 19
carminabulina spune:
Magda, spatamana trecuta s-a intors vlad din germania si a venit cu o plasa de borcanele de la nestle. cele mici de 125 gr. costa 90 centi iar cele mari de 190 gr. 1,15 Euro. Intr-adevar un pic mai ieftine. eu am luat din Cora si pe cele mici am dat 43.000 lei.
Cele de afara si cu cele de aici sunt identice, adica nestleul de acolo e acelasi cu cel de aici, nu sunt produse in romania, au doar o eticheta lipita pe cea originala cu o traducere in lb. romana. Daniela, ai auzit de temperatura controlata si de vid? Dar de produse bio? Stii probabil ca nu ai voie sa pui cuvantul asta pe un produs decat daca el este intr-adevar provenit din legume, fructe etc. bio. Ce te faci ca mancarea de la borcanele este sterila pe cand cea pe care o produci tu nu, plus ca se oxideaza in timp ce o prepari ca nu prea ai cum sa eviti fenomenul. Daca ar avea conservanti atunci ar fi valabile de la deschidere mult mai mult decat 3 zile in frigider. Tocmai ca se devideaza si nu au conservanti dureaza atat de putin. Oricum mai sanatoase sunt borcanelele, mai sigure, mai sterile mai cum vrei tu. pacat ca sunt scumpe. si sunt probabil din cauza taxelor vamale si pt. ca sunt considerate un lix aici, cel putin pentru mine. Eu cumpar morcovi tineri la borcanel de la Hipp ca nu gasesc pe piata in perioada asta.
Poti sa-mi raspunzi dar sa nu ma certi ca nu am chef de cearta ci de discutii chiar si in contradictoriu, dar nu cearta
.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
magghyc spune:
Referitor la borcanele, punctul meu de vedere ar fi asta:
-legislatia in Eu e destul de stricta, deci eu cred ca daca iau un lapte/bocanel cu mancare produs in Germania sau Austria, spre exemplu, nu are cum sa fie periculoasa...
Evident,mancarea proaspat pregatita bate orice mancare conservata.
Dar, finutzei mele, locuitor in tara EU i s-a spus ca este extreeem de discutabil ce e mai potrivit : mancare congelata sau mancare la borcan pentru sugari(repet, facuta intr-o tara care se respecta, nu in Turcia, Polonia, etc si destinata exportului in Ro sau Bulgaria, unde nu-i controleaza nici naiba).
Asa ca eu o sa folosesc si borcanele, nu exclusiv, poate pt zile/perioade in care mi-e mai simplu sau mai comod asa. In rest, intentionez sa ii fac zilnic, ce are nevoie..
Oricum, cand o sa ma timp si fortza, o sa le dau un mail celor de la Hipp, ca sa le zic ca din punctul meu de vedere mi se pare rusinos ca borcanele facute in Romania, dupa ce ca sunt facute in Ungaria, unde costurile de productie sunt mai mici, sunt vandute in Ro la preturi umflate. Jenant! Evident, nu ma astept sa rezolv ceva, dar poate sunt companii care trebuie sa se trezeasca si sa isi da seama ca nu suntem cu totii oligofreni, tinuti in casa si gata sa acceptam orice ciuruc.
Si Pampers, varianta noua cu banda verde mi se par mai prosti. Initial, am crezut ca sunt mai subtiri pentru ca au inovat tehnologia, i-au facut mai absorbanti...
Nooo! Au pus pur si simplu mai putine granule absorbante si au 'inverzit' banda dinauntru...Eu am trecut la Libero. Nu de alta, dar m-am saturat de bodyuri murdare de kk.
Ma duc la pitik, pupam,
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
magghyc spune:
Carmina,
Da, cele de la Nestle sunt identice, dar cele de la Hipp nu!In afara am vazut ca se gaseste Hipp produs in Germania, la noi s e gaseste Hipp produs in Ungaria, mie nu mi se par comparabile...
Tot Nestle m-am gandit si eu sa ii iau, din aceasta cauza....Daca mai exista pe aici vreo alta marca care sa fie produsa in tari civilizate, pls spune-mi...
Uite preturile la Hipp la ei, acolo...
www.preissuchmaschine.de/psm_frontend/main.asp?produkt=309797" target="_blank">http://www.preissuchmaschine.de/psm_frontend/main.asp?produkt=309797
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
camelia.t spune:
Chestia cu pampersii este nasoala rau. Pe langa ca inainte miroseau ca naiba, acuma miros mai rau.Trebuie sa schimb copilu cu totu de cate ori schimb scutecul, ca altfel simt mirosu ala de ma-ntoarce pe dos.Nu stiu ce le-au facut, dar faza asta cu mirosu e mai rea decat inainte.
Magda ce parere ai de Libero? Eu nu am folosit inca, dar sunt in cautare de impresii despre alte marci mai putun mirositoare 

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm
Baieteii lui mami
AICI
Varsta Fineas
Varsta Andrei
carminabulina spune:
Magda jur ca sunt identice. De la Hipp Vlad mi-a adus fruh karotten si chiar am comparat borcanele si sunt IDENTICE, culoare, scris, eticheta gust. Chiar nu am de ce sa mint. Hippul din cora este produs in ungaria si ala in Austria, mare branza, sunt la fel. trebuie sa intelegi ca nu cred ca firma hipp isi permite ca in ungaria sa aiba alta reteta decat in alta aprte a lumii. Astia cand incep sa produca intr-o tara (ma refer la companii internationale) vin cu tot, inclusiv calitate.
