Durerea unei pierderi de sarcina (7)
Raspunsuri - Pagina 11
ileana_marius spune:
Laura si eu simt ca e baietel, dar pe de o parte imi doresc fetita mea asa ca nu conteaza ce este. Poate il facem si pe al 3-lea bb si avem si una si alta.
Mari la eco cred ca cel mai bine mergi prin saptamana 6-7 ca sa si vezi ceva. Eu am fost acum la 7s. La prima sarcina am mers pe la 5s si nu s-a vazut nimic. Despre analize nu imi mai amintesc, in Ro se fac pe trimestre parca, aici mi-au facut ei un set de teste, dar nu prea stiu pt ce (limba asta), dar a zis ca sunt bune.
Ileana 10+
my baby
hair spune:
laura, cum zicea si ileana, sper sa nu-ti dau sperante aiurea, dar scurgerile pot fi si de la sarcina, eu asa am patit de fiecare data si asta e unul din semnale dupa care stiu ca sunt gravi pana sa vina perioada ciclului. La ultima sarcina doctorita mea mi-a tot spus ca-s normale in sarcina, ca o candida au majoritatea gravidelor, si nu mi-a dat trat., si acum noul dr. spune ca si de la asta am nascut prematur, asa ca trebuie trat. chiar in sarcina.
hair spune:
Fetelor, va mai rapesc putin timpul cu un paragraf din cartea pe care o citesc, cumparata cum v-am zis de la biserica mea, "De ce sufera copiii" de K.V. Zorin (medic psihiatru licentiat in teologie):
"Copii primesc asupra lor nevointa muceniciei pentru ca Dumnezeu sa miluiasca intreaga lume. ei poarta o cruce de insemnatate universala. Dumnezeu nu se bucura de suferintele lor, dar datorita lor,adultii au timp sa se pocaiasca. Chiar si suferinta unui copil nevinovat nu reuseste intotdeauna sa mahneasca si sa smereasca o inima egoista si impietrita.
Exista copii trimisi. Ni se pare ca ei nu din aceasta lume, ci sunt insemnati de sus. prin viata lor scurta si moartea lor, ei il marturisesc pe Dumnezeu. Prezenta lor ne invata rabdare si credinta, ne apropie de Dumnezeu. Pe alesii Sai El ii inzestreaza cu darnicie cu har. Cand privim pozele acestor copii, vedem in privirea lor si in intreg chipul lor, o lumina launtrica si o pace sufleteasca. Despre acesti copii, in popor se spune:Are o fata de inger, nu va trai mult.
Pe langa cazurile de imbolnavire a copiilor, luind in considerare misiunea lor, crestinismul afirma si altceva: Uneori, moartea este trimisa copilului pentru ca el si-a implinit pana la capat menirea sa pe pamant si este vrednic sa intre in Imparatia Cerurilor"" Ultima afirmatie e sustinuta si de Solomon 4,7-15.
Pepsi spune:
laura, ai mare grija ce medicamente iei, evita automedicatia, in primul rind ca poate esti gravida, si in al doilea rind ca sint medicamente care ramin in organism o perioada si nu le eliminam imediat, si daca vrei sa ramii gravida trebuie sa nu mai iei medicamente 2-3 luni inainte de a-l concepe. si eu am avut probleme de scurgere si mincarimi inainte de a ramine, si am folosit clotrimazol, asta l-am folosit si gravida cu dominic la sfatul medicului, dar nu m-a ajutat, si stii cu ce mi-a trecut? ai sa rizi, este o crema cu oxid de zinc, ii zice zincofax, cu care se dau bebei la fund, de la nastere pina e nevoie, si m-am dat cu aia si mi-a trecut, si de atunci n-am mai avut nici o problema.
aventura, bits, kateryna si sheherezada, merci din suflet, sper ca va fi bine si de data asta, cum mi-a fost cu Dominic, ingerasul meu.
mari, stiu ce simti, nu uita ca sintem in aceeasi oala, da va fi bine, uite mergem de minuta, si ne vom incuraja una pe alta, si va fi bine, si sint convinsa ca vor mai fi si alte fete curind.....ti-am calculat cu programelul meu, si vei naste in jurul lui 22 iunie, si esti in 4 saptamini, sintem f aproape cum spui si tu, eu am avut ciclu in 12 septembrie si tu in 16, deci cum spui sintem f aproape, poate nastem in aceeasi zi, hai tre sa fii pozitiva de acuma nu tu esti importanta ci ceea ce ai in burta, de aceea nu te mai gindi decit ca tu esti pozitiva si va fi bine. aseara am rugat-o pe prietena mea medic sa aduca dolplerul sa-i aud inima, si nu a vrut, a zis ca e prea devreme si ca nu vrea sa stresez daca nu o sa aud....asa ca voi suna la obstretician sa-mi iau o programare si atunci voi face eco si voi vedea.....oricum nu conteaza cind o faci ca se poate intimpla oricind un necaz, ca mai repede, ca mai tirziu, eu nu mai stresez cu asta, si ma bucur de gravidie, pina nu incep greturile, la Dominic si la a doua sarcina au inceput pe la 7 saptamini, asa ca profit inca de ce am......
ileana, nu te mai stresa, eu nu am singerat DELOC nici la Dominic nici la a doua, acuma uite ca am singerat putin cind s-a prins ....asa ca nu e deloc o regula, si cu simptomele la fel, stiu o prietena care n-a avut deloc simptome la inceput tre sa nasca in decembrie, acuma are ca e la sfirsit, dar nu-i o regula, bucura-te de sarcina, asta incerc si eu sa fac.....
della, sint convinsa ca vom avea amindoua cei trei copii ce-i vrem, tu inaintea mea, si eu dupa, dar ii vom avea, si cu convinderea sotului, nu-mi fac griji, la ce talent ai la povestit.......vei reusi, si el din poze pare baiat bun
sorina, galerieeeeeeeeeeeee ptr duminica
va pup pe toate ca iar m-am intins.....
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
andreea16 spune:
Dragele mele,
Nu am mai putut intrat cateva zile, dar astazi, de abia asteptam sa va citesc.
Flavia, ma bucur ca nu pleci de la noi, sa ne tii la current cu sarcina ta. Spuneai ca e cel mai frumos cadou pentru ziua ta, cand este? Te rog mult sa nu lasi gandurile negre sa te afecteze. Gandeste-te ca e cea mai frumoasa per din viata unei femei, trebuie sa te bucuri de ea.
Mirela, si eu vreau burticaaaaaaaaaa! In perioada aceasta numar, luni artrebui, theoretic, sa vina ciclul. Ma cam dor sanii, asa ca ma gandesc ca nu se va intampla nici luna asta. Oricum, nu fac nici un test, decat daca intarzie.
Laura, Tantum Rosa e bun, chiar daca esti insarcinata. Asa mi-a zis doctora mea. Mari, felicitari!!!!! Sa ai parte de o sarcina cat mai usoara! Fetelor, creste numarul gravidutelor. Urmam si noi, cat de curand!
Ileana, nu iti ramane decat sa astepti si sa nu te gandesti la lucruri rele. Va fi bine, o sa vezi!
Sorina, iti tin pumnii! Sa ne dai vestea cea mare!
Della, am citit articolele tale, foarte frumoase. Eu nu stiam de prima ta sarcina oprita in evolutie…Si eu ma trecut prin ceva similar si mult timp dupa, chiar si acum, ma gandesc daca stresul a fost motivul. Cd am ramas anul trecut insarcinata, eram inca in Romania, aveam un job foarte bun, un colectiv minunat, o sefa deosebita, ce mai, totul era super. Aveam deja vreo 6 saptamani, cd am aflat ca noul director al institutiei in care lucram a decis sa o indeparteze pe sefa mea, fortand-o sa plece, iar o parte din depart in care lucram (tocmai eu, impreuna cu inca 2 colege), urma sa treaca la un altul, unde directoare era o femeie vestita pentru rautatea ei. Socul a fost imens pentru mine. Sunt si o persoana mai sensibila, care pune mult la suflet. Toata lumea m-a rugat sa nu ma las afectata, ca urma sa nasc si sa stau acasa o per, dar pur si simplu nu am putut. M-am mutat in noul depart, unde a fost groaznic. Pana atunci eram obisnuita sa imi fac singura munca, fara sa fiu monitorizata, aici fiecare lucru pe care il faceam era atent supravegheat, munceam cam 10 ore pe zi (cu toate ca se stia ca sunt insarcinata), eram rupta de oboseala. Nu mai intru in detalii, cert este ca la sf primei luni acolo am pierdut sarcina. Lumea din jurul meu, care stia prin ce am trecut, a fost convinsa ca principalul motiv a fost stresul. Medicul mi-a spus ca e posibil, dar ca nimeni nu poate stii cu siguranta…Oricum, ca si tine, am cautat sa plec cat mai repede de acolo. Plangeam in fiecare seara si nu mai vroiam sa merg la serviciu. Am avut noroc ca sotul meu a venit la un curs in America, asa am ajuns si eu aici, si am decis amandoi sa mai ramanem o perioada. Aici m-am linistit cu adevarat, sper sa raman insarcinata din nou. Mi-am promis solemn ca la urm sarcina nu voi mai lasa pe nimeni si nimic sa ma supere. Am scris o gramada, sper ca nu te-am plictisit.
Va pup pe toate
Andreea
andreea16 spune:
Ralu, suferinta ta este imensa si e imposibil sa gasesti raspunsul la intrebarea de ce? Eu am un caz in familie, acum 25 de ani, bunica mea si-a pierdut fiica, sora tatalui meu. Avea doar 27 de ani, o fetita de 2 ani, si o viata inainte…Bunica mea, nu a putut gasi nici pana in ziua de azi raspunsul la aceasta intrebare. M-am intrebat de multe ori cum a putut sa isi pastreze credinta in Dumnezeu, pentru ca este o persoana credincioasa. Tatal meu, ani intregi nu a mai crezut in Dumnezeu, atat de marcat a fost. Am citit undeva ca aceste lovituri pe care le primim sunt de fapt incercari pe care Dumnezeu ni le trimite, ca sa se asigure de credinta noastra. Si eu am incercat de nenumarate ori sa gasesc raspunsul: de ce tocmai eu am pierdut sarcina? Am ajuns pe acest forum si am vazut ca nu sunt singura, asa cum, in suferinta mea, credeam. Ce pot sa-ti spun este ca eu nu mi-am pierdut credinta in Dumnezeu, intotdeauna m-a ajutat atunci cand mi-a fost mai greu. In cele din urma sunt fericita ca sunt sanatoasa, ca am o familie frumoasa, ca pot concepe din nou. Trebuie sa mergem mai departe, nu avem alta solutie.
Andreea
Laura Ioana spune:
Fetelor multumesc pt grija voastra, dar sigur nu sunt insarcinata. M-am si hotarat sa nu fac nici un test! Oricum de folosit, folosesc si eu unguente pe care mi le-a permis dr in timpul sarcinii : clotrimazol si lomexin. Aaa si mai pun ovule tergynan (la fel permise in sarcina). Sper sa scap de saracia asta de mancarime! Ce voi ati avut scurgeri si cu mancarime cand ati ramas?
Va pup pe toaaateeee
Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye
Laura Ioana spune:
Am vorbit ieri cu dr si mi-a zis ca sigur e candida si mi-a dat niste ovule care sunt safe si in sarcina: Pimafucin si tre sa iau doar doua (unul ieri si unul luni). Faza e ca pe perioada tratamentului nu avem voie Dar deja nu ma mai mananca
Liniste tare pe aici! Sper ca aveti o scuza buna sau sau sau sau Ce ziceti?
Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye
msemcu spune:
De restul nu prea stiu ce fac in week-endul asta, dar eu am prins o nenorocita de raceala!! Si ma simt ingrozitor: a inceput cu durerea de gat, apoi cu suflatul nasului, iar astazi este momentul de glorie: ma doare capul ingrozitor, am terminat nu stiu cate pachete de servetele si am si putina febra. Of oF!!! Nici nu stiti ce ciuda imi este pe mine! ar fi trebuit sa fiu mai atenta! Desi, la cati oameni bolnavi erau in jurul meu, era cumva de asteptat!
Asa ca de trei zile ma tratez cu ceaiuri, comprese cu cartofi la gat si frectii cu usturoi la picioare (astea am auzit ca scad temperatura)! In acelasi timp sunt ingrijorata! POate sa afecteze in vreun fel bebelusul? Voi ce stiti? Si ce tratamente pentru raceala mai stiti? Ca sunt dispusa sa fac orice numai sa scap cat mai repede!
Flavia si Ileana, sper ca sunteti bine!
Laura, eu zic ca e semn bun si se apropie si la tine momentul ! Mirela, tu ce mai faci?
Sorina, parca astazi era ziua in care trebuia sa faci testul, nu? Cum a iesit? Eu tin pumnii stransi!!
Va pe toate!
Mari
Pepsi spune:
fetelor nu stiu daca de la mine sau de la site, dar ieri nu am reusit deloc sa intru, si-mi era dor de voi.....
della, in primul rind merci mult ptr articole, sint atit de emotionante, ca nu am cuvinte sa-ti spun, auzi, tu esti scriitoare sau informaticiana, poate tre sa te reorientezi......in afara faptului ca ai o familie minunata, ai mult curaj, esti f atipica sa vrei sa ai 3 copii in Ro, eu aici nu sint deloc iesita din comun, si cind eram in spital cu hemoragia de dupa chiuretaj si am crezut ca nu apuc ziua de miine, am zis ca daca scap Doamne, sigur vor fi trei.....mult succes si sint convinsa ca vei avea si al treilea.....
andreea, ziua mea este in 20 noiembrie, fac 32 ani.......merci de incurajari, cind imi vine un gind negru imi zic nu nu tre sa-l alung si totul va fi bine de data asta....
sorina, azi e duminica, o veste ceva?
laura, si eu am avut aceleasi simptome cu 1 luna inainte sa incerc sa ramin, si credeam si eu ca-i candida, si ti-am zis ca n-a mers la mine cu clortrimazol, ci cu crema aia ptr bebei, e f buna, nu mai am probleme, sint convinsa ca voi avea si in sarcina asta, ca am avut si cu Dominic....si nu zice ho, ca asa ziceam si eu ca nu cred ca sint gravida, si uite c-a sarit iepurasul de unde nu ne si asteptam....succes, si insanatosire grabnica.
mari, draga de tine, imi pare tare rau ca esti bolnavioara, si eu am fost bolnava in luna cind am ramas, si eu m-am speriat ptr bebe, dar am confirmat ce mi-au zis fetele ca o simpla raceala nu-l poate afecta. sanatate, ai grija de tine, si eu sint f stresata ca Dominic ingeraul meu, merge la gradi si stau ca si cu o sabia deasupra, ca poate iau ceva boli pe care el le va face de acolo....la ptima sarcina a fost atit de simplu.....acuma nu mai am acelasi timp sa ma odihnesc, si cu virusii asta....dar de cind ii dau lui Dominic picaturi de echinaceea+propolis sa bat in lemn, n-am mai avut probleme cu el.....varicela a facut deja, si eu am facut copil, rubeola am fost vaccinata dupa ce l-am nacut pe el, ca nu aveam anticorpi....dar sint atitea alte boli...dar imi zic ca uite si altele au avut al doilea si primul era la gradi si a fost bine....sanatate multa.
mirela, ce faci, sper ca nu esti in butoi! hai capul sus, doar sintem niste invingatoare si nu ne dam batute asa usor.
nici o veste buna nimic?!
va pup pe toate
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic