Mamici de noiembrie - decembrie 2006(46)
Raspunsuri - Pagina 6
Raluca_u spune:
Laura felicitari pentru familia ta. asa un exemplu ar trebui sa fim si noi pentru copii nostri. sa dea bunul Dumnezeu sa reusim sa facem totul cat mai bine pentru puiutii nostri.
pe mine m-a apucat curatenia - am luat la pasi marunti bucataria.
pupici
Raluca 35 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
m_monique spune:
raluca poate ma molipsesc de la tine, ca si eu trebuie sa fac curatenie generala. si nu am nici unh chef.
azi mi-am sunat femeia, si mi-a spus ca nu mai poate sa vina la curatenie. urmeaza sa-mi aduca sotul pe altcineva, care a foarte lenta.
30 + cu
Nunta noastra
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Cleomoni
parinti model asa imi doresc si eu sa imi cresc copilul sau copii fara sa ne vada certandu-ne, e visul cel mai frumos care s-ar putea intampla
Cleo , ma bag si eu ca musca-n lapte, iertare sa-mi fie.
Apropo de cearta in fatza copiiilor.. cica ultime studii afirma ca este o.k. sa te certi in fatza copiiilor, DAR respectand anumite reguli. Acelea erau cam:
- sa fi politicos si respectuos, sa nu-ti jignesti partenerul de conflict
- sa te referi strict la problema in cauza si nu la ce ti-a facut ma'sa acu 10 ani
- sa nu generalizezi
- cel mai important: conflictul sa se termine fie printr-un time-out, fie prin ajungerea la o intelegere, iar din comportamentul ulterior al parintilor copilul sa inteleaga ca, chiar daca se mai cearta, se iubesc si se plac.
Asa copiii invata sa initieze/suporte/termine un conflict, ceea ce le va fi de mare ajutor in viata adulta, care numai roza nu-i...
Dar ii destul de delicat sa faci asta, imbinand nevoia de siguranta a unui copil cu ceea ce-i trebuie ca sa ajunga un om pe picioarele sale...
Bineinteles, ca aceste conflicte la care ma refer, nu trebuie sa fie din cauza copiiilor.. ca acestia de abia asteapta sa speculeze orice mica bresa intervenita intre parinti.. vis-a-vis de cresterea si educatia lor.
Si nu cred ca trebuie sa faci din "cearta asistata" o regula, dar nu-i asa un bai daca se intampla sa aveti martori..
Mai, dar ce poliloghie scosei.. ma duc sa ma culc
33+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Cleomoni spune:
DOLORES, cuscra mea te tot strig dar nimic, imi lipsesc postarile atle si raspunsurile tale, sper sa revii cat mai curand.
Acum ca am un pic de timp liber va povestesc cum a fost aseara la dr.....am intrebat-o pe secretara lui care este si asistenta sefa la Elias cu ce trebuie sa vin la spital si mi-a spus ca
- pt bebe
-Pampers
-Hainute spalate si calcate
-servetele umede
-sapun, sampon etc
-pt mami
-2 pachete vata
-fasa tifon lat
-camasa sau pijamale
-tampoane
-papuci
-prosop
-gel dus etc
-adeverinta de slariat sau in cazul meu ultima chitanta ca platesc pt sanatate si buletinul
cam atat dar bineinteles ca eu imi iau mai multe, nu ?
.....si dr a spus ca ne mai vedem luna viitoare cu 10-15 zile inainte de nastere sa vedem atunci ce si cum pot sa nasc...dar daca cumva se intampla inainte evenimentul sa pun mana pe telefon si sa sun dar in cazul in care el nu raspunde sa o sun pe asistenta lui si ea stie sigur cum sa dea de el, multumite????? eu nu ca e cam mica bebelina mea numai 1925g, cred ca o sa fie o finuta si o delicata asa cum o vizualizez eu.
Cleo 33+ saptamani
Dia1609 spune:
raspund si eu la subiectul cu vitaminele: eu iau materna de la inceputul sarcinii, m-am ingrasat pana acum 14 kg, dar dr. zice ca e ok... intradevar conteaza si inaltimea pe care pui aceste kg - eu am 1.77 ... nu am remarcat sa am p[ofta de mancare in exces de la ele, eu chiar nu prea am pofta de nimic, mai mult mananc ca trebuie ... oricum in ultmele 4 sapt. m-am ingrasat 1 kg 200 grame si bebelina mea a pus exact 1 kg ....
in concluzie, parerea mea este ca nu te ingrasi de la vitamine, doar daca scapi boii la vale si mananci in nestire ... asa ca luati vitaminele cu incredere, ca ele ii asigura lui bb tot ce nu-i putem asigura noi prin alimentatie (care oricat ne-am stradiu, nu poate fi ca la carte)
a mai intrebat cineva de injectiile de maturare a plamanilor lui bb: poate ca ai risc de nastere prematura si nu ti-a zis dr. ca sa nu te sperie.... mi s-ar parea o prostie sa ti le dea numai asa preventiv, daca tu nu ai nici un risc, pt ca au o gramada de efecte adverse (am 2 prietene care au facut injectia si au avut parte de urmatoarele neplaceri: acnee, par in exces, inclusiv pe fata, probl. care au durat mai mult de un an dupa nastere) .... dar dc tb pt bb, ma gandesc ca nu as sta pe ganduri si as face-o, dar sa o fac numai asa aiurea.... nu stiu
in plus, daca iti incepe travaliul prematur, ti le poate face atunci (ca tb facute cu 6 ore inainte de nasterea lui bb ca sa-si faca efectul)
dar, mai bine mai discuta inca o data cu dr. tau sa te lamureasca de ce ti le-a prescris
Dia 32+ cu Oana
Cleomoni spune:
Ruxandra ce spui tu acolo nu se mai numeste cearta, eu ma refeream la adevarata cearta stiti voi cum.Pupici
...am uitat sa va spun trebuie sa imi cumpar si injectia pidurala , ca daca in caz ca nu au nu vreau sa ramana pe dinafara, mi-a spus ca se gaseste la farmacia de langa Cuando.
Cleo 33+ saptamani
danita spune:
pupici la toate fetele de aici !
dupa cum ati aflat m-am parcat azi la maternitate ... personalul neschimbat : si in atitudine si in profesionalism .. totul asa cum stiu ;) Imi faceam probleme .....dar nu... e totul cum am lasat !!
burtokul aveam impresia ca s-a mai relaxat dar nu prea ...asa ca maine ma intorc la spital.
tema zilei :
1. ras cu lama .....obligatoriu de avut un bic de rezerva la sacosa
2. cand eram copil luam bataie absolut zilnik , de atunci aveam o minte f creativa la prostii !!!
3. cezariana nu la cerere dar cam obligatoriu si asta ... dar sunt absolut ingrozita !
pupici !
D 32+
BeBelusca
bamboletta spune:
Pupici pt burtici
Sunt suparata nu mai inteleg nimic cu Dc-ul asta vad unele mesaje si nu inteleg rostul si dupa vad si mesajulchiar ma enerveaza de acum ,cu toate ca intru cum zicea Mirona
Roxanica2006-felicitari pt eco,eu iau elevit de la inceputul sarcinii si am luat 15-16 kg si nu ma cearca nici medicul de familie nici ginecologul mi-au zis ca e ok,acuma poate depinde si de inatime eu am 1.70 cm
Alexandra25-felicitari pt casuta e buna si garsoniera chiar daca e mica e cuibusorul vostru
Lorym-am ramas fara cuvinte,imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva,chiar nu-i inteleg pe unii parinti daca se pot numi parinti,nici relatia mea cu parintii nu a fost tot timpul ok cand eram acasa,dar a trecut.
Fatima-in Iasi sunt patuturi asa cum vrei tu la farmaciile Sensiblu,incearca si la tine poate au
Fetele din Iasi pe unde sunte-ti?
Bamboletta 35+ bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
Raluca_u spune:
Buna fetelor
vream sa va dau vesti de Danita. afost azi la spital si iau pus perfuze cu Gynipral si No spa. iau lasat branula pe mana si probabil se duce si maine. burtica nu o mai are asa tare.
eu am vorbit cu ea chiar cand a ajuns acasa si spunea ca mananca ceva si se pune in pat.
noi ii tinem pumnii sa fie bine.
mai multe detalii va va da chiar ea sunt sigura cand va intra.
Raluca 35 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.