Mamici de noiembrie - decembrie 2006(48)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

FATIMA,
ce mult ma bucur ca ai aparut si tu...,ne-am tot ingrijorat si mai mereu se vorbea de tine pe forum...,bine ca mama ta este bine,eu nu am apucat sa citesc din urma ,dar cel mai important lucru este ca sinteti bine.te pup
INGERAS,
multumesc de intimpinare,te pup dulce.

Am si eu citeva poze noi cu burtica si am sa incerc sa vi le arat si voua.

dandusa 38 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna din nou

mi-e ceva mai bine, de-a dreptul am zis ca s-or fi terminat si rufele lu` bebelina pe care le-a pus alex de dimineata, dar am constatat ca nici nu incepuse procesul de spalare, ca nu e nici fir de apa!cred ca nu a patit nimic masina, nu? vom vedea.

am o intrebare, pt acelea dintre voi care au inceput sa se unga pe sani. de cand ma dau eu, adica cred ca de vreo saptamana, au inceput sa ma cam doara sfarcurile. nu prea e bine, nu?

chris 33+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

dandusa, si mie mi-ati lipsit tare mult...intr-adevar, mama e mai bine..sper sa fie din ce in ce mai bine..
foarte frumoase pozele, foarte frumoasa mamica..

fatima 36+ si eva ioana

Mergi la inceput

dolores, hai ca incerc sa ma fac si eu utila..

"Pentru a preveni anemia este necesara consumarea de alimente bogate in fier precum carnea, pestele ficatul, carnea de pasare, ouale, legumele cu frunze verzi, dovleac, spanac, cartofii dulci, fasolea uscata, cereale sau fructe proaspete. Se recomanda adaugarea unei cantitati mari de frunze verzi la supe si gatitul in vase de fier (o parte din fierul din compozitia vasului va trece in alimente).

In plus este importanta prezenta substantelor care intensifica absorbtia de fier. O astfel de absorbtie poate varia de la 2% la 40% depinzand de prezenta sau absenta intensificatorilor sau inhibitorilor absorbtiei fierului la mese. Efectul inhibitor sau intensificator al acestor substante apare atunci cand ele sunt consumate impreuna cu alimentele care contin fier. De exemplu, daca sucul de portocale este baut cu o ora sau doua dupa masa, are un impact minim asupra absorbtiei de fier. Acelasi lucru este valabil si pentru inhibitori.

Factori care intensifica absorbtia de fier
• Carnea, carnea de pasare, pestele sau fructele de mare;
• Vitamina C (acid asorbic) prezenta in fructe, sucuri, cartofi si alte legume (cu frunze verzi: varza, salata, etc);
• Alimente fermentate sau germinate si condimentate (de exemplu sosul de soia). Fermentatia, gatitul sau germinatia are avantajul de a reduce cantitatea de fitati, substante inhibitoare a absorbtiei de fier.

Factori care inhiba absorbtia de fier
• Fitatii prezenti in cereale, faina alba, legume, nuci si seminte. Pentru a depasi aceasta problema cerealele pot fi procesate prin fermentatie iar painea poate fi facuta din aluat cu drojdie;
• Compusi fenolici care leaga fierul (tanin), cei mai puternici inhibitori ai absorbtiei continuti in ceai, cafea, cacao, infuzii de plante si anumite mirodenii;
• Calciul sub diferite forme, laptele si produsele lactate."

sper sa-ti fie de folos cu ceva..
daca e nevoie, eu ma ofer pt. un transplant de Fe..eu am prea mult..maxim normal e 150, eu am 205..m-a intrebat T.: ce mananc? suruburi? piulite? ...de, unii nu prea au, altii au prea mult..

chris80, pe mine sfarcurile m-au durut de la inceputul sarcinii..

fatima 36+ si eva ioana

Mergi la inceput

FATIMA,
ai si vazut pozele?Eu ma chinuiam sa le pun ,dar se pare ca ai fost rapida.Multumesc de compliment si fug sa mai vad si eu poze noi in special cu tine ,ca nu te-am mai vazut de mult.Sper sa am ce vede

dandusa 38 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa

Mergi la inceput

dandusa, eu n-am mai pus poze noi...sper ca in curand..azi mergem sa luam si patutul, si dupa ce o sa aranjez totul, o sa fac si poze..am unele mai vechi, dar cred ca le-ati vazut..dar nu reusesc sa le pun in album, nu stiu de ce..

poze mai vechi

fatima 36+ si eva ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

fatima imi esti fffff utila...multumesc mult pentru informatii...ce tare ai fost cu faza cu suruburi, haha

dandusa numai burta e de tine ca in rest ai ramas la fel de slabutza..si sexy

dolores 33+David Cristian
poze
poze dolores

"Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim. Cea mai buna expresie a dragostei este timpul. Cel mai bun timp pentru a iubi este acum."

Mergi la inceput

Da...,am crezut ca o sa am o groaza de poze de vazut si-mi place la nebunie sa ma uit pe poze...,dar nu prea ati mai facut in ultima periaoada.
FATIMA,
le stiu pe astea ,sint super ,imi plac mult ,esti frumoasa foc.Sa ne pui ceva nou ,curind,ok?
DOLORES,
am luat 13 kg si eu credeam ca am sa iau mult mai mult ...,dar ce sa fac...,nu se prea pune.Multumesc de compliment.Vreau si eu poze cu burtica de David.Ce zici?

dandusa 38 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

dragelor,
am inceput sa iau calciu si dupa max 30 min cand l-am terminat m-au apucat niste dureri de burtok de numa si in acelsi timp si o hemoragie pe nas. nu cred ca s-a absorbit asa de repede calciu incat sa aiba un efect traznet ...nust ....cred ca e de la capul meu ;) asa o fii ?

pupici si la toate fetili
D

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna burticelele mele dragi....sa nu ma bateti ca am absentat atata.....oricum nu cred ca mi-ati simtit lipsa....(sunt rea acum...stiu......)....dar pur si simplu nu am avut forma necesara...v-am citit pana la ultimul rand...pentru ca deja sunt prea dependenta de forum si nu pot sa respir fara el....!
Vad ca m-ati intrebat ce probleme am avut....nu vreau acum sa plictisesc pe nimeni cu problema mea dar asa pe scurt....sora mea a fost operata de urgenta de amigdale...de 6 luni umbla la medici pentru ca le avea inflamate si nu putea sa respire...si toate tratamentele au fost pentru alergie....pana cand luni s-a hotarat sa mearga mama cu ea in alt oras....si s-a dovedit contrariul...amigdalele erau roase de tot....Aslo a avut 600 si daca mai statea asa acasa.....putea sa moara de septicemie...a fost operata miercuri si de atunci stau mai mult cu ea....o doare foarte tare si nu poate sa manance...si sunt si mai ingrozita de atunci de nastere.....
Multumesc din suflet fetelor care mi-au dus lipsa....dolores,roxanica,ramsan,adinazot,asiza,...............multi si dulci....
Raluca..am vazut si eu vestile....deci ai sosit acasa...cum esti?
Dandusica....ce bucurie ca ne-ai scris...ai vazut ca ne-am facut griji ca nu mai apuci sa intrii inainte de a naste...se pare ca saptamana viitoare vei fi o mamica fericita....
Danita..........si iar iti multumesc din suflet pentru surpriza din mail....sper ca esti ok....
Kokorina.....
Va pup pe toate si sper sa aveti o zi linistita.....

alexandra 35 + cu Mark Andrei
poze

"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput