Plange cand vine bona
Raspunsuri - Pagina 2
Mickyyy spune:
Singura problema in faza cu vacanta de-o saptamana ar fi ca bona sta peste drum de mine (blocul de vis-a-vis), si va fi imposibil sa nu observe ca altcineva iese cu fetele la plimbare.
Daca am ajuns la familiaritati cu ea (mai mult barbatul, ca eu sunt mult mai rece) atunci cred ca adevarul e cea mai buna solutie, o sa-i spun direct ca vom lua pauza o saptamana, timp in care va veni altcineva sa stea cu fetele. Vom avea timp amandoua sa vedem ce nu merge, si daca motivele pentru care treaba nu merge cum trebuie tin de persoana in sine (incompetenta, in alte cuvinte) sau sunt doar orgolii ranite. Daca accepta varianta cu o saptamana de pauza, dupa care poate veni fie raspunsul "haideti inapoi" fie "pa la revedere" atunci ii platesc acea saptamana si vedem dupa. Daca nu accepta, atunci ii spun direct pa la revedere, si gata!
Stiu ca nu e cea mai "diplomata" solutie, dar alta abordare nu-mi vine acum in minte.
Freia, am gresit si eu foarte mult in relatia cu bona, am permis multe, nu m-am impus cu reguli stricte ci i-am lasat multa libertate, de care ea se pare ca a inceput sa abuzeze. Si acum suport consecintele, pentru ca odata obisnuita cu un stil de ingrijit copiii, in momentul in care eu incep sa-i pun conditii (asa cum s-a intamplat acum 2 zile, cand am vorbit cu ea) devine suspicioasa, reticenta si i se pare ca am ceva cu ea.
Eu am fost crescuta de bunica, si sincer am ceva "sechele" ramase din copilarie, una din ele (aparuta ca urmare a unei autoritati excesive combinata si cu foarte mari exigente/asteptari din partea parintilor/bunicilor in ceea ce priveste persoana mea) fiind faptul ca acum sunt de multe ori in incapacitatea de a spune NU, de a-mi sustine punctul de vedere in fata unui cunoscut. Cu necunoscutii n-am nici o problema, mi-e usor sa spun Nu, dar cand vine vorba de cei cat de cat apropiati mie, e un calvar.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)