Informatii utile Constanta (2)
Raspunsuri - Pagina 19
gabiu spune:
blondiemonyk, instilatiile le-am facut pt. ca dr. mi-a zis ca o trompa nu e f.buna ( era subtire parca), la Spitalul din Port, cu dr. Dantes ( se pot face si la cab. particular, dar eu fiind din Tulcea nu ma puteam plimba 5 zile pe drumuri, mai ales ca dupa operatiune trebuie sa stai intinsa in pat, la caldurica)
angeliquedes, instilatile difera de HSG prin faptul ca nu-ti faci radiografie de fiecare data, iar substanta nu e una de contrast ci are in componenta antibiotic si xilina.
Ca si procedura nu difera deloc, doar ca instilatiile nu se termina si cu poza
gabi
10+
madaluta spune:
andicu:am sunat la Synevo si am intrebat si din pacate sambata nu dau niciun fel de rezultat. Am intrebat si daca am plati taxa de urgenta tot nu ar da si mi-au raspuns k ei nu percep asemenea taxe..deci...nu...
Iti vei mai prelungi asteptarea cu 2 zile....dar eu zic k se merita sa astepti...
Si asa ne vei mai tine si pe noi in suspans...., dar si cand ne vei da vestea cea mare....
Pupici si aveti grija de voi
Madalina 33+
poze,
ioana_p76 spune:
Buna, fetelor!
Ma intereseaza si pe mine diferenta dintre instilatii si HSG. Ca am inteles ca rezultatul HSG este ca sa se vada permeabilit. trompelor. In cazul asta, testul de permeab. pe care l-am facut o fi ca HSG?
Daca e asa, Kerstin, intrebasei tu unde cat mai costa HSG. Eu am facut testul de perm. la dr. Lutescu si m-a costat 110 RON, dar cred ca trebuia 80, dar asistenta m-a taxat asa: 50 Instil. si 60 echo intravag. si mi-a fost rusine sa spun ca era afisat 80 RON. pt. testul asta!
Va pup si va urez la toate un week-end placut si sa auzim numai de bine!
gabiu spune:
ioana, daca testul l-ai facut la cabinetul particular al dr. inseamna ca ai facut o instilatie, prin care ea si-a dat seama cam cum a patruns solutia, fara a se vedea si radiografia care sa confirme sau infirme permeabilitatea trompelor. Pentru o astfel de instilatie la cab dr. Dantes se plateste 300.000 lei. HSG de fapt ti-o face radiologul, care iti plaseaza sub fund ( in zona bazinului) placuta pe care ulterior vezi trompele figurate, ginecologul nu face decat sa-ti introduca substanta.
gabi
10+
ioana_p76 spune:
Gabiu, intr-adevar, am facut la cab. particular al dr. Lutescu. Mie, dupa ce mi-a introdus subs., mi-a facut echo intravaginal si a vazut pe monitor trompele, mi-a aratat si mie, dar eu oricum nu-mi dadeam seama ce se vede pe ecran. Poate asta e o metoda alternativa radiologiei, daca are acelasi rez. sa se vada daca sunt trompele permeabile, ca mie mi-a zis ca sunt. O sa intreb si pe dr. daca ce am facut eu e ca un HSG, sper sa nu trebuiasca sa mai fac si cu radiologie! - ca ma lipsesc!
ela2004 spune:
Ah ..fetelor am scris un mesaj si cand sa-l trimit...nu stiu ce am facut ca mi s-a sters..
Sa incerc sa-l reiau...
Deci ...salutare la fetele mele..
Intru si eu putin sa va spun ca luni la 10.30 sunt programata la HSG si imi e o frica de mor...Dar asta e trec si peste asta.. Numai cand ma gandesc la tine Angeliques cat mai induri de la injectiile alea, ma incurajez.. dulci pentru tine si sa-ti treaca "raul" de la ele... Pentru fetele care nu stiu, HSG il fac la spitalul Medgidia, cu doctorul Balasa. Despre tarife nu stiu sa zic ca nu am intrebat inca..o sa va spun luni. Doar stiu ca eu trebuie sa cumpar substanta de contrast ca nu o mai au in spital, si azi ma duc sa o caut.
Andicu drum bun la intoarcere, cu mare grija, pentru ca acum sunteti mai multi, da? si te asteptam acasa.
Si tie Madaluta pe burticuta si ma bucur ca nu mai ai problemele de tiroida pe cap in perioada asta.. Tinem pumnii la doctor si sa mai ales iti doresc o nastere usoara, oricare alegere ai avea, cezariana sau naturala..
Cornelia si pentru tine, sa nu zici ca te-am uitat...
Aa..si sa spun si eu ce stiu despre HSG si instilatii.. Pai HSG se face primul si apoi in functie de permeabilitatea trompelor se recomanda instilatiile.. La HSG se introduce o substanta de contrast si se vizualizeaza de catre radiolog la un aparat, iar la instilatii de introduce o substanta cu antibiotic pentru a rezolva permeabilitatea trompelor daca acestea nu aratau bine la HSG. Sper ca m-am facut inteleasa...
dulci la toate fetele si o zi buna.
cornelianeli spune:
intru si eu pe fuga sa va salut si sa va urez un week-end cat mai frumos
ela mult succes luni, sa nu te doara si sa nu-ti fie frica
cris un sa nu te mai doara
ioana, maria,blondiemonyk
madaluta gabiu la burtici,aveti grija mare de voi
scuze daca am fost off-topic dar vroiam sa va salut
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
SA O AJTAM PE BARBYE
POZE
blondiemonyk spune:
GABIU , cum este la spitalul din port...pt ca eu am avut niste probleme cu socru meu si mi s-a parut cam sinistru,vechi.Dar dr.Dantes..cum este? tanar..batran? Eu as vrea sa mai fac un HSG, caci,dupa cum au spus fetele si tu,asta e mai buna decat instalatiile si testele de permeabilitate. Sau n-am inteles bine? Oare te afecteaza aceste teste radiologice ???
blondiemonyk spune:
Ela , "fii barbata" ca n-are de ce sa-ti fie frica.Gandeste-te la alte lucruri mai rele decat o substanta care intra in tine. Si mie mi-a fost frica dar mi-am dat seama ca n-aveam de ce.Noi suntem oricum alaturi de tine si te dulce !!!
]