N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Io nu stiu daca s-a mai discutat, dar ma tot gandesc, poate exista niste sfaturi psihologice, ca sa zic asa, de eliminare a fricii, de crestere a increderii in sine si a sigurantei, legat de sofat bineinteles.Eu de exemplu am atat de mult bun simt incat cand vad ca cineva vrea sa ma depaseasca am tendinta sa ma dau cat mai in dreapta ca sa ii fac loc; pe de alta parte cand vad atatea injuraturi ma apuca damblaua si ma gandesc vorba unei prietene, sa imi zic intr-un in sinea mea: "sunt nesimtita, sunt nesimtita!" ca sa nu ma afecteze prea mult ceea ce aud si vad in jur. Ar fi ideal daca ar exista un astfel de "indrumator" de idei si sfaturi, cum sa poti capata siguranta si calm la volan.


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

La teorie stau f bine, practica ma omoara!
Cand pleci de acasa iti zici ca nu tb sa demonstrezi celor din jur cat esti de tare la volan, ci numai sa ai grija la pietoni, in special, si sa nu lovesti masini.
Pleci mai devreme, pt a nu intra in criza de timp (asta fac si eu,prefer sa beau o cafea linistita decat sa stau cu ochii pe ceas si la atatea griji sa mai adaug una, deloc de neglijat).
Eiiiiiiiiiiiii, si acum vine marea problema: cum scapam de mandrie?
Pe mine asta nu ma lasa sa traiesc! Daca gasiti reteta sa mi-o dati si mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

am revenit cu vesti
am condus pe autostrada bucuresti constanta.mama mia ce minunatie!
nu cred ca ash avea curaj pe acolo in sezon estival dar acum pot zice ca mi-a placut fantastic. (mai greu am gasit noi autostrada spre constanta...am gasit-o pe la lehliu dar asta e alta poveste.)
in rest...sper sa nu mai am parte de incidente grave.
si cum zice sotul meu ..."nevasta..te-ai invatat numa in masina!la paine se merge pe jos nu cu masina!"
mi-am pastrat obiceiul de a conduce prin cartier.
si mai am un nou obicei...dat jos sotul de la volan.sa vada si el cum e sa stai in dreapta.
cand ma urc la volan, palpitatiile de inima le-am pastrat.

nicol- felicitari ptr masinuta proprie.

va pup si tot inainte la volan

jo si alexandra

***************
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Fetelor eu merg zilnic, tupeu marit....si azi era sa il iau pe un bou care traversa cu turma, pe rosu. Am claxonat, ultimul din grup s-a retras pe trotuar asa ca nu am franat si....idiotul s-a reintors in carosabil si eu am oprit in frana cu scartaituri, si aproape la 45 de grade fata de directia de mers (ca am tras de volan). Era intuneric, ploua, soseaua libera....ah nenorocitul ce m-a putut speria.


Jone sa stii ca e libera autostrada si vara, eu am mers pe 1 si 7 iulie si e libeeer, super se merge pe acolo. Asa da, sa tot alergi (130-140/h ).
Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna la toata lumea. cum de nu am avzut eu subiectul asta pina acum. ma primiti si pe mine?

am o frica de condus care nu se mai poate masura de mare ce e. sa va spun povestea, pe scurt.

in 1990, mi-am luat carnet la insistentele tatalui meu care avea chef sa mai bea si el o bere cu bunicul cind mergeam la tara si nu avea cine conduce inapoi spre casa. am condus citiva ani, nu prea mult, numai cind era nevoie. studenta fiind in bucuresti, mai conduceam gasca de prieteni de la petreceri spre casa, mai mult in mijlocul noptii, cind nu pre erau prea multe masini pe strada. nu mi-a placut niciodata sa conduc, am facut-o mai mult de nevoie.

de cind am ajuns in canada, am fost mereu impreuna cu sotul, la scoala/servici am mers cu autobuzul, avem o singura masina asa ca m-am lasat pe tinjeala pt ca are cine sa ma "conduca" pe unde am nevoie.

acum au aparut copiii si sotul s-am cam saturat sa se duca toata ziua-buna ziua la cumparaturi pt ca am uitat eu sa ii pun pe lista lapte sau alte cele. vrea neaparat sa ma vada cu permis ca sa ma pot duce singura la cumparaturi.

problema e: mi-e fricaaaa sa conduc. am momente cind ma hotarasc, imi spun ca: ce mare lucru, toata lume are aici carnet, se conduce mai usor decit on tara dar mereu gasesc alte motive sa mai amin un pic. intr-unul din momentele astea de elan am dat testul teoretic si am carnet de incepator (pot conduce cu cineva linga mine). asta era in vara lui 2003. asta expira in 5 ani asa ca pina atunci trebuie sa imi iau avint sa dau si testul practic.

de fiecare data cind sotul zice: conduci tu pina la mall, gasesc diverse motive sa nu o fac: nu am pantofi corespunzatori, nu am carnetul la mine, sint obosita, e trafic etc.

cum sa fac sa scap de frica? cind imi iau curaj si ma urc la volan am impresia ca toti vin spre mine. nu rideti, parca si masinile si pietonii nu stau la locul lor si vin sa ma sufoce pe mine. in plus, nu imi place masina. avem Chrysler Dodge Caravan (minivan). mi se pare mare, grea si ma deranjeaza ca nu ii vad botul. sotul zice ca nu trebuie sa il vezi, il "simti". poate il simte el ca eu nu simt nimic. probabil ca il va simti cel din masina din fata daca e sa o iau pe pipaite.

nu stiu ce sa mai fac. e clar ca trebuie sa scap de frica, dar cum? probabil ca intrebarile astea vi le-ati pus fiecare dintre voi. am sa citesc cu atentie ce ati scris pina acum (cum scriam mai sus, abia acum am vazut subiectul), poate gasesc ceva idei, si revin.

m-am mai linistit un pic vazind ca nu sint singura in situatia asta.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Bafta in continuare fetelor! Astazi am facut 3.000 de km.

