Mamici de martie – aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Este vorba de vaccinul antitetanos care s-ar face prin luna a opta (parca)... Doctorii de familie au ramas setati asa... fac vaccinul...
Insa nu este obligatoriu.
Eu nu l-am facut. Am vb. inainte cu dr. ginecolog care mi-a spus ca e o tampenie... ca doar nu mai nastem pe camp...
I-am spus dr. de familie ca nu-l fac si nu a fost nici o problema.

Eliana (18 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Buna ziua la gravidutze! N-am mai prea reusit sa intru pe forum, dar azi am dat o fuga prin mesaje, sa ajung la zi cu povestile.
Ieri am fost la doctor sa imi interpreteze rezultatele de la triplu test. Vestile sunt bune, se pare ca fetita noastra nu prezinta riscul vreunei boli genetice sau malformatii, asa ca acum dupa eco morf. si triplu test putem in sfarsit sa fim mai relaxati si increzatori ca de data asta sarcina e viabila si bebelusa se va naste sanatoasa.
Acum as vrea sa ating cateva temele discutate zilele astea.

In primul rand, Arissa, vreau sa iti spun ca "prietena ta" = gravida atot-stiutoare, nu iti e de fapt prietena. Se pare ca ii place sa isi dea aere de superioritate, vezi-Doamne ce le stie si ce sarcina ideala are ea, si nu cred ca ai nevoie de sfaturi de astea "inteligente" si nesolicitate. Eu zic sa i le tai scurt si cel mai bine intreaba-ti deschis doctorul despre orice problema, inclusiv cea a vaccinurilor... In afara de imunizare pt Rh - si antigripal, nu stiu nici eu despre ce vorbeste amica asta a ta.

BiancaM, pt ca ti-e pofta de maioneza, daca nu ti-a iesit cea cu ou fiert, fi pe pace ca maioneza de pe piata americana este "safe". Preparatele din oua sunt reglementate de USDA si nu este permisa producerea industriala decat din oua pasteurizate. Ori pasteurizarea e calea sigura in distrugerea Salmonellei. Asta cu conditia sa o refrigerezi dupa ce incepi borcanul! Iti recomand sa cumperi una din marcile consacrate, care sunt cu siguranta super-controlate de USDA: Hellmann's/Best Foods(preferata mea,varianta Real), Kraft, Duke's, Blue Plate.

Raisa, daca a zis doctorul ca nu e cazul sa te impacientezi pana luna viitoare, cred ca e bine sa-l asculti. Tangential stiam ca nr marit de leucocite este totusi un indiciu al infectiilor urinare, deci insista sa fii urmarita si sa repeti analizele, ca sa primesti tratamentul adecvat daca e cazul. Iti tin pumnii!

Val, si eu am avut eco morfologica la exact 18.4 saptamani si s-au vazut perfect toate organele si s-au putut face toate masuratorile necesare. Mai greu e sa aibe bebe pozitiile potrivite, pe mine m-a trimis de cateva ori la plimbare pe hol, cu o bomboana in gura, ca sa se intoarca. Mai lipsea evaluarea si masurarea coloanei si bebe statea pe spate, iar lor le trebuia cu spatele. Si a functionat, bebelina s-a intors intr-un tarziu si cu spatele (stand in cap).

Gata, va las ca am scris si pt cat am lipsit. Toate cele bune si numai vesti bune!

Cristina 19+6, cu
Bebelusa

Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

am revenit, desi e f tarziu!
nu am reusit sa dorm decat vreo 20min; m-am trezit cu ochii in lacrimi si cu un puls f mare!
sunt f stresata! n-am avut curaj sa caut pana acum despre sistemul nervos central( pe care dr se pare ca nu l-a vazut sau nu stiu ce, ca nu a parut ingrijorat)dar in seara asta am citit! m-am cutremurat! daca nu e bine dezvoltat ce ma fac?
martuza, te inteleg ca esti ingrijorata, si eu sun tot timpul asa! ma gandesc la toate minunile lumii si nu stiu cum sa scap de gandurile astea negre. am impresia ca pana maine cand voi afla dc e bine bebe n-o sa mai rezist!
oare stie cineva daca s-ar misca si s-ar dezvolta normal( fizic) un copil cu un sist nerv central nedezvoltat?
ajutooor!!!!!!
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Salutare!

Multumesc de lamuriri Krissy! Pana la urma am facut salata cu maioneza asa taiata. Nu are aspectul ala frumos, dar la gust e buna.

Azi nu stiu ce am avut. M-a durut burtica cam prin toate partile. M-am ingrijorat putin pentru durerile centrale, ca de cele laterale stiu ca sunt de la 'ligamentele rotunde' care sustin uterul. Sper sa nu fie nimic in neregula. Pe 1 nov. mergem si noi la eco.Abia astept! Sa dea Domnul sa fie totul bine cu bebe si cu casuta lui!
In rest, va doresc numai bine si felicitari pentru bebelusii sanatosi!

17s+2z

Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Buna burticilor,
eu am fost foarte suparata pt ca a 2-a oara am fost reprogramata pt o consultatie la ecograf la un medic foarte cunoscut din oras (asta inseamna sa nu ai pile)si ma-au anuntat cu o ora inainte de programare . M-am suparat mai tare pt ca acum era timpul pt masurarea translucentei nucale, dar mi-am facut programare la dr mea OB.
Anamaria sa-mi spui si mie te rog daca afli mai multe despre testul de care vorbeai ca si eu cu sotul avem gr de sange O si B.
Arissa eu zic sa nu te mai stresezi cu ce auzi de la prietene binevoitoare, nici eu nu am auzit de nici un vaccin obligatoriu deci suntem mai multe ignorante pe aici.
Va doresc o zi buna si sanatate.
Cria 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Multumesc mult, fetelor! Gata, m-am lamurit si m-am potolit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

anamana,eu zic sa stai linistita,iti spun din experienta sa nu mai citesti atat ca o sa te stresezi de nu-ti vine sa crezi.Sa ne spui ce ai facut la medic azi,sper din suflet ca totul sa fie bine.
arissabine ca te-ai lamurit ca nu se face nici un vaccin obligatoriu.Eu ,ca si multe alte mamici de aici mai avem un copil si nu am auzit de vaccin.Eu am facut unul datorita Rh-ului negativ(dar asta dupa amniocenteza).
Si am ajuns in timp la o concluzie(daca stiu mai putine sunt mai fericita).
Va pup pe toate!
17+ si Natalia 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Fetelor, mie dr de familie mi-a zis de un vaccin care trebuie facut in luna 7 si altul in luna 8, dar pt ce nu stiu, pt ca mie fiindu-mi tare urat de ace cand am auzit n-am mai zis nimic; se face doar de cele care nu au mai fost insarcinate, cica;

22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Arissa nu are rost sa te stresezi atata cu vaccinurile si cu discutii cu prietene atotstiutoare. Si eu am Rh negativ (grup O si sotul B pozitiv) si fac (ca si la Catalin) determinare de anticorpi Anti D si Anti B lunar. Vaccinul se face numai in cazul in care apar anticorpii sau daca la nastere bebelashul are Rh pozitiv. Vaccin antitetanos??? Dr. mea de familie nici nu mi-a pomenit de el, iar dr. gineco a zis ca nu trebuie facut nici un vaccin (am intrebat si eu la prima sarcina ca si pe mine ma zapacisera toti cu asta).

La mUlti Ani Vikinga!. Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume. Un bebe sanatos, mancacios si voios!

In rest, noi suntem bine cu totii. Maine iau rezultatul la triplu test. BB2 clipoceste in burtica noaptea si dimineata. De luni incep sa fac Clexane, pt inceput o data la 2 zile timp de 15 zile, apoi zilnic. Nu ma mai sperii ca stiu despre ce e vorba.

Aurasa DPN 21.03.2007 si Catalin (3.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iza29 spune:

Arissa nu ai de ce sa iti faci griji de niciun vaccin,eu am intrebat dr si nu se face obligatoriu niciun vaccin. Cat despre factorul RH, si eu il am negativ(grup A negativ si sotul A pozitiv) si fac accelasi lucru,dozarea de anticorpi lunara. Numai in cazul in care imi apar anticorpi in sange am nevoie de un vaccin cu gamaglobulina.

Rebiana,ma bucur ca ti-am fost putin de folos.Daca ai nevoie de numarul de telefon de la cabinetul dr sa mi-l ceri,cat despre a veni la nastere tot ce iti pot spune e ca mie mi-a zis ca daca vreau sa fie la nastere cu mine,aproape de termen,ma va interna cand este el de garda si imi va provoca nasterea. Asa va fi cu mine in spital.Sper sa nu fie nimic grav scurgerea rozalie,incearca sa stai mai cuminte si sa nu mai faci efort mare.

Va pupic pe toate,

Iza 22s si

iza

Mergi la inceput