Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (89)
Raspunsuri - Pagina 29
gabitaco spune:
Sinupretul e sirop homeopat, costa cam 40Ron si cica ar fi pt muci mai colorati- galbui-verzui, rinite cronice, sinuzite ... am intrebat si eu pediatra. Ramane la latitudinea fiecarei mamici daca il fol sau nu. Cica mai indicate in astfel de situatii ar fi lampile aromatice cu ulei de cedru, eucalipt, pin.
Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005
madau spune:
Neata
Noi suntem bine sanatoase, numai ca don'soara Miruna misuna peste tot asa ca tre sa stau cu ochii pe ea, in Polly nu sta decat daca sunt si eu in raza ei vizuala, asa ca toata treaba o fac cat doarme ea. Sunt in urma rau cu spalatul, parca se strang rufele cat ai clipi, acum spal acum e cosul plin, uffff

.
Dar sa revenim la ganduri mai bune.
Ieri i-am luat sac de dormit, foarte misto, de la 4ACE, cu floricele, o nebunie. Am pus-o de proba in el si a inceput sa se arunce pe spate si sa traga de el, ziceai ca o mushca nu alta. Am dezbracat-o dezamagita ca am dat banii degeaba pe el si am plecat afara. Aseara dupa baie zic sa fac totusi inca o incercare, i-am pus body cu maneca lunga si am lasat-o asa fara ciorapi sau altceva ca e foarte gros, am pus-o in sac si surpriza....n-a mai zis nici "pas". Peste noapte s-a agitat nitel pana cand si-a dat seama ca se poate misca in voie si in el, apoi n-am mai avut probleme. Deci am rezolvat treaba cu invelitul, o sa dorm si eu in sfarsit linistita 

Dordia bine ca ati fost sa-l vada un medic, eram sigura ca e ceva mai mult decat o simpla indigestie, deja dura de ceva timp, plus febra si toate alea. Sper sa va reveniti repede si sa nu lase urme enteroviroza asta. Aveti mare grija la regim. Pupici si sanatate sa aveti

Ioana aici suntem, doar ca timpul meu devine din ce in ce mai limitat. Dar nu scapati de noi, stai fara grija

Madutza, cuscra aspira la greu cu batista bebelusului, pe piept poti sa-i dai cu Pulmex baby (mai e si Wick Vaporub dar aia de la farmacie a zis ca e ptr copii de peste 2 ani) seara la culcare, si pune-i o pernuta ceva sub saltea sa stea cu capul mai sus. Altceva...la noi a fost super bun Colargolul alternat cu Vibrocil si aspirat la greu. Plus Sinupret cate 10 pic de 3 ori pe zi..e homeopat, nu cred ca are ce sa faca rau.Pupicei si tie si lui gineri-miu, rabdare si sanatate multa
Cristina N wow ce faza nasoala...mi s-a facut frica deja, pai Miruna e tot timpul calare cu mainile peste patut, insa mi-am zis ca sunt astfel facute incat sa nu poata sa le escaladeze

Totusi nu inteleg cum s-a catarat, avea ceva jucarii in pat, aparatori????
Bine ca nu a patit nimic rau. Pupic pe cucui
Anda nu ma pricep la problema asta a ta, deci nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Addya mortala faza cu tevile 

Si mersi de pont, am fost ieri si i-am luat Mirunei o super salopeta de iarna, cu geaca, impermeabila, cu 400.000 lei. Chiar arata bine, eu sunt destul de reticenta la chestiile cumparate din piata, dar asta e foarte buna calitativ. Dau o
Cam atata am avut timp sa va zic, ar mai fi dar vreau sa apuc macar sa mananc pana se trezeste inamica. Apoi oi mai vedea ce fac. PUPICEI
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
camelia_daniela spune:
Negara, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce ai trecut !!!! Pupici licutei Elise sa-i treaca cucuiul repejor !
Madutza, nu stiu ce sfat sa-ti dau insa iti tin pumnii sa scapati de nenorocitii aia de muci ! Sanatate multa lui Orlando!
Referitor la mers, am observat si eu la Dariuca uneori ca pune piciorul stang sper interior, insa se corecteaza singurica ...
Sanatate multa tuturor celor ce au nevoie Anutzache, Orlando, Stefanutzi amandoi(al Dordie si al Taniei), Mihaelutat ...
------------------------------------------------
Off topic!![]()
Sotul: - Draga, suntem casatoriti de peste 10 ani si am observat ca am inceput sa facem dragoste numai cand ai tu nevoie de bani...
Sotia: - Si ce, dupa tine acest lucru nu se intampla suficient de des?
Prin desert: nisip, caldura, fata morgana...
Ba nu! Aparatul din fata lui Bula e real! Mai mult are, si instructiuni de utilizare: "CU UN DOLAR, DACA VA INTRODUCETI SEXUL LA LOCUL INDICAT, VETI AVEA SENZATIA UNUI CONTACT SEXUAL COMPLET". Dar Bula n-are decit o moneda de 10 centi. "O merge si asta" isi zise el, introducindu-si madularul in orificiul fermecat. Eroare! Un urlet sfisie linistea pustiului, in timp ce pe ecran apare inscriptia:
"DE 10 CENTI, ASCUTIM CREIOANE".
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)
Madutza10 spune:
L-am aspirat azi de 2 ori si de fiecare data sint la fel de multi ,galbui vad si nu aposi ,am inceput sa pun Vibrocil ca pina acum i0am dat Ophtamesone dar nu i-a ajutat ,la dr. nu mai vreau sa merg ,m-am saturat si mai ales ca la ultima sedinta de aerosoli l-am scos afara si s-a infundat si mai tare ,am sa intreb la farmacie ce-i mai pot da ..
gabitaco,i-am dat Zyrtec 5 zile dar nu l-a ajutat ,apoi ne-a dat Ketof ,2,5 ml seara ,nu stiu ce sa-i mai dau ,merci mult pentru sfaturi!
ioana_77,pupici si tie si multumesc pentru raspuns!
tania-z,am sa intreb la farmacie de Sinupret,sa vedem ce zic ,merci mult!
Cuscra ,sper sa mai rezist ca deja sint la capatul puterilor ,cind dracu' s-or termina problemele astea ..,cred ca toata iarna nu-l mai scot din casa ,ca daca mai raceste o data ma arunc de la balcon :))
Sac de dormit avem si noi din primavara si l-am incercat acum citeva seri ,a reactionat exact ca Miruna ,a urlat pina l-am scos din el ,apoi l-asm taiat jos ca sa scoata picioarele dar tot urat a facut ,asa ca tot dezvelit v-a dormi .Acum ca e racit doarme cu noi ,ca sa-l putem inveli toata noaptea ...
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE 10 LUNI
roxisialexia spune:
buna fetelor!
Multumim tuturor care au intrebat de noi si care ne-au urat sanatate.
Vesti despre noi: Alexia a facut febra aseara 38.3, pe linga mucii garla care ii curg, stranuta, ochisorii sunt rosii.Si nici funduletul rosu nu ii trece.Avem tratament cu sinupret, vibrocil si zyrtec( seara).Aseara i-am dat nurofen alterantiv cu eferalgan la sase ore.Toata noaptea i-am tras mucisorii.Sper sa treaca repede, ca mi se rupe sufletul cand o vad asa .
iar eu parca sunt mai rau ca la inceput, ripley, tu ce ai luat pentru tine, ca nu mai stiu ce sa fac...
doresc sanatate maxima la toti bebelusii bolnaviori.
anda, uite aici gasesti talonete:
http://www.ortopedica.ro/magazin/categorie.php?pk_categorie=46&Store_User=7fe5659ddd8f6c5636ef44393247364d
http://www.dmail.ro/prodotto.php?cod=125682-128&PHPSESSID=9acbb941a2d643366bc58de83e804cd6
Nu am uitat fetele care au cerut preturi pentru cizme, o sa va raspund azi sau maine.
Revin sa raspund si eu la intrebari, sper sa pot azi.
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
lavi02 spune:
Tania ce mai face Stefanel cu diareea, e mai bine?
Nati e iar pe regim dupa ce luni a facut iar moale.
Buna idee cu Sinupretul, sa iau si eu pentru Silvia la urmatoarea tura de muci. Silvia mea face muci galbeni care o tiiiin si o tiiin, dar in cele din urma ii trec. Acum vad ca i-au trecut in mod miraculos fara tratament.
Feli ma bucur ca ai revenit! Chit ca eu sunt cea cu care te-ai certat, si e cam nu stiu cum sa te intampin cu urale
acuma, dar realitatea e ca eu nu sunt suparata deloc pe tine ca persoana, pe ansamblu mi-esti simpatica, doar ca ne-am calcat pe coada reciproc pe subiectul regimuri+pediatri.

F f bun sfatul cu imprietenirea cu asistentele, asa am facut eu la Giulesti cand am nascut-o pe Nati, m-am imprietenit cu toate si tare bine mi-a mers spre deosebire de prima nastere cand
.
Despre nuditate n-am nici un tratat, am terminat-o cu tratatele, deja sunteti mamici "mari".
Cea mai in masura sa ne detalieze e Tania daca are timp si rabdare.
Subiectul a mai fost o data, mai de mult, la Parintii intreaba, prin 2004 cred, a starnit si atunci scandaluri si dispute si am retinut parerea cuiva care citise prin Francoise Dolto ca de ex nu e bine ca baiatul sa-si vada tatal dezbracat pentru ca la nivel suconstient el dezvolta un soi de complex ca ta-su e matur dpdv sexual si el nu. Etc, etc.
Eu si cu tati ne ferim sa ne vada fetele fara kiloti. Sincer nici pe mine nu ma intereseaza cum arata "instrumentul" cu care am fost conceputa.
Pe de alta parte, la cresa copiii erau pusi la olite in aceeasi incapere asa ca Silvia a vazut si invatat ca baietii au "cocos" si fetele "pasarica". Desi aceste denumiri ornitologice pe mine una ma oripileaza, le-am acceptat ca pe un dezavantaj al cresei, venit cu avantajul ca notiunile iau fost introduse. M-a intrebat daca si tata si bunicu au cocos si daca mama si bunica au pasarica, i-am zis ca da si mai mult n-a fost curioasa sa le si vada.
. In lipsa cresei aceste diferente se invata f bine si la mare.
Stie ca nu e voie sa ne aratam unii altora cocosul si pasarica ( si asta mi se pare f f important pt copii, ii ferim de eventuale abuzuri sexuale care culmea! apar tot de la persoane cunoscute de obicei)
Cand eram gravida cu Nati si deci Silvia avea vreo 3 ani jumate i-am explicat frumos cum se va naste Nati: langa funduletul de pp exista o gaurica ce face legatura intre burtica unde sta bb si exterior. Cand trebuie sa se nasca bb, gaurica se largeste si bb iese. Cu explicatia asta am linistit-o pentru ca Silvia era speriata ca doctorul o sa-mi taie burta sa o scoata pe Nati (ca in povestea cu Scufita rosie) - eventualitate care, sincer, ma speria si pe mine.
Dupa aia m-a pus sa-i arat ca intr-adevar nu mi-a taiat burta.
Mie mi se pare corect sa le spunem copiilor adevarul, chiar daca nu complet, mai bine un adevar partial decat o minciuna.
Gandacel spune:
Buna
noi avem vesti bune: Bogdan ieri a fost muuult mai bine ca ziua dinainte, azi insa a luat-o putin de la capat, ca l-am tinut ieri in frig cam o ora jumate, in masina. Insa sper sa-i treaca din nou. AM fost si la dr, ne-a zis ca e ok la plamani, are un pic de rosu in gat, nnu grav si ne-a prescris niste chestii, pe care le voi lua azi, ca aseara n-am mai ajuns. Insa pare iar ok. Dimineata e mai rau si pe urma isi revine. Eu stranut si tusesc. Dar imi trece si mine, ca noi suntem puternici!
Dintre vestile rele: azi am cazut pe scari, cu Bogdan in brate, el nu a patit nimic si nici nu si-a dat seama, eu mi-am sucit umarul drept, m-am lovit la ambele picioare si la soldul stnag. Sper ca burtica e ok. Ma cam doare coloana, nu stiu ce am facut si cu ea, eram preocupata sa ma atarn de balustrada si sa-l tin pe pitic bine. Asta e, trece. Asta asa, ca si eu am o viata super-plictisitoare. Trebuia ceva actiune pe scari!
Pupici la toata lumea si zau asa! Nu va mai impungeti!!!! Nu e placut nici pentru destinatar, nici pentru expeditor, insa ce sa mai zicem de publicul spectator?!?!
Gandacel
13+ si Bogdanel (14.11.2005)
lavi02 spune:
Multa sanatate bebelusilor bolnaviori si mamicilor racite!!!
Madutza stiu pe cineva care a avut probleme mari cu mucii grosi, verzi, interminabili, incat "mirificul" i-a recomandat operatie de polipi. A ajuns la un ORL-ist recomandat de mai multa lume ca fiind f bun, dr Gheorghe de la Budimex, consulta si la Medicover, care l-a tratat de mucosi si l-a scapat de operatie.
Despre gris cu lapte.... Anda si bb_alinush va trimit pe mail parerea pediatrei mele daca va intereseaza.
Gandacel spune:
Am uitat o gramada: Noki, pentru petele de pe maini da-ti cu zeama de lamaie sau sare de lamaie. Se curata usor. Dar da imediat ce ai curatat morcovii ori cartofii ori ce te mai pateaza. Eu asa fac si arat bine, de aia zice soacra-mea ca nu sunt gospodina! cat despre restul de substante care ataca pielea, ar trebui sa pui manusi de menaj, dar daca esti ca mine, adica vezi si faci repede, nu pui niciodata. Asa ca iti cumperi tu o crema super buna de la farmacie si iti dai cu ea macar seara inainte de a te culca... isi face efectul peste noapte, regenereaza. Si iti mai dai inainte sa iesi afara, la vant si frig, mai ales in perioada asta a anului.
Nu mai stiu cine intreba cum calca copiii. Toti oamenii au un picior de baza si unul de sprijin, nu folosim la fel ambele picioare. Bogdan inainteaza mai mult cu unul, iar cu celalalt vine sa se sprijine. Nu il taraste, merge si bine dar cand se dezechilibreaza, merge asa cum am zis. Nu e ingrijorator, cu timpul nu o sa se mai cunoasca diferenta.
felicitari pentru progrese si bebei curajosi si sanatate micutilor bolnavi!! Dordia, pentru tine in mod special: ai grija cu Stefanut, ca e inca mititel. Sa se faca bine repejor!
Gandacel
13+ si Bogdanel (14.11.2005)
Mihaelutat spune:
Madutza eu cand are muci piticul ii mai pun Karvol pe o batista langa cap, asta dupa ce l-am aspirat bine si i-am pus picaturi. de regula doarme mai bine. La noi mucii au durat si 2 saptamani dar doar prima noapte de regula a fost nasol. Dupa prima noapte noi il aspiram mai bine, el se obisnuieste cu mucii si astfel dormim cat de cat toti. In rest alte solutii nu am. A si il mai pun cu partea de sus a corpului pe ceva, de regula o perna mai mare, astfel incat sa fie cu capul mai sus. Functioneaza.
Gandacel ai mare grija cu cazaturile. O prietena de a mea s-a dus la spital pentru ultimele investigatii ininte de nastere, a alunecat pe scari si si-a facut praf glezna. A nascut cu cezariana in urgenta si a doua zi au operat-o si la picior si de 3 luni se chinuie su gips,orteza si acum recuperare. Copilul a fost ok dar ea s-a chinuit ingrozitor.
Multumesc de urarile de insanatosire, sper sa se materializeze curand nu de lata dar nu vreau sa ii dau copilului ca abia dormim si noi mai civilizat.
Va pup,
Mihaela
Edit Am revenit sa urez sanatate mamcilor si bebicilor bonalvi, si sa o rog pe Lavi sa imi dea si mei chestia cu grisul, dar nu pe pm ca nu folosesc adresa, ci pe adresa asta mihaela.toader@gov.ro. Multumesc
album dn Titi