Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

silvia nu m-ai suparat deloc, de aceea am precizat si subliniat ca e dat de medic. Nu recomand altui bb - am precizat numai ce luam noi. salbutamolul noi il luam pt a permite fluidificarea rapida a secretiilor din gat si caile respiratorii superioare si eliminarea lor.

Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La multi ani Alexia!!!!!

Propunere: de acum incolo sa ne denumim subiectul: Bebelusi si copilasi (copii) de nov-dec 2005.

Listuta: nici RaluD n-a mai scris de mult la noi.

Salbutamolul nu e cumva bronhodilatator si se da pt astm/bronsiolita, etc? Nu e cumva subst activa din Ventolin? Nu ma mai tine memoria de cand cu bronsiolita Nataliei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Hilde e de-a noastra chiar dc s-a suparat, ii va trece si va veni sa ne mai termine de pofta cu minunile gatite de ea.
Ralu_D e tot de-a noastra chiar dc scrie la alte subiecte, eu am vb cu ea nu de putine ori, sunt pro Ralu_D.
Sunt de asmenea pro Pisi, cred ca si-a castigat - metaforic fol. cuvantul- pe deplin locul cu noi.

Despre poll:
Eu as dori ca Ana sa faca un sport de echipa - desigur baschet ca mami cel putin 10 ani :)).
Dar ma gandesc asa: la gradi am programat-o deja la limbi straine (m-am interesat fte bine cum se procedeaza la gradi respectiva, ce inseamna la 3 ani lbi straine, etc.), sport - sa aleaga ea, intre baschet si tenis de camp dc se poate.....
Ea denota clar 2 chestii: simt al ritmului / auz muzical - si nu aberez: simt al umorului. Acuma de fapt sa faca ce-o vrea, sa fie ea fericita.

Eu vreau sa fie in primul rand un copil fericit cat de mult posibil, si apoi un mini-adult... cred ca am sa incerc sa imbin dorintele si aptitudinile ei cu ceea ce cred eu ca i se potriveste. As vrea sa stie sa isi ocupe timpul astfel incat sa am incredere in ea si sa nu ma tem de dorguri, tigari, boli etc... luate care de pe unde. De fapt imi doresc sa fim prietene in plus fata de relatia mama-fiica, asa cum sunt cu mama mea. Sper sa fim astfel incat orice problema ar avea sa vina la mine.... Acum am deraiat pt varsta mult mai mare :))

Canuta si Gogolos....au fost cu noi multa vreme, sper sa revina, dar ma indoiesc sincer :( si cu regret. Am contactat-o pe Canuta de 100 de ori pe mess si nu mi-a raspuns. Pe Gogolos de putine ori, cand am facut conf si am dat invite la toata lista.... am primit un ignore mare si clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

mamica noiembrie din lista noastra, eu stiu ca Hildegard era mereu prezenta. Acum daca n-a mai scris de vreo citeva saptamini o si dam disparuta? Am vazut-o eu la alte thread-uri.
canuta om sucit, aka aura intra foarte rar, daca va mai amintiti, dar nu cred ca i-ar placea sa fie exclusa.
Doinna stiu ca tot asa intra destul de rar, dar ii place sa vina citeodata pe la noi.
As putea sa le trimit acestora trei un mesaj privat. Voi incerca diseara.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

quote:
Originally posted by lavi02

Salbutamolul nu e cumva bronhodilatator si se da pt astm/bronsiolita, etc? Nu e cumva subst activa din Ventolin? Nu ma mai tine memoria de cand cu bronsiolita Nataliei....

ai dreptate Lavi, el usureaza respiratia in cazul afectiunilor cailor respiratorii superioare. La noi mucozitatile au coborat din nas in faringe si ingreuneaza resp., si cum bb nu stie sa dea afara mucozitatile o ajuta la respiratie pana se elimina complet mucozitztile cu celelalte mucolitice.
Oricum nici o mama nu cred ca da medicamente dupa forum. Ele sunt doar ca titlu informativ.

Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

exact,lavi-salbutamolul e bronho-dilatatator,e subst.activa din ventolin,si se da STRICT sub supraveghere medicala,pentru ca face parte dintr-o clasa de medicamente,am mai zis,simpatomimetice Beta-adrenergice(cre-ca-n mesajul anterior am zis alfa,scuze;),puternic active,care "motorizeaza"si muskiul inimii,si muschii striati.
se da ca bronhodilatator(el are actiune selectiva pe bronhii-si-asta am mai spus-o!)-el e mai util insa pentru astm-si se da destul de rar in astfel de siutatii.

inteleserati ceva?
morala e ca e un adjuvant eficace in racelile urate la plamani-favorizand bronhodolatatia,automat si secretiile adunate acolo se elimina mai usor;dar,el,de felul lui,este ANTI_ASTMATIC

Ralu_d-cine e ralu_d?de ce nu scrie si pe la noi?
iar hildegard de ce s-a suparat?ca parca s-a suparat si pe la sept-oct,pe unde scrie ea?
hai fetele inapoi aci;fiecare dintre noi am fost la un moment dat suparate,dar ne-a trecut;
eu va dau o floricica si-un pupic:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Mai, eu am fost mamica cu lista, nu m-am semnat.
Lavi de acord cu redenumirea.

Acum simt nevoie sa ma justific pentru modul de alcatuire a listei:
- Hildegard, Canuta - au zis ca ne parasesc si de atunci nu au mai intrat. Deci nu le-am pus pe lista doat pentru ca nu au scris cateva saptamani. Ma gandesc, ca daca ne citesc vor hotari ce vor face. Oricum daca revin sunt binevenite.
- Doinna (ca si alte fete puse pe lista)- n-a mai scris la noi din mai. Cred ca e timpul sa dea un semn de viata. La fel si Ralu_d, chiar daca scrie la alte subiecte.
Adica eu asa m-am gandit, nu ca as avea ceva cu vreo fata. De aceea am zis ca lista nu e definitiva, ca accept orice propunere.

Bic, multumesc pentru ajutor (trimis de PM-uri fetelor)

Gata, vrea chiti sa se joace cu mine (si-a bagat capul in pantalonii mei)

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Feli nu le treci oricum provizoriu cu roz, sau dedesubt, pe o listuta separata? Adica o stare tranzitorie timp in care daca revin si zic ca vor sa ramana - raman, daca nu apar, la un moment dat le stergem definitiv.

Hildegard era de bastina la mamici de sepembrie octombrie. A scris si la noi o perioada, dupa care la un moment dat s-a suparat si a plecat.

gabitaco OK.

pisi e un soi de special guest star...

Mergi la inceput

Fetelor, nush despre voi dar eu incep sa retraiesc suspansul, bucuria si emotiile de anul trecut. Anul asta avem datele frumos scrise pe listuta, anul trecut faceam pariuri care urmeaza sa nasca...

A fost minunat sa traim experienta sarcinii, nasterii si primului an impreuna. Parca emotia nasterii propriului copilas s-a multiplicat de ... vreo 80 de ori.

Uite si acum, ca sunt atatia bebei bolnavi ne e mai usor ca suntem impreuna, ne ma sfatuim unele pe altele si nu ne simtim singure in fata problemelor.

Sunt in butoiul cu melancoleala. Ar trebui sa ma intorc la treaba . Ca de azi intr-o saptamana....

P.S. Va rog mult Nataliei sa nu-i faceti subiect separat la Evenimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Mimi, felicitari, sa fie intr-un ceas bun! ... chiar daca n-a fost planificat !!!

Feli, iti multumesc pentru urarile de bine! Am fost ieri la si ne-a spus ca are "un pic" de rosu in gat, respectiv are "adenofaringita ac", nu stiu daca am retinut bine. Oricum febra nu a facut; a avut un pic de temperatura (inainte de mers la dr. avea 38.2 si pe seara avea 37.9). O sa-i dau osscilococcilum si panadol de 3 ori pe zi ca sa nu se complice treaba. Mucisor tot avem in continuare si ne chinuim in fel si chip sa-i scoatem. Sper sa trecem peste raceala asta fara complicatii, adica fara antibiotic!

Sanatate multa tuturor!

Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)

Mergi la inceput