Ai nostri ca brazii (ian-feb05)30
Raspunsuri - Pagina 12
bubu05 spune:
Aaa, scuze! Atunci bravo!
Amaya, cum s-a comportat Andrei la vaccin? Noua ne-a zis asistenta ca la cresa tocmai le facuse vaccinul la copilasi si sa i-l facem si noi lui Vlad. Aaa, tu i-ai facut IDR cand l-ai inscris?
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Ubi spune:
Liviana - BRAVOOOO, sa fie intr-un ceas bun, sarcina usoara si bb sanatos.
Shobo, am vazut tarziu ca-mi spusesesi sa-ti scriu pe PM, am crezut ca intra in semnatura si fraza aia. Scuze....
Alina - ce face Mandy, ai fost la dr? Si eu zic ca e de la constipatie.
Lavinia - am mancat baclavale de la prietenii nostri turci din Cta. Tocmai ma ling pe degete. Chiar, tu stii in Mangalia un loc cu baclavale bune? Sa nu zici Pich Pit...
www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos
Amaya spune:
Bubu, hai ca mai aveti si voi putin si incepeti cresa. Noi nu i-am facut nici un IDR (ce-i ala? macar sa nu mor proasta). Lui Andrei nu i-am facut nici un fel de analize doar am luat fisa de la cresa, cu detalii despre evolutia piticului de la nastere, pe care medicul de familie trebuia sa o completeze si am mai dus certificatul medical cu "Clinic sanatos. Apt pentru cresa."
Ce nu inteleg este de ce daca si cresa unde mergeti voi este de stat nu are acelasi tarif zilnic cu a noastra. Eu platesc 3,4 Ron/zi.
Sunt curioasa ce v-au cerut sa aduceti pentru copil (pe langa schimburi-haine), cati pampersi, hartie, etc., fiindca mie, aici la cresa, mi s-au parut foarte rezonabili: trebuie sa aduc lunar o hartie igienica, un sapun, un pachet de servetele (normale, de masa), un pachet de servetele umede (insa asta nu e obligatoriu fiindca oricum sunt spalati cu apa si sapun inainte de fiecare schimbat) si 3 pampersi zilnic.
Despre vaccin, nu l-a facut inca deoarece am vorbit cu asistenta si am lasat la latitudinea ei momentul in care sa i-l faca si ea a hotarat sa mai astepte pana ii trec complet mucii (mai are putintel) si mi-a spus ca i-l va face cel mai tarziu vineri.
In rest stiu ca n-am mai spus multe despre cresa insa eu sunt absolut total incantata de educatoare, in primul rand, de conditii, de mancare, de transparenta totala si de comunicare. Am avut un noroc chior si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Copilul meu e fericit, invata sa faca la olita, invata cuvinte noi zi de zi, mananca din ce in ce mai bine singurel si multe, multe altele. Niciodata nu mi-am inchipuit ca decizia mea atat de controversata de catre restul familiei se va dovedi o alegere atat de buna pentru el.
Oana 24+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
bubu05 spune:
Amaya, eu cand citesc cat de bine ii merge lui Andrei parca mi-l imaginez si pe Vlad si sper din tot sufletul sa fie educatoarele dragute, asta in primul rand si sa se adapteze acolo repede.
Mie mi-a zis sa-i duc asa: hainute de interior plus inca un schimb incaz ca se murdareste, mi-a zis ca nu sunt obligatorii hainele pt. ca cica sunt obligati sa le dea ei, eu am zis ca-i duc de acasa. Asa, la inceput de luna trebuie sa ducem o hartie igienica, un sapun, o rola de hartie(prosop), pampersi cat cred eu ca foloseste, 3-4 probabil, de servetele umede nu a zis, dar o sa-i duc, doua prosopele de fatza. Plus sticluta lui cu apa cu eticheta. M-am gandit sa-i duc si ursuletul cu care doarme, eventual o paturica, sa vad ce zice asistenta. Cam astea. Azi la pranz am vrut sa dorm putin si o ora intreaga ma gandeam la ce trebuie sa cumpar pt. cresa . Plus ca deja am facut o sacosa mare cu jucarii pe care sa le duc acolo.
IDR-ul este un fel de test care se face in manuta si se inroseste acolo si se masoara. Nici eu nu stiu multe despre el, mi-a spus ca nu e obligatoriu, cum considera pediatra.
Despre taxa pe zi, nu stiu de ce e alta...am si uitat sa intreb ce meniu au zilnic, dar cred ca se afiseaza acolo, nu?
Andrei pana la ce ora sta la cresa? Deja doarme acolo? Ma gandesc la cat timp voi avea fara el acasa...boierie!
Poze cu Vladutz
bubu05 spune:
Hi, hi, Vlad a adormit in 5 minute fara suzete! Nici macar nu le-a mai strigat! In schimb si-a mai adaugat 2 jucarii de plus cu care sa doarma. Deci, acum doarme cu: 2 tweety mari, doi ursi, trei pisici si un iepuras , menajerie adevarata! Si vrea ca toti sa doarma pe pernuta si nu prea au loc...oricum, dupa ce adoarme ii scot pe toti de acolo, cu toate ca ar putea sa-i mai tina de cald, ca doarme dezvelit .
Sa vedem acum daca se scoala noaptea si daca le cauta!
Poze cu Vladutz
monalac spune:
va citesc in fiecare seara,dar n am mai scris...revin acum.mai intai,felicitari fetelor care sunt insarcinate!imi doresc si eu tare mult inca un bebe,dar la mine e ceva mai complicat,pt ca am sindronm antifosfolipidic si tb sa fac multe eforturi,inclusiv financiare,pt a duce sarcina la bun sfarsit si pt ca nu ma ajuta nimeni cu cris,tb sa astept sa mai creasca,sa ma pot intelege cu el,daca de ex,va tb,ca la sarcina cu el,sa stau numai in pat.citeam despre bautul cu paiul,eu azi i am dat pt prima data un suc la cutie care avea pai,imediat a invatat sa bea cu el,n a tb sa i explic decat o data.e f,f voluntar,f istet,ii place sa asculte at cand ii dau indicatii in leg cu ceva nou,de ex,cu masina cu acumulator a invatat imediat sa mearga,sa apese pe pedala,sa dea de maneta pt inainte si inapoi.am mai citit si ca va pregatiti sa dati copiii la cresa,of,la noi e ceva mai complicat,pt ca asa cum v am mai spus,exista o sg cresa,din aceea de pe vremea raposatului,care e mobilata exact la fel,cu infirmiere care erau acolo si acum 20 de ani,fara vreun curs de pedagogie ceva.m a intrebat cineva din ce oras sunt/din giurgiu.sunt profesoara,dar nu sunt titulara si de aceea in ianuarie,cand va face copilul 2 ani,nu am post,dar cred ca o sa gasesc pe undeva pe cineva care pleaca in concediu de maternitate,insa daca nu mi va conveni orarul,voi intra in somaj pana anul viitor,in septembrie.nu stiu,nu mi vine sa l las cu altcineva,n am incredere in nimeni,ce exceptia sotului meu,el inca mananca pasat,nu adoarme oricum,e mai plangacios,nu cred ca va avea cineva rabdare cu el.plus ca am citit ca varsta psihologica pt a merge lacresa,gradinita,este dupa 3 ani,ei pana atunci nici nu se joaca unul cu altul,ci unul langa altul....,nu se pot bucura de prezenta altor copii,vor crede ca i parasesti...nu stiu ce voi face,dar simt ca ma apuca disperarea cu fiecare zi care trece,pt ca mai e putin si va face 2 ani..cand citesc ca ati fost in concediu fara copii,ca v ati relaxat,parca nu pot intelege,eu nu am stat nici macar o ora fara el,nu l am lasat cu nimeni,si la o nunta,la un botez daca am fost,l am luat cu noi...cred ca sunt exagerata,dar asta simt.
bubu05 spune:
Monalac, nu esti exagerata, asa am fost si eu, repet am fost! Pana pe la 4 luni noi nu am iesit nicaieri, eram disperati, stateam numai cu Vlad, nici macar la cineva in vizita nu am fost, ca sa nu mai zic singuri undeva...
Socrii mei stau acum mereu cu Vlad daca plecam undeva, il mai scot si afara la plimbare si abia acum am fost si noi 5 zile plecati fara el! Eu te inteleg, dar iti trebuie o pauza, cat de mica, o ora, 5 ore, 2 zile! Am avut si norocul ca socrii au facut mereu cum am zis noi, au mare grija de el si il iubesc enorm. Deci pot sta linistita. Pacat ca inca lucreaza amandoi, altfel nu l-as fi dus la cresa si ar fi stat cu el. Oricum, cand voi incepe serviciul ei il vor lua pe Vlad de la cresa pt. ca eu nu voi ajunge.
Poze cu Vladutz
bubu05 spune:
'Neata! S-a trezit cineva? Noi am baut lapticul, ca nu bem cafea!
Poze cu Vladutz
crinuta spune:
Si eu sunt la cafea.
Ce e cu Liviana?
Eu o astept pe ea sa ne spuna daca are vreo veste ceva.
Shobo, nu-mi mai multumi, ca n-am facut nimic. Sper sa reusesti, ca din ce te stiu eu esti ambitioasa.
Daca iti iese figura te chem si la mine pentru Rayan, desi imi vine sa plang numai cand ma gandesc ca n-as mai dormi cu el.
Apropos de camere, eu am doar 2 in Bucuresti, dar daca as avea 3 pe bune ca n-as mai ezista cu bb 2, dar in 2 camere, unde tii 2 copii?
Bubu, eu i-am facut lui Rayan la 10 luni IDR, deoarece nu avea nici un semn de la vaccinul din spital si culmea, nu numai ca avea anticorpi dar iesise si slab pozitiv, deci bine ca nu l-am refacut.
Oricum, noi atunci am facut si radiografie la plamani, sa stam noi linistiti.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.