Prichindei martie - aprilie 2005 (113)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

hai sa mai scriu iar de gradinite:
am gasit o gradinita super am ramas impresionata au mai multe chestii, facind o comparatie e net superior cresei de stat.
a fost facut ca un centru pt copii cu probleme de autism dar acum nu mai primesc finantari din Suedia si trebuie sa se descurce, asa ca au deschis si o gradinita! Spre deosebire de cresa au foarte multe lucruri:
1.bucatarie(la cresa e cu catering, deci iarna mincarea e rece ca stiu de la servici),
2.loc de joaca cu muuulete jucarii, au chiar si piscina cu bile.
3.loc separat de somn cu paturi de adulti dar sunt supravegheati in timpul somnului, si...
4. afara e o nebunie de parc de joaca cu triciclete si masinute, tobogane si tot felul de locuri de joaca. educatoarea e draguta erau pictati pe fata si fac programe educative. la cresa se face strict ingrijire fara program educational.
5.au psiholog, doctor in permanenta (asta e si directoarea)
6. au si sala de gimnastica si o sala senzoriala: cu lumini, gonguri tot felul de beculete , interesant nu am vazut niciodata.
ii spala pe dinti(la cresa nu cred ca fac asta)
DAvid ar fi cel mai mic, dar il primesc asa ...
Am intrebat daca stau impreuna cu cei cu dizabilitati si au spus ca nu. se intilnesc doar afara ca e locul comun de joaca.
Am vorbit cu educatoarea si a zis ca o sa se dezvolte precoce fiindca ceilalti sunt mai mari si va apare concurenta, programul e altfel decit la cresa unde e strict ingrijire.
mai spunea ca la inceput ii mai leagana pe picioare ca sa se acomodeze
ii aduce acasa la 4,30 cu microbuzul,dupa amiaza. nu sunt acasa si ar trebui sa fie cineva sa il preia(aici ar trebui sa fac niste combinatii,ca suntem plecati)referitorla distanta ca e cam departe la noi de-acasa, trebuiau sa discute si ei sa vada daca e posibil sa il aduca pina la poarta sau sa il preia cineva de la "trei sarmale" (citeva statii de troleu mai jos)ca au un copil care il lasa acolo.
Deci f incintata......Mai ales ca astazi nu il puteam lua de acolo, a venit f greu, incepuse sa chiraie ca vrea jos si cind l-am lasat s-a intors spre usa inapoi!!!!
costa 3,2 mil pe luna (din care transportul e 700 mii lei
daca lipseste, platesti taxa 1 mil si ceva,din care se scade doar transportul si masa)
la cresa de stat este 1 265 000 lei pe luna si tot ar trebui sa servesc madamele cu ceva bani ca sa aiba grija cum s-ar zice...
Voi ce ati face? Recunosc ca e cam greu cu banii din cauza ratelor la banci!!!
Stiu ca inca nu e un subiect agreat de mamici dar in curind sper ca va fi si subiectul "gradinita, cresa,bona"

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Am cautat pentru cresterea imunitatii siropuri am gasit doar IMUNOGRIP(se dau 3 ml /2 xzi timp de 4 zile apoi pauza 4 zile timp de 30 zile , incep de astazi sa ii dau. Combin in acelasi timp si cu vitamina C? sau dupa ce termin cura?

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Crisa v-am vazut in poze, Andrei zambeste frumos si seamana cu tine Multi pupici micutului luptator care a trecut deja prin prea multe! Ti-am mai spus si acum ceva timp, e nascut in aceeasi zi cu Ioana, fetita mea cea mica.
Povesteste-ne despre el, ce-i place cel mai mult sa faca? Ce jucarie favorita are? Ce probleme de zi cu zi are? Vrem sa-l cunoastem mai bine.

Cenia Imunogrip se recomanda doar copiilor peste 4 ani, contine alcool. Mai bine ii dai Imunobaby, e tot cu echinaceea. Si am vazut reclame cu Imunogrip Junior, poate e mai potrivit. Poti sa-i dai simultan si vitamina C, nu au legatura.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

cenia suna foarte bine gradinita gasita de tine! Eu l-as duce. Mie mi se pare un plus in favoarea ei faptul ca intalneste copii altfel, cu probleme. Cred ca orice copil si societatea in intregul ei ar avea de castigat din intalnirea si cunoasterea persoanelor cu probleme.

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

carmen, am vazut pozicile si ii trimit muuuulti pupici fotomodelului nostru!
Suntem alaturi de tine in necazul pe care il traversati si sa va dea Dumnezeu multa putere, curaj si incredere; poate mai exista totusi o sansa!
daria, felicitari lui Mircea!

Am si eu o intrebare. Prichindeii vostri stau la spalat pe dinti cum trebuie? Daria nu prea mai accepta sa periez dintisorii asa cum ar trebui, dar vrea sa se ocupe singura de asta Nu vreau sa o fortez, pentru ca ar capata imediat aversiune numai cand m-ar vedea cu periuta, dar trebuie sa o spal cumva.

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata pupacioasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

gegea: nici noi nu stam la spalat pe dinti.vrem doar sa sugem pasta de dinti si sa ia o pauzam periuta in apa.apoi cere tubul sa isi mai toarne ceva pasta.
roxx: da, am luat imunogrip junior, am uitat sa specific.
nu am nici o problema referitor la persoanele cu dizabilitati, ci nu stiu deocamdata ce sa fac dpdv financiar si nu numai.
Culmea e ca miine trebuie sa vorbesc la vechiul job, sunt solicitata.mai am inca o propunere la un nou job. Ar trebui sa negociez un salariu si daca as cere un salariu de 12 mil net ar cadea pe spate. in Moldova e mai greu.

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Ce spor la scris ati avut! Eu nu prea mai apuc sa scriu nici seara pentru ca Eva mai devreme de 10:30 nu prea se culca (in seara asta e o exceptie pentru ca azi noapte intre 3 si 6 a avut un chef de joaca de parca era in toiul zilei-ba chiar la un moment dat vroia sa plece afara, isi luase caciula si tot zicea "pa, pa" si azi toata ziua a dormit doar vreo jumatate de ora-asa ca in seara asta la 9 a adormit bustean). Victor abia asteapta vacanta, nu ma inteleg cu el sa doarma la pranz si seara se culca tarziu asa ca este si el destul de obosit. Am primit rezultatele analizelor lui de la imunologie: sunt tare fericita pentru ca sunt negative, deci colita asta a lui nu este auto-imuna. In schimb nu reuseste sa scape de candida. Dr. mi-a spus ca e si o parte pozitiva in povestea asta cu candida care n-a cedat dupa tratament: in procent de 90% colita a fost declansata chiar de aceasta candidoza (adica am si o explicatie ) . Eu tot i-am dat antibiotice (la indicatiile pediatrului) cand facea diaree si i s-a distrus flora intestinala. Bine ca am insistat a ajung la gastro-enterologul asta ca pediatrii care-l vazusera recomandasere antibiotic si tratament pentru giardia.

Carmendutza, imi pare rau pentru problemele voastre legate de socrul tau. Si tatal meu a facut acum vreo 5 ani un accident cerebral, a fost rau de tot (nu se putea misca, nu avea controlul sfincterului, nu vorbea-si divese alte complicatii la diferite organe. Cu multa rabdare (in special din partea mamei) si-a revenit. Acum se deplaseaza, are analizele destul de bune si e stabil. Nu prea vorbeste (decat anumite cuvinte) si uneori judecata ii este alterata (nu la genul sa faca cine stie ce prostii, dar, uneori nu stie ce e paharul, caietul,etc-chestii simple). In anii astia, de mai multe ori a fost foarte aproape de moarte-a avut diverse recaderi, unele foarte urate- dar are un neurolog care pur si simplu a facut minuni cu el si si-a revenit de fiecare data. Va inteleg perfect, e tare greu in momentele astea...

Crisa-77, bine ai venit printre noi!Am citit si eu povestea voastra, Andrei e un luptator iar voi sunteti niste parinti minunati.

Gegea, intrebai de periajul dintilor. Eva adora sa fie spalata pe dinti, binenteles a descoperit chestia dupa ce l-a vazut pe Victor. Si cum il imita in toate...vrea si ea sa se spele atunci cand se spala el. Deocamdata ma accepta pe mine s-o spal (pentru ca l-am convins si pe Victor sa ma accepte cand se uita ea) si sper sa nu-l vada prea curand ca se spala singur ca atunci va vrea si ea. Deocamdata nu i-am pus pasta de dinti, ma tot uit dupa Nenedent si nu gasesc nicaieri.

RRox, multumesc de pontul cu urcatul computerului pe birou. Din pacate nu merge, pentru ca unitatea e mare , biroul lui Victor destul de micut (si plin) si nu ar mai avea loc pentru lectii. Sper sa inteleaga totusi (curand ) ca nu e voie... Ma bucur ca te-a linstit vizita la ortoped. La ce dr. ai fost? (si eu ma gandeam mai demult sa merg cu Victor-tot din cauza coastelor astea evazate, dar am tot amanat).

Andira, cu intarziere: La multi ani! sa fii sanatoasa si sa te bucuri toata viata de comorile tale!

La multi ani tuturor celor ce-si serbeaza azi numele!

Mergi la inceput

Ana71 tinem pumnii lui Victor sa scape de candidoza! Bine ca nu are altceva si BINE ca nu te-ai increzut in nestiinta pediatrilor aia...
Nenedent gasesti la Sensiblu.
Cu Ioana am fost la unicul ortoped pediatru din Medicover, dr. Fodor. Are referinte bune, am incredere in ce mi-a spus, dar n-are deloc lipici la pici

Gegea nici Ioana nu mai sta deloc s-o spal, vrea doar sa roada ea periuta... si o roade cam jumatate de ora minim N-am ce face, am rabdare si tot incerc, pana la urma o s-o conving eu..

tuturor!

P.S. Tot vreau de mult timp sa va zic ceva si uit mereu! De fiecare data cand reincarcati o pagina din topicul asta se incrementeaza numarul de vizualizari! Daca sunt 100 nu inseamna ca s-au uitat 100 de persoane la topic...

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici.
Uram si noi cu intarziere "La multi ani!" sarbatoritilor de azi.

Dodo este foarte bine.
MAi avem bb mucosi?

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE DIN VACANTA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Si Dodo vrea sa se spele singurica pe dinti.O las pe ea sa se joace,dupa care vine randul meu sa acctionez.

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE DIN VACANTA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput