Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 22
ralu74 spune:
Dragi Burticoase,
iaca dupa 27 de saptamani am aflat si eu ce este bebe. Am facut azi 4D si...... avem o FETITA. Dupa atata timp , in care ma obisnuisem cu ideea ca e baiat, iata ca este fata si singurul dar singurul indiciu pe care l-am avut ca ar fi fata a fost verigheta deasupra burtii care s-a rotit, restul ma duceau numai cu gandul la baiat , burta ascutita, rau de mare in primele 3 luni, calendar chinezesc, absolut totul duceau spre baiat.
Mi-a venit si mie randul acum sa rog pe cineva sa imi adauge si mie un carut roz
.
Multumesc
Nu imi doresc altceva decat sa fie sanatoasa si puternica asa cum va doresc si voua pentru bebeii vostri

Ralu 27+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos
Catalina spune:
Neata fetelor,
Eu nu am somn (aelita, asta ca sa iti raspund si la intrebarea cu mancariciul in fund). Am niste probleme in familie care ma cam tin treaza. Stiu, stiu ce o sa imi spuneti, as vrea tare mult sa imi pot opri creierul din a gandi dar din pacate nu e prevazut cu un buton on off.
Ioana, vin si eu cu doua intrebari:
1. streptococul ala de care vb tu, la ce fel de analize se depisteaza? la analiza de secretie vaginala sau la culturi din col (sau astea sunt acelasi lucru, sa ma ierti boierule daca sunt proasta). Adica s-ar vedea in analiza aia de care scriam io mai demult?
2. Am observat ca multe fete au facut testul ala cu bautul de glucoza. Ala e obligatoriu pt toata lumea? Mie mi-a dat doar glicemie in analize normale de sange si o analiza numita hemoglobina glicozilata pt care recoltez maine (am recoltat si acum o luna dar cred ca au pierdut mostra de sange, super lab la CMU :-) ).
Va pup si sper sa aveti toate o zi super buna. Pe mine ma cam incearca o raceala asa ca voi baga neshte ceai.
Cata 27+
aelita spune:
raluca,sa iti traiasca fetita !!! mare,sanmatoasa,frumoasa!
Catalina,probelemele de familie sunt aceleasi pe care le aveai acum cateva luni?
Draga mea,orice ar fi,te rog sa incerci sa judeci totul intr.-un fel de pe margine.Nu inseamna ca nu te implici,dar nu suferi! Una,pt ca astfel ii poti ajuta mai mult daca esti lucida,si a doua ca nu ii faci rau copilasului tau !Stiu ca e greu,stiu ca nu poti,dr INCEARCA! nu te lasa prada tristetii,disperarii,gandurilor negre! mangaie-ti burtica si intreaba-te: CINE E MINUNEA VIETII MELE????
eu asa fac si incep cu : cine e...
cine e...
cine e ...
cu toate apelativele de pe lume,si atunci incepe sa miste
SI SUNT CEA MAI FERICITA DIN LUMEA ASTA !!
Testul ala de glicemie nu e obligatoriu,si oricum pt mine a fot o tampenie,o pierdere de timp,stiam eu ca nu am diabet gestional ,dar nu am stiu de ce ma cheama.daca tu crezi ca e necesar,solicita-l.
raceala sa stii ca apare in momentele de zbucium sufletesc si de indecizii repetate!!!
ai grija si nu te mai lasa prada evenimentelor din jur,iti fac rau tie si copilului.
nu zic sa devii imuna,nu zic sa te doara in spate de ceilalti,ca stiu ca nu poti,nici eu nu pot.zic doar sa judeci sio sa diseci totul rational,fara sa te zbati ca un flutyure in cusca,sa cauti soolutii la rece,asa va ajutati toti!
28+
aventura spune:
'Neata fetele! Haideti la cafelutza!!!!!
Ralu
, sa-ti traiasca fetitza! Ti-am adaugat eu caruciorul roz ![]()
Fetelor, avem 34 de fetite la 35 de baietei, pai daca imi trimite si Michelle datele, cum ea are cea mai scumpica bebelina din lume, noi echilibram populatia globului ![]()
.
Ma duc azi sa iau rezultatul la urocultura..stau cu inima stransa..
Aventura
22+ cu
Conrad
Helenutza23 spune:
buna fetelor! am fost ieri la morfologie, bb e bine, are 430 g, i-am ascultat inimioara, i-am vazut manutze, picoruse, putzulica, adik tot
si eu sunt ok, col 40mm, decat o artera avea ceva de genul IR mai mare, pe partea dreapta, dar nu a zis ca ar fi vreo prob. a, mi-a zis atentie la kile
ce, am luat 5 pana acum. am auzit si cazuri mai grave
eee, lasa, noi sa fim sanatosi! 
quote:
Originally posted by brig_adria
buna,mamici cu burtici!aveam si eu o intrebare!cine stie si ce stie ceva despre dr Parvu de la Elias,ginecolog?astept pareri si idei,multumesc!eu am intrat in sapt 25,cu fetita!cand se face cultura de col?pa
am fost de mult si doar o singura data la dr Parvu (dr Parvu Ioan care este si la Medsana, nu?). mi-a facut o impresie f buna....dar nu am pastrat legatura, pur si simplu. era si mai departe cu cabinetul...
spune-mi, te rog, de cand mergi la el? tu esti multumita?
cultura de col se face inainte de a naste, vreo 2 sapt inainte. se poate face si in timpul sarcinii daca medicul o recomanda, daca sunt probleme, sa zicem secretia nu a iesit ok etc... altfel nu e cazul.
incerc sa pun un link cu discutii despre dnul doctor dar se pare ca nu merge
da o cautare pe google dupa "Parvu Ioan" si primul rezultat (pe un site parinti..com) o sa gasesti niste pareri.
21+
Catalina spune:
Aelita, iti multumesc mult pentru vorbele frumoase. Daca ai stii cate procese de constiinta imi fac ca nu vorbesc destul cu bebelul meu. Saracul, el simte asta si cred ca nu ii e prea bine.
Problemele sunt oarecum similare si sa stii ca le privesc mult mai de pe margine acum. Ma ajuta sotul foarte mult.
Eu am facut testul ala de glicemie o data cand am inceput tratamentele de sterilitate. Tot ceva pe hipoglicemie mi-a iesit, dar ma rog, acuma inteleg ca e o alta situatie avand in vedere sarcina. O sa il intreb si eu pe dr Radoi sa vad el ce zice.
Hai va pup, mi-am facut un ceai cu lamaie si miere sa previn raceala. La mine in casa e f frig, diseara cred ca pun in functiune caloriferul electric.
Cata 27+
Amaya spune:
'Neata burtici! Aventura, io spun prezent la cafeluta! Mi-am dus piticul la cresa, am facut ceva cumparaturi si pana ma apuc de facut mancare sunt prezenta la discutii.
Ralu, felicitari pentru veste! sa aveti o fetita sanatoasa, frumoasa si mancacioasa! Ce rabdare ati avut sa nu aflati pana acum.
Catalina, capul sus si trateaza tot cu mai multa indiferenta. Mai ales ca tu te consumi foarte mult. Problemele vin si trec insa efectele starii tale sufletesti asupra lui bebe se produc acum si raman.
Ioana, multumesc din suflet pentru raspuns...tot la epidurala ma gandeam si eu. Ai putea sa-mi spui si ce riscuri reale exista la epidurala? Cu medicul n-am ajuns sa discutam de anestezie, ma gandeam ca este prea devreme, dar o sa deschid subiectul luna viitoare la control. Totusi mai am o intrebare pentru tine: din cunostiintele tale ce crema este cea mai buna pentru cicatrizare, nu are importanta daca nu se gaseste aici fiindca vine mama de la tine de-acolo in dec si ar putea sa-mi aduca. La prima cezariana am folosit Actovegin dar n-am fost extrem de incantata de rezultate. Cred ca mai mare efect l-a avut betadina. Multumesc anticipat si scuze ca te asediez.
Haricleea, in primul rand toate burticile sunt mai usor plangacioase in perioada asta. Eu la prima sarcina cred ca am avut, pus cap la cap, doar vre-o luna de zile in care n-am plans. Plangeam din orice (chiar si la unele reclame
), ma suparam din orice si apoi imi faceam griji, la fel ca si tine, insa am un baietel vesel, sanatos care nu cred ca, intr-un an si 8 luni, a plans mai mult de 5 ore per total. Cred ca e important ca starea ta psihologica sa fie doar de suprafata si nu profunda, stari de genul celor care sa-ti poata afecta si tie sanatatea. Daca ai o problema mai bine te pui pe plans, elimini din sistem (pt. mine plansul purifica) si mergi mai departe decat sa le ingropi in tine si sa te macine permanent pana explodezi.
Referitor la Filantropia, eu am nascut acolo in 2005 si am fost impresionata chiar (datorita contrastului enorm intre povestile de groaza citite pe aici despre acest spital si realitatea traita de mine acolo) atat de curatenie cat si de grija personalului medical (neinfluentat, din partea mea, de spaga sau atentii). Eu am nascut vineri dimineata si imi era frica sa nu raman parasita pe durata week-end-ului si daca am vreo durere ceva sa nu am cui sa spun. Insa acolo a fost ca si cum era orice alta zi a saptamanii, chiar si medicul meu (dl. dr. Hamid Ayatollahi) m-a vizitat si de 4 ori intr-o zi. Despre doctorul tau insa nu stiu nimic si nici nu am auzit vreodata de el, scuze ca nu pot sa te ajut.
Va doresc o zi minunata si haideti la vorba.
Oana
22+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
nadiutapm spune:
buna burtici, mmm cafeaa ce bine suna, au am una pe birou 3 sferturi lapte si numa 1 sfert cafea
,
Aventura cand mai ai programare pe la cabinet, eu am pe 18oct 15.30 poatge ne vedem pe acolo
ce zici?
Haricleea , vrei bataita macar sa stii de ce plangi, un singur lucru nu are rezolvare (m) in rest toate se rezolva mai devreme sau mai tarziu, daca incep sa plang pt fiecare pbl care nu se rezolva la mine de ani de zile,ar fi trebuit sa am ochii rosii tot timpul dar... spreranta moare ultima( adica eu )in rusa Nadejda = speranta.
Ralu74 felicitari pt fetita sa fiti sanatoase, mancacioase si vesele.
pupici
nadiutapm 21+
Messa spune:
Fetelor, voi cum stati cu calitatea somnicului? Eu de cateva zile dorm foarte prost, si doar cateva ore pe noapte - chiar daca sunt franta de oboseala si as vrea sa dorm mai mult, nu am cum, ca ma trezesc de fiecare data cand ma intorc de pe o parte pe alta si ma trezesc amortita... si ma trezesc si daca ma intorc in somn pe spate, cu burta pietricioasa si e tare enervant - ma simt ca o balena pe uscat, chiar daca am cel mai comod pat din lume. Ma enerveaza rau chestia asta, eu sunt rea de somn si sunt zombi toata ziua din cauza asta. Nici cafeaua de dimineata nu mai ajuta, si asta e normal, daca nu prind decat 4-5 ore de somn, puse cap la cap, pe noapte... cum fac sa remediez treaba asta, in afara de facutul de baitza relaxanta seara inainte de culcare si de lapte cald sau ceai de tei... ca nu ajuta astea la mine, din cate vad.
Fetelor, in alta ordine de idei, voi cum aveti contractiile Braxton-Hicks? Tot timpul zilei sau numai seara, eventual dup ce ati stat mult in picioare sau in fund pe scaun? La mine sunt seara, cate 3-7 contractii - am tot luat cate un No-spa de fiecare data cand am simtit ca mi se pietruleste burta, dar ma intreb daca e nevoie de No-spa sau pot sa le las in pace, ca sunt normale si nu fac rau? Ca n-as baga totusi drotaverina aia in mine asa, fara sa am un motiv serios, nu? Chiar daca e un medicament considerat safe in sarcina...
La mine contractiile astea se simt cam asa - am impresia ca mi se guguloieste burta, ca si cum s-ar impietri si o simt ca pe un glob tare si greu - daca ma ridic in picioare, am senzatia ca am un bolovan in burta, care sta sa cada. Daca ma asez in fund, se mai inmoaie bolovanul. Nu doare deloc, e doar senzatia aia ca as putea sa-mi iau burta si sa o asez alaturi, separat de mine, ca si cum ar fi o chestie care nu apartine de corpul meu, dar care in mod bizar e la mine sub piele. La voi se simt la fel?
Mmmm... si ma simt de parca as fi gravida de o viata, incepe sa devina o stare normala, "o boala sanatoasa", cum zicea o doctorita foarte haioasa acum ctiva ani, cand vorbeam cu ea de posibilitatea unei sarcini. Stau si ma gandesc... de cand nu am mai baut o visinata, de cand nu am mai tinut nici o dieta, de cand nu m-am uitat in oglinda fara sa ma oftic de cele 1001 de cosuri din barbie, de pe nas, de sub nas, din nas si de pe frunte pe care le am si rasar constant de cand am facut pipi pe batz... uf. O sa creasca burta ca o coca de cozonac in urmatoarele luni si ma gandeam cat de justa e expresia americanilor a propos de graviditate: "she's got somethin' in the oven"
. Ma gandesc ca mai am timp numai astea cateva luni sa mai "copilaresc" nitel, ca pe urma o sa uit de mine de tot si am sa am grija numai de mormolocul asta zanatic pe care il simt zilnic in burta si o sa lesin de spaima la fiecare caca mai moale si la fiecare "ua-ua" care o sa-mi sune mie altfel decat de obicei... acum doua zile am primit un minunat si urias carutz de la niste prieteni foarte buni care au o bebelina si ei, numai ca ea face 10 luni curand - si cu fiecare obiect pentru bebe care imi intra in casa imi dau si mai mult seama ca da, EU am sa am un bebe! Ce faza! EU? Un bebe? Adica am sa fiu o "mami"? E aproapeincredibil, si totusi e din ce in ce mai palpabil, la propriu!
Nush' ce am in dimineata asta, cred ca m-am trezit nedormita si poeta ![]()