FIV 86

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Tocmai in momentul cheie am lipsit de pe net.
Nu vreau sa-mi arat sentimentele care ma incearca pentru a nu spori emotia ta Avalon.
Eu chiar nu stiu ce ingredient mai trebuia la tine ca sa reuseasca??????????? si Sheritrei la fel, nu stiu ce i-a lipsit? Macar de am avea certitudinea ca doctorii spun cinstit totul, macar sa poti face o evaluare folositoare pentru viitor.

Dumnezeu sa va intareasca sa o puteti lua de la capat cu numaratul, pentru ca ati fost cu mult prea aproape ca sa nu reusiti intr-o zi. Sa va lumineze Dumnezeu sa luati deciziile cele mai intelepte.

Sa nu renuntati NICIODATA la acest vis. Sa nu existe niciodata un obstacol intr-atat de mare incat sa va descurajeze profund.
Imi pare atat de rau. Sunt foarte trista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau,dar eu asa va doresc sa ajungeti:descretiti-va fruntile : http://www.youtube.com/watch?v=KfOwzG9gYuo&mode=related&search=

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rubia spune:

Va salut fetelor.Va citesc de ceva timp dar pana acum n-am avut curaj sa scriu dar vazand suportul pe care vi-l acordati m-am gandit ca as avea si eu nevoie de asa ceva.Maine fac dipherelinul,deci ma pregatesc de FIV mai mult nu stiu ce sa spun ca inca n-am vb cu dr.Fac FIV la Medsana cu Ancar ,sper sa-mi reuseasca din prima ca la scorurile care le au nu stiu daca mi-as permite un al doilea FIV. Sotul are oligospermie medie si dupa o inseminare nereusita ne-a fost recomandat FIV ,desi sunt foarte tanara 23 de ani-La mine totul e O.K.(avem deja 2 ani si ceva la activ de incercari).O sa incerc sa citesc si eu la FIV 84 despre desfasurarea operatiunii poate ma dumiresc putin.
Succes celor in asteptare si multa bafta celor in "derulare"

Va sarut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

sherio floricica de la mine...pastreaza-ti mereu zimbetul tau dulce pe buze,optimismul tau...ziua cea mare este aproape...inca un pic....si toate vor fi ca un vis urit

Rubia bine ai venit la sa fie totul intr-un ceas bun si reusita din prima..nu uita dupa sa scrii si la subiectul facut de mine "Reusita din prima??"ti-o doresc din tot sufletul si luna viitoare fugi la mamicute
Lachimultumesc pt raspuns,am sa tin cont de sfatul tau...si hai sa ne pregatim pt o noua incercare in ianuarie...care sa fie si ultima... Andicu,Carma,Cristinici,Moni, DJ mama Kitta,Victoria,Rami,Antosit,Adelia,Gabitu,Cristina38,Liana,Avalon,Mirela,Andrada,Ioana,Blondie,Danutsa
fetelor va tin pumnii...si celor care sint in asteptare si celor care se pregatesc,...si celor care pur si simplu sint alaturi de noi,multe multumiri si reusite in tot ce va doriti...eu continui si notez,notez,,caut clinici in atena si nu numai,caut medici,am si gasit ceva situri in engleza(daca vreti vi le trimit)situri grecesti in care ni se spune ce fel de alimentatie sa avem,ce ar trebui sa facem inainte si dupa fiv...am gasit si un site unde se dau sanse de la 10%pina la 70%...si am salvat pagina si azi n-am gasit=o,dar nu ma las pina n-o gasesc...exista si asa clinici cu asa rate mari de reusita????ma duc din nou in expeditiecine stie ce mai gasec...pupicele si Doamne Ajuta!!!

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Imi cer scuze ca raspund dupa atata timp, dar nu mai pot accesa forumul de acasa (momentan, sper) … Cuvintele voastre au fost ca un balsam pentru suflet acum, cand imi este tare greu. Va cunosc povestile atat de bine incat va simt foarte apropiate pe unele din voi. De aceea, dati-mi voie sa va raspund, tuturor celor care mi s-au adresat din suflet.

Rami, iti doresc sa ai parte de reusita si as vrea sa te incurajez stiind de experienta unor fete care nu au obtinut o sarcina dupa x inseminari iar FIV a fost solutia. Iti doresc ca Mos Craciun sa-ti aduca in dar un ingeras, probabil ca pe timpul acela il poti vedea deja la ecografie. Eu cred ca o cafeluta dimineata nu poate face rau mai ales daca ai tensiunea mica, eu nu am baut dupa ET deloc, dar nu pentru ca am considerat-o contraindicata, ci pentru ca nu am simtit nevoia, am stat acasa 2 saptamani si la mine cafeaua de dimineata este asociata cu agitatia inceperii unei noi zile de lucru. Dar decat sa ai indoieli, mai bine e sa pui o intrebare doctorului.

Frumoasa ‘productie’ de foliculi, Antosit, nu te gandi la chisturi acum, insa fii pregatita ca unii din ei sa contina ovocite imature, e inevitabil sa se intample asta la stimulare, foliculii nu au cum sa creasca in mod egal si regula e sa fie punctionati toti foliculii peste 13 mm pt a nu se transforma in chisturi ulterior. Dar pana vineri au timp suficient sa se dezvolte, multa bafta iti doresc!

Sa nu te lasi influentata de nereusitele altora, si sa crezi in sansa ta, Aniast! Imi aduc aminte foarte bine cum ai debutat de forum si cat de determinata esti in ceea ce faci, tu esti o adevarata luptatoare! Sa stii ca m-ai facut sa rad cu farmacista aia, trebuia sa-i zici si tu ca ai fost la tropice, poate credea ca e boala tropicala, idioata!

Felicia, esti o fata sufletista ca ai intrat aici, la FIV sa iti exprimi sentimentele. Iti multumesc si sper sa vii cu vestea cea buna cat mai curand!

Cami, ce m-as fi facut eu fara sfaturile tale? Experienta pe care mi-ai impartasit-o in acest rastimp a fost extraordinara, iar faptul ca mi-ai fost alaturi cu sinceritate pentru mine conteaza enorm! Te voi sustine si eu acum, cand la capatul acestui drum iti vei vedea visul cu ochii, sunt convinsa. Meriti asta mai mult decat oricine.

Puiramy, Adelia, da… acum stiu si eu cum e gustul esecului, si nu doresc nimanui sa-l cunoasca. Fie ca urmatoarea voastra incercare sa fie soldata cu o mare bucurie. Nu ploua cu bebici nici la Giulesti, Adelia, cel putin din grupul celor care au facut ET in aceeasi zi cu mine nu a reusit nici o fata.

As fi vrut sa dau mai multe amanunte despre procedura, Mirela, dar am scris ce mi s-a parut mai important. Ce am omis eu sa spun, si o fac acum: cele 10 zile de menogon au fost si cu diphereline jumatate de fiola/zi.Tu daca vrei, intreaba-ma orice si-ti voi raspunde fara ezitare. La cabinetul Nord Medica ajungi astfel: mergand pe Calea Grivitei dinspre Gara de Nord spre Bucurestii Noi, dupa gara numeri 5 stradute la dreapta, dupa cea de-a 5-a opresti si esti chiar in fata blocului. Mult succes!

Sa stii Miki, dr.Soare la fel ca tine ne-a zis, si inclin sa-i dau dreptate acum… mi-a spus ca ma grabesc cu FIV si ca noi avem sanse natural. Eu, “nu si nu, ca la sot e grava situatia”… mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca dupa tratament vor fi spermatozoizi suficienti si buni. Si asa a fost. Iti sunt alaturi cu tot sufletul si cred ca vei reusi sa invingi toate obstacolele si sa-ti vezi visul cu ochii, important ca ai luat hotararea corecta.

Si eu m-am gandit mereu la tine, Gina si la felul in care ai reusit sa o iei de la capat. Iata cat de mult conteaza increderea in reusita, rezultatul este un miracol. Mai ai foarte putin pana sa-ti tii copilul in brate, nastere usoara iti doresc si fetita ta sa va umple sufletul de bucurie!

Danutza, Nucutza, Medamaya, Cristinici, Monica-Elena, Ioana, va multumesc mult pentru incurajari!

Pe mine ma surprinde mereu in mod placut felul tau jovial de a comunica, Andicu, esti o persoana pozitiva care vede mereu jumatatea plina a paharului, si aceasta incredere iti va aduce reusita, sunt sigura! Sunt alaturi de tine si astept sa sarbatorim curand! Te rog sa-I transmiti Crinutei ca ma gandesc mereu la ea si ii doresc din tot sufletul sa reuseasca, sa aiba incredere!

Stiu cum este sa ‘sapi’ dupa informatii Zouzounaki,si te inteleg perfect… am vazut ca nu se prea da atentie la amanunte legat de procedura sau calitatea embrionilor (aspectul si simetria celulelor, gradul de fragmentare al acestora)… de obicei se scrie “am avut x embrioni si am transferat y, am congelat z embrioni”… eu am intrat pe site-uri straine si am cautat sa stiu cum ar trebui sa fie un embrion viabil. Dar nu e bine sa stii prea multe, in strainatate medicii nu spun nimic despre procedura pe principiul ca pacienta nu trebuie sa-si bata capul, sa se streseze cu probleme (cum m-am stresat eu ca mi-au facut punctia la mai mult de 37 ore de la pregnyl si aveam senzatia ca plecau foliculii “la plimbare”). Stabilirea protocolului FIV e treaba medicilor, si ei ar trebui sa stie mai bine ca noi ce e de facut. Asa ca acum, dupa ce m-au macinat atatea indoieli am ajuns la concluzia ca atunci cand esti pe mana unor profesionisti ar trebui sa urmezi procedura fara sa-ti pui prea multe intrebari.
Despre spirala, sincer nu stiu decat de spirala numita sterilet, dar acela este sigur folosit pentru a impiedica endometrul sa fie apt pt nidatie… mai stiu ca exista niste dispozitive intrauterine ca niste balonase folosite in cazul sinechiilor uterine, pentru a tine peretii uterului departati… in consecinta, nu ma apuc sa dau sfaturi despre spirala cand habar nu am ce este, dar sunt convinsa ca medicii care ti-au recomandat asta stiu ce fac. E adevarat, endometrul este foarte important la ET, la mine a fost 10 mm si am inteles ca era ok.
In legatura cu “vecina”, nu stiu ce sa spun… intr-adevar, unele femei au permanent cu ele un intreg arsenal de sageti otravite. De ce te miri ca disimuleaza? Sunt si oameni de o factura proasta si nu e bine sa te cobori la nivelul lor. Tu, prin sinceritatea ta debordanta nu poti decat sa deranjezi astfel de oameni. Nu ai de ce sa te rusinezi ca apelezi la FIV, vei avea in felul acesta copilasul tau, sange din sangele tau si asta e un lucru mare. Sa se rusineze cele care-si arunca la tomberoane copiii sau care fac avorturi cu nemiluita.

Nu dispera, Carma, sunt atatea fete care au reusit cu un singur embrion! Nu te stresa atat, eu m-am stresat si uite rezultatul… cred ca atunci cand esti mult prea stresata corpul elibereaza niste toxine (sau asa ceva) si asta are o influenta extraordinara asupra procesului de implantare a embrionilor. Cat despre numarul de foliculi, da-mi voie sa-ti spun ca numarul de obicei este invers proportional cu calitatea ovocitelor, deci numar foarte mare=calitate mai slaba, numar mai mic=calitate mai buna. Parerea mea… Despre diviziunea celulara, ei bine la 48 ore este ideal ca embrionii sa fie divizati in 4 celule sis a nu fie fragmentati. Eu iti doresc sa primesti vestea pe care o astepti!

Cand am citit mesajul tau Moniland, mi-au dat lacrimile… stiu cate eforturi faci si tu si cat de greu ti-a fost la punctie… dar mai stiu ca-ti iubesti enorm sotul si sper ca Dumnezeu sa va dea copilasul vostru pe care-l doriti atat de mult. Intr-adevar, nici nu m-am asteptat sa obtin embrioni asa de buni stiind de oligospermia sotului. Chiar biologul ne-a intrebat daca a luat vreun tratament, pentru ca s-a modificat considerabil calitatea spermatozoizilor.

Asa este, Cristina, plansul face bine in situatia asta… dar tare amare sunt lacrimile astea… Fie ca data viitoare sa-ti dea lacrimile de fericire, asa iti doresc!

Pentru Liliana (MRL), daca ne citesti: draga mea, voiam sa-ti spun neaparat ca am avut o colega de salon care era la al 2-lea FIV si care la prima incercare a fost in aceeasi situatie cu tine, a avut 10 foliculi fara niciun ovocit. Am intrebat-o cu ce a facut stimularea: exclusiv menogon. Ei bine, vestea buna stii care e? Ca la a 2-a incercare, dupa circa 5 luni, fiind stimulata cu gonal+menogon a avut 7 ovocite si s-au s-au fertilizat toate. Ce zici de asta? Eu cred ca stimularea numai cu menogon poate avea la unele femei aceste efecte nedorite. Te astept sa mai intri si tu din cand in cand sa ne mai spui despre tine…

Gabitu, nu stiu care e treaba cu fascicolul de lumina, dar stiu un lucru: gandul uneori are o putere nebanuita. Noi trebuie sa ne concentram, sa credem cu adevarat ca vom fi mame si poate… cine stie… poate gandul va deveni realitate. Vreau sa cred asta. Admir mult oamenii care reusesc sa gandeasca pozitiv. Si nu suport oamenii care intotdeauna gasesc un motiv sa imprastie cu noroi (pe unde trec fac numai murdarie). Imi pare rau sa aud ca ai avut un asemenea diagnostic, dar faptul ca ai reusit sa treci peste tot si sa-ti gasesti echilibrul mental si fizic este un lucru extraordinar.

Blondiemonyk, eu personal cred ca ai dreptate si sunt convinsa ca nu ai facut referire la situatiile care justifica FIV in totalitate (trompe nefunctionale sau azoospermie/oligospermie), desi exprimarea ta lasa loc la interpretari. De aceea voi vorbi numai in numele meu si referindu-ma strict la situatia mea, si nu o sa vorbesc in numele celor care nu au alta alternativa. Noi am fost initial diagnosticati cu infertilitate inexplicabila, dupa vreo 4 ani sotul e diagnosticat cu oligospermie severa si am primit indicatie de FIV cu ICSI. Care FIV a dovedit ca spermograma nu e atat de proasta cat se credea (poate doar fluctuanta mult in valori) reusindu-se o fertilizare naturala net superioara celei prin metoda ICSI. Deci problema e in alta parte. Nu stiu exact unde, probabil in capul meu. Bine zici, “medici care sa stie ce este nevoie si normal ca un corp a aiba un bebe”. Suna ca un slogan, dar ideal este sa ai o minte sanatoasa intr-un trup sanatos, ori stilul de viata complet nesanatos pe care il avem noi in prezent (ma refer in special la alimentatie si la stress) nu pot duce decat la scaderea dramatica a fertilitatii cuplului, iar barbatii se pare ca sunt mult mai afectati decat femeile. Cat despre costurile FIV: sunt mari, intr-adevar. Dar cel mai mult ‘te costa’ golul care-ti ramane in suflet dupa nereusita.

Krauss, Rubia, mult succes! Un site unde puteti citi lucruri interesante: http://www.ivf.net/

Dany, un pupic special de la mine! Sa dea DD ca pana pe 10 ianuarie sa vii cu II!

M-am gandit si eu la aceste lucruri care nu se spun, DJ Mama, dar mai ales mi-au dat mult de gandit diferentele mari care exista intre procedurile practicate in clinicile de la noi din tara si cele din strainatate, precum si lipsa unor informatii oficiale cu privire la rata reala de reusita. S-a facut multa reclama Giulestiului in ultima vreme, cel putin aici pe forum. Am trimis un mail doctorului... din pacate nu am primit inca raspuns. Mai astept cateva zile, daca nu-l voi primi vom trage singuri concluziile si tot singuri vom lua decizia cu privire la ceea ce avem de facut pe viitor.

Scuze ca m-am lungit atat de mult cu postarea, dar nu stiu cand voi mai intra pe aici, avand in vedere ca nu voi incerca un nou FIV prea curand. Va pup cu drag si va doresc numai reusite tuturor!

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Sheri, imi pare tare rau , dar cineva acolo sus are alte planuri cu noi. Hai sa incercam sa fim tari.

Blondie, ti-as sugera sa faci tot posibilul sa nu ajungi la FIV. Mai bine incearca cateva inseminari. Organismul este foarte solicitat la un FIV. Bagi hormoni in tine in prostie. Sunt si cateva reactii adverse la tratament. Si psihicul lucreaza altfel. Pe langa toate astea toate economiile sau creditele luate se duc pe apa sambetei in cazul in care nu reusesti. Te ridici in picioare ca viata merge mai departe si nu ai alta varianta. Incerci un nou FIV dupa ce ti-ai revenit financiar, psihic si si-a reglat si organismul. Daca ai norocul sa reusesti te vei simti ca cea mai fericita femeie de pe pamant. Daca ai ghinionul si nu ai reusit iti spui " de ce mi se intampla numai mie?", "de ce multe femei reusesc din primul act sexual sa ramana insarcinata si multe dintre ele avorteaza". Si bineinteles iti dai seama ca alta varianta sa ai copii tai nu ai. Cred ca acum ne intelegi mai bine atunci cand simtim ca ajungem la capatul puteriilor in disperarea de a avea un copilas. Si pe langa toate aceste ganduri si framantari viata merge mai departe si te duci zilnic la serviciu unde trebuie sa dai tot ce ai mai bun din tine ca nu cumva seful sa te dea afara ca atunci de unde bani pentru FIV.
Eu am ajuns la FIV pentru ca e ultima solutie ca sa am un copilas cu sotul meu. Este vorba de putini si lenesi. La FIV am descoperit ca dor unul singur era viabil. Ceilalti erau cat de cat "buni". Mi s-a implatat un embrion divizat in 4 celule si unul in 2. Ghinion nu am reusit. In ianuarie incerc din nou.

Exista o bariera de care nici stiinta nu poate . De aceea sunt sansele de 20-25% pentru FIV.
Chisturile se pot rezolva cu AC sau cu punctie. Oricat de nepriceputi ar fi medicii din CT atata lucru stiu sa faca. Poate daca le rezolvi ramai pe cale naturala. Fa orice dar sa nu ajungi la FIV. O spermograma a facut sotul tau?
Iti doresc mult succes in "lupta " de a avea un copilas. Si asteptam sa ne dai in curand vestea ca esti .

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondiemonyk spune:

Doamnee, nici prin gand nu mi-a trecut ca voi aprinde asa spiritele.Eu SINCER chiar vroiam un raspuns.Cine s-a calmat chiar mi l-a dat.
Lachi,poate erai intr-o pasa proasta dar,dupa cum ai vazut si eu eram,altfel nu scriam ce-am scris.Eu chiar vroiam sa stiu,cat de cat,pt cine a fost dispusa sa-mi raspunda,motivele voastre.De ce crezi ca ma interesa pretul? Pt ca,dupa 3 ani,nici eu nu mai vreau sa astept si sa umblu din doctor in doctor.Dar sincer, la sansele de 30%,chiar n-am banii astia (sunt din constanta,iar salariile sunt considerabil mai mici),iar doctorii de aici nu-mi inspira deloc incredere.Eu nu am probleme majore...toate analizele sunt bune,in-afara unor chisturi care nu trec...d-asta si nervii..."operatia buna..pacientul.."
Imi pare rau pt.fetele pe care le-am ranit fara sa vreau...altadata ma voi gandi de 2 ori inainte sa ma enervez in public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Avalon, ei bine dupa ce am citit ce ai scris. Ai mare dreptate.
Sotul tau a facut ceva tratament inainte de FIV? Daca descoperi unul "minune" anunta-ma si pe mine.

Crinuta, tin pumnii sa fie bine. Stai relaxata si cand poti da-ne amanunte. Sa de DD sa reusesti. Stii cat de important e psihicul pozitiv in aceste 2 saptamani asa ca nu vreau sa aud ca-ti trece prin cap vreun gand negativ. Poate e incercarea ta cu reusita. Oricum eu te consider mamica in aceste 2 saptamani .

Liana, ai disparut?

Musete, nici o veste?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Blondy, nu are nimieni nimic cu tine personal, si nici nu ne luam de altii cand suntem in pase proaste doar ca sa ne racorim inima.
Din contra, atunci apelam la sprijinul celaorlalte pe care il primim de fiecare data neconditionat.
In aceasta sectiune este multa durere, suferinta, lupta crancena, sperate, lacrimi.
Este un loc greu incercat de batalii indelungate sa ne indeplinim un vis comun si drag tuturor: acela de a avea un copilas al nostru.
Oricat de bine-intentionata ai fost spunand ce gandesti, felul cum ai spus-o n-a fost prea usor de inghitit. Mai ales motivele pe care credeai ca le avem (ex: graba).
Eu cred ca totusi ai citit totul superficial.
Daca ar fi fost altfel, ne-ai fi stiut si motivele, si minimele informatii din prima pagina.
A spune ce gandesti nu este acelasi lucru cu a judeca fara sa cunosti.
SI nici pe noi nu ne dau banii afara din casa, cu toatele facem sacrificii cand pasim pe acest drum.
Uneori ajungi la un moment cand ai vinde si hainele de pe tine doar sa obtii mult dorita sarcina.
Mai bine ne spui povestea ta, iar noi vom incerca sa te ajutam cat putem.
Si vei vedea ce fete bune suntem, cu toatele!

Fetelor, multumesc la toate de sustinere si incurajari, o iau de la capat cu aceeasi forta!

Sheritra

Sa o ajutam pe Barbye!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

of mai sheri, imi pare atat de rau si orice as spune mi se pare inutil
avalon
Sunt alaturi de voi si sunt sigura ca data viitoare am sa intru pentru a va felicita pentru reusita. Doamne ajuta!

gabi

9+

Mergi la inceput