Copiluti de mai-iunie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Buna, fetele! Imi pare rau pentru ieri, dar m-am luat cu treaba, ca trageau maimutele astea de mine si cind m-am asezat din nou la calculator, voi faceati deja nani. Dar am salvat conversatia si am citit-o dupa ce am venit de la curs. Am dormit foarte putin, dar nu din cauza Tudorei, ci pentru ca asa las eu totul in ultimul timp, am facut pentru socri doua albume de vreo 300 de poze cu noi, din ultimii doi ani. Noi avem multe poze, dar foarte putine tiparite si cum ei nu au acces la un calculator ne vad doar cind binevoim sa tiparim o parte din ele. Mi-a luat timp, pentru ca a trebuit sa si scriu pe spate din cind in cind, sa le pun in ordine, sa le bag in album... ma rog, dar au iesit foarte frumoase, se vor bucura sigur sa vada evolutia fetelor. De Craciun vreau sa fac si pentru ai mei la fel, ca tot am pozele sortate si puse pe CD, nu va trebui decit sa ma duc sa le printez. Si m-am sculat apoi la 7, am pregatit pachet si haine pentru toti, i-am scos din casa si dus pe la gradinita/scoala si acum trebuie sa termin de facut bagajul lui tati. Sotul meu pleaca astazi in Romania si va sta doua saptamini. Deja mi-e dor de el! Pina il vad acasa inapoi... E emotionat si agitat... of, doamne, abia astept sa plecam toti, poate la vara. Si poate nu vreti sa va intilniti cu mine, ca eu numai asta visez, Herastrau si fintinile lui Mazare... si multe mamici si multi copiluti de mai-iunie 2005.![]()
Beatrice, ce am vazut la Alex pare dermatita atopica. Iar daca iti spune mereu ca e alergie, de ce nu iti da trimitere la un test. Eu i-am facut Agatei la doi ani si ceva si la 3 ani si ceva, teste pentru tot ca sa vad daca e alergica la ceva (a avut dermatita atopica la 8 luni si apoi tot ii apareau in diverse locuri tot felul de bubite si eczeme). Si asa stiu ca nu e alergica la nimic, doar ca are o piele sensibila si trebuie sa i-o hidratez tot timpul.
Monu, in schimb la Alexia (hm, Alex si Alexia cu bube...) pare Roseola Infantum sau o alta viroza asemanatoare, asa aratau bubele la Tudura cind a avut. Si tot dupa o perioada cu febra s-a intimplat. Intr-o saptamina a trecut tot, dar am stat o zi la Urgenta cu 40 de grade nestiind ce are... va amintiti voi. Nici la unul, nici la altul nu pare a fi vreo boala a copilariei. Imi dau si eu cu parerea, ca am devenit experta.
Adina, am citit articolul!!! Sar'mina, nu-l citisem! De aia il iubesc eu pe Mircea Dinescu! Ca stie dom'le sa traiasca si sa scrie. Si ii dau perfecta dreptate. Eu am muncit mult, nu am fugit de munca de la 18 la 32 de ani. Dar eram singura! Dupa ce m-am casatorit si am facut copii, de buna voie si nesilita de nimeni, fug de orice munca, de orice responsabilitate care imi poate afecta viata de familie. Si sint tare mindra de asta! Desi parerile unora din jur nu-mi sint favorabile. Cel putin aici, unde toti alearga ca nebunii sa se realizeze, sa-si ia tot ce nu au putut sa aiba in Romania (ca de asta au venit, nu?), unde toti (imigranti si quebecosi) isi duc copiii la cresa/scoala/gradinita la 7 dimineata si ii iau la 6 seara si asta de la citeva luni, a sta acasa cu copiii e cel putin indecent. Mie mi se pare in regula si o varianta si cealalta, atita timp cit ti-ai stabilit bine de tot prioritatile. Pentru ca nici un serviciu bun nu indicat sa-l pierzi stind cu copilul, care are nevoie de multe si tu poti sa-i oferi tocmai datorita acestui servici. Dar, desi eu nu judec pe nimeni, nu pot spune acelasi lucru referitor la varianta aleasa de mine, de a renunta la tot (nici nu am avut un serviciu super, deci mi-a fost usor intr-un fel sa renunt) pentru a ma ocupa de familie si de copii. Lucrul cel mai important insa este ca, atunci cind sintem prinsi de valul cotidianului sa ne aducem aminte ca odata cu acesta trece si viata noastra, a celor dragi si mai ales a copiilor nostri. Si nu trebuie sa ne fie rusine ca mai si fugim un pic de munca si de responsabilitati, in favoarea un timp bine petrecut singur sau cu cei dragi. Daca ar fi dupa mine, eu as fugi tot timpul, dar nu e, asa a fug si eu cind pot.![]()
Gusta, sanatate! Sa dea Domnu sa te faci repede bine!
TDI, si la noi e al fel cu asigurarea. Bine ca voi sinteti bine!
Androix, cum te mai simti! M-a distrat cind am citit ca te duci la frigider, asa am fost eu la Agata, daca vreun coleg fosnea o hirtie, simteam cum mor de curiozitate sa stiu ce maninca si ma lua o foameee... Se distrau pe seama mea, ba chiar faceau si intentionat. O sa fie un mincacios (precizez ca acordul la genul masculin este facut de ordin general, in speta cu cuvintul bebelus
) Cind afli ce ai in burtica?
Nu mai stiu ce am citit, ca am citit tot, dar nu mai pot sta. Ma duc sa termin bagajul si apoi sa iau casa de la un capat si sa fac un pic de ordine si curatenie, ca iar e ca la nebuni. Ca apoi ma duc dupa fete, apoi pleaca tati si dupa-amiaza avem patinaj.
Ah, m-am cintarit dmineata si am 67 de kilograme! Cel mai putin din ultimii doi ani! Mai am 5 ca sa ajung de unde am plecat in sarcina cu Tudora si apoi inca vreo 5 ca sa ajung la greutatea la care ma simt bine. Dar trebuie sa ma reapuc de gimnastica, am facut sistematic in iarna-primavara si chiar se vedea, apoi iar m-am lenevit.
Si inca ceva: m-am hotarit sa incerc si eu sa-mi iau carnet de conducere. Trag prea mult de mine si de copii prin mijloacele de transport si inca acum am totul aproape de casa. Deocamdata imi adun materialele: am cartea, am CD-ul cu intrebarile, numarul de telefon unde sa ma inscriu pentru examenul teoretic. Si vreau sa fie surpriza pentru tati, nu-i spun pina nu-l iau (daca il iau vreodata).
Aoleu, ce m-am intins! Trebuie sa ma urnesc la treaba, ca mi-e rusine de sot, el s-a trezit dimineata la prima ora si s-a dus la cumparaturi petnru vreo saptamina, cica sa nu se rupa nevasta carind.
Va pup si intru mai pe seara sa vad care si ce face. Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabitzam spune:
Laura, Lili, v-ati intors de la Mangalia? Sa ne spuneti ce ati luat ![]()
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
nelia spune:
S-a stricat carutul!!!
Si chiar nu am bani sa iau altul acum!
Of, of, of!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
monu spune:
Am o durere groaznica de cap. Am fost la pediatru. Concluzia ei - nu este o boala a copilariei. Eventual de la virus a facut vreo reactie sau poate fi roseola. Maine mergem si la control la V Babes. Nelia inclin si eu sa cred ca este roseola. Alexia deja este rasfatata si nu te mai intelegi cu ea. Daca nu faci ce vrea ea se pune pe plans. revin ca trage de mine

Iulia Andreea 22+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
Aurasa spune:
Buna seara
Dormea Catalin si am zis sa va mai povestesc si eu cate ceva. Dupa ce am citit tot ce s-a scris, s-a trezit minuunea, asa ca acum il tin in brate, ca nu vra in pat.
Ultyima pozna a lui Catalin: m-a inchis pe balcon. Amstat la negocieri o ora, pana a aparut sotzu', xcare dupa ce s-a saturat de ras, mi-a dat drumul. Normal ca l-am facut cum mi-a venit la gura, decent dfata de cate zisesem pana a venit, dar i-am facut rezumat. Cum a fost: m-am dus sa iau hainele uscate, am uitat sa pun ceva la usa sa nu se inchida, iar Catalin cu gura pana la urechi si intr-un chiot haiducesc, a trantit usa. Cobor de pe scaunel cu hainele in brate, dau sa intru, pauza, se inchisese usa dinspre camera in pArtea de sus
Intre timp, zgatia se zgaia la mine si scotea limbuta, lipea nasul de geam, batea din palme. II zic: Catalin , mama, adu telefonul lui mami. El se duce in camera, se joaca un pic cu "gaga"(mingea), ia telefonul, il pune la ureche: da, da, mama, da. Ma infurii, tip la el, rade, continua discutia cu minme la tel. Reusesc sa despart un pic usile, cat sa intre telefonul, copilul se lasa convins sa dea telefonul, numaio ca nu intelegea micutul cum vreau eu sa il bage prin mica deschizatura. Dupa vreo jumatate de ora ajunge telefonul la mine; fericita, il sun pe sotz, plecat la cumparaturi. Creedetica a fost simplu? Surpriza: Abonatul.... nu poatre fi contactat. Ei, dracie, zic. incerc din nou, aceeasi placa. MI-am pus fara jena tot repertoriul in funciune, imbunatatit pe alocuri la adresa mobilelor,balconului, usilor, sotului care cnu mai aparea, etajului la care stam s.a.m.d. Ma mai uit pe balcon, vad masina parcata, intre timp, copilul se juca cu mingea, mai tragea de mouse, apoi a dansat pe melodia "Ghita", apoi a venit la mine la geam si a inceput din nou schimonoseala, acum ii tieam si eu isoniul ca incepuse sa se plictiseasca si ii aratam diverse chestii sa ii distrag atentia. Dupa ce a vb cu nu stiu cine, apare si sotul care ma intreaba inocent: ce caut pe balcon. II raspund, rade, apoi imi da drumul. Il iau la rost ca unde si cum si de ce. Afluca i se inchisese telefonul ca a uitat sa il incarce. Il iau intr-o alta repriza, dupa care ma calmez, bebe ii arata ca mama a stat pe balcon.
Lasand la o parte intamplarea, ma bucur ca nu a intrat in panica, nu a inceput sa planga, ci si-a vazut de treburile lui de copilas.
In rest, suntem bien. BB 2 e la locul lui cuminte, Catlin e linistit, vorbeste, rade, sde joaca, mananca, tot ce fac copilasii de varsta lui. Si lui ii place sa ciugukleasca din farfuria lui tati.
La noi nu au dat caldura inca, dar am bagat caloriferul. Asa ca azi a facut"diuss" (dush, baie) in casa, spre fericirea lui ca l-am lasat cat a vrut sa se balaceasca
Multa sanatate bebeilor bolnaviori si tuturor mamicilor.
Aurasa 
DPN 21.03.2007 si
Catalin (3.06.2005)
gabitzam spune:
Doamne, Aurelia, acum imi vine sa rad, ca mi te imaginez, dar nu prea a fost de ras. Bine ca nu s-a speriat micutzul.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
patriciaRO spune:
Loreen, pai azi am fost si am intrebat si nici vorba sa auda de ele.. Nici nu le aveau, plus ca ei le prepara pe loc si plus ca fara reteta nu ti le dau daca totusi sa zicem ca ar gasi... A cautat si in dictionar sa vada ce si cum si nu au asa ceva...
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
patriciaRO spune:
Nelia, astia nu-ti dau nimic mai, decat daca considera ei necesar. Ca cica nu este sistemul asa! puii mei!
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
andutzy spune:
Buna seara!
Gabitza, speram la un chat....![]()
In seara asta am fost la Selgros cu Tora, Tea(fata cea mare) si Anuta si mi-am luat cizmulite, tare mandra-s de ele si de mine ca uite mai nou conduc in fiecare zi, intuneric, lumina, mami pune baiatul in spate si conduce 
Andreea, cum te simti? Ma gandeam la tine inseara asta cand conduceam...Nu mai conduc cu 30/ora, sa stii 
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)