The best of aug-sept-oct 2004 (121)
Raspunsuri - Pagina 30
pufymic spune:
Raluca acum am inceput numai sa ne pregatim psihic sa scapam de biberon.....iar eu ii tot tai cate un pic din el.....sper ca in curand sa nu-i mai placa sa suga din el ca va curge prea tare....sa vedem dc reusim asa!
Pupici!
Ioana
de
Alesio Andrei(08.10.2004)&
Nicolas Mihai(17.09.2006)
nature spune:
Naty, asa patim si noi cu culorile,Ilinca a fost in etapa "mov", apoi in cea de " oz" si " osu", nici acum nu le nimereste de fiecare data.Chiar m-am speriat putin, ca o mama paranoica ce sunt, ca poate vede rosu in loc de verde si invers ( daltonista), dar a avut si destule momente in care a spus corect culorile.Cred ca e doar o etapa, in care nu spune corect culorile....Si nici nu -mi fac probleme ca nu o duce capul, ca in rest e foarte isteata si "brici"....
Cat despre biberon, noi am scapat intr-o seara: in loc de biberon i-am pus lapticul intr-o canuta cu iepurasi si am "dotat-o" si cu un pai colorat.Avem chiar un ritual, in fiecare seara ii aduce tati punga cu toate paiele si ea isi alege culoarea din acea seara...nu a baut tot lapticul chiar de la inceput, dar acum s-a obisnuit si nu se mai pune problema sa ceara biberon. Am citit mult ca folosirea indelungata a biberonului e f nociva ( vezi " carii de biberon"), asa ca sfatul meu ( daca-mi permiteti) este sa renuntati brusc si categoric la biceron, chiar daca o perioada, sa zicem, nu mai beau copii laptic....
Si ca sa ma bag si eu in seama la discutia cu "Moshu", la noi a venit deja ( o parte):
nature spune:
PS pt mamicile din Bucuresti: ati auzit cumva zvonul conform caruia patinoarul Floreasca nu se mai deschide anul acesta?
pufymic spune:
Patricia, Raluca m-am distrat de piticele voastre cum zic la toate culorile invariabil una!
Adorabile!
Sa va zic ca eu am vazut copil la 4 ani care nu stia culorile???
Alesio stie cam toate culorile....si nuante cunoaste....dar numai cateva...in rest am uitat sa va spun ca stie si cantecele(pe care le cata invariabil pe aceeasi melodie....
)Daca canta si cineva cu el atunci canta pe melodia pe care trebuie...
Si povesti stie o gramada....dar i le povesteste doar lui "Didi"(Gigi, ursul de jucarie)....cand are el chef
.
Acum suntem la faza de imbracat/dezbracat(adica invata sa se imbrace/dezbrace singur).De dezbracat se descurca bine de tot....la imbracat e mai problema....la bluzici....in rest cu pantalonii si chilotasii e ok...si cu sosetele(chiar dc le mai ia si cu calcaiul inainte
).
Si mor de dragul lui cum isi inventeaza singur jocuri....si sta cu jucariile de plus si povesteste si se joaca cu ele de mi-e mai mare dragul...
Si-a inventat si un prieten imaginar, un baietel pe nume "Naghdid"(nume tot de el scornit), care ii da snitzel(povestea lui) si cu care se uita la meci
...e tare haios!
Cam atat despre noi...
Pupici!
Ioana
de
Alesio Andrei(08.10.2004)&
Nicolas Mihai(17.09.2006)
danyce spune:
Salut,mamici,
Am pus catevapoze de la Paris.
Pufymic, sa-ti traiasca gongolinii!!!Sunt superbi amandoi.Si Alma inventeaza jocuri, de fapt la cresa o lauda educatoarele pt inventiile ei
.E si ea destul de vorbareata si mai e si bilingva
, dar tot mai bine sta la capitolul olandeza unde trazneste uneori niste raspunsuri de-ti sta mintea-n loc
. Ma distreaza cand se minuneaza olandezii de ea
si-mi zic mie insami ca doar e pui de roman, normal sa fie mai dezghetata
...zise cioara, vorba Anuskai.
Patrice, condoleante!!!Bunica mea "s-a dus spre alte taramuri" acum 7 ani.Si pe mine m-a afectat tare moartea ei, mai ales ca am petrecut foarte mult tp impreuna, mai ales in primii 5 ani, cand aproape numai ea a avut grija de mine.Nu pot afirma ca sufletul meu nu e intreg, ea este si va fi mereu acolo, in sufletul meu.O sa vezi ca in tp se estompeaza durerea si o sa te gandesti cu drag si dor la clipele minunate din trecut. Multa putere iti doresc!Stiu cat de greu e la inceput.
Ana, ce-mi place cum povestesti de Stefan!Pupa-l pe nazdravan!
Elyanne, cum te mai descurci?
Anuska, sa stii ca putin imi pasa de ce cred d-nele acelea de la centrul de consultare copii.Ca nici doctorite nu sunt, nici macar asistente medicale, doar un fel de consiliere, bagatoare-n seama
, fara vreo pregatire grozava in domeniul medical care citesc niste grafice si niste tabele, iar daca le intrebi ceva mai complicat si nu le apare in tabele/brosuri habar n-au sa-ti raspunda.La pediatru se ajunge aici numai in cazuri considerate suspecte, grave, problematice...nici nu stiu exact cum sa le spun.In primul an de viata al copilului il mai verifica si un dr pediatru de la acelasi centru numit mai sus, dar doar o data la cateva luni bune, parca de 3 ori in total, in rest se merge doar cu programare speciala, plus trimitere de la medicul de familie la el si....asta in nici un caz cand e vorba doar de vreo raceala, gripa...
Naty, e scumpa Nani tare, mai ales cum colinda ea.Alma vorbeste de Mos doar in olandeza, asta pt ca noi ii tot vorbim de el.Aici e o legenda conform careia mosul soseste din Spania pe la mijlocul lui noiembrie inca, e insotit de ajutoare, servitori negri (ii cheama Zwarte Piet="Petrica cel negru" pe toti
), vine cu vaporul sau cu calul alb pe care-l cheama Amerigo.Sunt o multime de cantecele pe aceasta tema, ba despre Piet, ba despre Amerigo.In olandeza i se spune Sinterklaas la Mos Nicolae si Alma ii spune "Klaas" si in loc sa spuna Zwarte Piet, ea zice "Piet is zwart, oh-oh, zwart", adica "Petrica e negru, vai ce negru" si se minuneaza nevoie mare (oameni in toata firea sau copii se vopsesc cu vopsea chiar neagra pe fata si maini pt a-l intruchipa pe Piet asta).Ieri am fost la mine la servici la Mos si s-a distrat Alma pe cinste, a dansat cu o droaie de copii si cu vreo 5-6 Zwarte Piet de diferite marimi, iar cand a aparut Mosul s-a urcat direct pe podium sa bata palma cu el
.A primit dulciuri, o trusa medicala de jucarie si o multime de abtibilduri cu printese si diverse figurine de la Disney.
Ma duc sa pregatesc papica pe maine.Mai revin pe aici cand am timp. Va pup pe toate
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
anamari spune:
Nature
condoleante...
Naty
am cautat pe google grow charts ...se poate si cu grafice de crestere...cred ca au si pe desprecopii.com unul la subiecte generale,dar pentru ca eu de cele mai multe ori nu tin minte unde am vazut o chestie sau alta ma bazez pe google...:)
ana_a spune:
Salut!
Vin si eu de dimineatza ...devreme zic eu
sa va spun ca progresam cu bibe! Adica tot cu cana bem, trebuie insa sa-i cumpar o cana aparte, deocamdata bea din orice cana disponibila din dulap
dar bea lapticul numai cu painica cu dulceata, si seara dar si dimineatza....asa ca in fiecare dimineatza pe la 7 suntem in bucatarie la pregatit mic dejun inainte de micul dejun de la cresa.E bine si asa!Mai ales ca de o vreme incoace cum v-am zis cere TOATA ziua MANCARE!!!! de pe cuvant nu stiu cum sa-l mai satur...si macar daca ar manca fructe mai multe....sa trezit si pe la 5 dimineatza cateodata sa-mi spuna "mami da-mi mancare!mi foame!!!" uffff
Va pup si mai revin poate in cursul zilei!
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
ana_a spune:
Fetelor, Stefan a invatat culorile jucandu-ne cu plastelina si o buna bucata de vreme la apucat mania masinilor...era musai ca toate masinile pe langa care treceam sa-i spun ce culoare au, si a retinut multe culori in acest fel.Dar eu revin din nou la ritmul copilului...al meu stie culori multe dar nu stie sa numere si ma rog...repeta el cifre, 1, 7 9,4 asa aiurea...dar recunosc ca nici eu nu l-am invatat sa numere, nu am insistet pe chestia asta, de fapt nu am insistat pe mai nimic, doar daca el intreaba
oricum stiu ca am un copil curios si insistent si cand i se pune pata pe ceva nu se lasa pana nu invata!
Sa-l vedeti cum mestereste cu o surubelnita...woww de-i sare inima din piept la tati
motiv pentru care i-am luat tot felul de masinute ce se demonteaza si se insurubaresc la loc, cam de proasta calitate...insa de Mos vreau sa-i caut o astfel de masina mai de calitate, si binenteles dorinta lui Stefan o masina de gunoi si o masina de salvare, astea le vrea el de la Mos Craciun![]()
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
dixie spune:
Fetelor, n-am mai trecut demult pe aici! La cata treaba am la birou si cat ma "aresteaza" Victor acasa, n-am mai avut timp de forum si mesaje.
Profit de ocazie sa va urez tuturor sa va traiasca puiutii!
Eu ma gandesc sa-l dau la gradi... ai vostri sunt deja, cum se descurca?
Va pup
Dixie
Andreea_si_Doru spune:
Fetelor...
Natalia are bronsita si infectie la urechea stanga
Sunt foarte trista ca are febra si nu-i scade cu nimic, nu mai bea nici ceai, nu mananca nimic... ii vine sa vomite intr-una si se ineaca cu flegma. Abia abia am reusit sa-i dau antibioticul in ceai, ca daca ma vede cu el in mana zice "nu patzi(place)" si-si face rau singura. S-a trezit azi la 5 tremurand si plangand. Am fost azi la dr, avea febra 38.5 si mi-a dat amoxicilina asta. Acuma... am uitat sa intreb dar antibioticul e numai pentru infectia la ureche sau si pentru bronsita si febra? Ce e bronsita de fapt? un fel de raceala? Vrea sa doarma intr-una si ma striga non-stop ma-ma, ma-ma-ma, mama... ca si cum sa nu o las singura...
Sunt tare trista ca nu stiu ce sa fac si la ce sa ma astept. Nu pot sa o fortez sa ia antibioticul ca mai rau ii fac, face tare urat 
Sfaturi? Incurajari? Va rog din suflet...
si multa multa sanatate!