Mamici de noiembrie - decembrie 2006(48)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Felicitari pt rezultatele de la ecografii! Ce ma bucur ca toata lumea vine cu vesti bune! Noi ne ducem de-abia pe 30 oct.

Am schimbat semnatura iar bebitza mea cred ca muta mobila

Ref la tema zilei de ieri:
Sotzul va imparti tot, in afara de anestezist, caruia de obicei i se da in sala si de maruntis dupa mutarea in rezerva :)

Pupicei, Ingeras 31+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

MIO75, tu vei naste la Cj, la Stanca? Eu sunt din Satu Mare si mi-am pus si eu intrebarea daca sa merg in Cj sa nasc, mai ales ca la noi e moda fie cu Ungaria, fie cu Cj. Dar parca ma ingrozeste drumul pana acolo, cam 3 ore ar fi si la mine, va fi si luna decembrie, daca ajung la termen. Chiar nu ma pot hotari daca sa nasc in Cj sau sa raman acasuca. Am si aici in Sm un dr. tanar , tare devotat profesiei si pacientelor, numai lucruri bune am auzit despre el de la fetele insarcinate sau proaspetele mamici. Dar pe tine ce te-a determinat sa nasti in Cj, oricum fata de Sm, Oradea este ... metropola.

ROXANA 33 + DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Mai fetelor mai, pai cred ca depinde de personalitatea fiecaruia pana la urma. Ca eu tot gemeni sunt dar n-ai vazut om mai hotarat ca mine, eu sunt genul, vazut-placut-luat decizie, nu mai stau nici o clipa pe ganduri. Ca sa nu mai zic, daca mi se pune pata pe ceva nu ma scoti dintr-ale mele sub nici o forma. Nici macar sotul care este taur si se zice ca sunt cei mai incapatinati si nu cedeaza Da cu mine nu-i merge.
Leyla 33+

quote:
Originally posted by roxanica2006
Madaluta, si eu sunt gemeni, naspa zodie, nu pot hotari nici ce paturica sa-i iau copilului :-), dar apoi cum sa nasc? Dar tu ce motive aveai sa optezi pt. cezariana? Eu am mai scris pe forum ca dr. meu, spre surprinderea mea, mi-a propus el din proprie initiativa sa fac cezariana, motivand ca sunt f. sensibila. si crede-ma nu e genul care sa impuna o operatie numai de drgaul "plicului".
ROXANA 33 + DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraco spune:

Kokorina la multi anicu intarziere sotului tau...Auzi ce m-ai distrat cum ai plecat tu la spital"cu bagajul intr-o mana si cu sotul in cealalta"...Mai dar prin ce emotii ai mai trecut si tu...e bine ca ai umorEsti tare...
A_dejuLa ulti ani sotiorului au drag...petrecere frumoasa...Si cand termini cu musafirii poate ne spui si noua "mioapelor"cine ti-a recomandat cezariana,oftalmologul...si in ce a constat controlul pe care ti l-a facut...?Ca trebe sa ajung si eu pe acolo...
Dolores,MiroCum mai stati cu tensiunea?
Dolores,dar la tine contractiile sunt dureroase...Si mie mi se contracta burtica asa de rau cateodata...mi se intareste pietroi ..si parca se aduna toata in jurul burticului...Cand m-am ridicat odata de peabia m-am indreptat...Cat despre anemie...ce sa-ti zic:nu-ti face griji prea mari...ai grija sa papi bine si diversificat.
Chiar asa fetele...mie desi mi-a iesit calciul sub limita dr.nici nu vrea sa auda sa iau suplimentar.Cica nu are nevoie de contractii aiurea...mi-a zis sa consum in continuare lactate,sa beau laptic...Eu parca as lua dar...nu stiu ce...(voi ce ca luati cu mg?...efervescent)
Miro ,sper sa stea dr.ala linistit la fundul tau macar cand vei naste,sa nu fie nevoit dani sa alerge dupa el pe scarile spitalului...auzi sa uite de voi...Tare zapacit mi s-a parut.Sa va zic si de al meu care e un dulce...cand am ajuns la ultimul eco...ce credeti eram vreo 3 programate laora 18bineinteles ca imediat a aparut o alta pt ora 18,10...Ce sa mai zic de ne-o lua pe toate nascutul deodata...
Mai fetelor dar ce bebei grasuni aveti deja...Eu zic sa stati linistite sa nu va mai faceti atatea griji singure...si nu mai cautati nod in papura daca doctorii au zis ca-i bine ...apoi e bine...Eu ce sa mai zic...sa-mi dau cu presupusul si eu?>Mie nu mi-a zis la ultimul eco nicio masuratoare...a zis doar ca e bine...Ma bucur mult pt grasunii si grasunele voastre...se pare ca-s pregatiti sa va cunoasca...si noi ne pregatim de galerie,nu?
La echo bebe Rares este IMEEEENS... are deja 3600 g (oare pe unde il scot)ce mi-a placut...Vezi tu pe unde...

Miraco32+ si "dulceata lu'mami"
burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza_max spune:

Buna burtici,

O scurta intrebare ca iar sunt pe fuga: vine vreo mamica din Bucuresti in dupa-amiaza asta la cursul pentru parinti de la Spitalul Filantropia?

V-am pupacit pe toate si aveti multa grija de voi si de bebeii vostri!

Uffff...abia astept sa stau si io acasa si sa vorbesc mai des cu voi, asa cum faceti cele mai multe dintre voi.

Gabitza 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Spun si eu o buna dimineata tarzie, m-am trezit pe la 10 dar am stat sa citesc din urma, ca tare harnicute mai sunteti..eu cu somnul n-am probleme, dorm cam 8-10 ore pe noapte, cu intreruperile de rigoare (din cauza de pipi si de sforaitul sotului ), iar uneori mai atipesc si ziua vreo ora ..

..si eu sufar dupa cafeluta de dimineata, am fost la medicul de familie care mi-a gasit si mie tensiunea marita. vineri astept rezultatul analalizelor, sa vedem cum iese sumarul de urina. am fost si la cardiolog, am facut un EKG, dar mi-a spus ca e OK, nu-mi da tratament, dar se impune dieta fara sare. asa ca , de 2 zile am exclus total sarea din alimentatie, inclusiv din paine. nu prea are nici un gust mancarea, dar constat ca ma simt foarte bine. mi s-au retras edemele, mi-a scazut tensiunea chiar din urmatoarea zi, sunt parca mai usoara. mi-au ramas chiar ca niste cute mici in jurul gleznelor de la cata apa aveam in tesuturi..

aveti grija de voi, dragutele, cu schimbarea asta a vremii! mai puneti pe voi cateva hainute, stati sub plapumioara, ca-i pacat sa ne imbolnavim chiar acum, la final..si la noi in casa sunt vreo 18 grade, sper sa bage caldura cat mai repede..sa nu trebuiasca sa cumparam radiator sau calorifer electric cand va veni bebelusha..

kokorina, ce haios sotiorul tau..si ce cadouri frumoase i-ai facut ( inclusiv cel involuntar , cu sforaitul)..
ramsan, felicitari, mami! 3.600 kg!..ce grasunel ai in burtica..si mai ales, gata de start ..bravo..
chinico, si eu la fel ma ingrijorez cand nu-mi iau portia de dimineata de picioruse, dar am observat ca daca mangai burtica si vorbesc cu ea, imediat imi da un semn..manaca-o-ar mama, ce bine comunicam noi de pe acum..
madaluta, daca doctorul ti-a recom. nastere naturala, inseamna ca totul decurge perfect, si daca ai si incredere in ea, ce-ti mai faci probleme? mie, sincera sa fiu, mi-e mai teama de cezariana..
panaa, draga mea, nu te ingrijora nici pentru greutate, care se incadreaza in normele varstei sarcinii, nici pentru masuratorile de la eco..relevante sunt craniul si femurul, iar daca sunt mai maricele cu 2 sapt., cu atat mai bine, inseamna ca o sa fie o lungana..are cu cine semana, nu? si a noastra a fost la fel la fiecare eco..chiar ne-au spus si ecografistul si ginecologul ca o sa aiba membrele lungi..asa ca..direct pe podium cu ele..
roxana c., chiar ca nazdravane mandrele tale.. cu cine seamana? subscriu la sfaturile kokorinai si ale lui miro..chiar citeam intr-una din cartile de pe mail-ul comun (toate f. interesante), ca trebuie sa impunem anumite restrictii si corectii..a incercat sa te minta si trebuie sa inteleaga ca a gresit..tu o cunosti mai bine si stii ce functioneaza cu ea..
aelita, da, asa e cu peridurala, daca se prelungeste travaliul si mai au timp, iti mai fac o doza..dar din ce am auzit eu, nu stiu cat e de adevarat, nu fac mai mult de 2 doze, de aia e preferabil sa inceapa de la o dilatatie 4-5..am o prietena careia i-au facut prima doza, care a durat vreo 4 ore, dar nu ajunsese inca la dilatie maxima, i-au mai facut una, dar nici dupa a 2-a, deci inca 4 ore, nu era pregatita, si nu i-au mai facut, asa ca ultimele dureri, si cele ale expulziei le-a suportat "pe viu"..
mio75, si eu am inceput sa fac in cada de prin saptamana 32, e drept, nu fierbinte, doar calduta, si fara sa stau prea mult..am auzit ca acum, in ultim. trim. ar fi indicat, mai ales cand ai dureri de burtica sau contractii..relaxeaza..dar repet, nu fierbinte..
atudor microbiosta?... si tu? mmm...popcorn si berica fara alcool?... si tu? ...HAI RAPID!!!

fatima 36+ si eva ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mio75 spune:

Roxanica ,o prietena a mea a pierdut o sarcina iar la a doua a nascut la 5-6 luni aici in spital dar fara medic fiindca doctorita ei s-a enervat ca a fost deranjata pe mobil si n-a venit iar medicul de garda avea alta treaba nici macar nu si-a mutat fundul pana in salon sa vada ce e desi fusese chemat clar de asistenta.Deci, prietena mea a nascut in salon cu asistenta ( care a stat cu ea fiindca fusesera colege la Liceul Sanitar), un baietel viu ce plangea de rupea pamantul dar care nu a trait decat o ora in incubator.
Nici pana azi nu i s-a explicat de ce s-a intamplat asa ceva iar eu am jurat atunci ca nu ma las pe mana doctorilor de aici. In plus o alta prietena de-a noastra a nascut la Cluj , langa ea o tipa tot in 5-6 luni, copilul i-a fost conectat la niste aparate super performante si azi e o fetita sanatoasa.
In Oradeanici macar epidurala nu se face, nu au nimic...

quote:
Originally posted by roxanica2006

MIO75, tu vei naste la Cj, la Stanca? Eu sunt din Satu Mare si mi-am pus si eu intrebarea daca sa merg in Cj sa nasc, mai ales ca la noi e moda fie cu Ungaria, fie cu Cj. Dar parca ma ingrozeste drumul pana acolo, cam 3 ore ar fi si la mine, va fi si luna decembrie, daca ajung la termen. Chiar nu ma pot hotari daca sa nasc in Cj sau sa raman acasuca. Am si aici in Sm un dr. tanar , tare devotat profesiei si pacientelor, numai lucruri bune am auzit despre el de la fetele insarcinate sau proaspetele mamici. Dar pe tine ce te-a determinat sa nasti in Cj, oricum fata de Sm, Oradea este ... metropola.

ROXANA 33 + DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Mio mie mi-a zis moasa ca pot face baie cat vreau.Problema-i sa nu faci baie in mare sau piscina publica in ultimele 4 saptamani pt ca suntem mai predispuse la infectii(col mai moale, mai deschis, scurgeri mai dese...alea-alea..stii tu).
Si faza cu apa fierbinte stiam ca nu-i deloc indicata in primele luni caci poate provoca o desprindere de una alta... dar oricum, doar nu vrei sa te fierbi?

Dbunny35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

MIO75, ma ingrozesc asemenea povesti. Sa stii ca si eu eram foarte hotarata sa nasc in Cj, dar anul trecut, cand am pierdut o sarcina, am umblat la Cj la Stanca si eram super incantata, mergeam f. des, aveam impresia ca sunt niste profesionisti desavarsiti, iar intr-un final dr. meu din Sm mi-a spus, la 3 luni ca am sarcina oprita in evolutie, si eu fusesem ziua anterioara in Cj si nu mi-a spus nimeni nimic. Am ramas cu un gust amar... Am realizat totusi ca nu putea sa ma ajute nici un dr. cu nimic, mi s-a explicat ca "natura" si-a facut treaba, corpul meu a respins un "produs" nesanatos. Aiurea, sec, dar asta a fost. Nu vreau sa intristez pe nimeni acum cu povesti despre sarcini pierdute, am vrut doar sa-ti spun ca atunci am realizat ca sunt situatii limita in care nici macar dr. profesionisti si super renumiti din Cj nu te pot ajuta. Poate am ajuns la o concluzie tampita, dar atunci am hotarat sa raman in Sm.
Leyla, bravo tie, dragutza, ca esti atat de hotarata, eu recunosc ... nu sunt, am probleme uriase la capitolul asta...

ROXANA 33 + DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

a_deju nu stiu cum sunt cele de la 7,am inteles ca sunt foarte curate,eu vreau sa nasc la 6 ca mi se pare mai curat si le cunosc pe asistente,eu una nu vreau sa fiu singura in camera.

Mihaela si bebita Amalia

Mergi la inceput