Epidurala pro si contra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danast spune:

Intentia mea a fost sa nasc natural daca durerile ar fi fost suportabile, dar dupa vreo 9 ore de travaliu am cedat; aveam impresia ca contractiile dureaza foarte mult si pauza dintre ele aproape nici nu exista, incercam sa gasesc diverse pozitii sau tehnici de relaxare (dupa cum invatasem la cursurile pre-natale) dar n-a functionat absolut nimic, si intr-un final am cerut epidurala. La momentul ala aveam o dilatatie de 4-5 cm, dupa injectie nu am mai simtit absolut nici o durere, am reusit sa ma relaxez foarte bine ba chiar am si tras un pui de somn de vreo ora (foarte bine venit in urma celor 24 de ore nedormite, cu mers la serviciu si cu contractii). In mai putin de 3 ore dupa epidurala am avut si dilatatia maxima si l-am nascut pe Andrew. La a doua sarcina intentionez sa fac epidurala, e mult mai usor iar aici nu costa nimic atata timp cat ai asigurare medicala.
Si in plus partea finala de curatare si "broderie" (cum bine a zis Tina) nu am simtit-o deloc.
Eu sunt pentru 100%

Bafta si nastere usoara!

Dana si www.dropshots.com/new.php?userid=139510&cdate=20060719&cimg=0" target="_blank"> Andrew (07.02.2006)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Multumesc mult pt raspunsuri ,am sa optez pt epidurala pt ca nu cred ca as mai suporta durerile pe care le-am avut la Maria si mai ales nu as vrea sa ma vada sotul asa scalambaiata de durere ptr ca am inteles ca vrea sa vina cu mine in sala de nasteri de data aceasta si n-as vrea sa-l sochez pe bietul om .

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 16+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana T spune:

Eu inca nu sunt insarcinata, acum suntem la stadiul de incercari...
Problema asta este cu dus si intors...
Dar, pentru cine se stie mai sensibila la dureri, cred ca singura solutie...
Eu sunt vesnic cu Piafenul langa mine, si intru repede in panica cand ma doare ceva...Asa ca, daca ma va ajuta Dumnezeu sa raman insarcinata, voi naste la Debrecen, in Ungaria cu epidurala. As naste si in Oradea, dar aici nu se face.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana16iul/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraco spune:

Hop si eu la subiectul asta care pe mine ma intereseaza tare,tare.Eu de fel sunt foarte ,dar foarte sensibila la dureri.Am 30 sapt. si am discutat cu dr. meu despre acest aspect (faptul ca am sistemul neurovegetativ slabit si la dureri mari corpul meu se apara intr-un fel ciudat:lesin)Mi-a zis sa am toata increderea si daca bebelusa va fi pozitionata bine si nu vor fi alte probleme voi naste normal cu epidurala,garantandu-mi ca va fi OK.Eu am mare incredere in eldar nu am exclus nici varianta cezarienei.
Asa ca va rog mult si va dau si un la mamicile care ati nascut cu epidurala sa detaliati un pic mai mult...Cum a inceput travaliul,cum au fost primele dureri,cam dupa cat timp va facut epidurala,la ce dilatatie..........offfffMi-e o frica...

Miraco30+ si "dulceata lu'mami"
burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Fetelor, din ce am citit pe net am inteles ca exista si dezavantaje, ca de exemplu ca iti amortesc picioarele, nu mai sti cand trebuie sa impingi si poti face pipi pe tine pentru ca nu mai simti cand trebuie sa faci. Asa a fost si in cazul vostru? Si eu sunt fana a epiduralei dar vreau sa stiu si tot ceea ce ma asteapta in cazul in care voi gasi un spital unde se face acest tip de interventie! Voi ce spital imi recomandati (preferabil Bucuresti sau Brasov)? Multumesc anticipat pentru informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danast spune:

Rebiana din pacat eu nu iti pot recomanda nici un spital din tara deoarece nu am nascut acolo, dar iti pot da cateva info de la epidurala pe care am primit-o eu. In primul rand mie nu mi-au amortit picioarele, nu stiu daca asta e un standard sau doar cazuri izolate. Atunci cand mi-au administrat epidurala a fost asa: mi-au pus la mana o injectie IV (pe care au dat-o jos abia la cateva ore dupa nastere) si din momentul ala am fost imobilizata la pat. Si tocmai deoarece procedura este sa nu te mai ridici din pat mi-a pus asistenta o "chestie" (sorry nu stiu cum ii zice nici cum arata ) in care sa se colecteze pp-ul. Mi-au pus apoi o centura la burta sa monitorizeze bataile inimii fatului si contractiile, iar cand a venit momentul sa nasc si a fost nevoie sa imping doctorul vedea pe monitor cand am contractii si imi spunea cand sa imping si cand sa fac pauza.

Miraco la mine a fost asa: luni dimineata mi-am pierdut dopul, am mers la servici (ultima zi de training cu persoana care ma inlocuia pe timpul maternitatii), in timpul zilei am avut cateva contractii (mult mai intense decat Braxton-Hicks) dar scurte si cam la 30 min distanta.
Pe la 7 seara au inceput sa tina ceva mai mult si intensitatea era mai mare; tin minte ca eram la masa cu sotul iar eu ma tot ridicam sa ma plimb prin casa de durere, in timpul contractiilor simteam ca mi se atenueaza durerile daca ma plimb si nu stau pe scaun. La momentul ala contractiile nu erau foarte dese, poate la 15-20 min una de alta deci stiam ca nu e momentul sa merg la spital. De asemenea stiam ca poti avea astfel ce contractii care sa dispara ulterior, de aceea nu eram sigura daca era travaliul sau nu. Pe la 11 seara am sunat la spital iar o asistenta mi-a spus ca daca contractiile nu sunt macar la 5 min distanta nu are rost sa merg la spital pentru ca nu ma interneaza, si pentru ca nu vroiam sa ma trambalez degeaba pana acolo am amanat. M-am asezat in pat langa sotul meu (care dormea tun) si am incercat sa ma relaxez desi contractiile erau intense.
Pe la 1 am intrat sa fac un dus, tot ca metoda de relaxare , cand am dat drumul la apa mi s-a rupt si mie apa. Vreau sa spun ca dupa ce am iesit de la dus (in graba, desigur) am luat cele mai mari si absorbante tampoane pe care le aveam (trebuia sa ma imbrac, nu?) dar toate se umpleau instantaneu. Dupa vreo 5 minute de incercari si vreo 5 tampoane consumate apa s-a mai oprit si am reusit sa ma imbrac.
La spital am ajuns pe la 1.30 unde am facut pe viteaza si am zis ca eu nu vreau epidurala. S-au uitat la dilatatie (aprox 2 cm), au ascultat bataile inimii bb-lui, mi-au luat tensiunea, dupa care m-au lasat sa bat de jos in sus sala de nasteri.
In jur de 4 nu am mai rezistat si am cerut totusi epidurala. Durerile erau foarte mari, nu puteam sa ma aplec in fata, nu puteam sa ma asez, nu vroiam masaj, intrebam la fiecare minut "nu vine doamna cu injectia odata?!?!?!?!" Cand m-am asezat pe pat sa ma pregatesc m-a apucat un tremurat involuntar; maini, picioare, corp, inclusiv vocea si barbia imi tremurau. M-am speriat putin dar asistenta m-a linistit spunand ca e normal.... Dupa epidurala? Total alta viata! Nu tremurat, nu dureri, relaxare in voie, un pui de somn, iar pe la 6.30 aveam deja dilatatia necesara. Ideea e ca atunci cand lupti cu durerile dilatatia se produce mai incet, dar cand corpul e relaxat te si dilati mai repede.
Abia atunci a fost chemat si doctorul iar in mai putin de 30 min Andrew mi-a fost pus in brate de cum a iesit, noi am inceput sa plangem si asa a inceput viata noastra in trei.
Sotul a fost cu mine tot timpul, a taiat cordonul, si a zis ca la al doilea copil va fi din nou de fata.

Sper ca am fost destul de coerenta si sper sa va ajute mesajul meu.
Bafta la viitoarele mamici!

Dana si www.dropshots.com/new.php?userid=139510&cdate=20060719&cimg=0" target="_blank"> Andrew (07.02.2006)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Dana, multumesc pentru informatii. Nasterea descrisa de tine cred ca numai intr-o alta tara este posibila, cel putin deocamdata, pentru ca eu nu am auzit de practica aceasta de monitorizare a contractiilor si a batailor inimii la noi in tara. (Se practica dar nu asa.) Din pacate nu ne aliniem la standarde internationale si ar cam fi cazul... Sau poate sunt spitale unde exista specialisti in adevaratul sens la cuvantului si nasterea se desfasoara mai bine si mai repede... Mai caut! Oricum multumesc pentru informatii si-ti doresc sanatate si tie si puiului tau frumos (l-am vazut in poze) si, cine stie, poate o surioara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allbinutza spune:

Buna mamicutzelor si viitoarelor mamicutze,

eu am nascut natural cu epidurala si a fost super,adica atuci cand am facut anesteziam am avut dilatatie 2 cm si tot trvaliul a durat 6 ore in care am apucat sa mai dorm fata de celelalte fete care erau cu mine in sala de trevaliu care se tot vaicareau si tipau de durere eu aproape ca nu am simtit nimic.Cand am nascut anestezia si-a pirdut deja din efect asa am putut inpinge si am nascut in 15 min.Anestezia se poate doza si eu am avut un doctor foarte bun(Muresan Bogdan) care mi-a explicat totul inainte.Sfatul meu este sa faceti anestezie este mai usor si pt voi si pt bebe ca nu sunteti asa de obosite cand vine momentul cel mare.

Va doresc nastere usoara si bebici sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Daca epidurala e bine facuta nu au de ce sa-ti amorteasca picioarele ,mai ales ca doza de anestezic care ti se face e doar pt analgezie ,adica pt a nu avea dureri ,anestezicul e mai diluat .Daca concentratia anestezicului pt o operatie e de 1 la suta ,pt analgezia la nastere e doar 0,15 ,max 0,2 la suta .
Si nu prelungeste travaliul ,ginecologii care sustin asta nu sunt bine informati .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

si eu am nascut pe 16 august cu epidurala.

sincer, pt mine, epidurala in sine a fost o piatra de incercare. aveam deja dilatatie 6 si contractii dureroase de tot cand s-au indurat sa mi-o faca. plus ca am probleme cu coloana vertebrala din copilarie. una peste alta, introducerea acului a durat infinit de mult, cu pauze pt contractii. ca apoi sa il scoata si sa caute alt loc unde sa il introduca - ca nu reusise sa il puna bine din prima. a fost un chin mare care a durat o vesnicie, timp in care eram tinuta de doctorita si 2 moase sa nu ma zvarcolesc. ironia este ca eu am cerut mereu epidurala :)

in schimb, dupa instalarea anestezicului, a fost alta viata. mi-au cam amortit picioarele, ce e drept, asa ca a trebuuit sa uit de poze speciale de nastere pe care le invatasem la cursurile pre-natale. nu am simtit durerea de la contractii de dinainte de epidurala. in schimb, la contractii simteam ca imi explodeaza fundul de durere. bebe apasa in jos - se hotarase in final sa scoata nasucul in lume - asa ca eu simteam ca si cum eram constipata de o luna si ceva. am zis ca mis e rupe fundul in cele cateva ore cat a mai durat povestea. eram convinsa ca o sa nasc pe fund, nu alta.

si la mine travaliul a durat de la 11 seara pana la 12 fara un sfert a 2-a zi, cand s-a nascut printesa noastra.

retrospectiv, sunt convinsa ca s-a meritat epidurala. daca pt mine a fost asa un chin epidurala, nici nu indraznesc sa ma gandesc ce faceam fara ea. se pare ac in timp am devenit extrem de sensibila la durere. drept dovada, cand au facut broderia la mine, nu am lasat-o pe doctorita sa se apropie fara doza dubla de anestezic local sa nu simt nimic. imi ajunsese cat simtisem deja.

stii, cum e: curaj, gaina, ca te tai. oricum te hotarasti in final, sa fiic u inima impacata ca alegi ce e cel mai bine pt tine si bebelusul tau. si pregateste-te mental pt ca de regula lucrurile nu prea se intampla dupa plan - cel putin din experienta mea.

nastere usoara, fetelor, si bebelushi sanatosi, mancaciosi si fara colici. si dormiti acum, pe ultima suta de metri cat puteti voi de mult. si distrati-va. eu, cu o saptamana inainte de nastere eram in club latino si dansam salsa in draci :) dar nici nu am mai vazut centrul de atunci :) acum bebica este centrul nostru.

cinta

Mergi la inceput