Mamici de martie - aprilie 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 15
monica_b spune:
Buna dimineata, gravidute!
Bun venit Phili si Madmar. Sarcini usoare si bebei sanatosi.
Paula bine ai revenit cu bine si fara sperieturi! Ai grija de voi si nu te mai panica, ca am trecut de "perioada critica".
Elyanne parca ai descris meniul meu: fructe, cartofi si oua fierte, fructe, salate, piine (de secara!) prajita si iar fructe. Singurele mincaruri gatite agreate in unanimitate si de mine si de chiriasi sint pastele si pizza. Probabil cind vor iesi pinguinii la lumina isi vor pune ochelarii de soare, se vor da cu gel pe freza si ne vor arunca un smecheresc "Ciao ragazzi, come state?"
Katink ce zici tu de 4 luni? Eu ma multumesc si cu inca 3 duse la bun sfirsit. De un singur lucru ma mai tem: sa nu ma bage dr. in spital de cum implinesc 5 luni.
Roxanici, fii pe pace ca nu ai stirnit tu nimic. Din contra, ne-am ales cu informatii a caror utilitate departe de mine gindul sa o contest. Am dat eu cu bita in balta din cauza gafei mele americanofobe (si nicidecum brinzofile! ), care am sperat ca va stirni zimbete nu suparari. Imi cer inca o data scuze daca am lezat sentimente.
Poza cu burtica mea de 4 luni am pus. Dar dupa ce m-am mai uitat pe la celelalte burtici am constatat ca a mea nu-i nici pe departe asa mare cum mi se parea mie. Si iar ma apuca angoasele ca daca o sa am prea putin lichid amniotic??
A! Si apropo de poze: Karra, superba fotografia nud de pe malul marii. Desi nu sint eu fotograf profesionist, am pretentia ca sint in stare sa apreciez valoarea artistica a unei fotografii si vreau sa transmit felicitari atit fotografului cit si, bineinteles, modelului.
Monica x2 17+
Krissy spune:
Buna fetelor, se scrie mult e la o zi la alta, dar imi place ca avem ce citi.
Nu stiu de ce exista perceptia ca cineva se cearta cu altcineva , ca eu din pacate sunt o parte implicata dar nu am acest sentiment, asa ca mi-ar placea sa incheiem cu asta. Eu nu am timp si nu am de ce sa ma cert cu nimeni - nu imi sta in caracter, iar hormonii de sarcina imi sunt sub control. Doar ca am primit din partea cuiva pare-se prea bagata in seama... Daca am furnizat o informatie, dupa umila mea parere, oricine are dreptul la alta opinie, dar pe care ar trebuie sa o poata sustina cu contraargumente, nu cu povesti din filme. Oricum n-am inteles nici acum ce au in comun branzeturile interzise in sarcina, cu America. Adevarurile stiintifice nu apartin unei tari, sunt cunostinte universale... Multumesc fetelor care au inteles buna mea intentie. Oricum se vede treaba ca problema era nu informatia, ci locatia mea (care asta este, fie ca place sau nu cuiva), ceea ce e absurd si ridicol, mai ales ca nu fac niciodata referire la asta. Nu o sa ma vedeti niciodata scriind "aici LA NOI", ci simplu "aici"; aici locuiesc, muncesc, plang, rad, iubesc, aici e casa mea acum, aici se va naste copilasul nostru... Dar sunt romanca indiferent de ce scrie pe pasaport si nu am uitat de unde am plecat. Plus ca eu cunosc realitatile din interior si din viata de zi cu zi, dar nu bombardez pe nimeni cu asta, nu acesta e motivul pentru care sunt membra pe forum.
Cred foarte mult in beneficiul pe care fiecare din noi putem sa il avem din schimbul de informatii de aici. Mai ales pt cele ca mine, aflate departe de mama in primul rand, poti gasi aici foarte multe opinii, idei si simptome in care te poti regasi si vezi ca nu esti singura. Eu una de exemplu am aflat aici depre No-Spa, drept pentru care am rugat parintii sa imi trimta si mi-a fost foarte de folos in cateva ocazii.
Gata fetelor, m-am intins din nou si nu vreau sa plictisesc pe nimeni, mai ales ca sunt off-topic. Ma retrag ca marti am un examen si mai am inca f mult de invatat!
Toate cele bune si sa aveti o saptamana buna!
Krissy 17+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev074pf_.png
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
Oana Stefana spune:
Buna Burtici
Noi suntem bine, crestem...
In legatura cu alimentatia eu am inceput in forta: sucuri naturale, multe legume proaspete, alcool nu etc. M-a tinut 2 saptamani...apoi am inceput usor sa ma intorc la dieta mea normala...ciorbe, supe, cartofi prajiti cu friptura, un pic de vin diluat zdravan cu apa minerala, un pahar de bere pe ici pe colo...singurele apucaturi sanatoase care ma mai tin sunt fructele consumate zilnic si iaurtul...
Vineri am fost la un restaurant chinezesc, a fost aniversarea casatoriei mele, am mancat alge, orez si pui super picant-asa imi place, si fructe trase in miere...
M-am simtit extraordinar, ceea ce va doresc si voua; bebelina mea e cumnite, o simt usurel uneori...de abia astept o noua echografie.
Numai bine
Oana, 18+ cu Iulia
roxanici spune:
Krissy, bafta la examen!
Ella, sa fii cumintica in pat si totul va fi bine.
Eu am mai pus un link pe prima pagina, in listuta, cu calculul greutatii la ; pe mine m-a interesat asta si sunt sigura ca si voi va intrebati cat o sa punem pe noi pana la sf.
Si daca tot m-a zgandarit Rebiana am mai pus un link si ptr semnificatia numelor, sper sa il gasiti interesant.
roxana 16+
Rebiana27 spune:
Salutari de seara burticutzelor! Azi am petrecut la socrii asa ca abia acum pe seara am intrat pe forum. Ce de mesaje!!! Le-am citit pe toate si m-am lamurit, in sfarsit, de branzeturi. Eu mananc branza de la tarani, nu des, dar, desi nu e recomandata, mie nu mi-a facut nimic rau. Dar nu vreau sa risc si voi manaca mai rar.
Paula, ma bucur ca esti bine si sunt convinsa ca totul va fi in regula. Oricm sa ne tii la curent!
Madmat si Phili bun venit, sarcina usoara si nastere pe masura.
Roxanici numele copiilor sunt deosebite. Stiam ca Teodor/Teodora inseamna "cel luminat/cea luminata" sau ceva in genul, sper sa nu te informez gresit. Si eu am ales deja nume: fata: Cristiana-Carla si baiat: Tudor-Andrei. Sper sa le folosesc pe amandoua, deci sa am si fetita si baietel, ordinea nu conteaza si nici diferenta de varsta, important e sa fie asa.
Uitasem sa ma vait si eu de o durere ascutita in burtica aseara. Oare sa fi fost contractii? Intreb si eu ca nu am deloc experienta. Am luat un No-spa si a trecut dar revenisera de dimineata. Acum e in regula, cred si sper. Am cam tremurat de frig pe la Sinaia, ca ma apucase nu stiu ce sa imi etalez si eu burtica (prin pulover ce-i drept) si nu era cazul ca era destul de frig. Asa imi trebuie, sa ma invat minte. Si azi noapte, de frica sa nu imi mai fie frig si sa ma doara iar burtica am dormit si cu capodul pe mine!
paxela spune:
krissy bafta la examen
pe bebe al nostru cel mai probabil il va chema Luca, oscilam inca pt al doilea nume,caci 2 vrem sa aiba, si e dificil de potrivit si cu primul prenume si cu numele de familie
Alexa16+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
phili spune:
buna fetelor,va multumesc mult pentru primirea in clubul vostru,va doresc si eu la toate multa sanatate si bb sanatosi!!
draga mea madmat eu sunt la Dr.LACZIKO SIDONIA si ti-as recomanda-o cu multa placere daca vrei.Nu stiu cat se da la nasteri,dar am auzit ca daca vrei sa fii bine tratata prin spitale se da pana 18 mil cu tot cu asistente si medic de copil...
va doresc sanantate!!!12
madmat spune:
buna seara burtici.
multumesc pt raspuns phili.
eu deja am un medic care am auzit ca este buna.doamna dr antal este si directoare la martenitate si ca asista la nastere.multi medici inchid tele noaptea sper sa nu mi se intapla asta ca nu stiu ce o sa faca.
madmat15+
Selene spune:
Buna dimineata tuturor!
Eu apar cam rar pe aici, dar va citesc aproape in fiecare zi... Ma bucur sa vad ca totul se desfasoara bine
Eu am fost la ultimul control acum 2 saptamani, e totul ok, acuma astept eco morfologica, din sapt. 18.
Alte noutati nu am - de asta nici nu prea am scris; nu am aflat inca nici ce surpriza ne pregateste bebe, daca e sau ; desi vreau sa fim pregatiti si cu nume de fata si de baiat, ca am auzit si de cazuri in care toata sarcina i s-a spus ca e baiat si cand colo a iesit fetita...
In ceea ce priveste discutia legata de ce mancam, mi-e teama ca incep si eu sa devin putin paranoica, adica sa spal totul de "n" ori, nu mai mananc mezeluri, oua deloc, branza mi-e teama sa mananc, carnea aproape o ard cand fac ceva de mancare etc, etc. Incerc sa ma controlez, sa nu ma gandesc tot timpul "de la asta ce mai pot face?", dar nu reusesc intotdeauna.
E bine ca avem acces la atatea informatii si ca putem afla de ce sa ne ferim, dar mi-e teama ca eu incep sa dau in extrem cealalta si sa ma las coplesita de ele... . E ca atunci cand citesti o carte de medicina, ai impresia ca ai toate simptomele descrise acolo....
Dar eu nu am sa le las sa invinga!
Na ca scriu o data la cateva saptamani si atunci incep sa o iau pe carari laturalnice... Va las pana nu va sperii de tot!
si la toate mamicile!
17+
Lumi_Nag spune:
Buna dimineata tuturor -dutelor!
Va intreb si eu: voi ati inceput sa purtati hainute de gravide? Mie nu imi vin nici una din vechile perechi de panataloni si am inceput sa port panataloni cu burtik. Am facut comanda pe net si de o salopeta pe care o astept saptamana asta sa ajunga si va spun si voua daca e frumoasa. Nu vreau sa fac reclama dar pe bebelusultau.ro au hainute de gravida foarte dragute, ce-i drept si pretul este pe masura, dar nici in magazine nu este mai mic asa ca prefer de pe net
16+
It's easy living with eyes closed