Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)
Raspunsuri - Pagina 18
anamaria spune:
AGAIN.....
despre mancarea de la gradi, ce sa zic. bogdan al meu era tare mofturos si lenes la masa, nici sa-i dai cu sila nu era o varianta pt ca vomita tot... asa ca manca fix cat putea si dorea. acasa seara manca cu o pofta de lup, insa! de slabit nu a slabit, ca era oricum lipit pamantului! ba in final am fost ffff incantata, ca s-a obisnuit sa manance singur, si chiar se antreneaza cu ceilalti copii la masa!
tudor insa mananca f bine, singurel. daca mai vrea/ nu s-a saturat, cere si i se mai da o portie (nu des, da se intampla ). asa ca eu una sunt multumita!
cel mai important este ca mancarea sa fie sanatoasa - le da in principal pui, carne slaba de porc foarte rar, si uneori chiftele sau sarmalutze. mamaliga cu smantana si paste cu sos. la desert au cel putin din 2 in 2 zile un fruct: mar sau banana.
cam asta ar fi in mare, eu zic sa nu-ti mai faci atatea probleme, romana, pana la urma mananca atat cat le trebuie si vei vedea ca va invata sa pape singurel si sa se incadreze in timp!
in final scuze ca v-am bombardat cu atatea raspunsuri, recunosc ca am vb cam singura pe aici... promit sa nu va mai bat la cap!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
romana spune:
Multumesc Anamaria . Sper sa se obisnuiasca sa manince mai cu viteza ca sa nu piarda timp pretios cu mesele ( asa cum fac eu - de fapt eu cind maninc bintui pe net ca altfel nu v-as mai scrie veci).
Andra: Cristi nu povesteste nimic si trebuie sa-i scoatem informatiile cu clestele. Cind il intreb ce au invatat la gradi in ziua respectiva imi zice rusinat si timid " nu stiu". Aseara l-am intrebat si eu si sotul ce au invatat in engleza, ce cuvint. EL zice " tata sa spuna". Sotu i-a zis ca el nu a fost la gradi asa ca nu stie. Atunci se uita la mine si zice "mama sa spuna".
Aseara m-a enervat ca-i tot chinuie pe ceilalti doi mai mici si i-am zis ca trebuie sa-i dau o bataie de sa-i sara fulgii. La care Cristi zice " ce fulgi? fulgii de porumb?" Sotul se uita la mine , zimbea si-mi zice " ce dragut e!" ...of... ce sa le faci.
Azi nu a vrut sa mearga la gradi, l-a impresionat pe sotu si ... nu a mers la gradi. Am fost tare nervoasa pe moment, dar mi-a trecut. Ma enerveaza cind sotul se lasa condus de toanele lui. Pai normal ca-i face poftele ca doar nu sta el toata ziua cu el acasa ca sa-i suporte toanele.
Hai ca m-am descarcat.
Va pup.
Kehleyr spune:
Romana - cunosc sentimentul vizavi de sotz. Neplacut este ca datorita situatiilor astea eu, mama, pic de zbir, iar tatal de zana buna. Asta este...
Anamaria - ce sa zic, servici usor, audit cu succes si plecati in vacanta de Anul Nou sa va deconectati!
Am fost astazi la control cu Stefania, deja are tuse sparta ceea ce e bine, se pare ca suntem pe drumul cel bun. Cred ca este anemica, o sa ii fac analize. Era ea slaba, acum e si mai slaba, desi ne-a dat voie in colectivitate eu o mai tin acasa pana la sfarsitul saptamanii sa o ingras un pic...
Ultimul stres este ca Sofia are un sanisor tare, este posibil sa fie hormonal, am mai citit si eu pe ici pe colo, dar va dati seama ca nu imi pica bine. O sa ma duc si cu ea la doctor sa o vada, sper sa treaca de la sine, ca am citit si de ajuns la chirurgie cu astea.
Of, abia astept sa ne mai linistim si noi, parca toate sunt pe capul nostru in ultima vreme. Pana de sarbatori sper din tot sufletul sa se rezolve.
Pufulet, fetele tale ce mai fac?
Andra_ spune:
Mina sus cui i s-a intimplat :
Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboan e de transpiratie pe frunte.
De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis: "Doamna, dar sunt puse invers..." Intr-adevar, erau pe picior gresit...
Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia.
Insa atunci baietelul a zis: "Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!"
In loc sa strige la el:"De ce nu mi-ai spus??", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus: "Sunt cizmulitele fratelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi."
Acum ea nu mai stia ce sa faca...Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat: "Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!"
Raspunsul? "Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pierd..."
pup u,
Andra
amik spune:
dana,uuuf, ce ne facem cu fotomodelele nostre???
eu am reusit sa o ingras cam un kg - pe cantarite- cat am stat cu ea acasa doua saptamani. dar azi dimineata iar nu a vrut sa manance.i-am lasat ousor fiert, orez cu lapte, cereale, doar-doar o reusi razvan sa o bucure cu ceva. neah!
voi stiti cum se recolteaza urina pentru urocultura? ca eu i-am recoltat fara sa o spal la pasarica, intr-o cutiuta sterila. la laborator au schimbat din cutiuta aceea intr-o eprubeta. rezulatul "flora polimorfa.posibila contaminare a probei". wtf inseamna asta?
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
nicol74 spune:
Dana multa sanatate pentru fete !
Pojo ce bine ca ne mai dai vesti, la Metro esti acum ? cred ca pentru Flaviu e mai bine cu bunicii acum, stii cum e cine nu-i are sa-si cumpere.
BIBI, acum realizez de ce ai fost scumpa la vorba, FELICITARI Mrs. Secret !!
Madishor de Ana nu ne zici nimic ?
Gio ma gandesc la tine ... 28 de saptamani mai e un pic.
Crisa si noi vrem Profesorul Traznit, sa-mi zici si mie daca reusesti ceva si cat a costat !!
off tare as vrea sa mai vorbesc cu fiecare dar pana sa scriu uit de capul meu ...
Madic oricum am retinut toate fazele cu Mariuca ... dar pot spune doar 'no comment' si ma gandesc si la fimea in acelasi timp ...
daca vreti sa ne intalnim cu copiii, e un loc de joaca la Jolie Ville, destul de spatios, 20 in timpul sapt, 25 in wk, vine
si fun science, parca sambata la 5 pm si joi ... nu stiu sigur dar mai intreb.
va pup,
Nicol
Marox spune:
Andra, genial
Bibi, casa de piatra si asteptam continuarea povestii!
Amik, posibila contaminare a probei inseamna, asa cum ai banuit, ca nu a fost recoltata steril si nu pot sa o interpreteze.
Madishor, ma bucur sa va aud!
Cgaby, multumesc de invitatie si mie mi-ar face placere sa ma vad cu voi, dar o sa fiu atit de pe fuga incit nu pot promite nimic.
Kehleyr, multa sanatate Stefaniei si tin pumnii Sofiei sa nu aiba nimic!
Eu sint incintata , am avut un week-end cultural. Ceea ce recunosc cu mihnire si rusine nu mi s-a mai intimplat de mult. Vineri am luat o zi de concediu si m-am dus sa ma plimb prin Paris (1 ora de tren distanta). La prinz am mincat cu un prieten la un restaurant românesc pe care l-au recomandat fetele pe forum. Bon, asta nu prea e cultural, dar face bine . Apoi am vizitat o expozitie Titien la Musée de Luxembourg, faina, dar muuulta lume. Simbata m-am dus la teatru acilea la noi in comuna. Era o trupa de amatori, dar spectacolul foarte bine facut. Duminica, distractie in familie, ne-am dus la circ. Julia a aplaudat pina n-a mai putut. Alex a dat mina cu clovnul si s-a plimbat pe poney. Spectacolul a durat 2 ore, cu pauza, per ansamblu au fost cuminti, s-au mai foit, s-au mai dat jos de pe scaun, dar nu ma pling.
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!
P.S. Stie cineva daca sint spectacole de teatru la Bucuresti in saptamina dintre Craciun si Revelion? M-am uitat pe siturile citorva teatre, insa dau programul doar pina la sfirsitul lunii noiembrie.
Kehleyr spune:
Amik - "in dimineata recoltarii, pacientul se spala genital extern cu apa si sapun. Nu se sterge." Primul jet din urina (100 ml) -> sumar de urina, al doilea jet (deci de la mijlocul jetului) -> urocultura. Asta scrie in biletelul pe care mi l-au dat mie cu trimiterea la analize.
Marox - of, ce dor mi-e si mie de ceva cultura. Din pacate momentan e exclus din cauza de alaptat. Aproape sigur nu sunt spectacole in acea perioada, oricum pe web programele se afiseaza cam cu 2 saptamani inainte, si atunci se pun in vanzare si biletele, daca e cazul.
Sofia s-a molipsit, inevitabil . Acum tuseste ea si aproape ca are febra, ca 37.4-37.5 nu e chiar febra, In fine, sper sa treaca mai usor ca la sora-sa.
Nu stiu ce sa mai fac cu Stefania, nu ma mai inteleg cu ea. Daca nu v-as auzi si pe voi - in special pe Madic - cam cu aceleasi scene/purtari/replici as zice ca m-am pricopsit eu cu cel mai mofturos si rasfatat copil de pe lume. Obiceiul asta de a spune "nu" la orice, dezinteresul, lipsa de rabdare, ma termina. Sper sa se mai schimbe situatia ca mi-e ca se rupe filmul de tot altfel.
amik spune:
dana, merci mult!asa voi face!intru totul.
despre scene, iti recomand Mg
mie mi-a dat crisotexa carti despre psihologia copilului- nu am crezut ca efectiv voi cauta salvare in carti- si incerc sa citesc si sa bag la cap cat mai multe.ieri am reusit sa fiu mai calma!dar inainte de culcare tot am tipat la ea...uneori m a gandesc ca nu voi face fata, imi fac procese ca nu sunt un parinte bun, suficient de calm, suficient de plin de tact...apoi ma calmez cand citesc ca sunt etape normale.
intrebarea care intervine: oare asa va fi mereu fata mea?va ramane o rasfatata care bate din picior si ne vom bate parte-n parte cand mai creste sau isi va reveni si va fi fata buna ca maica-sa?
anamaria spune:
quote:
Originally posted by amik
mie mi-a dat crisotexa carti despre psihologia copilului- nu am crezut ca efectiv voi cauta salvare in carti- si incerc sa citesc si sa bag la cap cat mai multe.
[...] dar inainte de culcare tot am tipat la ea...uneori ma gandesc ca nu voi face fata, imi fac procese ca nu sunt un parinte bun, suficient de calm, suficient de plin de tact...apoi ma calmez cand citesc ca sunt etape normale.
scuze, dar efectiv nu m-am putut abtine: suna de parca as fi spus-o eu!!! in fine, mie nu mi-a imprumutat crisa carti dar in rest... intelegeti voi, nu?! si la caz ca aveti dubii, socotela e simpla: la mine sunt doi copii...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?