P.S-bebelushii vostri au accese de nervi/isterie/personalitate? Al meu da, eu il gasesc amuzant catodata cand face asa dar nu prea stiu cum sa le gestionez intr-adevar.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
magghyc spune:
Carmina,
daca juri te cred
. Dar eu am rezervele mele, poate fiindca am avut ceva experiente ciudate in fabricile din Ro - ma refer la cele de racoritoare...companii internationale, teoretic ce cumperi aici e egal cu ce cumperi in vest 
da pretul tot nu mi se pare corect, asta practicat aici,la Hipp, ma refer...
camelia,
libero sunt mult mai ok, desi prima oara cand i-am incercat, acum 2 luni, mi s-au parut cam la fel cu Pampers.
Dar mi-am schimbat parerea, au elastic in spate, miros neutru
, absorb ok. Sunt insa ceva mai grosuti, dar nu la modul sa ii schimbi garderoba lui bebe...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
Magda, spatamana trecuta s-a intors vlad din germania si a venit cu o plasa de borcanele de la nestle. cele mici de 125 gr. costa 90 centi iar cele mari de 190 gr. 1,15 Euro. Intr-adevar un pic mai ieftine. eu am luat din Cora si pe cele mici am dat 43.000 lei.
Cele de afara si cu cele de aici sunt identice, adica nestleul de acolo e acelasi cu cel de aici, nu sunt produse in romania, au doar o eticheta lipita pe cea originala cu o traducere in lb. romana. Daniela, ai auzit de temperatura controlata si de vid? Dar de produse bio? Stii probabil ca nu ai voie sa pui cuvantul asta pe un produs decat daca el este intr-adevar provenit din legume, fructe etc. bio. Ce te faci ca mancarea de la borcanele este sterila pe cand cea pe care o produci tu nu, plus ca se oxideaza in timp ce o prepari ca nu prea ai cum sa eviti fenomenul. Daca ar avea conservanti atunci ar fi valabile de la deschidere mult mai mult decat 3 zile in frigider. Tocmai ca se devideaza si nu au conservanti dureaza atat de putin. Oricum mai sanatoase sunt borcanelele, mai sigure, mai sterile mai cum vrei tu. pacat ca sunt scumpe. si sunt probabil din cauza taxelor vamale si pt. ca sunt considerate un lix aici, cel putin pentru mine. Eu cumpar morcovi tineri la borcanel de la Hipp ca nu gasesc pe piata in perioada asta.
Poti sa-mi raspunzi dar sa nu ma certi ca nu am chef de cearta ci de discutii chiar si in contradictoriu, dar nu cearta.
uite cum cresc
Sunt total deacord cu tine.La noi sunt diferite fabrici de conservare fructe si legume, si avem si una care face in special pireuri si sucuri pentru bebelusi, cu si fara zahar(cele cu zahar sunt asa "cu zahar omogenizat" poate stie cineva cei asta ca eu nu si nui umpar), si eu de la inceput numai cu deastea o hranesc, si ei ii plac la nebunie, vineri neam dus sa cumparam si am luato si pe ea, si mio luat un borcanas si il tinea cu amindoua miinile, nu mil dadea sal trec la casa si o facut sandal pina acasa ca sai dau.Si e bun doar 24ore dupa cel deschizi, are 180ml si costa 1.89 lei noi romanesti(dupa banca nationala cursul de azi).Asa ca eu nu cumpar de astea scumpe si stiu ca e bun ca e facut din produse autohtone care sunt coapte cind merg la preparat si fara chimicate.
Deci daca doriti eu pot sa va trimit de aici, mamica vine aproape in fiecare saptamina la Romania, in Braila.
A si nu au nici un fel de adaosuri, miine va pun fotografia la o eticheta sa vedeti ce contin.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)BOTEZ
foto Natalita-Elena1 si 2
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
wapi spune:
angelica_g ciresica mea (adica cireselul #61514; ) era foarte uimit de aparatul foto si pentru ca toata lumea se foia in jurul lui – in final – a plans #61514; Acum asteptam iar moasa – cu aparatul ei smecher – sa ne mai faca si noua niste poze d’astea de „pus pe calculator”
Noi week-end-ul acesta a trebuit sa mergem la trei nunti si cred ca am nemultumit multa lume pentru ca am fugit de la una la alta(la toate trei a fost prezenta obligatorie) ( in final am ajuns langa Alexandria la Poroschia – nici nu stiam ca exista localitatea asta, dar nici nu-mi imaginam ca exista asa ceva la tara : cort cu peretii de sticla si usi culisante, cu tunuri de caldura, cu ring de dans – decor superb, iar afara parculet cu lac(unde se poate chiar pescui), chioscuri, miniplaja, terasa …….)
Gata am terminat de citit din urma - iar acum trebuie sa recuperez si la treburile casnice (mai ales calcat camasi 

)
Wapi
Stefanita http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh
doroti_5 spune:
Si cu Pampers sunt deacord, acum folosim mai multi decit inainte, si chiar au scurtat suprafata absorbanta, o sa incerc si eu Libero, dar dupa ce termin cutia de acum, dar sami ziceti si mie, dupa marime sunt la fel, deci eu daca acum folosesc Pampers N4 la fata la Libero tot 4?
Si inca ceva am uitat sa va zic, am pus si noi poze noi in albumul 2 de la semnatura.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena1 si 2
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
carminabulina spune:
Magda cu pretul nici eu nu sunt de-acord dar nu prea avem ce face. Cat priveste autohtonizarea produselor sunt de acord si cu asta dar...dar, desi sunt patrioata
, Ungaria nu-i ca Romania. adica tocmai ca sunt produse in Ungaria si nu romania am mai multa incredere.
Am vazut si borcanele de la Hame, mult mai ieftine,dar pt ca nu stiu nimik despre firma asta nu am luat. Stie cineva ceva despre asta?
Mihnea ma inebuneste aici "ca ce mai face Nichita, ca nu l-a mai vazut de mult"
.
uite cum cresc