Mamici de sept-oct 2006 (86)
Raspunsuri - Pagina 8
DiaB spune:
Am mai ramas si eu pe baricade, dar mai am putin rau...
miercuri e marea zi pentru noi. bebica a rezistat eroic pana acum; sper sa mai reziste inca o zi...
felicitari pentru toate proaspetele mamici!!! sa va traiasca bebeii si sa fie frumosi si sanatosi!
Diana 38w cu Maia
Oanacn spune:
Si eu folosesc suzeta, de obicei o refuza, dar cand e f obosita si maraita o cauta si o calmeaza.
Trebuie sa-i pun si eu cercei fetii ca ma tot intreaba lumea daca-i baietel . Poate asa isi vor da si ei seama, ca incep sa ma dispere, desi o imbrac numai in galben, roz... ma rog, culori de fetita.
Vroiam sa va intreb, nu isi agata fetitele manutele in cercelusi, ca mi-e cam frica sa nu se traga de cercei prea tare.
Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze
Varsta Bebe
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by inni
Sybille, MamiLili..tot ?
Poze
Poze Ami
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
Eu tot...
Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 40 cu ...now we wait
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by GETY
azi a implinit si fetita mea o saptamana. am fost si mi-a scos si firul. ne recuperam extrem de bine dupa operatie. Fetita este bine, dar ma cam trage in piept: vrea tata in gura cam des si cand plange nu stiu daca ii este foame sau vrea sa molfaie sanul.
Sa fie sanatosi toti puisorii care s-au mai nascut in perioada asta.
MamiLili, sa ai parte de nastere usoara, recuperare rapida si un baietel de nota 10.
Am o intrebare pentru mamici: voi dupa cate zile ati iesit cu bebeul afara la aer? sau e prea frig afara? Eu maine merg la preot sa-i faca molifta la fata.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA
POZE
Multumesc, Gety!
matahut spune:
Salutare!
Intru pe fuga ca tot sper ca Maruca se va scula in sfarsit……..Doarme de la ora 16…. Am reusit sa o semitrezesc pe la 19 si sa ii dau o titi, dar de atunci s-a culcat la loc si ….nimic! E clar ca la noapte ne vom distra! Mor de ciuda, dar n-am ce face. Stiu ca bebeii cresc nu doar cand mananca ci si cand dorm asa ca… nu vreau sa o deranjez din crestere!
Lexi, o metoda de a-ti da seama daca bebe a mancat suficient e sa il cantaresti inaitne si dupa supt. In felul asta vezi cat a luat si iti cam dai seama daca e bine ori nu. Cel mai bine ar fi sa ai sau sa imprumuti un cantar electronic bun, fiindca asta iti indica cel mai exact si mai rapid cantitatea supta. Cantarul mecanic nu e la fel de fidel. Dar acum depinde de cantar. Din experineta mea, cel electronic e mai bun. In alta ordine de idei, eu te-as sfatui sa nu opresti alaptatul pentru o indigestie. Eu am avut cat am alaptat-o pe Ana multe probleme de sanatate, am luat si antibiotice, am avut si o operatie la ochi cu anestezie si pediatra m-a sfatuit sa ii dau in continuare ca nu are nimic. Pune-o pe bebita la san cat mai des (la 2 ore cel putin) si o sa vezi cum va creste cantitatea de laptic – in fine, sau cel putin sansele sunt mai mari decat daca o pui mai rar…. Mulsul nu stimuleaza lacatia la fel de bine ca bebe.
Inni, nu ma supar. Eu am vrut doar sa spun ca e bine sa eviti pe cat posibil biberonul, fiindca unii copii, mai puturosi, nu vor mai vrea sa traga din san, fiind la biberon mai usor. Am cateva exemple prin preajma si, sigur, nu e o regula, dar m-am gandit ca ar fi un sfat util. Prin carti scrie ca mai bine ii dai cu lingurita. Stiu, e munca mare, eu nu am fost in situatia asta, dar imi imaginez ca nu e usor sa ii dai unui bebic 100 ml cu lingurita.
Clara03, eu am avut intoleranta la catgut!!! 6 saptamani m-am chinuit cu epiziotomia la Ana. Ultimele fire mi le-a scos dr la controlul de 6 saptamani. Dar de atunci n-am mai avut nimic! Acum nu am mai patit asa, au folosit alte fire si dupa nici 3 saptamani ma simt perfect. Probabil nu au fost firele foarte bune sau organismului tau nu I-au placut! Curaj, trece!
Roxana01, eu am probleme cu hemoroizii, in sensul ca la vreo saptamana de la nastere m-am constipat (eu dau vina pe Elevit….pe care nici nu l-am mai luat de atunci!) si m-am fortat sa fac …Asta mi-a produs niste fisuri nasoale chiar la iesire asa incat acum de fiecare data cand produsul trece pe acolo ma zgarie ingrozitor si iese sange!!! Deocamdata n-am luat nimic, am inteles ca exista o crema buna naturala, dar inca n-am intrat in posesia ei. E speciala pt hemoroizi si se gaseste la magazinul Naturalia (homeopat) de pe Calea Floreasca, vis a vis de Euroclinic.
Itzy, si eu ii dau suzeta Marucai cu aceeasi inima stransa! Totusi, atunci cand vreau sa o adorm imi e destul de folositoare. Dar nu mereu. Noaptea la disperare incerc. Cateodata merge, cateodata nu. O ia, o scuipa, I ia, ii scapa, plange si eu fac scurta la mana, dar cateodata adoarme… Cand e foame insa…nu o pot pacali cu suzi oricat as vrea… Asa ca ii dau sa pape cand vrea ea! Anei am incercat sa ii daum suzeta, dar pe la vreo 3 sapt si-a descoperit degetul si de atunci a refuzat suzeta….Nasol e ca si acum, la 3 ani si 5 luni suge vartos din deget, mai ales cand e obosita si vrea sa doarma. E tare nasol, de multe ori baga degetul murdar – de ex cand venim din parc si suntem in masina spre casa… - are deja bataturica la degetel iar bolta guritei e un pic modificata. Uf, am incercat tot ce exista, dar nu e chip sa o convingem sa renunte, fiindca la varsta asta e vorba de convins. Ea stie exact ce efecte are acest supt al degetului, dar pur si simplu e un reflex placut caruia nu I se poate impotrivi! As vrea acum sa evit degetul si poate suzeta e solutia! Nu stiu, om vedea. Bine ar fi sa nu fie nici suzi, nici degetel…
Hai ca parca Maruca da ceva semne de sculare….Doamne ajuta! Daca nu oi dormi noaptea asta….lasa….ca doar nu e ultima….Si maine noapte e o noapte (asta dupa modelul “Tomorrow is another day!”)
Marina, mamica de Ana (3 ani si 5 luni) si de Maruca ( 2 saptamani si 3 zile)
ionica spune:
Salutare !!
Pitica mea e bine,chiar deca plange cand face kk,cand are colici,cand e cald sau cand e frig ,cred ca toate aceste momente fac parte din magia maternitatii si nu am dreptul sa ma plang la cat de mult l-am rugat pe Dumnezeu sa ma ajute sa am un bebelus!!!
Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la viata este pitica mea!
Vad ca sunteti mai mult decat stresate majoritatea celor care ati nascut,eu citesc in continuare ceea ce scrieti dar de multe ori ma intristez la cat de mult va plangeti.
Incercati sa profitati de momentele acestea fiindca sunt foarte scurte si trec repede.
Haideti fetelor sa ne mobilizam si de saptamana asta sa scriem si minuni ,de exemplu cum va simtiti cand va zambeste bebelusul ,puneti bebelusul in contact cu pielea voastra ,daca da cum reactioneaza.
Exista o carte care se numeste "dezvoltarea psihologica" a bebelusului nu stiu daca este tradusa in alte limbi (este in spaniola),veti gasi o sumedenie de modalitati de a stimula bebele pentru a se obisnui in lumea lui noua ,adica lumea ta!
Va pupic si va urez copii fericiti si zambareti!!
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
Adriana mica spune:
Buna seara mamici si viitoare mamici,
Eu am alta problema: desi ziua se comporta admirabil, bebe plange aproape in fiecare seara, de ti se rupe inima. Noi i-am dat inca de la inceput, preventiv, medicamente anti-colici, iar "supararea" lui nu pare a fi de aceasta natura; insa pur si simplu tipa ca din gura de sarpe, inclusiv atunci cand il tin in brate. Acum abia am reusit sa il adorm, dupa 2 ore de chin.
Mai trist este ca sotul meu nu a venit nici la aceasta ora de la serviciu. Daca se trezeste bebe si cere de mancare, parca vad ca ii fac baita de abia la masa urmatoare, adica pe la 12. Voi cum va descurcati cu baita, puteti face singure? Ca eu sunt incepatoare, si imi este inca foarte teama sa incerc de una singura.
Mai am o intrebare: unde i-au facut lui bebe vaccinul din spital, in manuta? Ca sa ma uit si eu s avad cum evolueaza. Deocamdata nu am detectat nici o umflatura care sa se comporte ca o buba cu puroi.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Adriana, mami de bebe Tudor zis "Dudu"
Varsta Dudu
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
Pozici
tasia spune:
itzy-bitzy si eu ii dau tzitzi destul de des cateodata chiar la o ora, e un mare fomist bebe, noroc ca am eu mut laptic si astfel imi mai golesc sanii umflati si plini. Am incercat sa-i dau suzeta acum cateva zile si nu prea ne impacam cu ea, maxim 5 min dak o tine si apoi o scuipa. Mi se rupe sufletul cand il vad cu suzeta ma simt vinovata k il pacalesc pe bebe si el crede k e tzitza mamei...
Noi avem 23 de grade in casa, la baie fac in camera 25 de grade, nu vreau sa-l obisnuesc cu prea multa caldura k dupa aceea devine sensibil si raceste imediat.
Pe mine lohiile m-au tinut 2 saptamani...
Adriana mica Noua ne face soacra mea baita la bebe. O singura data iam facut baita, sotul il tinea pe bebe iar eu il spalam, singura nu cred k m-as descurca...
mamica de Mario (25.09.2006)
pozele noastre
MamiLili spune:
...3...2...1...s-a rupt apa la 2:20. Cred ca azi ma fac mamica! Va pup pe toate! Hai ca mi-am inceput singura galeria!