Mamici de martie - aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Of... nu imi place sa vad discutii din astea aprinse... Fiecare are dreptul la o parere... fara sa ne "aprindem"

Eu nu vreau sa fiu de partea nimanui in discutia asta... pt. ca parerea mea este undeva la mijloc legat de alimentatia gravidelor...
In plus... mesajul Monicai nu mi s-a parut ca ar jigni pe cineva... doar ca a facut haz de necaz... si si-a spus parerea proprie si personala... Pana la urma fiecare face cum crede ca e mai bine...

Sa va spun cum au decurs lucrurile la mine, la prima sarcina... nu mancam branza de la tara (de la unchii nostri... nu luata din piata), nu mancam oua de la tara (nici macar prajie sau fierte... crude... in maioneza... in nici un caz), nu mancam maioneza (nici macar daca era cumparata)... nu mancam mezeluri de nici un fel... Nu puneam gura pe un strop de bere (decat fara alcool). Deja toti in jurul meu imi spuneau ca sunt exagerata... si eu o tineam pe a mea ... cu toxoplasma si listeria... Capsunile le spaleam in 10 ape... stateau la inmuiat o ora... sa se curete de toate urmele de pamant, si alea are nu mai existau ... Si multe altele... nu mi le amintesc acum...
Pana la un moment dat cand incet-incet n-am mai putut... si am inceput cu maioneza (cumparata), apoi si un pic de mezeluri... si branza de la tara... si uite ca totul a fost in regula...

Acum nu mai sunt asa de stricta ca la prima sarcina... pt. ca n-as mai manca nimic in felul asta... Vomit doar ca simt miros de mancare gatita... Si n-as manca decat fructe, salate, sanwichiuri cu diverse (inclusiv mezeluri)... sau cartofi cu oua... sau salate cu maioneza... sau ficatei prajiti (a.... nici astia n-ar fi buni... ca prea multa vitamina A nu face bine... de parca as manca zilnic cate un kil...)

Asta este parerea mea... nu pot sa stau nemanacata... sau sa mananc numai salate si fructe... In afara de asta sunt multe alte prostii care le mancam si habar n-avem ce contin si nu ne mai facem atatea griji... De ex. prajituri, ciocolate...
Acum n-am sa exagerez... sa mananc de ex. de la fast-food-uri... ca nu stiu ce contin... Prefer sa-mi fac acasa o shaworma (cum s-o scrie)... ca stiu ca am facut eu puiul bine de tot... etc. Si la restaurant evit sa mananc... pt. ca nu stiu cat de bine sunt facute sau din ce anume sunt facute...

Hai ca am scris... cat pt. o saptamana... nu stiu ce m-a apucat... dar am vrut sa va spus si parerea mea... Nu vreau sa supar pe nimeni Asta nu inseamna ca procedez corect... dar nu sunt nici f. panicoasa... Si cum spunea Paxela... de ce ti-e frica, de aia nu scapi... La prima sarcina mi-a iesit listeria echivoc de fiecare data (cu toate ca am evitat sa mananc ceva din ce ar putea duce la listeria). Iar acum a iesit negativ... cand n-am mai fost atat de stricta...

Acum incerc sa raspund la ce ati mai discutat pe aici...

Despre spalaturile vaginale... eu una nu prea fac nici in mod normal, pt. ca se distruge flora in felul asta, care are si ea rolul ei... Da, am facut atunci cand era cazul, cand am facut tratament cu diverse pt. candida si trebuiau facute si spalaturi... Am facut in timpul sarcinii trecute tot pt. candida... cu ceai de pelin... dar nu cu irigatorul, pt. ca ma deranja... iar dr. mi-a spus sa am grija si sa nu insist... Asa ca am luat o pompita din aia de la tehnico-medicale... "para" parca se numeste... cea mai mare... care nu intra adanc in vagin.

Despre ce e bb... dupa calculul calandarului chinezesc... dupa toate modelele, calculele... mie imi iese fata... Dar... la primul bb iese baiat... si e 100% fata... asa ca...
Mai gasisem eu un link ... il dadusem prin capitolul 2... dupa ala imi iesea fata si prima data si tot fata la sarcina asta Si m-as distra sa fie baieti...
Eu nu le iau in serios... doar asa de distractie...

Tzuna, Ralualexandrei, Jaana important este ca e totul bine cu bb-ii... lasati ca aflati voi intr-un final ce sunt... daca nu, la nastere
Mie mi-au zis la toate eco. ca e fata... toate babele (dupa metodele lor cu sarea, verigheta... si nu mai stiu ce altele) imi ziceau ca e baiat... Si pana nu am nascut si am vazut ca e fata nu am fost 100% convinsa... cu toate ca la o eco, dr. imi si aratase pasarica domnisoarei... mai exista o urma de indoiala in capul meu... 1% sanse sa fie baiat...

Sori sa porti sanatoasa hainele de

Laura bine ai reveni pe la noi... Daca o fi sa fie la a doua sarcina gemeni... asta este... Mai sunt destule mamici in situatia asta... cu un bb si apoi cu inca 2. Ne descurcam noi...

Phili, Madmar bine ati venit Sarcini usoare!

Roxanici multumesc ... am primit pm-ul de la tine.

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna dimineata fetelor!

Acum am citit din urma si vad ca s-a aprins tare discutia despre siguranta alimentelor! Hai sa nu ne certam aici ca nu e cazul... E un forum de suport reciproc, asa ca haideti sa fim un unit pana la capat!

Siguranta alimentelor e o chestie de optiune personala. Stiu prea bine ca exista cazuri si cazuri, ca sunt mamici care nu s-au stresat deloc cu alimentatia pe perioada sarcinii si care au copilasi sanatosi. E perfect adevarat, ganditi-va mai ales la femeile care traiesc la tara si nu conditii igienice.
Personal insa, prefer sa ma informez si sa evit, decat sa imi para rau ca am facut ceva ce as fi putut preveni. Asta desi sunt intr-o tara unde normele de siguranta sunt f. stricte si mi s-a spus de nenumarate ori ca nu e cazul sa imi fac griji ptr listeria sau alte bacterii. Totusi, atata timp cat inca mai exista in statistici cateva procente de femei care fac bolile astea in timpul sarcinii, prefer sa evit ptr a nu ma numara printre ele. Probabil sunt mai paranoica dar e primul nostru si vrem ca totul sa fie bine.

Asa incat sper ca nu deranjez pe nimeni daca mai intreb cate ceva despre alimente. Nu am fost nici eu prea stricta pana acum, dar nici lamurita nu sunt in privinta unor alimente.

Krissy, multumesc ptr lista cu branzeturi! Din pacate ma ajuta doar partial, ptr ca cele mai multe din branzeturile de acolo imi sunt necunoscute. Deci inteleg ca e safety cascavalul. Dar branzeturi ca de ex. cottage cheese, feta (am vazut ca cea din UK e ok, ce o fi avand diferit fata de alte tari?). Sau smantana?

Pupici la toate si sa aveti o duminica insorita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula75 spune:

Buna ziua la burticutze!
Aproape ca ca mi-au dat lacrimile cand am vazut cate mesaje de incurajare am primit
Eu sunt bine, nu mai m-a durut deloc, absolut deloc de marti si cand i-am zis doctorului vineri a fost tare bucuros. N-a mai vrut sa-mi fac echo(intervalul e timp era mult prea mic) si mi-a spus ca probabil incepe sa se retraga nodulul.Oricum m-a chemat la 23 de sapt. pt. echo morfologica.Tb. sa va spun ca mi-a dat si nr. personal de mobil si sa-l sun in caz ca mai ma doare ceva
Acum sunt tare bine si vorbesc cu bebe din burtica care e tare jucaus
Va pup pe toate si aveti grija de voi
Paula 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani7asi spune:

ELLYANNE!AI FOST PE ACEEIASI UNDA CU MINE!DAR TREBUIESC INTELESE SI FETELE AFLATE LA PRIMA SARCINA!POLEMICILE SUNT NORMALE CAND SE INTALNESC INMAI MULTE TIPURI DE PERSONALITATI.
12+,6 ANISORI

Mergi la inceput

Paula ma bucur ca e totul bine Sigur se retrage... poate la eco morfologica nici n-o sa mai existe

Jaana eu zic ca e ok smantana... la fel s iaurtul... Presupun ca se face din lapte pasteurizat. De ex. la bb-ei le dai lapte-lapte dupa un an, ca sa eviti posibilele alergii... dar le dai iaurt si smantana de la 6 luni. Daca n-ar fi ok, atunci si pe astea ar trebui sa le dai dupa un an... Asa ca eu zic ca se aplica si la gravide

Eu nu prea ma dau in vant dupa lactate... de toate felurile... asa ca la capitolul branzeturi nu ma ating nici in rest decat de telemea de oaie (e singura care-mi place). Deci despre lactate nu-mi fac griji... Eu nu ma pot abtine de la maioneza si mezeluri (astea testate pe motan... daca mananca el sunt in regula, atunci mananc si eu )
Aici eu un articol despre ce alimente sunt interzise: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=16

Al meu sot are duminica are cateva ore liber... la fotbal... asa ca eu pierd vremea pe forum... daca n-am cum sa ies in lume...

Eliana (15 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Uuuuf, cand ma gandesc ca de la mine a plecat toata discutia cu branza cu mucegai imi vine sa . N-am vrut sa isc uragane; cred ca ce se putea zice despre acest subiect s-a spus. Listuta cu branzeturie "nebune" si cele indicate in sarcina este binevenita si tb sa ne simtim norocoase ca o avem.

Paula, bine ca esti pe zi ce trece mai bine. Sa ai grija de tine si sa nu te mai gandesti la prostii, dr. este alaturi de tine si la fel si noi.... cel putin cu gandul.

Bun venit in gasca noilor mamici, Phili si Madmar.

Ma uitam pe la pozele de mamici cu burtici, am vazut ceva noutati,
Monica, ziceai ca iti pozezi burtoiul sa vedem si noi....
Io o sa continui sa pun acolo poze pana la sfarsit.

Io is bine sanatoasa... am tras o mica sperietura ieri ca matza mea nebuna care din cand in cand mai face alergaturi prin casa..... a "alergat" si pe burtica mea si m-a calcat destul de rau chiar pe unde locuieste bebe. Imi venea sa o bag in dush si sa dau drumu la apa, asa de ciuda imi era pe ea. Acu m-am linistit ca nu ma doare nimic si bebe nu pare afectat de sutul pe care l-a luat.

Ah,cred ca voua nu v-am spus, sunt 99% decisa ce nume o sa pun la urmas: Rares Teodor daca e baiat, si Teodora Daria daca e fata
Ce ziceti?

O duminica linistita va doresc la toate

roxana 16 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna fetele!

Paula, ma bucur mult ca te simti mai bine si esti optimista Ai grija de tine in continuare si iti doresc ca la controlul viitor sa nu mai ai nici o problema.

Monica, bine ca ai scapat de cerclaj, au trecut 4 luni, inca 4 si poti naste linistita

Phili si Madmar, bun venit si sarcini usoare.
Puteti sa dati mai multe date despre voi: Ultima Menstruatie (UM), Data Probabila a Nasterii(DPA), pentru a fi trecute in lista de pe prima pagina.

Roxanici, mie imi place tare mult numele Teodor/Teodora. Mi-ar fi placut sa il folosim, dar din pacate nu se poate , al meu sot nu vrea si pace.
Oricum e bine ca v-ati decis deja, sora mea naste vineri si tot nu au nume . Pentru baiat au ales, dar de fata se tot razgandesc, o saptamana le place ceva, apoi nu le mai place

Elyanne, si eu sunt curioasa ce ascunzi in burtica, eu presimt ca-s doi baieti . Tu ai vreo presimtire?

In ce priveste calendarele chinezesti, Emma mea ar trebui sa fie baiat si acuma as fi insarcinata cu fata... eu cred ca e o rata de probabilitate de 50%, asa ca fiecare cum ii este norocul, se nimereste ori ba.

Si eu ma simt bine, doar obosita si cam lenesa... in rest toate bune la noi.

O duminica placuta va doresc,

Katink cu Surpriza si Dulcineea mea Emma-Andreea

Mergi la inceput

Dani7asi pai de-asta am si scris care a fost situatia mea la prima sarcina... cu exceptia ultimului trimestru... cand am calcat stramb... Si eu am fost la fel de stricta la capitolul alimentatie, asa ca le inteleg pe mamicile care sunt asa... La fel de bine le inteleg si pe cele care sunt mai indulgente la capitolul asta... pt. ca asa ma ajuns sa fiu si eu.

Roxanici mie nu m se pare ca ai iscat nici un uragan... din contra... cu oacazia asta am aflat de la Krissy ce nu e bine sa mancam in timul sarcinii (cele care nu stiam) si consecintele, si la fel de bine au aflat si cele care mai mananca ceva in neregula (cum sunt eu cu maioneza ) ca nu sunt singurele care fac asta si nu e o tragedie...

Edit:
Katink acum am vazut mesajul... si eu tot baieti presimt... Prima dat am presimtit bine ca e fata... Sa vedem daca am dreptate si de data asta...

La capitolul nume... ne-am decis asa:
- daca sunt doua fete: Maria si Andreea
- daca sunt doi baieti: Andrei si Mihai (asta nu e batut in cuie... mai ne gandim... daca e cazul)
- daca sunt fata si baiat (nu prea cred): Maria si Andrei

Noi vrem doar un singur nume... asa ne-am hotarat de la primul bb... si mai vrem sa fie si de sfant ... si unul cat se poate de obisnuit ... Pt. ca eu am patit-o cu numele meu... cand ma prezentam, nu cred ca a inteles cineva din prima cum ma cheama ... intelegeau ori Liliana, ori Iuliana... si pe urma era partea cu minunatu ca nu am mai intalnit numele asta ... Nu zic ca nu-mi place... din contra, imi place foarte mult si pt. ca nu e un nume des intalnit...
Dar noi ne-am hotarat la ceva "normal"

S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna fetelor.multumesc pt primirea calduroasa.as vreau sa trec si (UM)si (DPA) dar nu stiu unde sa i scriu.orcum am sa i trec o date aici.(UM)26,06,2006 si(DPA)02,04,2007.
multa sanatate si sa aveti grija de voi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Buna fetelor.Am fost la dr.Mi-a spus ca am avut niste contractii si mi-a prescris NO - Spa si repaus la pat.Pe 12 Oct. ma duc din nou la el.Durerile m-au mai lasat ,sper ca totul sa fie bine.Cand am fost ultima data la el mi-am vazut bebe-ul la ecograf.M-a induiosat profund sa-i vad capusorul , mainutele, piciorusele.Sper sa nu se intample nimic grav si sa fie sanatos ca acum dupa ce l-am vazut ,daca s-ar intampla ceva grav cred ca asa innebuni.va pup pe toate si va mai tin la curent.

ELLA 10 saptamani + 3 zile

Mergi la inceput