** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (5)
Raspunsuri - Pagina 4

pauly spune:
Addinel eu mi-am facut programare la 6 saptamani sa il vad pe bb,dar sa sti ca nu-i regula ca trebuie sa-i si vedem inimuta atunci.Eu la cealalta sarcina (care sa oprit in evolutie la 9 sapt)i-am vazut inimuta la 7 saptamani.I-ti tin pumnii sa fie bine.
si eu abia astept sa-l vad, ii un moment deosebit.5+

mica0307 spune:
Iri si eu am aceeasi problema cu punctuletele rosii pe frunte. Am crezut ca e de la lotiunea tonica. Dar se pare ca e de la hormoni.
Si a inceput sa mi se ingrase tenul.
Mica 9+

Androix spune:
Salut
N-am mai scris pentru ca saptamana trecuta m-am simtit foarte rau, punctul culminant a fost in weekend cand n-am mai putut nici manca nici bea apa vreo doua zile, asa ca ieri dimineata am dat buzana la spital si m-a internat sa-mi faca o perfuzie. Aseara am reusit si eu sa mananc ceva si sa beau apa. Nu mai mancasem nimic de vineri seara. Dar acum sunt bine, azi am mancat binisor, mi-a dat verde la metoclopramid daca ma simt iar rau.
Theolumi, sa nu te superi ca n-au raspuns fetele dar mesajele tale au intrat mai greu din doua motive: pana la 10 mesaje ai fost moderata ceea ce inseamna ca tu postezi, un moderator citeste si aproba si abia apoi apare mesajul, ceea ce ia timp; si alt motiv ar fi ca mai toate mesajele au intrat bulibasit de catea zile incoace, nu stiu daca s-a rezolvat. sau poate ti-o fi raspuns cineva si n-am bagat eu de seama ca recunosc cu mana pe inima am citit in mare viteza.
Deci masurarea pliului nucal: stiu ca este o masuratoare care se face intre 11 si 13 saptamani, ecografic. Are legatura cu SD, adik daca sare din grafic ridica semne de intrebare si se investigheaza si pe alte cai pana se inlatura suspiciunea.
Eu sunt in continuare in aceeasi dilema: UNDE IMI FAC ANALIZELE? pe langa cele de la medicul de familie mi-a dat si medicul meu o lista serioasa constand in: antigenii de hepatita, toxo, cmv (nu-l fac ca cica l-am avut in trecut, la fel si rubeola), listeria, secretii din col, secretia vaginala, papanicolau. Am cascat okii in lung si-n lat pe netul asta mare sa gasesc un laborator unde sa le fac pe toate o data. Voi ati gasit asa ceva sau ati mers in doua trei locuri?
Andreea mamica lui
Filip Stefan
bb2

claui spune:
cristinamaria, ce analiza ai facut de 7-8 ori? beta hcg?? daca da, s-a dublat de fiecare data?

mcrissa spune:
buna burtici cu bebei pretiosi!
eu saptamana trecuta i-am auzit inimioara lui bebe la eco.de cate ori imi aduc aminte de momentul ala zambesc.uneori rad singura pe strada si se uita lumea la mine ca la o nebuna, dar nu ma intereseaza.
eu am greturi si ameteli in partea a doua a zilei.dupa ora 3 incepe sa-mi fie tare greata si seara imi e foarte greata si am si ameteli.dar ma bucur ca nu .
vedeam ca ati discutat aici despre apetitul sexual.la mine e foarte mare si ma abtin cu greu pentru ca nu am voie ca am sangerat acum doua saptamani.noaptea cand ma ia sotul in brate imi vine sa sar pe el sa-l violez
androix eu am facut toate analizele medicale la medicover (laboratoarele synevo), mai putin listeria pe care nu o fac si am facut-o la CMU (centrul medical unirea)
mica, iri si eu am fruntea plina de bubite si ma mananca.si parul mi se ingrasa mai repede, dar am citit ca e de la sarcina si ca ar putea trece dupa primele trei luni sau dupa nastere.
piticasigogosica aseara m-am uitat la pozele tale si mi-a placut atat de tare de Iris ca noaptea am visat ca aveam si eu o fetita bruneta care semana cu ea.sa-ti traiasca si sa fie sanatoaasa!
Mcrissa 7+

Paflo spune:
Servus, burticilor!Nu am mai scris de fff mult timp(partial pentru ca inca nu am avut netul instalat acasa, partial pentru ca dorm sau macar lenevesc cum prind ocazia ), asa ca o sa ma prezint (pe scurt) din nou: sunt Florina,locuiesc in Cluj-Napoca si sunt in saptamana a 11-a. Citind cele scrise de voi, constat ca nu sunt singura care nu mai are chef de nimic. E interesant cum se schimba lista de prioritati, nu? Dintr-o persoana work-addicted am devenit o lenesa...ceva de groaza!
Nu mai stiu care dintre voi intreba daca pielea se usuca din cauza sarcinii sau din cauza frigului...in general, in timpul sarcinii tegumentul are tendinta sa se usuce, frigul nu face decat sa agraveze fenomenul. Asa ca...crema emolienta (cat de multa!) masata sa intre bine in piele (daca se poate de catre Domnul sot ) si lichide multe, multe (1,5-2 litri/zi). Ajuta si evitarea hainelor din fibre sintetice.
Acneea si cresterea secretiei de sebum apare la unele doamne gravide, desi mai rar. Mai greu e cu tratamentul, caci multe dintre medicamentele indicate in acnee nu sunt recomandate in sarcina. Ma mai interesez daca vreti si mai povestim.
Va doresc zile bune,
Flo
Florina R.

Paflo spune:
Tot eu sunt...Pauly, in legatura cu durerile de ovare de care te plangeai...e posibil sa apara datorita tractiunii exercitate de uterul in crestere pe ligamentele care il sustin. Atata timp cat sunt de intensitate redusa (cam ca si durerile menstruale) si nu dureaza mult nu ai de ce sa te sperii. Oricum, discuta cu ginecologul tau despre asta.
Flo
Florina R.

pauly spune:
burticutelor spuneti-mi va rog vi se intampla sa fiti triste dintr-o data ,un fel de depresie?.mie in seara asta mi-o venit sa plang din senin.vi se intampla sa va ganditi daca bb ii bine cand constatati ca nu a-ti avut prea multe simptome in ziua respectiva, sau sunt eu paranoica?
apropo voi in fiecare zi aveti simptome?adica se intampla ca astazi sa aveti, maine nu prea si dupa aceea sa revina si tot asa sau sunteti constante in de-ale simptomelor?5+

lilirusu spune:
Fetelor am rezultatul de la beta hgc;5800,valoare normala pt saptamana 6-7 de sarcina.Trebuie repetat joi sa vedem daca valoarea a crescut,asa mi-a zis dr.Sunt tare nelinistita pana joi seara cand o sa aflu rezultatul.Voi ce credeti,daca sarcina se oprea in evolutie valoarea mai putea fii normala?Astazi dupa vestea proasta de la eco,mi s-a mai intamplat si sa am o secretie maronie asemanatoare cu a ciclului din ultima zi,doar cateva picaturi pe tampon,nu am patat un tampon intreg,mai observabila pe hartia igienica dupa pipi.Nu stiu ce sa mai cred.A mai patit cineva sa aiba secretii maronii?