In intersesctia unde m-a atins taxiul a avut loc un accident in fata mea, o masina a atins o alta care fortase trecerea prin fata lui, a invartit-o si apoi a aruncat-o drept in tramvai.... mi-au cam dardait picioarele.....


Asatzi am facut de la ASE pana acasa o ora si jumatate, cand e liber - adica duminica dimineata fac 20 de minute!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Lorelai asa am facut eu exact ca tine am luat carnetul ala de incepator doar asa sa ma legitimez, apoi intr-o zi ca era gata de expirare dupa 5 ani zic hai sa iau niste ore de condus sa incerc sa dau pt G2 si culmea am luat,acum mai am putin si imi expira si G2 si trebuie sa merg pt G full chiar mi-am facut programare sa vada un instructor cat de meseriasa sunt si ce sanse am sa iau G full, mai ales ca am condus mai des ,dar numai peripeti am avut ,asa pe strada cand merg parca ma iubeste dumnezeu si opreste circulatia ca nu ma intilnesc cu nici o masina,dar la parcare sunt criminala ,am ciupit masca putin in fatza da nu se vede ca de eram in parcare cu viteza mica . Si al meu zice sa o simt ce pana mea sa simt ca o simt cand face poooooc.
Apoi ieri chiar eram mandra de mine am condus destul de multicel il urmaream pe al meu ca vroiam sa ducem o masina la garaj sa schimbe uleiul si altele si sa ne intorceam cu masina lui si cand sa ies din parcare am dat cu spatele si nu stiu cum sa infuriat masina ca a plecat cu asa viteza de chiar m-am speriat noroc ca eram departe de celelante ca altfel le facem zob pe toate ,am pus o frana ,am tremurat putin apoi a trebuit sa plec in urmarire pana la garaj.
Ma si gandeam upsssss ce ma faceam daca le faceam zob la toti aia din parcare masinile wow ce a fost in sufletul meu noroc cu dumnezeu ca ma protejeaza.
va spun joi ce zice instructorul daca merita sa ma mai agit sau sa ma las de condus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Buna!

CE sa zic, si eu conduc de vreo 2 luni...mi-am depasit temerile, conduc chiar bine....mai am din cand in cand probleme cu parcarile....cand nu sunt singura in masina si primesc sfaturi!!
De obicei tatal meu ma agaseaza, el e cel cu care am mers deseori in poligon in timp ce faceam si scoala cu instructorul..ce sa zic-temperamente explozive amandoi..fara sa vreau, ma blocam si ma inhibam teribil pt. ca erau fooarte nervosi..si poate am capatat putina frica....in rest..conteaza mult incurajarile,,,mi-a fost de mare folos sa merg cu taica-meu in dreapta la inceput, e adevarat....acum insa mai mult ma enerveaza si ma blocheaza cu prea multe sfaturi....
Nu e paranoia, pt. ca s-a intamplat sa conduc si cu alte persoane experimentate la sofat langa mine-care, vazand progresele, m-au laudat... si cel mai mult m-a ajutat incurajarea sotului. De unde pana acum mai ca ma facea proasta, intr-o zi mi-a cumparat flori (nu obisnuieste)..si am condus tare bine, am facut si o parcare de nota 10 (am un Oltcit vechi, dificil, iar parcarea e f. ingusta si flancata in toate directiile de masini parcate aiurea ).

Asadar-incurajarile venite din partea celor dragi pot fi uneori solutia....nu disperati niciodata..si daca totusi se intampla, exact atunci luati-va inima in dinti si porniti mai departe!!! Are efect, veti vedea....

Bafta multa si experiente de condus placute!
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mai eu tot auzeam ca cel mai bine e sa conduci singur, dar eram convinsa mereu ca mai am nevoie si de ochii sotului. De cand conduc singura e muuuuult mai bine, mai ales pentru ca el e f. dur cand fac cate o greseala. Cand merg cu el mereu ne certam.
Faceti singure cate un drum scurt. Pana la buticul din colt, vorba cuiva. Si sa stiti ca teama trece cu cat conduceti mai mult si lucrurile care acum vi se par f. grele vi se vor parea floare la ureche dupa ceva timp.
Cand faceam scoala imi spunea instructorul ca trebuie sa arunc un ochi in oglinzile retrovizoare si gata sa pricep. Ei bine eu nu pricepeam nimic in oglinda din dreapta (nu eram in stare sa aproximez distanta). Acum, dupa 4 luni de condus sporadic (pentru ca sunt in CIC) vad imediat ce trebuie sa vad.
Asta nu inseamna ca nu mai am de invatat, dar nu mai imi e frica ca la inceput si ma descurc destul de bine in trafic.
Succes noilor venite!



Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Ar trebui sa ma duc cu masina la servici si nu am curaj deloc .Stau si ma perpelesc ,sa iau masina ...sa iau autobuzul ,dar cred ca ma duc cu ratb .Mi-a zis sotul si ca n-are nimic daca o sifonez ,dar tot nu pot sa ma duc singura.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput