PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (7)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

multumesc, fetelor pt sprijin!
sabana, n-am avut nimic in sarcina, cum apar astea nu-mi dau seama;

anasia mami de Alessia Anca(14.08.2006)

pozici
intalnire 21.10.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Larisa,Andreea,ms pt aprecieri.
Miruna,ce grasunel ai!Si fata mea atarna greu la cantar(la 3 luni avea 6500 g si 65 cm)dar nu pare grasuta.E mai mult vanjoasa.
Si biserica mi-a placut.Nunta ati facut-o la DOMNITA BALASA?Sau mi se pare mie?

Voi aveti balansoar pt bb?Ma bate gandul sa-i iau unul,pt ca nu mai putem sta asa mult pe-afara,si-n casa nu prea-i place Dariei.Orice i-as face,nu-i place.Vrea plimbata,leganata...,rasfatata.Voi ce marca aveti?Am vrut sa-i iau unul de la Miniblue,dar inainte de asta,am vrut sa vad dac-o-ncanta.Nu va spun ca nu avea putere sa o balanseze.Functiona la priza cu un transformator.Cred ca n-avea putere prea mare.Acesta legana o papusa.Bine ca l-am probat acolo,caci ajungeam cu el acasa si nu era prea bine.

Gabitza cu Daria(14 iul'06)si Andrei(28 dec'96)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20060714/n/Daria-Antonia/dt/8/k/4ffd/age.png

poze DARIA http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_stro/my_photos

BOTEZ http://flickr.com/photos/44616092@N00/

poze baitahttp://www.dropshots.com/lucians

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Miti, posezele apar daca dai clic pe "NO PHOTOES" si apar poze cand eram gravida cu Melissa si 2 poze cu Nicole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oncicu spune:

Muuh si eu tot cam asa l-am scos acum afara, eu il mai tin intr-o paturica mai groasa gen sac de dormit pana la abdomen. Ma speriasem ca azi pe la pranz am vazut toti copiii imbracati cu combinezon de fas f gros si cu caciuli de lana.
Azi (acasa la noi) a fost f cuminte, ptiu ptiu... E clar ca este un mofturos si jumatate si nu-i mai place in alta parte. Adevarul e ca aici are leganus, maimutoi pe pereti, patutul lui cu o multime de jucarii atarnate... cum sa nu-i placa.

Oana cu Robert Cristian (23 iulie)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

ionelaliteu zic sa mai astepti. Chiar daca poate ai multi in jurul tau care te sfatuiesc altfel, doctorul tau stie ce stie. s-au facut multe cercetari si peste tot( inclusiv in romania) s-a concluzionat ca nu e necesara diversificarea mai devreme de 6 luni la un copil alaptat.
Mihaela

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Mark

Mergi la inceput

Vad ca a inceput discutia despre diversificare. Eu am strans f. multe informatii si am vazut multe opinii pe la ciresici, si daca va intereseaza mai incerc sa va raspund.
am trimis articoul asta tradus in contul comun. Il pun si aici poate e mai usor sa-l citit asa. trebuie precizat ca asta e varianta de aici, nu inseman ca e automat valabila peste tot. Eu o sa o aplic pt. daca apar probleme stiu ca voi gasi imediat ajutor si raspunsuri . Cred ca e important sa gasiti niste doctori care sa mai citesca niste carti recente pt. ca s-au facut multe cercetari in ultimii ani, si s-au schimbat multe pareri medicale . si aici in anii 60 incepea diversificarea la 6 luni, dar acum isi dau seama ca au gresit.

Ce e scris in italic sunt comentarii sau mai ales completari cu cartea de pe net.
Cand vorbesc de carte spun cea care am primit-o la spital si poate fi cititia aici : http://www.inspq.qc.ca/MieuxVivre/TDM.asp?Recherche

Articolul tradus este http://www.bebeinfos.com/articles.php?

Traducere cu comentarii :

Alimentatia solidelor :

In jurul varstei de 6 luni copilul e gata sa primeasca alte alimente pt. A completa laptele matern, chiar daca asta ramane principala sa sursa de energie. Deci e timpul pt. Introduce alimentele solide.
Sfaturi generale :
-oferiti un aliment pe rand la intervalle de 3 la 7 zile. In caz de alergie, va fi mult mai simplu sa identificati alimentul vinovat.
-Serviti copilului alimentele solide in piure fin. ( la inceput)
-Dati o lingurita ( 5 ml) de piure si cresteti apoi cantitatea incet.
-Hraniti mereu copilul cu lingurita si nu din biberon( am gasit asta in mai multe carti, inclusiv pt. cereale. Nu stiu de ce la noi se da in biberon. Explicatia e ca ii invatam sa manance solide, ca lichide deja stiu )
-Copilul trebuie sa invete sa mestece. In plus practica alimentatie solidelor la biberon creste ricul sufocarilor.
-Nu fortati niciodata copilul sa manance. Respectati apetitul sau.

Cereale pt somn?
E falsa ideea ca daca ii dai cereale copilul doarme toata noaptea

Secvente de introducere
In primul ran cereale pt bebe imbogatie in fier, apoi legume, apoi carnea si apoi carnea si inlocuitorii( idioata traducerea, adica ou, tofu…. soia)
In jurul celor 6 luni

Introduceti : Cereale imbogatite cu fier
Textura :Piure fin
Cantitate : Incepeti prin 5 ml de cereal de orz sau orez oferite la micul dejun( atentie aici in quebec asta inseamna dejuner, nu ca in europa, mi-a trebuit ceva pana am inteles) sau seara. Mariti incet cantitatea in fct de apetitul bebe-ului. Oferiti apoi alte cereale. Cele mixte la sf. Dupa ce s-au incercat toate cerealele( observ ca aici spun si de grau, dar in alte carti se evita cele cu gluten. In plus in carte se precizeaza sa se dea intai laptele( se mentine 700 ml pe zi) si apoi dupa cateva minute mancarea.Pana la sf. Anului se va da pana la 175 ml cereal uscate pe zi.)

La o luna dupa cereale ( in carte scrie la cateva zile dupa)

Intr :Legume
Text : Piure fin
Cant :Legume simple inainte de cele amestecate( risc alergie). Alternati cele galbene si cele verzi( morcov, dovelac, mazare verde, fasole verde, aperge). Serviti legumele fara sare. Mariti treptat cantitatea in functie de apetitul bebe-ului.( Se incepe cu o lingurita, si se ajunge pana la 3 ligurite pe masa)
Nu folositi apa de la morcov. Pericol de nitrati( mai am o carte a Asoc. Pediatrice americane-SUA in care e un avertisment cat juma de pagina, ca morcovii si inca vreo 2 radacinoase, ceva gen sfecla sau ridiche sau cam asa ceva sunt contaminate de multe ori, si e de preferabil sa nu fie pregatite in casa la copii f. mici, pt. ca nitratii provoaca o anemie grava a sangelui. La fel si spanacul))

Intr :fructe
Textura : Piure fin
Cant fructe simple inainte de cele amestecate. Serviti in piure( mar, piersica, para , caisa) sau zdrobite( banana).Dati fructele coapte la pranz( asta aici se cheama diner) si seara . Cresteti gradat . Poate ajunge la 15 ml.

Intr : sucul de fructe
Textura :Injumatatit cu apa
Canti : Asteptati pana cand copilul poate sa bea din cana. Evitati sa dati mai mult de 60 la 125 ml pe zi

Intr : Cereale , fructe si legume( adica altfel preparate)
Textura : Coapte, zdrobite cu furculita
Cant :Cresteti treptat

Intr : Carne si substututi( nu inainte de 6 luni ca supra incarcati rinichiul copiluilui care nu poate sa digere prea mult proteine.Dar neaparat pe la 7 luni, pt. ca aduce fier.
Textura : coapte , reduse in piure
Cant : incepeti cu 5 ml de pui, curcan, peste( nu in conserva ca e sarat si are multi poluanti).Daca sunt alergii in familie evitati pana la 1 an. Se poate ajunge la 15 ml( 3 lingurite)

Spre 7 luni jumate

Intr : galbenus de ou( nu albus f. alergen)
Text : Copt, zdrobit cu furculita
Cantitate : incepeti cu 2 ml. Cresteti pana la un ou complet.(Trebuie bine copt( pericol salmonela daca e in apa). Pana la 3 oua pe sapt)

Spre 8 luni :

Introduceti ; iaurt simplu( in carte spune ca laptele de vaca dupa 9 luni)
Cantitate : 5 ml la micul dejun si seara. Cresteti treptat.

De la 9 la 12 luni

Intr : lapte de vaca
Cant :Faceti tranzitia in 2 sapt. Nu dati mai mult de 900 ml pe zi
Intr :Cereala, frc, legume, carne si substitute, galbenus de ou
Text : alimente in mici bucatele( unii copii mananca mai tarziu asa ceva)

Incepand de la 12 luni :

Intr : Albus de ou
Text : in mici bucatele

Conservarea piureului :

Legume fructe : frigider—2-3 zile, Cong 6-8 luni
Carne _frig :1-2 zile Cong : 1-2 luni

Congelarea : piureul proaspat preparat se pune in tavita de cuburi de gheata si se lasa sa se raceasca in frigider si apoi in congelator pt. 8-12 ore. Apoi se scot cuburile si se pun in pungi ermetice.

ALIMENTATZIA SUGARULUI DE LA 5 LA 6 LUNI

1.sugarii alimentatzi natural-in afara meselor la san la cerere se va incepe diversificarea la mesa de pranz(ora 14) cu supe de morcovi(vezi mai jos modul de preparare),si apoi cu fructe.

2.sugarii alimentatzi artificial vor manca 5 mese pe zi,astfel:
-la 5 luni se incepe diversificarea cu masa de fructe la ora 10,astfel: *o banana la cei faradermatita atopica)+un mar copt permen auriu+2 linguri cereale fara gluten(orez de la Milupa,Humana cu mar)
I zi-o linguritza+restul lapte
II zi-2 linguiritze+restul lapte
III zi-4 lin guritze+restul lapte
Pana la o masa completa de fructe ce av inlocui masa de lapte de la ora 10(aproximativ 150 gr)

-la 5 luni si 2 sapt.-la pranz(ora 14) se va introduce treptat supa de morcovi(zeama sau direct piure),cate 20-30 ml pe zi + lapte(pana la o masa completa),pana se ajunge la 100-150 ml piure de morcovi.

SUPA DE MORCOVI:500 gr. morcovi taiatzi rondele+1 litru apa,se fierb la foc mic 2 ore,se mixeaza morcovii,ajutandu-se de zeama in care au fiert.Se pune din nou la fiert si se mai da un clocot.Rapid,la cateva zile de la introducerea supei-crema de morcovi,se va introduce si dovlecelul si albitura(patrunjel,pastarnac),supa de zarzavat facandu-se astfel:2-3 morcovi sanatosi; 2 bucatzi albitura(pastarnac,patrunjel); 1 dovlecel; 1 litru de apa.Se fierb 2 ore la foc mic,se mixeaza si se mai da un clocot.La cateva zile de la introducerea supei-crema de legume se va adauga treptat si o linguritza de ulei vegetal(ulei de germeni de porumb sau ulei de masline)

La 6 luni,in supa-crema de legume se introduce si carnea-piept de gaina sau vita,fiarta separat(timp de 2-3 ore)

Exemplu de meniu la 6 luni:
-dim lapte praf+1 linguritza cereale fara glten/san
-ora 10 fructe(banana+mar copt)+2 linguritze cereale fara gluten
-ora 14 supa-crema+carne fiarta separat(gaina/vita)
-dupa-amiaza lapte praf/san
-seara lapte praf+1 linguritza cereale fara gluten/san.

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

Virsta Mark

Mergi la inceput

Si aici o alta schema tot de la ciresici:

«
Schema de diversificare a la InaioanaLa 4-6 luni,incercati aceste alimente:
A.cereale/fainoase:cereale fortificate cu vitamine, fara gluten(orez,orz,ovaz)
B.vegetale:dovlecel,mazare,cartof dulce, dovleac, avocado
C.fructe:mar,banana,para
D.proteine:nimic
E.lactate: lapte de mama sau formula

La 6-8 luni :
A.cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.dovlecel,mazare,cartof dulce,zucchini
C.mar,piersica,avocado,banana,nectarina,caisa,para,pruna
D.pui,tofu(branza de soia),curcan
E.lactate: iaurt din lapte integral, branzica de casa din iaurt(preferabil facut in casa)

La 8-10 luni:
A.cereale fortificate cu vitamine,biscuiti graham,biscuiti fara sare,cereale „cerculete”
B.dovlecel,sparanghel,broccoli,morcov,conopida,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caise,avocado,banana,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersici,pere,prune
D.pui,vita macra,fasole,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
E.lactate: iaurt, branzaica de vaca, branza cedar light

La 10-12 luni:
A.paste fara ou,biscuiti graham si cu sare putina,orez,cereale „cerculete”,cereale cu vitamine
B.anghinare,dovlecel,sparanghel,sfecla,broccoli,morcov, porumb,castravete,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini,conopida, rosii castraveti
C.mar,caisa,avocado,banana,mure,fragi,zmeura,cirese,pepene verde,pepene galben ,lapte de cocos,smochine,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersica,para,ananas,prune,pere
D.pui,fasole,galbenus de ou,miel,vita macra,ficat,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
E.Lactate: iaurt, branza de vaci, branza topita, branza cedar obisnuita , branza gouda, provolone, mozarella.

Dupa 12 luni : peste alb, albus, lapte de vaca integral, miere…etc.

(multumim Inaioana -Cirese de mai-iunie 2006)
»

Virsta Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

codritu eu am inceput sa-i dau suc de portocala+mandarina ( pe urma am adaugat si morcov, dar asta constipa ) de la 3 luni jumate si de atunci iese in fiecare zi. A durat vreo 2 zile pana s-a reglat, si e asa de multumit, nu se mai chinuie deloc si nici moale nu face. Insa sunt mamici care spun ca portocala e acida...al meu nu a suportat marul, insa portocala ii place f mult si nu i-a dat dureri de burtica.

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

mamanati pup fetele frumoase ! ce ma bucur ca in sfarsit am vazut si papusica ta ! sa fie sanatoasa si norocoasa ...si daca se poate, si cumintica !

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput