Mamici de noiembrie - decembrie 2006(48)
Raspunsuri - Pagina 19
a_deju spune:
miraco, cezariana e indicata la femeile cu o miopie avansata. nu stiu insa ce se incadreaza la capitolul miopie avansata: eu am -3.5 si -3 (nu mai stiu la care ochi cum), dar dna dr mi-a spus ca nu e obligatoriu de cezariana din acest punct de vedere, dar e mai bine, pt ca ulterior nasterii, oricum dioptriile se schimba... nu am facut control special la oftalmolog, ca nu aveam de ce. e valabila ultima hartuita de la ultimul control (asta daca nu e de-acum vreo 5 ani, eventual..), si oricum nu prea cred sa se uite cineva pe ea, ca la chestiile astea te crede lumea pe cuvant. in cazul in care nasti cu epidurala, si daca epidurala prinde, nu cred ca miopia e o problema, pt ca nu treci prin acelasi "chin" ca la o nastere naturala....
Deea 30+ , viitoare mami de Eric
PICS
ERIC
dortmund
atudor spune:
Fetelor, ori eu am luat-o razna, ori chiar se intampla...mi s-a lasat brusc burtik...de aseara pana azi; de aici or fi rezultat si durerile pe care le resimt de 2 nopti....cine mai stie
Ana 37w6d cu Tiberiu Mihai
ama.lia spune:
Gabitza_max eu vin, cred ca vine si m_monique. Am fost la piata, abia acum am vazut mesajul tau
Amalia 34+ si
ama.lia spune:
mio75, si eu fac baie cam de cand s-a mai racit afara, si cel putin pe primele le-am savurat cu adevarat. Periculos este la inceputul sarcinii, acum la sfarsit trebuie sa nu fie apa ffff fierbinte, iar eu umplu cada cam jumate (sau un pic mai mult) si nu stau mult.
Amalia 34+ si
Gabitza_max spune:
Aaaaa...hai ca am mai descoperit ceva mesaje mai vechi pe vechiul volum (47), asa ca va raspund abia acum. Scuze ca nu m-am prins mai din timp sa mai dau un ochi si p-acolo...
Mamilili: Felicitari pt. bebe! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate, bucurii din plin si dragoste cat cuprinde! Sa va bucurati de el toata viata si sa va aduca numai satisfactii!
Ramsan: Multumesc mult de tot ca m-ai mai luminat si pe mine cu emoticoanele astea! La cat de chiorutza sunt nu ma mira ca nu mi-am bagat inca nasu' in treaba cu "show entire smile list". Sa vezi acu' ce de emoticoane bag!
M_Monique: da, io eram aia, adica spargatoarea de gashca! Chiar sper sa ne cunoastem azi!
V-am pupat fetele ca tre' sa fug! rupem usa ca s-a terminat programul! Uraaa !
Gabitza 30+
ramsan spune:
Kokorina ce m-ai facut sa rad ... cum sa plec la spital si sa nu va dau de veste si voua? E frumos sa facem asa ceva dupa ce am facut odiseea impreuna? Bineinteles ca nr. meu de tel. este in lista de care are grija Marcelina noastra (chiar pe unde umbla fata asta??).. si cu siguranta trimit un SMS cel putin unei burtici de DC sa anunte ce si cum (daca plecarea mea e mai precipitata)... hai ca si tu ai talent la povestit si tinut omu' in suspans... auzi la ea.. pentru ce i-a multumit sotul in mod special?!
Mio ce te faci daca se rupe apa casa la Oradea?? Ti-ai pus intrebarea asta... ca in acest caz trebuie sa ajungi la spital in MAXIM O ORA!!!! Ai grija de ciobanelul tau drag ...ce tatic curajos va avea daca el vrea sa-l moseasca pe fecior si...mai am ceva de spus in legatura cu baia calduta...
La cursurile Lamaze pe care le-am facut d-na dr. ne-a spus ca daca ne ia cu episoade de dureri, mai neregulate, mai greu de identificat cu durerile nasterii, sa luam cate un no-spa si sa stam in cada cu apa calduta cam 10 minute cu jetul dusului pozitionat pe partea lombara iar daca durerile cedeaza a fost alarma falsa, daca se tin de treaba, atunci nu este de gluma si trebuie sa monitorizam contractiile la cate minute sunt, cat dureaza si cat sunt de intense, iar cand au frecventa de 5 minute sa luam bagajul si la spital cu noi. Se recomanda ca atunci cand te apuca contractiile fara ruperea membranelor, pe timp de zi sa iti continui activitatea pe care ai inceput-o, iar daca te iau noaptea sa incerci sa te odihnesti pana ajungi la frecv. de 5 min.
Fatima si la noi este frigutz in casa - sunt cam 20 de grade - ca nu am avut posibilitati sa montam centrala, dar in caz de nevoie aducem in calorifer electric Multumesc pentru incurajari... eu chiar nu am nici o frica, merg cu DD inainte si gata.
Alex
Bambo cred ca am avut noroc cu carul.. azi dimineata cand am ajuns la cabinet era plin doar de burtici in luna maaare
Acuma ma gandesc oare este posibil ca un bebelush in burtik sa ia in greutate cate 300 de grame pe sapt.?? Voi ce spuneti? Eu in graficele de crestere am vazut ca este ia aprox. 250 de grame in ultimele sapt. dar chiar asa inca nu am vazut... Veniti si voi cu o idee va rog
Fetelor care au fetite si au venit morcovite de la echo ca bebelinele lor par a fi mai micutze, sa stiti ca in general fetitele se nasc cu greutate mai mica, asa sunt ele, mai fine si fragile, dar recupereaza foarte bine dupa aceea. Asa ca nu aveti nici un motiv de ingrijorare. Eu ma intreb daca nu cumva o fi fost vreo problema cu echograful ala de bebeloiul meu este asa de mare. Eu il si simt ca ma muta cateodata din pat cand face cate o tumba, deci.. cum o fi sa fie... El se pare ca este foarte pregatit sa-si faca aparitia pe lume, iar mami il asteapta cu drag acuma ma rog la DD sa nu se mai foiasca asa cum face el de obicei si sa stea locului cu fundu'n sus ca sa poata iesi ok. Azi i-am spalat lucrusoarele albe si mai urmeaza o tura cu cele colorate.. apoi trebuie sa le calc ceea ce nu imi place deloc.
Iar spun povesti pe aici...
Ramona 37+ Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
ramsan spune:
Gabitza cu placere... si eu am intrebat pe altii la randul meu... nu suntem experte de DC
Ramona 37+ Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
dolores spune:
chinico,uite ca am anemie. luat tardyferon si inca mi-a zis sa iau in continuare.ce sa facem...in pat sincer nu pot sa stau..poate doar legata..si asa o sa stau in casa toata iarna...desi toata lumea care ma vede imi zice ca o sa nasc pe strada...ca toata ziua colind...acum sper sa nu fie chiar asa./..dar am tot avut diverse treburi ce trebuiau rezolvate..daca stau in pat nu se rezolva singure...acum daac doamne fereste aveam probleme ceva mai serioase...pat scria pe mine
aelita si dimineatza am dat trezirea...cum de m-ai ratat????mananc dar poate ca nu mananc ce trebuie...de exemplu dr mi-a zis ieri sa mananc carne, iar eu de la inceputul sarcinii nu o suport...de nici-o culoare
chris tu cu dr H vei naste??normal ca a stat de explicatii si de alte chestii..dar zi-mi un lucru..tot asa a apasat cu aparatul ala pe burta???pt ca acum chiar ma apuca dracii..ce-o fi avut cu fatza lui david sa-i turteasca in halul asta nasul????
dolores 33+David Cristian
poze
poze dolores
"Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim. Cea mai buna expresie a dragostei este timpul. Cel mai bun timp pentru a iubi este acum."
MAMAMATEI spune:
Buna burtici,
Desi scriu mai rar, va urmaresc in fiecare zi;
Am o intrebare urgenta, arde rau....
Nepotica mea are varicela de vreo 8 zile; Socrii au intrat in contact cu ea dar si cu fetita mea care a avut varicela; Eu si sotul am avut in copilarie; O mai pot contacta? Stiu ca riscurile sunt mari in cazul in care contactez virusul...Rudele s-au obosit sa ma anunte abia azi...Sa le interzic socrilor sa ma mai viziteze?
ruxandra_sb spune:
Deci o veste buna, buna:
Raluca e acum acasa!!!
Putin obosita si zdruncinata dupa drum, dar bine.
P.S. Raluca, ti-am trimis PM
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)