Plange cand vine bona

Plange cand vine bona | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Offf....am butonat un intreg mesaj si nu stiu pe ce am pasat ca s-a sters.

Hai s-o iau de la capat. De cateva zile (de fapt vreo 2-3 saptamani) fata mea cea mare (2 ani jumatate) plange dimineata cand vine mamaie (adica bona) sa stea cu ea. Azi dimineata a fost prima zi in care a plans cu lacrimi, sa plece mamaie acasa, ca ea nu vrea sa stea cu mamaie, nu vrea sa plece mami la serviciu, vrea sa vina "tanti aia"; desi la cateva minute dupa s-a linistit, iar jumatate de ora mai tarziu cand am plecat era totul ok.
Pe bona o am de aproape 2 ani de zile si pana acum n-am avut parte de atatea scene de plans dimineata, mai erau zile cand se mai smiorcaia fata sa nu plece mami la serviciu, dar erau rare si ocazionale (una-doua pe luna).
Si sa va spun si restul povestii, din diverse motive (unele reale, altele auzite) as vrea s-o schimb pe bona pe care o am acum, ba chiar mai mult, am gasit o doamna care-mi place si cu care ar trebui sa incepem de la 1 noiembrie. Si am tot avut discutii cu barbata-meu pe tema bonei in ultima vreme (el nu e de acord sa o schimbam), dar marea majoritate s-au puratat seara, dupa ce adormeau fetele, nu stiu sa spun acum daca absolut toate au fost atunci, dar nici nu-mi aduc aminte de o discutie legata de bona pe care s-o purtam cu fetele de fata. Singura discutie de genul asta a fost ieri dimineata (repet, fata plange de vreo 2 saptmani) cand am vorbit cu bona si i-am zis care's problemele, ce vrem sa se schimbe, ce ne deranjeaza la ea si ce-am auzit de la altii despre ea si ne-a deranjat pe noi. Malina a asistat la ultima parte a discutiei, cand doamna bona s-a pus pe bocit ca ea n-are nici o vina pentru minciunile care le spun altii despre ea (nu zic nu, e posibil sa fie asa, ca sursele din care am aflat "mizeriile" nu's atat de sigure incat sa bag mana-n foc pentru ele). Oricum, discutia n-a fost ca sa o dam afara, ci ca sa clarificam niste lucruri.
Iar doamna cealalta a fost saptamana trecuta pe la noi si a stat o zi cu fetele de proba, dar i-am spus malinei ca e o prietena de-a lu' mami, si nicidecum noua "mamaie" (oricum e mult mai tinerica, nici nu i-ar putea zice mamaie ).

Si acum vin problemele mele, oricum eu nu's sigura 100% ca e bine s-o schimb pe bona care o am acum, desi imi place mult mai mult de cea noua (dar obisnuinta si parerea barbatului probabil isi spun cuvantul) si n-as vrea sa interpretez gresit faptul ca fata plange dimineata.
E posibil sa planga pentru ca a prins diverse discutii despre bona si i-au creat un sentiment de nesiguranta, sau plange pentru ca chiar nu mai vrea sa stea cu ea (mai ales ca azi mi-a ceruit sa vina tanti aia sa stea cu ea). Cum pot sa-mi dau seama de ce plange ea de fapt?

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Si a mea plange cand vine bona, astept cu interes raspunsuri de specialitate:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Mickky, din ce am citit eu la un alt subiect tu ai probleme si cu menajera. e posibil ca ele doua sa se fi certat si fetele sa fi asistat la discutii si Malina sa sufere pe acest criteriu. Cat despre schimbarea bonei dupa 2 ani de cand o ai... au aparut brusc aceste lucruri despre ea acum? sau sunt probleme care le stiai din trecut? vrei sa schimbi bona strict din cauza acestor lucruri? sunt ele mai mult de 50 la suta adevarate? copii au fost neglijati? abuzati? vrei sa oschimbbi pe ea si nu menajera din fix acest emotive?

bona noua o "cunosti" f bine? sa nu ia surprize si cu ea peste o perioada...

si mai e ceva de netagaduit: copii simt oricat incercam noi sa ascundem temerile noastre. poate cea mica a simtit ca ti-ai pus in capt sa faci o schimbare si nu stie care sunt cu adevarat lucrurile si se simte in pericol. E ca si cum ai avea pt prima oara o bona si o lasi pe cea mica instant cu ea... cam asa ar trebui sa se simta.

nu sunt expert, dar de cate ori am discutii cu soacramea, fimea sa nu o vada in zare, si cum apara la mine la usa simt ca fac implozie si ma abtin, dar fimea stie de fiecare data.

parerea mea de mama

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

A mea plans (max cinci minute) doar in primele doua saptamani. Acum imi zice "pa, mami", intreaba de bona seara la culcare, o striga la geam...fetita mea are doi ani si doua luni si a stat doar cu mine in primii doi ani. Nu cred ca e ok sa planga daca nu e vorba de perioada de inceput, cu adaptarea. Din contra, eu cred ca ceva nu e in regula cand comportamentul asta apre brusc, fara o schimbare in viata ei de zi cu zi. Normal ar fi sa o iubeasca pe bona (copiii se ataseaza de orice om care sta mult cu ei si-i iubeste si se joaca cu ei). Daca pana acum n-a plans, nu e ok. Poate ca bona si-a schimbat atitudinea fata de ea.

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by Freia

Mickky, din ce am citit eu la un alt subiect tu ai probleme si cu menajera. e posibil ca ele doua sa se fi certat si fetele sa fi asistat la discutii si Malina sa sufere pe acest criteriu. Cat despre schimbarea bonei dupa 2 ani de cand o ai... au aparut brusc aceste lucruri despre ea acum? sau sunt probleme care le stiai din trecut? vrei sa schimbi bona strict din cauza acestor lucruri? sunt ele mai mult de 50 la suta adevarate? copii au fost neglijati? abuzati? vrei sa oschimbbi pe ea si nu menajera din fix acest emotive?

bona noua o "cunosti" f bine? sa nu ia surprize si cu ea peste o perioada...

si mai e ceva de netagaduit: copii simt oricat incercam noi sa ascundem temerile noastre. poate cea mica a simtit ca ti-ai pus in capt sa faci o schimbare si nu stie care sunt cu adevarat lucrurile si se simte in pericol. E ca si cum ai avea pt prima oara o bona si o lasi pe cea mica instant cu ea... cam asa ar trebui sa se simta.

nu sunt expert, dar de cate ori am discutii cu soacramea, fimea sa nu o vada in zare, si cum apara la mine la usa simt ca fac implozie si ma abtin, dar fimea stie de fiecare data.

parerea mea de mama

Terapia pentru Ema pe DC

Freia, sincer nu m-am gandit si la aspectul asta, ca fata sa fi asistat la discutiile intre bona si menajera, dar se poate sa fie asa, eu n-am fost acolo sa stiu ce s-a intamplat cu adevarat.
Pe bona am vrut sa o mai schimb si in trecut, ultima oara a fost la inceputul anului asta, dar am "amanat-o" ca sa ne rezolvam cu casa. Motive pentru schimbat sunt si vechi si observate de mine inainte de menajera, si noi, aparute in urma "barfelor" dintre cele doua.
Toata lumea ma-ntreaba de ce schimb bona si nu menajera, mie mi se pare evident, menajera daca vreau s-o schimb o pot face in orice zi, la orice ora, ii spun gata si gasesc alta, n-are aceasi raspundere ca si bona, si nu e nici pe departe la fel de greu de inlocuit. Daca menajera minte, nu ma afecteaza la fel de mult cum m-ar afecta daca bona minte, pentru ca daca e adevarat ce zice menajera atunci copii sunt oarecum neglijati (undeva pe pagina asta gasesti o parte din "barfele" menajerei de unde reiese asta, de fapt cam peste tot prin subiect sunt povestile despre ce se-ntampla cu bonele la mine).

Pe bona noua n-o cunosc la fel de bine, nici n-as avea cum, m-am intalnit de vreo 3 ori cu ea pana acum, si am petrecut o zi impreuna. E un risc pe care mi-l asum, angajand-o ca bona, desi instinctul imi spune ca e o alegere buna.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

si legat de ce zicea diana, bona nu si-a schimbat atitudinea fata de ea, in cel mai rau caz si-a schimbat-o de ieri dupa discutia purtata, dar ea plange de mai mult timp.

Asta cred si eu, ca ea a simtit tensiunile legate de bona si e modul ei de a reactiona. Insa nu stiu cum sa procedez mai departe, mi se rupe inima cand o vad plangand dimineata dupa mine sau oricum plangand sa nu mai vina mamaie la ea. Eu vreau s-o schimb pe bona, dar daca cumva prin absurd nu se va intampla asta, cum fac sa remediez situatia? Si mai ales cum fac sa treaca cele 4 zile ramase pana la "concediere" fara sa mai am parte si de alte lacrimi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

fetita mea are 2,2 ani si sta cu bona de la 1 an.
stiu sigur (am avut montata o camera web) ca se inteleg bine si tot plange dimineata daca se trezeste inainte ca eu sa plec din casa.
io as incerca sa vorbesc mai mult cu fetita, s-o intreb unde-au fost, ce-au facut, poate asa poti afla ceva amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ce-ar fi sa ii dai pauza/vacanta primei vreo saptamina si s-o pui pe cea noua de proba in timpul asta?
Iar daca ai vreuna din bunici sa faca pe "menajera" si s-o observe din cind in cind ar fi si mai bine.
Si incearca de data asta cu reguli fixe de mincare, somn...etc.
Tu trebuie sa decizi ce, cit si cum maninca, cit dorm...etc.
Un orar fixat pe frigider dimineata cu meniul zilei si ora la care trebuie sa doarma, sa se trezeasca, cum trebuie sa fie adormite (citit o poveste nu culcushit in pat...etc)...poate ar ajuta.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Andrada, eu ii dau pauza, ideea in sine e foarte buna, dar invatati-ma cum sa pun problema!

ce sa-i spun, "stiti, doamna, eu cred ca fetele merita ceva mai bun, vreau sa incerc cu altcineva, da' sa stiti ca daca nu merge, ma intorc la dumneavoastra!"? sau "stiti, am incercat si e mai bine, de-acum incolo puteti sa va cautati de lucru ca nu mai am nevoie de dumneavoastra!"
Oricum as da-o nu merge, sau poate merge dar nu vad eu calea .

clyo, eu vorbesc cu ea destul de mult, ii explic in fiecare dimineata de ce trebuie sa merg la serviciu, ii povestesc ca ma intorc seara la ea si-o sa facem toate lucrurile pe care nu le poate face cu bona peste zi (gen pus filme si muza pe calculator), ii explic de ce trebuie sa stea cu mamaie, si ca trebuie s-o asculte, si multe altele. Dar bona nu ma ajuta deloc in procesul de linistire, eu as vrea sa vina si ea sa-i povesteasca ce vor face peste zi, sa-i mai repete din lucrurile pe care i le spun eu, de fapt sa vorbeasca si ea cu fata. Dar ea prefera sa ne "zgorneasca" repede la serviciu, eventual sa iesim ca infractorii din casa, fara sa se prinda fata ca plecam, ca asa nu mai plange dupa noi. Ori eu nu's de acord cu chestia asta, eu intotdeauna o pup la plecare, chiar daca stiu ca poate daca as iesi nemteste pe usa si nu si-ar da seama n-ar mai plange dupa mami dupa. Stiu si ca se linisteste imediat ce plecam (am stat de cateva ori la usa sa fim siguri si-a fost totul ok) dar tot am un gol in suflet lasand-o suparata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mickyy, cam toate postarile tale incep cu eu as vrea sa...dar bona...
Bona nu iti spune tie cum sa-ti iei la revedere de la copii, ea te asculta cum trebuie linistiti copiii dupa ce pleci, si acel "la revedere" raspicat si pupatul copiilor conteaza enorm, altfel copiii se vor teme mereu ca te vei "strecura " afara in orice moment fara sa le spui.

Acum de ex, ii poti spune bonei ca aveti nevoie de o vacanta de o saptamina si stabilesti cu ea cind sa vina inapoi daca o platesti si cit pe vacanta...etc.
Fara alte lamuriri. Bona trebuie sa ramina bona nu e "mamaie", ei nu trebuie sa ii faci concesii sau sa te sfatuiesti cu ea.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

ii spui bonei pur si simplu ca va luati conced, sau ca esti obos is tre sa stai acasa o perioada de x timp si ii dai liber.

vb Andradei, TU esti mama, stapana casei si sefa ei.

o analogie nu f reusita ar fi intre firma unde ai investit atat, care este o parte din tine, ca un copil si secretara. ti-ai lasa secretara sa confduca firma si sa ia decizii importante in dezvoltarea ei? nu e reusita ... dar sper ca ai inteles

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput