Bebei cu alergii (2)
Raspunsuri - Pagina 27
eryteea spune:
A-ti mai auzit un igE total de valoarea 382.900 ?O cunostinta de-a mea care are copil alergic din presupunere la ou facindu-i analizele i-a iesit valoarea asta .E posibil ?
Ingrid amore di mama
gama spune:
eryteea, eu personal cred ca e vorba de o valoare de 38.29 sau poate ca au o alta scara a valorilor, doctorul de la clinica unde a facut analizele ii poate explica.Copilul meu a avut undeva in jur de 25 acum 2 luni......
si Matei(2.aug2004)
foto Matei
eryteea spune:
Gama testul a fost facut in Romania si medicul i-ar fi spus ca valoarea ar trebui sa fie inferiara la 60 .Eu locuiesc in Italia si la fetita mea aiesit igE= 1370 si mi-a spus ca trebuie sa fie mai mic de 30.Deci in concluzie care sint valorile normale,ptr.ca daca ar fi avut 38.29 dr.ar fi trebuit sa-i spuna sa nu se preocupe.
Ingrid amore di mama
Ramona J spune:
Carmen, poate ca e 382,9. Daca folosesc calculator american, aici se pune punct in loc de virgula cind e vorba de decimale. La un copil alergic e foarte posibil sa iasa 382.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
nastasika spune:
Eryteea, din cate stiu si eu de la un medic alergolog exista 2 modalitati de determinare a Ige, in functie de aparatura folosita (nu pot sa-ti explic exact). Cert este faptul ca pentru fiecare modalitate in parte sa dau si valorile normale tocmai pt. a te putea raporta la ele. Stiu de asemenea ca valorile normale difera si in functie de varsta copilasului.
Dar pe fisa de analiza nu sunt trecute si valorile normale?
Depinde si la ce laborator ia facut analizele, pt. ca eu i le-am facut la Medlife si au iesit in limite normale (copilul fiind foarte alergic) si mi-a spus dr. sa le repet la Medicover. Sfatul meu ar fi sa repete analizele la un alt laborator si apoi sa compare rezultatele pt a fi sigura de rezultat. In Romania totul e posibil....
eryteea spune:
Nu mai inteleg nimic.AJUTOR!!!deci medicul respectiv a vazut analizele si i-ar fi spus ca igE ar fi trebuit sa fie inferior la 60.In concluzie stie cineva sa-mi spuna care sint valorile normale ?
Ingrid amore di mama
pisicuta si matei spune:
erytea nu stiu sigur daca se poate sa fie o valoare atat de mare de ordinul a sute de mii,dar daca respectivul copil are o varsta mai mare si pana acum a mancat saptamanal ou foarte probabil ca fie foarte mare IgE-ul.pe analiza respectiva sunt trecute cu siguranta valorile normale.
spre exemplu pe analiza facut pt anticorpii la gluten apare valoare inregistrata 17.3U/ml si langa aceasta valoare apare in paranteza : N<7U/ml ceea ce inseamna ca valoare nromala trebuia sa fie mai mica de 7 unitati pe ml.
Aceste valori depind de aparatul cu care s-au facut masuratorile si cum a fost el setat.asa ca cel mai indicat este sa se uite persoana respectiva direct pe analiza ca sa vada cu cat este mai mare IgE-ul.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
pisicuta si matei spune:
tot eu![]()
Am cautat si IgE-ul la proteina din lapte si am gasit ca era 21.4 si valoarea normala trebuia sa fie mai mica decat 0.35kU/ml.Ca sa iti faci o idee.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
eryteea spune:
M-am uitat si eu pe analize si la mine scrie igE 1370 si valoarea de riferiment este < 29 .
Pisicuta la tine este diagnosticat celiachie sau este doar momentan alergica la gluten ?Ingrid amore di mama
pisicuta si matei spune:
eryteea inca este numai sindrom in sensul ca i-am facut numai analiza de sange si nu i-am facut si biopsiei.Si in mod normal ca sa ne zica daca este boala trebuie sa ii facem biopsie,dar noi nu prea vrem sa chinuim copilul.Asa ca acum este la regim-fara gluten si o sa mai repetam analiza de sange.
Valoarea respectiva la care analiza este?La un calcul foarte simplu pe care l-am facut(adica de cate ori este mai mare valoarea respectiva decat normal) cred ca este foarte posibil ca un copil alergic sa aiba aceste valori.Caci la acest calcul in cazul alergiei noastre la proteina mi-a iesit o val mai mare de 61ori iar la voi de 47ori![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor