Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 29
Catalina spune:
Dano mama, nici nu te condamn. Bine faci. Ca nebunia se ia!
Ruxi, daca hormonica a putut sa stea pe scaun la nunta ei cu virinel, ca asa am vazt io la tv, poti sa stai si tu, vezi de treaba. Zi la parinte acolo si toate bune.
Cata (si cei sapte pitici) 29+
Haricleea spune:
Aventuramultumesc tare mult pentru site.am sa ma duc zilele astea cu actele la casa de asigurari de sanatate de aici sa vad ce pot face.
oana bucur ce pot sa spun decat ca am sa incerc sa fiu cat mai cuminte desi sunt o fire mmmmuuuult prea activa si nu prea ma inteleg cu stattul in pat.de col nu stiu nimic pt ca nu a putut sa-l vada dar sper sa reusesc sa vina bb sanatos.este tot ce imi dopresc mai mult si asta doresc si tuturor fetelor sa ai si tu grija mare de tine.
Salina,Aelita
am sa merg saptamana viitoare la dr Ion Ionut.dr mea de aici colaboreaza cu Ion Ionut si Moisea(parca asa il cheama) de la Giulesti si am sa merg la unul dintre ei,am sa iau nr de tel de la cabinetul lor si sper sa nu fie probleme fiind pacienta acestei dr poate ma acccepta.
Aiska la mine dr mi-a aratat ca placenta acopera orificiul deci este previe majora.ai mai multe detalii despre acest subiect?daca da te rog sa mi le impartasesti si mie.

cat despre kg eu am luat aprox 10.Dar fetelor ce conteaza asta?ne sacrificam dupa aceea!!!!important sunt bebeii sa le fie bine si sa fie sanatosi si noi de asemenea ca sa ii putem creste!!!
A!ca mi-am adus aminte va rog sa imi puneti si mie un carucior frumos albastru pt DAVID MIHAI(Mihaita cum il alinta taticul lui).

si sa auzim numai de bine!!!
29+
aiska spune:
Dana m-am tot uitat cu admiratie la hainutele si lucrusoarele pe care le-ai luat lui bebe.Ce carucior ai cumparat?
Noi anul trecut pentru Joel am achizitionat Carena Ride la 200 de euro si acum am mai luat doar un suport care se poate pune sa aiba loc doi copilasi.Cum mai este pozitia bebelusului?Sper ca s-a intors?
Cris68 noi am luat scoica separat,dar se poate regla in asa fel incit spatele nu este asa de solicitat.Adica are 3 pozitii in care se poate pune in functie de virsta copilului.Am fost 2 saptamini iar in vacanta doar eu,Joel si mama mea, la nasii romani care locuiesc in Portugalia si acolo am vazut pe strada foarte multe carucioare gen scoica.Nu stiu cit de incapatoare va fi scoica folosita drept carucior peste 6 luni de asta noi am ezitat sa luam.
Vreau sa va zic fetelor ca am facut zilnic 7-8 km de mers pe faleza cu carucioarele impreuna cu nasii care si ei au bebe,si cu toata placenta mea joasa am fost bine mersi.Nici dureri, nici intepaturi, nici contractii...Doctorii finlandezi nu mi-au dat contraindicatii in afara de aerobic si sarituri si nici nu m-am mai abtinut de vreo 2 luni la contact cu sotul.Zau daca mai inteleg ceva sau poate oi fi eu exceptia care confirma regula?![]()
Catalina nu esti singura care citeste povestile acelea de la pierderile de sarcina.Eu de cind am aflat ca am placenta joasa situata in peretele anterior am luat la puricat tot internetul si stau cu frica ca s-ar putea sa se intimple cine stie ce la operatie al meu fiind si un caz mai special, 1 la 2500 de gravide.
Aelita, intr-adevar in Finlanda nu am auzit de chestia sa nu luam lucrusoare la copii inainte. De fapt, cum am mai scris, statul ne ofera de prin saptamina 25-28 un pachet marisor continind tot ceea ce este nevoie pentru bebe in primul an.(inclusiv creme, pampersi,prezervative, tampoane pentru mamici, niste brosuri cu retete si sfaturi pentru cuplul)
Am intilnit insa alte superstitii, ca aceea cu tinerea secreta a numelui copilului pina in momentul botezului.![]()
Kateryna multumim pentru stirile despre Ckristina.Imi pare nespus de bine sa vad ca cel putin 2 dintre fetele care au fost la noi si au avut o pierdere de sarcina sint din nou gravidute!
O duminica placuta sa aveti
Sabina
25+
mamica lui Aleksi Joel 
ALINATXA spune:
Buna fetele,
Am gasit ceva ptr fetele care vor naste normal la mamici di septembrie.
Ca tot vorbeati de epiziotomie si cat de necesara ar fi, si daca tzine si de comoditatea doctorului, care ar vrea sa scoata copilul mai usor... Pentru evitarea epiziotomiei (cele care vor naste natural si mai au timp si chef sa se pregateasca) se recomanda masaj perineal zilnic cu ulei de migdale, pentru elasticizarea zonei, facut cam cu o luna inainte de DPN. Am citit ca unele femei care procedasera asa nu au avut deloc nevoie de taietura.
22+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
ylilimic spune:
Buna sa va fie duminica de azi, dragi burticutze! Chiar daca nu am postat, am citit tot cu interes!
Asa cum a zis si aiska, nu cred in superstitii si nici in Romania nu sunt intalnite peste tot.O prietena in ardeal cand a aflat ca sunt gravida a inceput sa impleteasca tot felul de hainutze pt bb, insa mi-a spus sa nu fac poze ca aduce ghinion. IN dobrogea nu se cumpara hainutze dar se fac poze. Eu le-am facut pe amandoua.Imi amintesc ca eram la Londra in urma cu 13 ani cand am vazut un bb mic de tot in marsupiu la taticul lui. Atunci credeam ca este exagerat, micutul parea mic de tot, astazi insa sunt de alta parere. Asta inseamna civilizatie, cultura, dezvoltare. INtrebarea mea frecventa este daca trebuie sa ramanem la matura din moment ce s-a inventat aspiratorul!?
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
26+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
aelita spune:
AM DORMIT DOAR TREI ORE,DE LA 8 LA 11 DIMINEATA.Un pic de curatenie..si acum fac ciorba de burta si mancare de masline cu limba.Si sa ma gandesc si la ceva dulce,ma gandesc la ceva cu mere.
Stie cineva cum se fac castanele?Am facut alaltaieri la cuptor,le-am crestat si mi-au iesit goale inauntru si tari.Nu stiu care e secretul ,ies uscate.Vreau sa mai fac acum.
Daconst,hehe ,ai gasit acolo pantofi fabricati in Romania!
despre pofte,ne-au spus la curs ca sunt psihologice.
da,scoica atat timp cat e omologata,e testata si facuta special pt bebe.altfel le faceau drepte.
criss,tot timpul mi-au placut ardelenii astia!
haha ca o cioara roz!!!
carut,eu as vrea sa iau cu landou,pe care il folosesti trei luni,dar sa fie neaparat omologat ,sa mearga la masina,la centurile de siguranta.apoi il trec la scoica,in masina.deci ar trebui sa iau unul 3 in 1.
Catalina,eu mai citesc d-astea,mai plang..Dar nu ma gandesc ca mi se intampla mie,adica ma gandesc,dar nu cat sa ma sperii,ci asa,in sensul ca ce-o vrea dzeu,oricum te gandesti si daca nu citesti.dar eu ma cam implic in situatia persoanellor,si plang pt ele,nu mai am loc sa ma gandesc ca si mie mi s-ar intampla.
Haricleea,nu cred ca e rau zece pana acum.Nu reusim noi sa fim in grafic,dar oricum e bine,nu o sa depasim chiar f f mult.CONTEAZA,sa stii! Nu pt silueta noastra vorbim de kile,ca aia e floare la ureche,slabim apoi.E vorba ca nu e bine pt bebe daca adaugam prea mult.Dar nu e cazul nostru,hehe.
aiska,voinicule ce esti ! 8 km pe zi,bravo!Fumos ca finlandezii dau ataea lucruri pt copii !!Bravo lor!
Da,cu ascunderea numelui mi-ai zis,si in Romania am auzit asta,nu sa il tii secret,lumea poa sa stie,dar sa nu il strigi asa,ca nu stiu ce spirite aud si el inca nu e botezat si protejat,nu mai stiu povestea..
30
Catalina spune:
Aelita,da, te-am observat ca te implici. Mai, jos palaria, ca poti sa faci asta si sa ramai la fel de senina si vesela cum te simtim noi aici. Bravo tie. Dar acuma hai sa iti bat si obrazu' : pai bine mai doamna, tu vorbesti de mancarile mele preferate pe aicea? As fi mancat o ciorba de burta azi ... mama, mama, si de limba cu masline ce sa mai zic. Baga o portie si pt mine te rog.
Pupici,
Cata 29+
mihacarm2002 spune:
Criss68, m-a incantat tare mult teoria ta extrapolata (daca mama se urateste, iese copilul frumos). Am mari probleme nu doar cu memoria, ci si cu concentrarea. Zilele trecute dupa ce am curatat cartofi, am aruncat si instrumentul de curatat. Mi-a parut foarte rau pt ca era f. bun calitativ, il aveam de multi ani si dadusem multi $ pe el. Nu cred ca voi gasi unul la fel prea curand !
Concluzia: al meu copil va fi un geniu (la cat e maica-sa de ametita, sa nu zic proasta).
aventura, stai linistita! Nu este niciun risc in ceea ce priveste drepturile tale legate de concediu. Daca firma da falilment, intri in somaj pt cateva luni, pana poti intra in concediul de maternitate. Cele 162 zile de concediu prenatal ti le plateste casa de sanatate, nu firma.
Marinar: ha, ha, ha, Codul rutier
A.Alina, ce frumoasa lenjerie de pat ai! In Constanta nu am vazut asa ceva. Si nici nu a fost prea scumpa! Despre apartament: no comment! Bravo voua ca ati avut idei super si ati avut rabdare sa le puneti si in practica!
Michelle, Catalina, ma rog pt voi sa veniti cu vesti bune luni de la doctor.
Si eu ma duc luni sa imi iau rezultatele la analize. Doamne-ajuta sa fie in foarte bune! Apoi vreau sa ma duc la ginec.
Mihaela 24+ 
aelita spune:
catalina,ei ,nu stiu cate de bravo e,ca ma implic sentimental sa zicem..dar altfel nu prea,desi as vrea,totusi nu fac mare lucru.
limba cu masline ti-o dau toata! cred camie nu o sa imi placa.nu mai tin minte daca am mai mancat asa ceva,daca da,de mult.eu faceam pui cu masline,dar a fost pofta sotului .l-am pus sa o taie cubulte mici si sa nu vad nimic care sa-mi aminteasca de limba ca mor,nu pot s-o vad.acum,da vedem daca gustul imi aminteste de limba aia...Chestia e ca fierb la ea,nene,mai rau ca la ciorba de burta care e gata de mult! Nu stiam ca se fierbe asa greu!
Si m-am mai apucat de un fel de tort cu mere,am citit ceva pe aici pe net,dar am inecput eu cu inventiile,ca nici nu mai stiu ce am pus si ce nu,sper sa nu fie de aruncat si asta!
Nu pot sa ma tin de retete,daca nu bag eu din top si la ochi!
Iti da mama si ciorba,ce vrei tu,daca as putea sa ma teleportez,iti sunam la usa cu sufertasul!
Tu cum te mai simti?
30

Alexia Ioana (24 mai 2005)